מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנמיה המוליטית כתוצאה מתלסמיה בהריוןשחר28/08/2017
שלום
אני בשבוע 24 להריון ברקע תלסמיה מינור
ההמגלובין ירד מ11.5 בתחילת ההריון ל8
כמו כן התפתחה המוליזה הבאה לידי ביטוי בהפטוגלובין נמוך, רטיקוליציטים גבוהים,LDH גבוה
פריטין וטרנספירין בטווח הנורמה.
הומלץ לי ליטול פריפול כדור ביום אך ראיתי בעלון שאסור לקחת את הכדור במקרה של אנמיה המולטית
השאלה אם במקרה הנל מותר לי או אסור? האם זו ההמוליזה שמתכוונים אליה?
כמו כן הומלץ לי להמשיך ליטול חומצה פולית- ואני לוקחת 1 מ"ג ביום
תודה שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה המוליטית
ד''ר פרדי אביב28/08/2017שלום רב .
המיקרה מורכב מאד ואני הייתי ממליץ לך להיות במעקב צמוד אצל המטולוג .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
שחר28/08/2017תודה אבל התור המטולוג לצערי רחוק. בינתיים אשמח לייעוץ האם מותר להשתמש בפריפול? אוכל לצרף בדיקות דם עדכניות. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחסור בברזל ואנמיהדינה27/08/2017
שלום רב,
יש לי 2 שאלות בנושא אנמיה כלהלן:
1) הברזל שלי הינו 27, המוגלובין 10.6 ופריטין 12.
האם אני נחשבת לאנמית למרות שהפריטין שלי בנורמה אך המוגלובין פחות מהנורמה
2) אני לוקחת 2 מנות של ברזל ליום- למשל מנת ספטון בבוקר ובערב ברזל עדין של אלטמן או פריפול. העובדה שאני לוקחת ברזל כפי שתיארתי לא עוזרת לי לעלות את המדדים, שכן אני בפרימנופאוזה וסובלת מדימומים פעמיים בחודש והם חזקים. שאלתי היא האם אני יכולה להגדיל את הINTAKE של הברזל שאני לוקית ל3 מנות ביום? הרופאים לא נוטים לאשר יותר מ2 כדורים ביום. מה הסיבה לכך? האם במצב שתיארתי אם אקח עוד כדור ברזל זה יכוך לגרום להרעלת ברזל?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול במחסור ברזל ואנמיה
ד''ר פרדי אביב28/08/2017שלום רב .
אנמיה - חסר המוגןובין .
לכן יש לך כן אנמיה .
ברור שזה גם חסר ברזל !
הסיבה כניראה דימומים מדרכי נשים .
הטיפול שאת נוטלת הוא מכיל מעט מאוד ברזל זאת הסיבה שזה לא עולה וגם כניראה עוצמת הדימומים שמורידה אותו מצד השני כל הזמן .
לכן אני ממליץ לך במקום זה לקחת 2 כדורים של פולקס או אקטיפרין !זה יהיה הרבה יותר טוב בשבילך .
גם ממליץ לבצע בירור גסטרו ליתר ביטחון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במחסור בברזל
דינה28/08/2017תודה רבה על תשובתך המהירה והמקיפה!
2 שאלות ביחס לתגובתך:
1) אשמח לנסות את פולקס 2 כדורים ליום, אך אני קצת חוששת מעודף חומצה פולית שיש בתרופה.רמת חומצה פולית שלי הינה מעל 10 עקב לקיחת פריפול במשך שנה. לא רוצה שזה יגיע לערכים גבוהים מאוד עקב שימוש יום-יומי בפולקס. האם יש סכנה ברמת חומצה פולית 20 למשל?
2) אמרו לי הרוקחים שספטון הוא הכי טוב להעלאת רמת ברזל כי הוא נוזלי ונספג טוב. אבל כל שקית מכילה רק 5 מג ברזל וגם אם נספג 40% זה רק 2 מ"ג. הבנתי שרמת ברזל הדרושה לאישה בגילי היא 18 מ"ג ליום. האם זה נכון? והאם אוכל להגיע לזה עם 2 כדורי פולקס או שאין מנוס בשלב זה מעירוי ברזל תוך ורידי?
תודה רבה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תיתכן אנמיה כתוצאה מתרומת דם?ג.ע.01/08/2017
בתחילת חודש יולי תרמתי דם וכשבוע וחצי לאחר מכן עשיתי בדיקות דם כלליות בהן התגלתה אנמיה. היה חוסר גם בברזל, גם בפריטין וגם ויטמין B12 שלי הוא נמוך.
