מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעוניינת לתרום דם אך סובלת מברזל ופריטין נמוכיםריטה26/02/2018
שלום ד״ר..אחרי בדיקת דם שעשיתי יצא המוגלובין תקין 14 , אך פריטין נמוך 7 וברזל נמוך 51 חשוב לציין שאני צמחונית.. אני מעוניינת לתרום דם ורציתי לדעת אם התרומה תפגע לי בערכי ההמוגלובין ותגרום לאנימיה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרות דם
ד''ר פרדי אביב26/02/2018לא ממליץ לתרום דם עם רמות פריטין נמוכים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר התרומה תפגע לי בערכי ההמוגלובין ולא רק בברזל?
ריטה01/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלומר ....
ד''ר פרדי אביב04/03/2018נכון מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוך המוגלובין גבולימיכל21/02/2018
שלום,
אני סובלת מאנמיה וכבר מספר פעמים לקחתי פרינג'קט שמאזן אותי.
לאחרונה אני מרגישה ממש חלשה ושהגוף שלי חלול מבפנים. עשיתי בדיקות והפריטין נמוך מאוד 6 אבל בהמוגלובין 12 ... שזה הכי טוב שהיה לי בשנים האחרונות. ביקשתי מהרופאה שוב אירוי פרינג'קט כדי לחזור על עצמי אבל היא אמרה שאין צורך כי ההמוגלןבין בסדר. בגוף אני מרגישה לא בסדר (ואני כבר מכירה אותו) האם לדעתכם אפשר לקחת פרינגקט למרות שההמוגלובין בנורמה אן משהו אחר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריטין נמוך
ד''ר פרדי אביב26/02/2018מאוד מבין רופא שלך .מצד שני לי אין בעיה שתקבלי פרינגקט .
באופן כללי לאישה כמוך היתי ממליץ טיפול בכדורים יותר מאשר בווריד .כי כדורים גורמים לעלייה יציבה וארוכה יותר מאשר ברזל במתן בווריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל26/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ופריטין נמוכים, המוגלובין תקיןעינת21/02/2018
שלום,
בת 28, 11 חודשים לאחר לידה.
סובלת לאחרונה מעייפות וחולשה (מעבר לרגיל).
בבדיקות דם-
ברזל - 36,
פריטין- 12
טרנספרין- 200
B12-403
המוגלובין 13.7
יש משמעות לרמות הברזל הנמוכות בנוכחות B12 והמוגלובין תקינים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משמעות לרמות ברזל ....
ד''ר פרדי אביב26/02/2018לרמת ברזל בדם נמוכה בדרך כלל אין משמעות ,אלה אם כן זה מלווה גם בפירטין נמוך /חסר וגם בטרנספרין גבוה מאוד !
יש משמעות לפריטין והמוגןובין נמוכים .
במיקרה שלך המוגןבין תקין פריטין תקין בגבול תחתון של הנורמה .
כן ממליץ טיפול מניעתי ברזל ,כדור ליום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג של אנמיה?דינה11/02/2018
שלום וברכה,
אני בת 40
הברזל lron - 114
המוגלובין- 11.4
כדוריות אדומות rbc 3.88
פריטיו גבוה מאוד! 280
איזה סוגהשל אנמיה יש לי? ואיך זה שהברזל בסדר והמוגלובין נמוך. הפריטין אצלי תמיד גבוה בכל הבדיקות במשך שנים
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה סוג ...
ד''ר פרדי אביב12/02/2018יש כמ הסוגים של אנמיה .
ורק אחת קשורה לברזל .
לא ניתן לסכם בכמה משפטים את כל האפשרויות של אנמיה במיקרה שלך .
אני ממליץ לדבר עם רופא משפחה שלך ולהחליט על הפנייה להמטולוג לבירור האפשרי ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה חמורה כתוצאה מדימום וסתי כבדדנה17/01/2018
יש לי אנמיה חמורה כתוצאה מדימום וסתי כבד ושאלתי היא האם ניתן להחליש את הדימום במחזור לא דרך הורמונים ולא דרך התקן רחמי שזה גם כן הורמנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה חמורה ...
