פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים
    דורית
    12/02/2011

שלום רב,
    מזה כשנתיים בדיקות הדם שלי אינן טובות, בפרט רמה מאוד נמוכה של פרטינין. לאחר ייעוץ המטולוגי הופנתי לבדיקות נוספות. עפ"י תוצאות הבדיקות האחרונות, רופאת המשפחה טוענת כי הפרופיל מתאים לאדם עם דלקת פרקים (RF חיובי, DNA וANT,וANA חיובי) או לבטח מחלה אוטואימונית אחרת. העניין הוא שאיני סובלת מסימפטומים כלשהם שקשורים למערכת השלד.הפנייה לבירור החלה בעקבות סחרחורות שמהן אני סובלת יותר משנה.
    עוד דבר שחשוב לציין הוא שמזה כשנתיים אני מטופלת בטיפול הומאופתי בעקבות בעיות שונות (דלקות בעיניים, יבלות במיתרי הקול). הטיפול עזר עם זאת נראה שמאז הטיפול תוצאות בדיקות הדם טובות פחות ופחות.
    שאלותי הן:
    1. האם תיתכן מחלת פרקים ללא סימפטומים?
    2. האם הטיפול ההומאופתי יכול להשפיע על בדיקות הדם בצורה כזאת שיתקבל פרופיל מוטעה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    13/02/2011

בדיקות דם יכולות לעיתים להקדים סימפטומים קליניים ולעיתים יש בדיקות חריגות ללא כל סימפטומים.
    תרופות שונות עשויות לגרום לחריגות בבדיקות הדם, כולל תרופות הומאופטיות שלא תמיד ברור מה הן מכילות.
    רצוי להבדק על ידי ראומטולוג, לעיתים יש תלונות שאת מייחסת לבעיה אחרת שקשורות כולן במחלה אוטואימונית, כולל כאבי ראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וכדורים
    עינת
    09/02/2011

שלום, חליתי בדלקת פרקים במאי האחרון, והתחלתי לשתות מטרוקסטאט 6 כד' פעם בשבוע וחל עליי איסור להיכנב להריון, לקחתי גלולות ונקלטתי, יש לציין שבערוך שבועים לפני שנקלתי לא שתיתי את הכדורים כתוצאה משכחה,אני נגד הפלות, ואני רוצה לדעת עם הכדורים יפגעו לי בעובר?

אשמח לתשובה מהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וכדורים

הוספת תגובה

• הריון וכדורים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    13/02/2011

לצערי יש להפסיק מתוטרקסט מספר חודשים לפני הכניסה להריון (שבועיים אינם מספיקים) כי הסיכון ללידת עובר עם מומים הוא די גדול.
    אנא פני לגניקולוג בהקדם והתייעצי עימו. המקרה יובא בפני ועדה שתדון בנושא ותשקול את כל הגורמים בעד ונגד הפלה.
    בעקרון מקובל לעשות הפלה במקרים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מפרקים
    חגית
    08/02/2011

שלום ד"ר
    תודה על תשובתך אך לא קיבלתי התייחסות לשאלות הבאות:

. 1. האם מחלות מפרקים מאופיינות בכאבים חמים ושורפים?
    2. האם ציסטות בייקר בשני הברכיים מעידות על התפתחות של מחלת פרקים?
    תודה
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מפרקים

הוספת תגובה

• מחלת מפרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    13/02/2011

מחלת מפרקים עשויה להתבטא גם בכאבים חמים ושורפים אך נוכחות כאבים כאלה אינה מעידה בהכרח על מחלת מפרקים.
    ציסטה על שם בייקר היא ביטוי לנוזל מאחורי מפרק הברך, יכולל ללוות מחלת מפרקים דלקתית או ניווניית (שחיקה).
    בבחורה צעירה, אם אין עודף משקל קיצוני, מרמז אולי יותר על מצב דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאקרו -איליאיטיס
    אבירם עמר
    07/02/2011

לאחר כאבים של שנתיים באיזור הישבן איבחנו לי סוף סוף שיש לי סאקרו -איליאיטיס וזאת אחרי בדיקת mri שעשיתי למפרק הירך. מה הטיפול שאני צריך לעשות והאם יש לזה מענה ברפואה המודרנית? האם אוכל להתעמל ולרוץ חופשי עם הזמן? האם זה גנטי ואני יכול להעביר את זה לילדיי? מחכה ממש לתשובה תודה אבירם.

