מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברזלאלה01/01/2013
בדרך כלל ברזל שלי נמוך אבל בבדיקה אחרונה המוגלובין שלי היה 8.5 ו ברזל 10 לפני שנה וחצי עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה והתוצאות היו טובות. לפני שלושה חודשים עשיתי אולטרוסאונד גניקולוגי וגם היה תקין. שאלה: מה יכול להביא לתוצאות אלו ??.?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו01/01/2013אלה שלום, לא ציינת גיל, ערכי MCV
האם את צמחונית?
חסר לי נתונים לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה,חריגות ס.ד הריון תאומיםאני25/12/2012
שלום,
אני בשבוע 18 הריון תאומים ועשיתי ס.ד אך יש כמה ערכים מחוץ לסוגריים,אשמח לתגובה מהירה:
RBC-3.9
המוגלובין -11.7
RDW-15.1
Neutrophils %-76.1
Lymphocytes %-16.8
השאר בטווח הנורמה.
האם זה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה,חריגות ס.ד הריון תאומים - תגובה
ד``ר אורי רוביו26/12/2012הי, סה״כ המוגלובין טוב לשלב ההריון ועוד עם תאומים. השאר לא משמעותי להמשיך תוספי ברזל וחומצה פולית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה?אנה10/12/2012
בת 25. מרגישה חולשה לאחרונה, עייפות וסחרחורות. עשיתי בדיקת דם:
הומוגלובין- 11.7
HMC- 35.6
ברזל- 95
פריטין-11
האם זה אומר שאני אנמית? האם זה מה שגורם להרגשה שלי ככל הנראה? כמה ברזל לקחת ביום? אני מעדיפה לקחת ברזל עדיף (bisglycinate) שלא מכביד על הבטן שלי כמו פולקס שנתנו לי פעם בקופ"ח. האם לקחת שני כדורים? (סה"כ ברזל אלמנטלי בכדור- 33 מ"ג שזה פי 3 פחות ממה שיש בפולקס).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה? - תגובהב
ד``ר אורי רוביו11/12/2012אכן אתסובלת מאנמיה קלה של חוסר ברזל מציע לטול תכשיר ברזל שנוח לך
העיקר לקבלו ניתן פעמים ביום לפחות 3 חודשים עם מעקב ספירת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהשיר30/11/2012
שלום אני בת 18,לפני כחודש אושפזתי בבית חולים עקב דלקת חריפה בדרכי השתן,ביום הראשון של האשפוז עברתי בדיקת דם שהראתה שהברזל שלי הוא 12.8 ,כעבור יום אחד בלבד עברתי בדיקה נוספת שהראתה כי התחוללה ירידה בברזל ל 10.5 ..
הרופאים לא התייחסו לזה וכתבו במכתב השחרור ללכת לבצע בדיקה כי יש חשד לאנמיה.
מה יכולה להיות הסיבה לירידה המשמעותית הזו?
יש לציין כי אני סובלת מסחרחורות ומדי פעם טשטוש בראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו30/11/2012אני מניח שהערכים הם של ההמוגלובין ולא של הברזל. זה לא נדיר בזמן מחלה זיהומית חריפה להוריד כך המוגלובין. יתכן וללא קשר את אנמית וזו הסיבה לטשטוש. אני מציע לחזור ספירת דם ואז להתייחס למדדי הברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
שרה גלילי20/12/2012סבלתי מסחרחורות ומכאבי ראש ועיפות קשה. ובבדיקת דם נאמר לי שההמוגלובין שלי נמוך. אני טבעונית וקראתי על כדורים של המורינגה והספירולינה ואחרי חודשיים הסחרחורות נעלמו לי ואני מרגישה יותר חיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגארזוהר24/11/2012
שלום לכם : אבא שלי עבר ארוע מוחי קשה מזה כחצי שנה בערך . מאז ממוצע ההמוגלובין אצלו לפי בדיקות דם נע בין : 11.8 והברזל 58 עד 60 . לי ברור שמדובר באנמייה , לפעמים הוא עייף וחלש אך לא כל הזמן , הוא לא מתלונן מכאבים או חום או סחרחורת והשינה שלו בתקופה האחרונה מצויינת וגם העירנות שלו משטפרת . מה הסיבה לכך שמדד ההימוגלובין כך וגם הברזל ומה הפטרון היעיל ביותר . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגאר - תגובה