ד''ר פרדי אביב01/02/2018זאת שאלה רק ואך לגינקולוגים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ופריטין נמוכים ללא סיבהשירי12/01/2018
שלום
בת 44, בדיקות דם שעשיתי כבר מאז 2001 ההמוגלובין והפריטין שלי נמוכים (המוגלובין בממוצע 10.4, פריטין בממוצע 10) לא נמצאה סיבה לכך בבדיקת גסטרו, רופא נשים. בזמן האחרון מרגישה עייפות גדולה ( ללא נשירת שיער) מי הרופא שאליו אני יכולה לפנות כדי להמשיך מעקב וטיפול? רופאת המשפחה הציעה לי עירוי ברזל אבל אני מעדיפה שלא לעשות. אני נוטלת ברזל קומפורט של אלטמן כבר חצי שנה ולפני כשבועיים התחלתי ליטול b.rest של אלטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין ופריטין ....
ד''ר פרדי אביב12/01/2018שלום רב .
אם רוצים לעלות רמת ברזל ופריטין משמעותית בפרק סמן קצר - מומלץ ברזל בווריד ,הייתי ממליץ לך 1000 מג פרינגקט חד פעמי ,15 דרות אינפוזיה של ברזל בווריד ואין עייפות ושאלות .לציין שזה לא בסל ועילה בסביבות 600 שקל .
כדורים כאלו או אחרים זה בסדר רק בכמה תנעים .
להקפיד לקחת כל יום ,2 כדורים בו זמני ,לקחת לפחות 3 חודשים ,ולקחת רק כדור שמכיל כמות ברזל ב 3 ספרות דל מג !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזל מול נוזלדנה08/01/2018
שלום רב,
לפני כחודשיים הפריטין שלי עמד על 2.75. הסיבה: מחזורים ארוכים וכבדים. רופאת המשפחה נתנה לי כדורי ברזל ואילו אני בחרתי לקחת ברזל בצורת נוזל בשם "פלורידקס". כעבור חודשיים עשיתי בדיקה והפריטין שלי עלה ל- 5.2. רופאת המשפחה טוענת שזו לא עלייה מספקת ושעלי, בכל מקרה, לקחת כדורים.
שאלתי היא כזו: מדוע ההמלצה היא דווקא על כדורים ולא על נוזל או אבקה לשתיה? האם בהכרח בכדורי הברזל יש כמות גדולה יותר של ברזל? וגם: האם בכדורי ברזל "לא רך" יש יותר ברזל מאשר בכדורים "רכים"?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדוריי ברזל ....
ד''ר פרדי אביב12/01/2018כדוריי ברזל טיפול יותר יייל לחסר ברזל .
עם פריטין נמוך כל כך הייתי ממליץ לקחת 2כדורים של ברזל כל יום במשך 3 חודשים לפחות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם עם ממצאים סותריםליאור03/01/2018
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם ויש כמה ממצאים שלא מסתדרים לי וזה חוזר על עצמו כבר זמן מה.
בת 41. בריאה.
המוגלובין: 10.9 (הוא תמיד נמוך, בדכ סביב 12)
RBC: 3.47 (בדכ יותר גבוה אבל הרבה פעמים "אדום")
MCV: 96 (תמיד ככה ואפילו 97 על הגבול העליון)
ברזל: 164
פריטין: 215
אני לא מבינה מה זה אומר - אני אנמית אבל "מפוצצת" בברזל? אז ממה האנמיה?
האם עליי לדאוג מתוצאות הפריטין הגבוהות? הן ככה כשנה וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם עם ממצאים ....
ד''ר פרדי אביב04/01/2018שלום רב.
אנמיה - חסר המוגלובין .
ישנם כימעט 50 סיבות לאנמיה (אם לא יותר !)
רק אחת מהן - חסר ברזל !
יחס בין RBC להמוגלובין 1 ל3 .לכן ברור כשה יש ירדה בRBC יש גם ירידה בהמוגלובין .