לקביעת תור
    סגירה
    סאקרו -איליאיטיס

הוספת תגובה

• סאקרו -איליאיטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    08/02/2011

סקרואילאיטיס עשויה להיות מבודדת או להיות חלק מדלקת מפרקים רחבה יותר הנקראת "ספונדילוארטרופתיה". לעיתים הכאבים מתחילים במפרק הסקרואיליאקלי ורק כעבור מספר חודשים או אפילו שנים יופיעו כאבים במפרקים נוספים. כמו כן, ישנו קשר בין מעורבות דלקתית של מפרק זה לבין מחלת עור בשם פסוריאזיס, מחלת מעי דלקתית ועוד. ברגע שמאבחנים סקרואילאיטיס יש לעשות הערכה מקיפה, כולל מדדים גנטיים שונים. אז ניתן יהיה לקבוע מהו הטיפול הנכון עבורך (הזרקה מקומית, טיפול אנטי-דלקתי סיסטמי בכדורים או בזריקות) וגם לתת הערכה גסה של הסיכון המשפחתי. בגדול ניתן לומר שהשכיחות גבוהה יותר במשפחות אך היא רחוקה מלהיות 100%.
    עם טיפול טוב ומעט מזל לא תפתח מגבלה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טניס אלבו
    דבורה
    05/02/2011

לפני כשנתיים אובחן אצלי טניס אלבו ביד ימין.
    ביום רביעי השבוע קיבלתי זריקת קורטיזון ישירות לגיד (זו הפעם השניה או השלישית) והכאבים לא פחתו או נעלמו כמו בפעמים הקודמות אלא גברו מאוד ובנוסף גם התנפחו האצבעות וישנה תחושה של קור לאורך כל הזרוע.
    מקור הכאב הוא בעיקר במרפק אבל משפיע עד הכתף.
    האם יתכן והגיד נקרע? אם לא במה מדובר ומה ניתן לעשות? רמת הכאבים חזקה ביותר. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טניס אלבו

הוספת תגובה

• טניס אלבו - תגובה

ד''ר מרב לידר
    08/02/2011

יתכן והזריקה ניתנה לתוך העצב העובר בסמוך לגיד. במקרה זה סביר שהכאבים יחלפו. בינתיים את יכולה להעזר באקמול/אופטלגין או בתרופה מקבוצת ה- NSAIDS, למספר ימים, עד שהכאב יוקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים?
    חגית
    04/02/2011

שלום ד"ר,

אני בת 36, מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים בעלי אופי חם ושורף במפשעה, ובמפרק הירך. בימים האחרונים אני מרגישה כאבים גם במרפקים. בנוסף יש לי ציסטת בייקר בשני הברכיים.
    לפני כחודש עשיתי בדיקת דם למחלות ראומטלוגיות והן יצאו שליליות.
    רציתי לשאול:
    1. האם מחלות מפרקים מאופיינות בכאבים חמים ושורפים כמו שתארתי?
    2. האם ציסטות בייקר בשני הברכיים מעידות על התפתחות של מחלת פרקים?
    3. האם בדיקות הדם במקרה של מחלת פרקים חייבות להעיד על כך?

תודה
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים?

