מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני סובלת מאנמיה?יפעת16/05/2015
שלום,
בתוצאות בדיקות הדם המדדים הללו היו מתחת לנורמלי:
HGB 11.3 g/dL
%HCT 35.9
MCV 82.2 fL
MCH 25.9 pg
האם זה אומר אני סובלת מאנמיה?
מצד שני המדדים של הברזל וה-B12 נראים תקינים:
Iron 65.2 ug/dL
Vitamin B12 326.3 pg/mL
אשמח להבין מה זה אומר על מצבי.
תודה רבה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אני סובלת מאנמיה? - תגובה
ד''ר פרדי אביב16/05/2015שלום רב.
אנמיה- רמה נמוכה מהנורמה של המוגלובין.כך שרסמית יש לך אנמיה !
מצד שני אנמיה כשה יש רמה נמוכה של המוגלובין לאותו בן אדם שמקודם הייתה רמה תקינה!
זאת אומרת שאם בדרך כלל לך היה המוגלובין 11.5 אז זה אנמיה שהיא בעצם לא אנמיה!
לכן מה זה ,יכולה לדעת רק את ורופא משפחה שלך !ואם רמה זאת של המוגלובין שונה מהרמות המוגלובין שיש לך בדרך כלל - אז צריך לבצע בירור- כאשר רמות ברזל וויטמין בי 12זה רק חלק קטן וקל ממנו!
שיהיה בהצלחה!שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהלילי12/05/2015
שלום רב !!! בת 65 עשיתי ספירת דם לפני שלושה חודשים המוגלובין 12.5 המטוקריט 38 היום עשיתי ספירה נוספת עקב הרגשת חולשה ההמוגלובין צנח ל11.6 והמטוקריט ל36.4 שאלתי היא האם זה נחשב לאנמיה ומה עלי לעשות. האם יתכן שיש לי דימום מהמעי? בברכה לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה - תגובה
ד''ר פרדי אביב12/05/2015כן זה נחשב אנמיה - ירידה בהמוגלובין מתחת לנורמה המקובלת.
צריך להגיע לרופא משפחה ולהתחיל בירור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסיהושע רחל21/04/2015
אני סובלת ממעיים מפותלות ומעי רגיז ובקע סרעפתי מוגדל. אני מטופלת באומפרדקס כמה שנים כול בוקר קפסולה אחת חצי שעה לפני ארוחת בוקר, בשבועות האחרונים אני מרגישה שכול מה שאני אוכלת אינו מתעכל לי ומדי פעם כדי לשחרר את ההרגשה הלא טובה שנגרם לי עקב זה אני שותה מי טוניק וזה משחרר אותי.
שאלתי היא אם אני יכולה לקחת עוד קפסולה של אומפרדקס לפי ארוחת צהריים או ערב
לצערי רופא הגסטרו שאני מטופלת אצלו בחופשה וגם כשהוא נמצא די קשה להתקבל אליו.
אודה לתשובתכם
רחל יהושע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אומפרדקס - תגובה
ד''ר פרדי אביב22/04/2015מבחינת נטילת אומפרדקס מינון דל 20 מג פעמיים ביום - זה מאד מקובל.כך שאין בעיה לקחת.הדאלה אם טיפול באומפרדקס - זה טיפול שאת צריכה?
זה אני לא בטוח והייתי ממליץ לך בכל מיקרה לדבר עם רופא גסטרו וגם גופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וירידה במשקל לאחר לידהלי13/04/2015
שלום, בת 29
נשלחתי לבדיקת בלוטת התריס, מאגרי ברזל וחומצה פולית, 5 חודשים לאחר לידה. סובלת מנשירת שיער וכן ירידה במשקל.
בתוצאות הבדיקה:
TSH 1.44 (טווח 0.4-4)
T4 free- 10.8 (טווח 7-16)
T3 Free 4.9 (טווח 3.8-9)
HGB 13.65
B12 -587
FERRITIN 21.9 ng/ml (טווח 11-233)
AST 24 (טווח 7-40)
ALT 7 (טווח 7-45)
Alkaline Phosphatase Blood- 97 טווח (45-115)
לא נאמר לי שאת הבדיקות דם יש לבצע בצום, ואני מבולבלת. על טופס התוצאות נרשם:
חומצה פולית
תוצאה גדולה מ- 24.8 ng/ml
ׁוטווח הנורמה 5.9-24)
ורשום גם "ערך ייחוס לנבדקים בצום"
אני נוטלת פרנטל של סולגאר, 3 כמוסות ביום, כל טבליה מכילה 200 מק"ג חומצה פולית כך שביום נוטלת 600 מק"ג חומצה פולית. מוסיפה 3 פעמים בשבוע גם ברזל עדין של סולגאר.