לסיכום את סובלת מאנמיה ,לא מסיבת חסר ברזל .
במידה ומספרים של המוגלןובין מאוד שונים מהנורמה מהרגילה יש לבקש הפנייה להמטולוג לבירור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - המשך
ליאור04/01/2018לפריטין הגבוה אין שום משמעות?
בכל זאת הגבול העליון הוא 120 ולי יש כ- 200.
הבנתי שזה יכול לבטא דלקת בגוף. לא ידוע לי שיש לי כזאת וה CRP שלי קטן מחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם- חוסר ברזל חמורמיכל21/12/2017
שלום,
בת 37. שנה וחצי לאחר לידה. עשיתי בדיקות דם עקב בירור (כאבי בטן ובחילות ). נמצא ברזל נמוך -30 ופריטין נמוך 5. ההמוגלובין 11. לפני 9 חודשים ברזל היה 90 ופריטין 12. האם יכולה להיות ירידה כזו דרסטית אך ורק בגלל תזונה לא מספקת או שיותר סביר שהתוצאות מעידות על דימום פנימי?
אני חוששת שזה סימן למחלה חמורה יותר במערכת העיכול..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם ....
ד''ר פרדי אביב24/12/2017שלום מיכל .
אצל אישה סיבה ראשונה לחסר ברזל זה מצד אחד דימום במחזור ודיעטה דל בשר וכבד מצד השני .
בסך הכל הירידה לרוב למחסנים ופחות להמוגלובין כי רמה 11 של המוגןובין זה לא נורה כל כך.
אני ממליץ לקבל ברזל בכדורים ל 3 חודשים לפחות .
לדבר עם רופא נשים לגבי הערכה של המחזור שלך האם זה מסביר ירידה ברזל ?.במידה ולא מסביר ,צריך להשלים בירור קולונוסקופיה או לפחות דם סמוי בצואה .הייתי גם בודק הליקובקטר פילורי בקיבה לפעמי זה מסביר ירידה בברזל .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה- ערכי הברזל
מיכל27/12/2017שלום,
תודה על המענה.
בהמשך לתגובה הקודמת ביצעתי תבחין נשיפה ואכן יצא ערך חיובי. מטופלת באנטיביוטיקה. האם לדעתך זה כן יכול להסביר ירידה כזו משמעותית בערכים של הברזל? או שיותר סביר שמדובר על דימום במערכת העיכול? (בעיה גינקולוגית נשללה) . . האם יש הצדקה לעשות בכל זאת קולונסקופיה ? רופאת המשפחה אינה בטוחה אם הירידה נובעת מהחיידק או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור ואנמיה מחוסר ברזל
מיכל07/01/2018טרם קיבלתי תשובה. אשמח לתגובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת דםמיכל לוי19/12/2017
עשיתי בדיקות דם יצא לי ברזל נמוך, ספירת כדוריות דם אדומות נמוכות, ספירת כדוריות דם לבנות תקינות, המוגלובין נמוך, המטוקריט נמוך, כמות המוגלובין הכדוריות דם אדומות תקין, בדיקת ריכוז המוגלובין בכדורית דם נמוך, בדיקת הנפח של תאי הדם תקין.
זה יכול להסתדר מלקחת ברזל או שזה משהו שצריך לבדוק לעומק ? הקרישת דם שלי תקינה ויש לי דלקת בקיבה מטופלת בכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות של בדיקות דם
ד''ר פרדי אביב20/12/2017מבקש לכתוב מספרים ואז אפשר לדון על זה .וגם שאלה ספציפית .
כאן אין מטרה להחליף רופא משפחה .המטרה של פורום לעזור בדברים הקשורים לספירת דם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת מחלת תלסמניה, אנמיה מיקרוציטיתאורנית11/12/2017
שלום רב שמי אורנית
יש לי בן חייל בן 19.5 שלאחרונה ראינו אצלו דלילות בשיער בראש. ולכן הוא פנה לבדיקות דם בצבא והתוצאה הינה : חסר בחומצה פולית אך דווקא אנמיה מיקרוציטית. תלסמיה?