הוספת תגובה

• דלקת פרקים? - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    08/02/2011

שלום חגית,
    הדבר החשוב הוא לאבחן נכון את הבעייה שלך בירך.
    יש לך כאבים במפשע ויש לבדוק אם אכן הבעייה היא במפרק עצמו.
    צריך בדיקה פיזיקאלית טובה, לבדוק אם יש הגבלה בתנועה, מתי מופיעים הכאבים..
    אם לאחר מכן, יש חשד סביר שהמפרק הוא הבעייה, כדאי לבצע US של המפרק.
    בדיקות מעבדה הם כלי עזר חשוב אך אינם תמיד נותנות תשובה חד משמעית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחוף
    ליאת
    04/02/2011

בת 36 בריאה בדרך כלל סובלת מנזלת אלרגית וליחה ושיעול כתוצאה מכך.עברתי את כל הבדיקות של הריאות כולל הכל תקין.לאחרונה יש לי כאבים ודקירות בצלעות ובלחיצה זה גם כואב.לוקחת לנטון כי יש חשד לריפלוקס.ורמוטיב לבעיות שינה וחרדה כי יש לי תמיד חוסר אויר.כל הבדיקות תקינות ממה הכאבים כולים לנבוע?יש לציין שהכאב הגדול הוא בעצם בית החזה באמצע....ובלחיצה על הצלעות ובישיבה מרובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחוף

הוספת תגובה

• שאלה דחוף - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    07/02/2011

שלום ליאת,
    את מתארת כאבים בבית החזה וצלעות, עם רגישות בלחיצה, קרוב לוודאי מהשרירים, צלעות, או החיבור של הצלעות לעצם הזה. סוג זה של כאבים מגיב טוב לטיפול פשוט נגד כאבים.
    כאבים בבית החזה יכולים גם לבטא מרכיב של חרדה...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחוף - תגובה

מורן אבן
    14/02/2011

שלום ליאת,
    כאבים מבית הצלעות יכולים לנבוע מבעיות יציבה, חסימה של צומת עצבים באיזור החזה, לפעמים גם בגלל מתח רגשי, חוסר בחמצן הוא לפעמים בעצמו הסיבה לכאבים, בקיצור
    גם אם את פונה לעוד רופאים ,פני לייעוץ מקצועי ברפואה טבעית.

בברכה, מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחויות בידיים וברגליים
    לילך
    30/01/2011

אני בחורה בת 26, מגיל 14 סובלת מהתנפחויות במפרקי הידיים והרגליים.
    סובלת בעיקר בחורף. הנפיחות מלווה בכאב ואדמומיות. טופלתי אצל מס' רופאים שעשו לי בדיקות שונות אך לא מצאו דבר ולמעשה "הרימו ידיים". וכך גם אני... אני מנסה לחיות עם הכאב אך לאחרונה הוא בלתי נסבל. בשבועיים האחרונה היד התנפחה וכאבה בלי הפסקה. ונדמה שכשאני קמה משינה ודווקא נותנת לה מנוחה היא נפוחה עוד יותר.כך גם הכף רגל בכרית הרגל והאצבעות מתנפחות דווקא כשאני קמה משינה או מישיבה ממושכת.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי כי באמת שנואשתי כבר ונדמה שכך גם כל רופא שביקרתי אצלו.
    צירפתי תמונה מהשבוע האחרון של כף היד,למעשה האצבע הנפוחה היא האצבע והזרת מעט נפוחה
    תודה רבה
    לילך

הוספת תגובה

• התנפחויות בידיים וברגליים - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    01/02/2011

שלום לילך,
    לפי התמונה שצירפת, ניראה שיש תהליך דלקתי במפרקים ו/או רקמות הרכות/ גידים.. שדורש בירור וטיפול. את צריכה להיבדק על ידי ראומטולוג .
    יש להשלים פרטיםפ רבים של הסיפור שלך , בדיקה פיזיקאלית מלאה ובדיקות דם על מנת להגיע לאבחנה.
    אסור לוותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים לאחר לידה
    יובל כ
    30/01/2011