ד``ר אורי רוביו25/11/2012זוהר שלום,
לא ציינת גילו של אביך, מחלות רקע נוספות כמו סכרת, יל"ד, מדד נוסף חשוב שלא ציינת הוא גודל הכדוריות האדומות MCV
ההמוגלובין מעט נמוך, עם ברזל תקין. נראה כי מדובר באנמיה של מחלה כרונית אך כמובן אין לי נתונים מספיקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריון?אורית22/11/2012
שלום רב, אני בסוף שבוע 25 להריוני ,עקב בדיקות דם ..ההמוגלובין שלי יצא נמוך(10) שלחו אותי לעשות עוד בדיקות ולהלן התוצאות של הדברים החשובים שנראו נמוכים במיוחד ורציתי לדעת אם יש סיבה לדאגה של אנמיה (הרופא נשים נתן לקחת בינתיים פרופיל 2 ביום ושלח אותי להמוטולוג שאקבע בהמשך)
TRANSFERRIN 367
FERRITIN 9
RBC 3.69
HB 11.2
HCT 34.3
MCHC 32.7
LYM 17.7
כל השאר בתחומי הסקאלה כולל סוכר תקין
האם יש סיבה לדאגה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון? - תגובה
ד``ר אורי רוביו22/11/2012הי אורית
לפי מה שרשמת ההמוגלובין שלך 11.2 שזה לא רע לשלב זה של ההריון. רמת פריטין 9 עם טרנספרין גבוה מראה על חוסר ברזל ולכן טוב שתתחילי לטול ברזל פומי.
אין מקום לדאגה-הייתי רק עוקב אחר ספירת הדם ומוודא שההמוגלובין יציב או אפילו משתפר עם ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשירי22/11/2012
יכול להיות שכדורי ברזל גורמים לעצירות? מה ניתן לעשות? בהריון - הרופא המליץ לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד``ר אורי רוביו22/11/2012בהחלט כדורי ברזל עלולים לפעמים לגרום לעצירות. אני ממליץ לך להחליף לברזל מסוג אחר ברזל-עדין למשל ולראות אם מוקלת העצירות. בנוסף חשוב לשתות הרבה כולל דיאטה עתירת סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גבוהותאנמיה13/11/2012
שלום..
עשיתי בדיקת דם שנקראת CRP והתוצאות שלי היו 14.5.
אני בת20.
מבקשת עזרה .. מה התוצאות מעידות? ומה דרכי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גבוהות - תגובה
ד``ר אורי רוביו14/11/2012CRP הוא מדד לדלקת כללי- לכשעצמו אינו מהווה אבחנה ויש להתיעץ עם הרופא על מנת שיבדוק אותך וישלים בדיקות מעבדה מכוונות לתלונותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי ברזלצאלה13/11/2012
האם מומלץ ליטול תוספי ברזל? נאמר לי שהם כלל לא נספקים בגוף ומופרשים במערכת העיכול. זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי ברזל - תגובה
ד``ר אורי רוביו14/11/2012מומלץ לצרוך תוספי ברזל במצבים הדורשים זאת: הריון, הנקה, אנמיה של חוסר ברזל, חוסרים תזונתיםים משנית לצמחונות וכו'
תוספי ברזל פומיים מגיעים בפורמולות שונות ובהחלט נספגים- כמובן בצורה פיזיולוגית ספיגת ברזל היא רק 10% אך מספיקים לרוב לתיקון מצבי חסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהיובל05/11/2012
שלום.אני בת 18 ואנמית בגלל שאני צמחונית בערך 6 שנים ..
אני מקבלת תוספי תזונה של ברזל ווויטמין B12.לאחרונה התחלתי גם לקחת תוסף נוסף בשם פורקפיל בגלל שהתחילה לי נשירה של שערות מהראש איומה ! אני לוקחת אותו פעמיים ביום
הבנתי שהכדור הזה נועד במיוחד למצב כזה.