אציין שחוסר בויטמין B12 התגלה אצלי נמוך מאוד לפני הרבה שנים, ומאז, אחרי קורס צפוף של זריקות, עברתי לזריקות אחת לחודש, אבל כל רופא משפחה חדש/ החליט לנסות להוריד לי את זה וכך הגעתי שוב לחוסר.
הסיבה למתן זריקות ולא כדורים, היא בגלל שהכדורים לא השפיעו בזמנו, וכמו שנאמר לי - לא היתה ספיגה ולכן העבירו אותי לזריקות.
כמו כן, בעלת FVL.
1) ברצוני לדעת האם ייתכן ותרומת הדם השפיעה על הבדיקות שנערכו כשבוע-שבועיים לאחר מכן (כולל בדיקה חוזרת)?
2) כלומר, האם ייתכן ותרומת הדם היא זאת שגרמה לאנמיה?
3) כמה זמן לוקח למחזור הדם להתחדש לאחר תרומת דם?
בתודה מראש1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה מתרומת דם
ד``ר אורי רוביו01/08/2017ברור שתרומת דם עלולה להחמיר אנמיה או לגרום לה
במיוחד ירוק חוסר בברזל שאת מתארת
בהנחה שיש תוסף ברזל או השלמת ויטמינים כמו B12 מוח העצם ישלים הדם החסר תוך חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאנמיה,מבקש דעתךאייל25/07/2017
היי ד"ר,
לאחרונה מרגיש הפרעות נשימה, סוג של גירוי בגרון ונשימה לא מספקת.
הבנתי שזה יכול להיגרם מאנמיה (כמו כן זיכרון חלש ובעיות ריכוז) , להלן תוצאות בדיקות דם.
בן 20
WBC -5
RBC-4.69
HB-14.5
MCV-94.5
MCHC-32.8
MCH-31
מה דעתך?מה אפשר ללמוד מהבדיקות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
jחשש לאנמיה
ד''ר פרדי אביב25/07/2017הבדיקות תקינות .
אני ממליץ לפנות לרופא משפחה להמשך בירור בקשר לתלונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין ואיירון נמוך והמוגלובין 12חנה24/07/2017
שלום
שנים שאני מסתובבת עם פרטין נמוך נע בין 2-8.3 איירון נמוך והמוגלובין 12.... יש לי גם פיברומיאלגיה, ובמשך כל השנים החולשה והעייפות שלי הרופא אמר שזה בגלל הפיברומיאלגיה, בקיצור הלכתי להמטולוג שנתן לי עירוי ברזל.... לא להאמין אחרי יום הייתי משהו אחר לגמרי בלי סחרחורות בלי חולשה ועם זיכרון טוב יותר.... היום שבוע אחרי העירוי שוב עייפות וחולשה האם יתכן שהעירוי הספיק לשבוע בלבד.... יש לי עוד 4 מנות לקבל...
איך זה עובד האם אחרי סדרת העירוים שוב אהיה חלשה ועייפה... ברור לי שעלי לשפר את המזון שלי, כמו כן קבעתי קולונוסקופיה, קצת נמאס לי אני רוצה להרגיש טוב כמו אחרי העירוי ברזל יותר פעמים מאשר להרגיש את החולשה שסחבתי שניםםםםם.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריטין ואיירון נמוכים
ד''ר פרדי אביב25/07/2017שלום רב.
פריטין במספרים בודדים מראה על חסר במחסנים של הברזל !
הגוף שלנו יכול להרגיש המוגלןובין ולא יכול להרגיש רמת פריטין .
מרגישים אותו דבר עם פריטין 2 ועם פריטין 100 .
אבל מרגישים שונה מאד עם המוגלובין נמוך והמוגלובין גבוה.
השינויי בתחושה אחרי קבלת ברזל בווריד קשורה לעליה בהמוגלויבן .
שינויי דרמתי בתחושה עקב מתן בווריד .גם בכדורים תחושה הייתה משתנה אך בצורה הדרגתית יותר .
כל משה צריך לעשות זה לטפל בברזל (עדיף בכדורים ) לעלות המוגלובין עד לנורמה שלך ולשמור על זה במשך חיים על ידי ביצוע בדיקות תקופתיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך במשך הרבה שניםיגאל24/07/2017
שלום רב,
הנני בן 65, בדרך כלל בריא, אך יש לי המוגלובין נמוך (12). המוטקריט, RBC ו-WBC נמוכים גם כן. הנתונים של ברזל ופריטין תקינים. זה נמשך כבר הרבה שנים. אני יודע שישנם כמה סוגים של אנמיה.