הרופאה טוענת כי אין לבצע את הבדיקה בצום ולמעשה יש לי עודף של חומצה פולית ועלי להפסיק ליטול את הכדורים.
נראה לי מוזר שאפסיק ליטול את הכדורים, אני עדיין מניקה וחשוב לי לקבל את כל הויטמינים. כאמור לא הייתי בצום וכן המשכתי בנטילת הכדורים בימים שלפני הבדיקה.
אשמח לדעתך והאם יתר הבדיקות תקינות?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשירת שיער וירידה במשקל לאחר לידה - תגובה
ד''ר פרדי אביב13/04/2015לדעתי כל הבדיקות דם תקינות .באופן כללי הבדיקה שבה בודקים מרקיבים של תזונה - צריכה להתבצע בצום מן הסתם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ואומפרדקסיפית01/04/2015
שלום,
אובחן אצלי בקע סרעפתי והטיפול שניתן לי הוא 2 כדורי אומפרדקס ליום.
בעלון לצרכן מצויין שאין לקחת תכשירים המכילים ברזל.
איך נכון לשלב אומפרדקס ואקטיפירין?
תודה על התשובה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברזל ואומפרדקס - תגובה
ד''ר פרדי אביב01/04/2015שלוםץ
אני תמיד ממליץ לקחת כדור ברזל לפני שינה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לברזללי27/03/2015
שלום,
אני כ- 5 חודשים לאחר לידה רגילה, סובלת מנשירת שיער, לעיתים סחרחורות קלות בקימה לעמידה.
בדיקות הדם בטווח הנורמה:
HGB 13.65
B12 -587
FERRITIN 21.9 ng/ml (טווח 11-233)
נוטלת פרנטל וכן ברזל עדין של סולגאר 25 מ"ג.
האם הערך של פריטין מספק למרות שקרוב יותר לגבול התחתון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו27/03/2015לפי רמת המוגלובין אין לך אנמיה ובהחלט לא מסביר תופעות של סחרחורת
רמת פריטין משקפת מצב מאגרי הברזל ואין לך חוסר של ברזל - מה עוד שאת ממשיכה לטול ברזל פומי וזה בסדר
לגבי נשירת שיער רצוי לבדוק פעילות בלוטת התריס ולשלוח TSH בבדיקת דם פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חליפי לונופריפית סטנף26/03/2015
שלום,
שמי יפי אני בת 38 ובדיקות הדם שלי מצורפות בקובץ.
כבר ארבעה שבועות לא מצליחים למצוא לי ורידים למתן ונופר, הגעתי למצב בו דוקרים אותי 6 פעמים ולא מוצאים וריד - זה דיי מייסר.
הרופא המטפל נתן טיפול חלופי של:
אקטיפרין-פ - כדור אחד ליום
1200B12מ"ג ליום/
האם הטיפול נראה מתאים ואם לא אז מה מומלץ?
תודה רבה,
יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול חליפי לונופר - תגובה
ד''ר פרדי אביב26/03/2015שלום רב
אין בעיה לענות לך רק לא רואים שום דבר ב קובץ של בדיקות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
יפית סטנף26/03/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
יפית סטנף26/03/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות מעבדה - תגובה
ד''ר פרדי אביב26/03/2015מסכים עם הטיפול בברזל פומי וזריקות בי 12 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות לווריד שלא השפיעונאוה מלמד05/03/2015
יש לי בת 24, עם קוליטיס כיבית מגיל 16, ללא דימומים, המוגלובין נמוך מילדות.
קיבלה 10 זריקות ברזל לווריד- לא השפיע. כעת המליצו על זריקת פריאנגקט 1000 חד פעמי. תוצאות הבדיקות היום הן:
hb 10, פריטין נמוך מ-8, ,
wbc 4.4, rbc 4.15, hematocrit 33.6, mcv 81
mch 24.3,mchc 30.1, rdw 14.8,
אף פעם לא הפנו להמטולוג. האם יש צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות לווריד שלא השפיעו - תגובה
ד''ר פרדי אביב05/03/2015לצערנו או לשמחתנו ,אך ברפואה כבר 200 שנה אין הפתעות !
אם אחרי מתן ברזל בווריד לחולה עם חסר ברזל ברור !לא עולה המוגלובין ופריטין - אז אחד מ 2 סיבות ;אי זה לא היה ברזל ,או לחולה יש דימום !