השאלה שלי אם הוא באמת תוסף טוב ויעזור לנשירה ותוך כמה זמן בערך אני צריכה לראות שינוי , או שיש תוסף אחר יותר מומלץ ממנו שיוכל לעזור לי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו05/11/2012יובל שלום,
הפורום עוסק באנמיה
מדובר בתוסף לחיזוק השיער- אין לי נסיון איתו ולכן לא אוכל ליעץ לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל05/11/2012אני יודעת שהפורום עוסק באנמיה ציינתי שאני אנמית ובגלל זה יש לי נשירה ובגלל זה הביאו לי את התוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהקרן05/11/2012
אבי במשך חודשיים היה לו חולשה עייפות כרונית קשיי הליכה עצירות היה בבית חולים קיבל מנת דם והמצב השתפר וכן עשה בדיקת קולונסקופיה היה ךו פוליפ קטן שמצאו והוציאו אותו ואמרו לנו שהכל תקין כאשר השתחרר מבית החולים שוב פעם הרגיש עייפות וקשיי הליכה והמצב חזר לקדמותו רציתי לשאול ממה זה נובע החוסר דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו05/11/2012קרן שלום,
בהחלט יתכן כי המצאות הפוליפ במעי אצל אביך גרמה לאנמיה של חוסר ברזל ובשל דימום (ולראיה נזקק למנת דם).
מכיוון שטופל- לכאורה אין מקור לדמם. בכל מקרה מציע לחזור ספירת דם ולראות מה רמת ההמוגלובין- אם נמוכה- יש לברר מרות ברזל ולשקול ברור מערכת עיכול חוזרת
אם רמת HB תקינה יש לברר TSH ופעילות בלוטת התריס (חשד לתת-תריסיות עצירות וחולשה) במסגרת רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקיםגיטי04/11/2012
יש לי הבזקים שחורים לפעמים בעחנחחם. זה מעיד על אנמיה? ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים - תגובה
ד``ר אורי רוביו05/11/2012הבזקים שחורים לאו דווקא קשורים באנמיה, מציא בדיקת רופא עייניים ובעיקר קרקעיות (רשתית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין מאוד גבוה בהריון עקב ונופרשרה25/10/2012
שלום, אני בהריון בשבוע 35.4 מקבלת מזה כחודש וחצי פעמיים בשבוע עירוי ונופר עקב המוגלובין נמוך שעמד על 8.5. אני לפני עירוי ונופר אחרון, ההמוגלובין עלה ל 11.1 והפריטין עומד על 675. מה המשמעות של פריטין כל כך גבוה בשלב הזה של ההריון? האם לקחת גם את העירוי האחרון או להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין מאוד גבוה בהריון עקב ונופר - תגובה
ד``ר אורי רוביו26/10/2012שרה שלום,
אחרי מתן ונופר לא פעם הפריטין עולה לערכים כאלו, ההמוגלובין שלך השתפר יפה. את יכולה לקבל את המנה האחרונה שכן עם הלידה ולאחריה אם תניקי צריכת הברזל תשאר גבוהה , ערכי ההמוגלובין הפריטין יתנרמלו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, נרגעתי
שרה26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך בהיריוןמיקה24/10/2012
שלום רב,
אני בת 37 בהיריון בשבוע 14.
בבדיקת דם ערך ההמוגלובין שלי נמוך מהטווח 11.4 = HB
וערכים נוספים נמוכים מהטווח RBC=3.83, HCT=34.6
אני לוקחת כל יום פרנטל (תוסף תזונה בהריון) המכיל 25 מ"ג ברזל.
שאלתי האם ההמוגלובין לא נמוך מדי? והאם אתה מציע לי לקחת עוד תוספת ברזל? או כדור אחר במקום הפרנטל המכיל כמות גדולה יותר של ברזל?
לתשובתך אודה,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נקודות שחורות בעינייםמור22/10/2012
אני סובלת מאנמיה מילדות, אני בת 31. לאחרונה הופיעו נקודות וקוים כאלה שצפים בעיניים, הם כל הזמן שם. האם זה קשור לאנמיה שלי ואיך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות בעיניים - תגובה
ד``ר אורי רוביו22/10/2012מור הי, איני יכול לענות לך. לא ציינת רמת המוגלובין, מה סוג האנמיה שאת סובלת מילדות?
תלונות כמו שאת מתארת עלולות להיות גם קשורות לבעית עיניים/ רשתית וכו׳ האם נבדקת אצל רופא עיניים?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)