איך אפשר לשפר את המצב כי נמאס לי מעייפות מתמדת?
אילו בדיקות צריך לעשות?
רופא משפחה לא עזר.
אודה לכם מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלויבן נמוך הרבה שנים
ד''ר פרדי אביב25/07/2017בסיטואציות מסוג זה צריך לבקש מרופא הפ]נייה להמטולוג לבירור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין יורד לתינוק בן חודשלודה21/07/2017
שלום!
אחיין שלי בן חודש נמצא כמעט שבוע בבית חולים שניידר. הגיע לשם בעקבות עליית חום גופו. בתחילה חשבו שזה חידק וכמה ימים הוא קיבל אנטיביאוטיקה בעירוי. נכון לעכשיו הרופאים אומרים שהבחנה הייתה שגויה וישלו המוגלובין יורד (כרגע 6) והם לא מבינים מה הסיבה לכך . בבדיקות צואה ושתן לא מצא דם , חלב של האם ודמה בסדר גמור. היום הוא קיבל מנת דם ורופאים מחכים עד מחר לראות איך הוא יגיב לזה. השאלה שלי : מה הסיבה לרך שהמוגלובין בורח מגופו של אחייני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
.....לתינוק בן חודש
ד''ר פרדי אביב23/07/2017מיקרה מסובך בישביל תשובה קצרה באינטרנט .
אני בטוח שבשניידר ! ידוע לברר וגם לטפל בתינוק והכל יהיה בסדר !
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בדיקות דם אנמיהיגאל04/07/2017
שלום
בן 40 בבדיקות דם שבצעתי בהפרש של חודשיים (תוצאה שמאלית יולי 2017
RBC-Red Blood Cells - 4.33 - 4.44
3.WBC-Leucocytes- 4 - 4
הומוגולובין 12.8 -12.6
פרטין 126 - 129
חומצה פולית 7.2 -7.2
המוטוקרט - 39.2 -.38.9
ברזל - 101 - 99- לוקח תוסף תזונה כ חודשיים
בי 12 - 252 - 402 - לוקח תוסף תזונה כ חודשיים
8.MCH - 29.1 - 28
MCV- 90-88
13.4 - 13.3- MPV
יש לציין ש בשנה האחרונה ירדתי כ 16 קילו כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת בשילוב עם דיאטה מ 84 ל 68
האם ערכים הללו מצרכים בירור המטלוגי מעמיק יותר?
האם מדובר באנמיה שמקורה בהתאם לנתונים אינו חוסר בברזל בי 12 או חומצה פולית.שאלה נוספת האם יכול להיות קשר לערכים הללו לפעילות גופנית מאומצת מאוד למשל ריצת 15 ק"מ פעמיים בשבוע ופעילות התנגדות 3 פעמיים בשבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור בדיקות דם
ד''ר פרדי אביב23/07/2017האם ערכים הללו מצרכים בירור המטלוגי מעמיק יותר?
לא
האם מדובר באנמיה שמקורה בהתאם לנתונים אינו חוסר בברזל בי 12 או חומצה פולית.
נכון
שאלה נוספת האם יכול להיות קשר לערכים הללו לפעילות גופנית מאומצת מאוד למשל ריצת 15 ק"מ פעמיים בשבוע ופעילות התנגדות 3 פעמיים בשבוע.
כן ,חד משמעי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה עם המוגלובין נמוךאסתי03/07/2017
שלום רב,
במידה והמוגלובין 11.3 וה- B12 תקין, האם זה אומר שהאנמיה מקורה לא מצריכת תזונה דלה של ברזל?
ומבירור שנעשה אצל רופא נשים ובדיקת מעי הגס יצאו תקינים.
אז מה יכולה להיות הסיבה לאנמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה עם המוגלובין נמוך.
ד''ר פרדי אביב23/07/2017יש לי תחושה שאת לא מבינה כמה דברים בסיסיים .
אנמיה - תמיד המוגלובין נמוך .
סיבה לאנמיה - בין 14 ל 18 סיבות שונות .
השכיחה ביותר ,חסר ברזל .
מנתונים שכאן לא ניתן לעשות שום דבר .
צריך כי מינימום :
גיל ,רמת פריטין ,רמת בי 12 ,רמת חומצה פוליט ,רמת בלוטת הטריס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות? האם מדובר באנמיה מחוסר ברזל?שרון24/06/2017
אמוגלובין 10
פרטין 9
ברזל 30
Rbc 3,53
הומוקרט 31.1
אין בעיה עם b12 וחומצה פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עליי לעשטת
ד''ר פרדי אביב29/06/2017שלום רב.