אין סיבה שלישית .אני ממליץ להפנות לרופא גסטרו טוב !
בהצלחה !
אגף, ברזל בווריד להמשיך עד שימצו פיתרון מבחינת גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות לווריד שלא השפיעו
נאוה06/03/2015אלו העובדות: 10 זריקות ברזל שניתנו במרפאת מכבי. (האם ייתכן שטעו 10 פעמים).
ואין דימומים. גם רופאת הגסטרו הופתעה מאד אך אין לה תשובות. חייבת להיות סיבה נוספת. העניין איך אפשר לבדוק? למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זריקות לווריד שלא השפיעו - תגובה
ד''ר פרדי אביב06/03/2015לקבל עוד 10 פעמים ברזל .
ולחזור לבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזל ופריטין - טיפול מומלץאפרת24/02/2015
שלום רב
בבדיקת דם לאחר מחזור (כבד) ערכי ברזל: 17, פריטין : 4.2 המוגלובין:11.6 אין תסמינים של עייפות המתאימה לאנמיה.
שאלות:
1. נטילת פריפול גורמת לי לשלשולים ואובדן תיאבון. האם זו תגובה ידועה או שמעיד על בעיית ספיגה ? האם יש סבירות לדלקת קיבה או מעיים?
2. נטילת ברזל עדין סולגאר גורם לתיאבון מוגבר מאוד. האם תגובה זו הגיונית ?
3. האם בהכרח הגוף סופג יותר ברזל בנטילת כדור פריפול מאשר ברזל עדין ?
4. האם יש תוסף תזונה מומלץ יותר מהפריפול והברזל העדין ?
5. האם מומלץ לקבל עירוי ברזל לאור התופעות לוואי המתוארות לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלות
אפרת24/02/2015לא ציינתי... בת 39
לרוב המחזורים כבדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחסור בברזל ופריטין - טיפול מומלץ - תגובה
ד''ר פרדי אביב24/02/2015לפי בדיקות -יש חסר ברזל ברור !
השאלה יותר לוגיסטית איך להכניס לגוף ברזל ?בצורה של כדור ,נוזל,או בווריד?
זה לוגיסטיקה פשוטה .
אח את לא מסוגלת לשתות כדורים ולא משנה נסיבות ,אז מקבלים ברזל בשתייה (ספטון),אם גם לא מסוגלת לקבל את זה ,אז בווריד.
דבר כחד בטוח -את צריכה ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזליוסי17/02/2015
שלום, אני בחור בן 24 בריא בד"כ .. בתקופה האחרונה הרגשתי מעט עייפות וכאבי ראש לעתים רחוקות, דבר נוסף חשוב לי לציין שמאז החלו התופעות הנ"ל הגבתי לא טוב לכל כמות ואפילו המועטה ביותר של אלכוהול. במסגרת הצבאית שבא אני נמצא נגשתי לרופא הצבאי ששלח אותי לבצע בדיקות דם ושם נמצאו התוצאות הבאות:
ferritine = 19.1 (ng/ml)
ויטמין b12 269 pg/ml
האם קיים מחסור באחד בהם ? ואם כן מה עלי לעשות כעת ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו17/02/2015יוסי שלום
הערכים תקינים אמנם באזור הנמוך אך תקין
קשה לתת לך תשובה שכן לא ציינת המוגלובין
נקודה נוספת תאר את אי הסבילות שלך לאלכוהול? האם כואב לך בבלוטות לימפה בגוף לאחר שתיית אלכוהול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות אנמיהאני12/02/2015
הרופא המליץ לי לקחת פריפול..הבנתי מחברה שאת סוג הברזל הזה אפשר לצרוך בסמוך למוצרי חלב (שזה יתרון גדול עבורי כיוון שאני אוכלת מוצרי חלב במשך כל היום)..האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות אנמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו12/02/2015שלום רב,
ברזל על תכשיריו ככלל אינו מומלץ לנטילה יחד עם מוצרי חלב, שכן מוריד ספיגתו מאד בסביבה בסיסית.
נכון גם לגבי פריפול, למרות שבעלון לצרכן מצוין שניתן לטול עם האוכל.