שלום רב בת 31 לפני כחצי שנה לאחר לידה ראשונה בקיסרי החלו כאבי פרקים בידיים ובקרסוליים בא לידי ביטוי בעיקר באצבעות ידיים ישנו קשיון בוקר שנעלם לאחר כמה דקות (בגדול) מדדי ה ESR CRP ו RF חזרו גבוהים במעט מהנורמה
    הייום ה RF הינו 25 כאשר טווח הנורמה הינו 0-15
    CRP הינו 0.54 כאשר הטווח הינו 0-0.50 (לפני חודש היה 0.75 )
    אני לא נוטלת תרופות עדיין (שום תרופה) הוחלט להמתין במתן טיפול עד אשר יהיה איזון הורמונלי לאחר הלידה ובסיום ההנקה היום אני כבר כשבעה חודשים לאחר לידה ולא מניקה כבר חודשיים
    נגיע לשאלות :
    1.האם דלקת מפרקים הינה מחלה התקפית והאים מדדי הדלקת בדם משתנים ללא סיבה וגם הכאבים ?!
    2. האם המחלה מושפעת מהווסת החודשי ?
    3. האם ישנו קשר לאנמיה מאוד קשה בדם ?
    4.הגיוני שלא מגיעים לאבחנה מדוייקת הרי שבדיקות הדם שלי והתסמינים הקלינים (קשיון בוקר ומעט נפיחות באצבעות הידיים ) מעידים לצערי על דלקת מפרקים
    5. האם רצוי לנסות להרות שוב לפני שמתחילים בטיפול ?
    לבסוף בהנחה וכל הבדיקות מובילות לכך שיש לי דלקת מפרקים לא עדיף להתחיל טיפול אגרסיבי בכדי למנוע שינויים במפרקים ? אני חושבת שאני מאבדת זמן יקר ...
    סליחה על אורך השאלה אני פשוט אבודה ולא מבינה !
    תודה מראש יובל

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים לאחר לידה

הוספת תגובה

• למה דילגתם עליי ?

יובל כ
    01/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים לאחר לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    03/02/2011

התיאור הקליני שנתת ובהתחשב בכך שראומטולוג החליט להמתין עם התחלת טיפול תרופתי מעיד, ככל הנראה, כי אין בטחון כי אכן הינך סובלת מדלקת ממשית במפרקים (ארטריטיס) ולא כאבי מפרקים בלבד (ארטרלגיה).
    דלקת מפרקים עשויה להיות התקפית אך פעמים רבות היא "גלית", כלומר יש עליות וירידות בעוצמת הכאבים והממצאים הקליניים מבלי שאנו מוצאים סיבה נראית לעין. יתכן ומדובר בהשפעות הורמונאליות של המחזור החודשי, מצב זיהומי נלווה, מתח נפשי, אנמיה קשה שמחמירה את הכאבים ועוד - בכך יש תשובה לחלק משאלותיך הנוספות.
    אם יוחלט לתת לך טיפול קיימות תרופות שניתן לתת בבטחון במהלך הריון.
    השיקול להרות או לא במצב שאת מתארת לא צריך להיות מושפע מהמפרקים אלא מהחלטות אישיות-משפחתיות הקשורות בתכנון המשפחה.
    לגבי התחלת טיפול אגרסיבי ואבדן זמן יקר. ובכן. במחלה קשה ואגרסיבית, את צודקת. הגישה היום היא לטפל מהר ובאגרסיביות. אך במחלה כשלך, הנזק האפשרי שבטיפול אגרסיבי עשוי להיות רב על התועלת. כפי שאני מבינה יש לבטים אם בכלל לטפל בך. ֿליתר בטחון את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת, אם שניים יאמרו שניתן להמתין - תהיי רגועה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום פעיל?
    ל.ר
    27/01/2011

לקביעת תור
    סגירה
    הפורום פעיל?

הוספת תגובה

• הפורום פעיל? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/01/2011

בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת סיוגרן? הפוגה?
    יעל
    26/01/2011

שלום ד"ר

במשך כשנתיים וחצי סבלתי מחום, קרחות מקומיות ועייפות קשה. לאחר בירור מקיף תמונת המצב היתה : חלבונים משלימים נמוכים, חוסר באנזים c1 ובצקות (אנגיואדמה) , אנטי-la חיובי (80)
    ana שלילי...בדיקת שירמר-שלילי.
    כמו כן נמצאו נוגדנים לקדחת קיו.