כן מדובר באנמיה של חסר ברזל .
2 דברין :
- לקחת ברזל על פי הנחיות של רופא המטפל
- לבצע בירור של סיבת איבוד הבזרל בקופת החולים דרך רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך 30 המוגלובין 10 האם זו אנמיה חזקה?טליה23/06/2017
ברזל 30
המוגלובין 10
כמה כדורי ברזל לקחת ביום ? והאם לקחת עירוי לוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל .....30
ד''ר פרדי אביב29/06/2017שוב לא מספיק נתונים .
גיל ,מין ,רמת המוגלובין רגילה ,רמת ברזל וגם רמת פריטין ,רמות ויטמינים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דרוש טיפול על ידי נטילת תוסף ברזל?שלמה14/06/2017
שלום, בן 70, בבדיקת דם נמצא ערך המוגלובין 13. האם רצוי לקחת תוסף ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם דרוש טיפול ....
ד''ר פרדי אביב29/06/2017לא מספיק נתונים להחלטה שכזאת.
צריך לדעת רמות של המוגןובין הבסיסי הקודם .
רמות של ברזל וויטמינים בי 12 וחומצה פוליט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנמיה? יש צורך בברזל?אבי05/06/2017
שלום.
בן 55, סוכרתי ובארט, לוקח זריקת B12 פעם בחודשיים עקב אי ספיגה
בבדיקות דם:
הומוגולובין - 13.7, פרטין - 29, B12 - 364, המטרוקיט - 42.1
IRON - 76 , טרנספרין 330, 19%.
MCV - 85
בשנים האחרונות ההומוגולבין נע סביב 13 ופחות. ביצעתי קולונוסקופיה - תקין, גסטרו -בארט.
האם צריך לתגבר בכדורי ברזל למינהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אנמיה
ד''ר פרדי אביב07/06/2017מדובר ברמה גבולית של המוגןובין .
גם סוכרת וגם ברט לוקחים חלק בזה .
אני כן ממליץ במצבים אלו תמיחה בכדור ברזל תחת מעקב אחרי פריטין .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לטפל באנמיה?רעות05/06/2017
בת 23, נשואה טריה,סובלת שנים מחולשה וסחרחורות, תוך כדי לימודים וכעת בעבודה.
תוצאות בדיקות במשך השנים האחרונות: מכבי
הומוגלובין - 12, פרטין - 20, B12- 324, המטרוקיט- 36.1 ,
MCV -87, טרנספרין - 282, IRON- 56, טרספרין% - 14, MCH -29.1
נוטלת כדור ביום של פוליפרין (כדורים אחרים עושים לי בעיות עיכול), תזונה לא מי יודע מה (לא אוכלת בשר אך מעט עוף).
האם יש פתרון כלשהו להרגשות הרעות שאני חווה מידי פעם.
לחוסר האנרגיה והכוח לפעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך אפשר לטפל באנמיה
ד''ר פרדי אביב07/06/2017לפי נתונים שמסרת כניראה מדובר באנמיה של חסר ברזל .
טיפול זה מתן מברזל .
בהנכה שפריטין והמוגלויבן גם נמוכים - היתי מעלה מינון של כדורים ל 2 ביום ל3 חודשים וחוזר לבדיקה אחרי - של המוןגובין המטוקרית ופריטין (לא ראיתי בהודעה שלך רמות של המוגןובין ופריטין !?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לטפל באנמיה?
רעות07/06/2017אלו הם התוצאות של:
הומוגלובין - 12,
פרטין - 20,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בערכי ההמוגלובין תוך 10 ימיםyoav2903/06/2017
שלום דוקטור.עשיתי בדיקות דם בהפרש של 10 ימים .
HB היה 14.4 ירד ל. 13.2
HCT היה 42.5 ירד ל39
RBC היה 4.98 ירד ל 4.53
כל שאר הערכים בנורמה כולל פריטין 188 .השאלה שלי על מה זה יכול להעיד? ואיזה בדיקות כדי להמשיך לעשות ? חשוב לציין מאז ומתמיד היה לי המוגלובין סביב ה 14 ,
שאלה נוספת אני גם סובל מחרדות . האם יכול להיות קשר לשינויי הערכים בתקופה שבה יש הגברה של חרדה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהמוגלובין
ד``ר אורי רוביו03/06/2017שינויים יתכנו מבדיקה לבדיקה
אומנם ירודה קלה בהמוגלובין אל עלול להיות ענין טכני
אם יש ספק ניתן לחזור פעם שלישית
אם חוזרת אותה תשובה יש לברר מדוע יש ירידה
אין קשר לחרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)