המלצתי להפריד חצי שעה מהמזון ובודאי שלא עם מוצרי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוספי תזונהשמרית10/02/2015
שמי שמרית, בת 36. לאחרונה חשתי תשישות ועייפות. פניתי לרופאה ונשלחתי לבדיקות דם. הרופאה איבחנה לאחר מכן התפתחות אנמיה- b12 נמוך. האם כדאי לי לקחת תוסף תזונה? האם יש לכם המלצות איזה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בB12
לילי11/02/2015אני ממליצה על תוסף התזונה B12 של סולגאר, בו אני משתמשת לאחר ייעוץ עם נטורופת. B12 גם נמצא בהרבה מאכלים מן החי (איברים פנימיים כמו כבד וטחול ובדגים) וגם בירקות למיניהם ואגוזים, אז כדאי גם להקפיד לאכול. העיקר הבריאות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לתוספי תזונה - תגובה
ד``ר אורי רוביו11/02/2015שלום שמרית
אבקש שתצייני מה ספירת הדם שלך כולל המוגלובין MCV WBC PLT
מה רמת ויטמין B12
במצבי חסר עם אנמיה הטיפול יתבסס על זריקות ובמקרים קלים מתן הויטמין בצורה תת-לשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ללא חוסר בברזלאור03/02/2015
שלום,
ביצעתי מספר בדיקות מקיפות בחודשיים האחרונים משום שהפסקתי לקבל מחזור בחצי השנה האחרונה (אני בת 31), בנוסף אני מאוד עייפה ויש לי נשירת שיער לא הגיונית. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בארבעת החודשים האחרונים עליתי חמישה קילו.
מעתיקה לכאן כמה מהבדיקות:
RBC-Red Blood Cells 3.72
Mg-Magnesium (B) 1.9
Hemoglobin 10.8
Hematocrit 33.8
Immunoglobulin A 66.2
Fe - Iron 110
Ferritin 25
Vitamin B12 252
יש לי תור להמטולוג אבל זה יקח עוד זמן אז אשמח לקבל איזשהי תובנה לגבי המצב שלי.
אם אני מבינה נכון, אין לי מחסור בברזל. מה יכולה להיות הסיבה לאנמיה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה ללא חוסר בברזל - תגובה
ד''ר פרדי אביב03/02/2015נכון צריך להיבדק על ידי המטולוג .אפשרות שמדובר בתת פעילות בלוטת מגן?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ד"ר אביב
אור04/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזל פריפול לאחר הלידהאני01/02/2015
אשמח לדעת כמה זמן לאחר הלידה יש להמשיך לקחת פריפול
(שהיה לי מאוד טוב במהלך ההריון)
יש לי אנמיה קלה לפי תוצאות המעבדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ברזל פריפול לאחר הלידה - תגובה
ד``ר אורי רוביו11/02/2015הי
אם כבר ילדת מזל טוב ואם עדין לא אז לידה קלה
אני ממליץ לטול תוסף ברזל וחומצה פולית כמו פריפול לפחות 3 חודשים עד שיש המוגלובין תקין
ואם את מניקה להמשיך לקחת כל עוד מניקה שכן הדרישה לברזל כמו בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה אצל בן 29אפרת27/01/2015
שלום,
בן זוגי בן 29.5, בריא, צמחוני שנים ארוכות וטבעוני כשנתיים (אוכל מזון בריא, באופן כללי). הוא קיבל את תוצאות בדיקת הדם (שנערכו באופן שגרתי) הבאות, בהן ניכר כי יש לו מחסור בהמוגלובין על אף שאין עדות למחסור בברזל (או בפריטין) ולא בויטמין B12 או בחומצה פולית. גם rbc, hct נמוכים, ו - mchc וטרנספרין מצויים בטווח, אך נושקים לגבול התחתון.
גם wbc מתחת לטווח, איני יודעת אם במקרה זה יש קשר ל-rbc הנמוך.
הערה - הבנתי שכמות השתיה משפיעה בין השאר על בדיקות המוגלובין ו-rbc.
בן זוגי שותה מעט מדי באופן די קבוע.
לפי ההיגיון שלי, מחסור בנוזלים אמור להעלות את כמות ההמוגלובין בנפח דם נתון, ולהטות את הבדיקה למעלה, או שאני טועה?
בכל אופן, ראיתי לנכון להדגיש את הנתון הנ"ל, למקרה שיש לו משמעות.
אשמח לתגובה ועצה.
(מצורף קובץ המכיל את התוצאות בצירוף טווח הערכים התקין)
תודה מראש
אנמיה אצל בן 29 - תגובה
ד''ר פרדי אביב28/01/2015אם זה בדיקות של גבר בן 29 אז צריך להיבדק על ידי המטולוג מומחה כי אין כאן בבדיקות אלו הסבר לאנמיה שכן קיימת ודי עמוקה לגבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. נבקש הפניה להמטולוג
אפרת28/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)