האבחון היה- ככל הנראה סיוגרן.

כעת - בעזרת השם (ובעזרת הקפדה על אורח חיים מאוד מאוד בריא) - לפי הבדיקות אני בריאה לחלוטין. מבלי ליטול תרופות

השאלות שלי הן כאלו:
    1.האם בחולים אוטואימונים כשיש נסיגה-הנוגדנים "נעלמים"?
    2.כל כמה זמן מומלץ לבצע מעקב ולעשות בדיקות?
    3. יש לך אולי עצות כיצד לשמר את המצב ?

תודה לך מקרב לב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת סיוגרן? הפוגה?

הוספת תגובה

• תסמונת סיוגרן? הפוגה? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/01/2011

הנוגדנים העצמיים לרב נשארים חיוביים גם בעת הפוגה ומרמזים בעצם שאותו אדם הנושא אותם "מועד לפורענות", כלומר הוא נוטה למצבים אוטואימוניים.
    זיהום, חשיפה לתרופות, חומרים שונים, מתח נפשי ועוד יכולים לעורר מחלה רדומה.
    אם את ללא תסמינים, מעקב אחת לשנה הוא סביר.
    המשיכי לשמור על אורח חיים בריא. זו העצה הטובה ביותר שניתן לתת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברופיאלגיה ותקנות המל"ל
    עידן
    25/01/2011

לד"ר שלום רב
    האם פיברופיאלגיה היא מחלה שמוכרת במוסד לביטוח לאומי ומקבלים בגינה ( בהתאם לתקנות )אחוזי נכות ?
    אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה

הוספת תגובה

• פיברופיאלגיה ותקנות המל"ל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/01/2011

מוכרת ובמצבים מסוייימים מקבלים גם אחוזי נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברכיים
    ל.ר
    24/01/2011

שלום ד"ר מירב מילר,
    לפני כחודשיים עשיתי מיפוי עצמות בבדיקה התגלה קליטת יתר בכתפיים ובברכיים הלכתי לראומטולוג והוא אמר שיש שחיקת סחוס אני סובלת מכאבים חזקים ולא לוקחת שום כדור אני בת 33 עם עודף משקל גבוהה הלכתי גם לאורטופד להתייעץ והוא הפציר בי להוריד מהמשקל ואמר שאין שום טיפול בכדורים נגד כאבים האם זה נכון? ומה ניתן לעשות כדי להפחית את הכאבים עכשיו בשלב זה? אודה לך מאוד על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס בברכיים

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברכיים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    28/01/2011

ניתן להפחית הכאבים עם תרופות פשוטות ויעילות כמו אקמול או אופטלגין.
    אין צורך בנוגדי דלקת.
    מאחר ואת אישה צעירה, חשוב מאד להפחית במשקל על מנת לשמור על הברכיים לאורך השנים.
    אם מדד ה- BMI שלך - גובה/משקל "בריבוע" הינו מעל 40 - יש לשקול ניתוח בריאטרי, היינו "קיצור קיבה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון בהריון
    קרן
    23/01/2011