אני מאוד בלחץ האם אין לו את המחלה הזאת תלסמיה. מה אפשר לעשות ואיך בודקים זאת. במיוחד שהוא בצבא ואין כל כך אפשרות לבדיקות כמו חבר קופת חולים מכבי. בבקשה תעזור לי אני מפחדת מאוד ונכנסתי גם לפחד ודיכאון. לאן אני יכולה לפנות אפילו באופן פרטי על מנת להיות רגועה שזאת לא המחלה הזאת
תודה רבה מקרב לב אורנית סופר
טלסמיה
ד''ר פרדי אביב20/12/2017יש לפנות לרופא המטולוג .
שלילת טלסמיה נעשה בדרך כלל על ידי בדיקת דם .
במידה וזה לא מספיק פונים למרכז טלסמיה לבדית דם נוספת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ואפשרות לפעילות ספורטיביתאליעזר מטרני30/11/2017
אני עם המוגלובין 8.5 ועברתי מספר עירויי דם.
אני מרגיש עייפות וקשיי נשימה במאמץ.
שאלתי הינה האם אני יכול לבצע פעילות ספורטיבית כמו
הליכה או שעלי לחכות עד שההמוגלובין שלי יעלה מעל
ערך מסוים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות ספורטיבית
ד''ר פרדי אביב20/12/2017בלילדעת הרבה יותר פרטים אליך לא ניתן לדון ספציפית .
באופן לא ספציפי - ספורט דורש חמצן ,חמצן מועבר לתאים על ידי המוגלובין .לכן פחות המוגלובין ,פחות חמצן ,פחות פעילות ספורטיבית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ובדיקת A1C שגויהתמר16/11/2017
היי
לפני כ-5-6 שנים היה לי חוסר ברזל שטופל בונופר. בשנים האחרונות הבדיקות יוצאות תקינות אבל חשוב לי לדעת האם בדיקת A1C יכולה לצאת שגויה (תוצאה נמוכה מכפי שאמורה להיות) שנים לאחר אנמיה.
מצרפת פה את חלק מתוצאות בדיקת דם שביצעתי לאחרונה:
Hgb 15.1 ערכים 12-15
MCV 81.1 ערכים 83-101
RDW-SD 37.2 ערכים 39-46
PDW 18.3 ערכים 9-17
MPV 12.6 ערכים 7.8-12
Iron - 138 (תקין. הערכים 60-180)
אלו התוצאות החריגות (למעט הברזל), שאר התוצאות תקינות.
האם תוצאות מהסוג הזה יכולות להשפיע על בדיקת A1C? האם במצב כזה לא ניתן לסמוך על בדיקת המוגלובין מסוכרר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגליבן A1C
ד''ר פרדי אביב20/12/2017אין קשר בין המוגלםובין A1C להמוגלובין רגיל .
כלומר לא ניתן לדון על גובה המוגלובין שבתוך כדורית דם אדומה לפי רמה של המוגלבוין A1C .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממצאים חריגים ומה ההשלכות?יבגני14/11/2017
לילדה בת 8 בבדיקת מעבדה יצא :
:MCV-Mean Cell Volume
90 fl
האם זו חריגה גדולה ומה ההשלכות ?
תודה , יבגני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
MCV
ד''ר פרדי אביב14/11/2017שלום רב .
לא ניתן לדון רק על נתון של MCV - שזה נפח ממוצא של אריטרוצית(כדורית דם אדומה ) זה מוסג מטמתי ושל עצמו אין לזה שום חשיבות למספר !
תשלח כל הספירת דם ורמות ברזל וויטמינים ואז אפשר לדון על התוצאה של MCV .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ערכי תפקודי כבדאורלי דוד27/10/2017
תוצאות בדיקות דם
Got 64
Gpt 133
אני מבינה שזה מאוד גבוה
מה המשמעות?
בתודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי כבד
ד''ר פרדי אביב27/10/2017לדעתי את צריכה פורום מחלות כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)