שלום רב, שמי קרן ואני בת 30 לפני 4.5 שנים ילדתי את בני הבכור וחודש לאחר מכן התחלתי להרגיש כאבים בכל הגוף, אושפזתי בבי"ח וטופלתי בסטרואידים במשך שבוע. אט אט התבהרה התמונה והוגדרתי כחולה בדלקת מפרקים, בתחילה נטלתי סלאזופירין אך התרופות הללו לא עזרו בכלל. בהמשך עברתי למתוטרקסאט (6 כדורים פעם בשבוע) + פלאקווניל (2 כדורים ביום) + פרדניזון (כשהמינון נע בין 5 מ"ג ליום בימים טובים ועד 40 מ"ג ליום בימים פחות טובים בלשון המעטה). לפני כארבעה חודשים החלטתי להפסיק את נטילת הכדורים משום שרציתי להיכנס להריון בשנית (דבר שאני מתלבטת לגביו המון זמן בגלל ההשלכות שיכולות להיות) והכדור היחידי שאני ממשיכה לנטול הוא הפרדניזון במימון כרגע של 20 מ"ג אך אני סובלת מכאבים עזים במרפק ואינני אפילו יכולה לישר את היד שלי כבר בערך 3 חודשים. הפרופסור שמטפל בי טוען שהשימוש בפרדניזון במהלך הריון הוא בטוח (ואפילו גם השימוש בפלאקווניל) אך אני מסוג הנשים שלא מוכנות לקחת אפילו אקמול בהריון. רציתי בבקשה לקבל חוות דעת נוספת לגבי השימוש בפרדניזון במהלך הריון - האם מותר?, מה המינון שמותר?, האם הדבר יכול לגרום לסכנה כלשהי אצלי המהלך ההריון?, האם במהלך ההריון אוכל להפסיק את השימוש בפרדניזון אם לא יהיו כאבים או שאהיה חייבת לנטול אותו כל הזמן? , והאם הפרדניזון יכול לגרום למומים בעובר? אני יודעת שיש לי המון שאלות אך כולי תקווה שתוכלי לענות לי על כולן? דבר נוסף שאני חייבת לומר זה שבמהלך השנים הללו החלפתי מספר רופאים שכולם אמרו לי שעדיף לי לשכוח מעוד ילדים כי זה ממש לא טוב לגוף לעבור עוד הריון ולידה ורק הפרופסור שמטפל בי כיום מאד בעד שאכנס שוב להריון ואומר שאם לאחר הלידה תהיה החמרה אז הטיפולים הביולוגיים יעזרו מאד והוא לא רואה שום סיבה לכך שלא אביא עוד ילדים. אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטות הקשה משום שאני ממש פוחדת לנטול כדורים בהריון וגם אמרו לי שהם יכולים לגרום לכל מיני סיבוכים בהריון כגון רעלת, סוכרת, לחץ דם וכו'... (בהריון הראשון והיחיד שלי היה לי הריון תקין לחלוטין ולידה טבעית ותקינה) תודה רבה על הסבלנות ותשומת הלב קרן

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון בהריון

הוספת תגובה

• פרדניזון בהריון - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/01/2011

סטרואידים נחשבים לבטוחים יחסית בהריון וכך גם פלקווניל וסלזופירין.
    כמובן שכדאי לטל המינונים הנמוכים ביותר המקילים על מחלתך.
    פרדניזון במינון של 20 מ"ג לאורך זמן יגרום לתופעות לוואי בעיקר אצלך.
    ההשפעה על העובר ככל הנראה, אינה משמעותית.
    אם תטלי פלקווניל יתכן וניתן יהיה להפחית את מינון הסטרואידים לו תזדקקי, ועל כן השילוב, להערכתי, עדיף.
    מחלת המפרקים פעמים רבות משתפרת במהלך ההריון כתוצאה מההורמונים המופרשים על ידי הגוף עצמו כך שבסבירות גבוהה יתכן ותוכלי להפסיק בכלל הטיפול בסטרואידים בשלב כשלהוא של ההריון (בדרך כלל טרימסטר שני ואילך)
    אין סיבה לא להכנס שוב להריון וללדת.
    הטיפולים הראומטולוגיים אמוירם לאפשר לך לחיות חיים מלאים והטיפול התרופתי מותאם למצב הנדרש. למשל - הריון.
    הטיפולים הביולוגיים מצוינים - אם יהיה לך צורך בהם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גואפנזין טוב לפיברומיאלגיה?
    ורדה
    22/01/2011

הוספת תגובה

• גואפנזין טוב לפיברומיאלגיה? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/01/2011

אנא אייתי שם התרופה באנגלית על מנת שאוכל להתייחס לשאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה