מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקה דם המטולוגיתברכה25/06/2013
FREE LIGHT CH KAPA ערכים 19.4 נורמה 3.3 עד 19.4 מה אומר ערך זה. FREE LIGHT CH LAMBDA 14.6 ערכים 5.7 עד 26.3 ולבסוף סך הכל 1.32 האם יש צורך לבצע בדיקת מוח עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה דם המטולוגית - תגובה
ד``ר אורי רוביו27/06/2013שלום ברכה,
ערכי שרשראות קלות חופשיות בדם משמשים כבדיקה מאד רגישה לזיהוי מחלה שכרוכה בממאירות תאי פלזמה או מחלה שנקראת מילומה נפוצה.
ערכים שציינת תקינים
מדוע נשלחו מלכתחילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה מתרופותליאואר16/06/2013
שלום
אני סובלת ממחלת ריאות שבגינה אני לוקחת לעיתים תכופות סוגים שונים של אנאיביוטיקות בעיקר אופלודקס. וכן ונטולין וסימבוקרט.
בבדיקות דם האחרונות שעשיתי יצא לי המוגלובין 11.5 הרופאה התקשרה ואמרה שאני סובלת מאנמיה וצריכה לעשות פעם נוספת את הבדיקה. ברצוני לשאול האם האנמיה יכולה להופיע בגלל תרופות מרובות. או שיש עוד סיבות. ומאחר ואף פעם לא היתה לי אנמיה . יש לי סיבה לחשוש? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאואר16/06/2013הגיל שלי 48 ואנילא מרגישה חולשה, סחרחרחורות או כל דבר דומה. אבל תמיד .סבלתי מקור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנמיה מתרופות - תגובה
ד''ר פרדי אביב16/06/201311.5 המוגלובין כמעט תקין לאישה ואם מדובר ב ברונכואקטזיות בראיות (מחלה זיהומית כרונית) אז זה יכול להיות מזה. מצד השני בכל מיקרה הייתי בודק רמת ברזל וויטמינים רגיל ואז מחליט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפא-תלסמיהא.08/06/2013
שלום,
באבחון מולקולרי שעשיתי נרשם שאני "נשאית לחסר של שניים מתוך ארבעת הגנים לאלפא-גלובין. חסר של גן אחד מסוג 3.7- בכל כרומוזום"
ערך ההמוגלובין שלי הוא בד"כ סביב 10.
אשמח אם תסבירו לי מה המשמעויות של ממצא זה.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפא-תלסמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו09/06/2013הי,
טלסמיה הינה שם כללי לקבוצת מחלות גנטיות בהן יש שינוי/חוסר/מוטציה בגנים (במטען הגנטי DNA )המקודדים ליצור שרשראות חלבונים מיוחדות הנראות גלובונים. יש שני סוגי גלובין עיקריים אלפא ובטא - והם מרכיבים את החלק החלבוני של ההמוגלובין (שתי שרשראות אלפא ושתיים ביטא)
כאשר יש מוטציה/חוסר בגן המקודד לאחד מהשרשראות הללו - אז נוצרת בעיה ביצורן ולכן גם בעיה ביצור ההמוגלובין השלם ולכן אנמיה ברמות שונות.
אצלך- נמצאה חוסר בשני גנים מתוך 4 המקודדים לשרשרת אלפא ולכן את/ה נשא/ית של אלפא טלסמיה עם ביטוי בינוני של אנמיה עם המוגלובין סביב 10. לרוב במצב זה אין משמעות קשה ולמעט העובדה כי ההמוגלובין נמוך מהממוצע- סה"כ מתפקדים רגיל וללא צורך בעירויי דם כמו במחלות בהם יש חוסר יותר גדול (למשל HBH שם שלוש שרשראות אלפא חסרות והחולים עם אנמיה קשה).
ההמלצות הן כדלקמן:
1) מעקב המטולוג
2) מעקב ספירת דם ולודא שאין בנוסף חוסר ברזל שמחמיר האנמיה וניתן לתקנו
3) מומלץ במצבים אלו תוספת קבועה של חומצה פולית 5 מ"ג ליום
4) יעוץ גנטי לגבי הריון והבאת ילדים על מנת למנוע ילדים עם טלסמיה מג'ורית שהינה מחלה קשה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
א.09/06/2013ראשית, תודה-רבה על המענה המפורט.
אשמח אם תסביר מדוע יש צורך בנטילת חומצה פולית 5 מ"ג באופן קבוע והאם יש לכך השפעה על ניסיונות להרות (אני עוברת טיפולי IVF והיו לי שני הריונות כימיים).
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר אורי רוביו10/06/2013כל נשאי הטלסמיה, גם מינורית כמוך, סובלים מיצור המוגלובין וכדוריות דם במוח העצם שהוא פיקטיבי בשל המוטציה בשרשראות. מוח העצם פעיל ובמקביל יש גם הרס מוגבר של כדוריות דם אדום, לכן יש צריכה מוגברת של חומצה פולית. מכיוון שזה ויטמין, קרי חייבים לקבלו מבחוץ - יש להוסיפו אחרת, האנמיה עלולה להחמיר כתוצאה מרמות נמוכות של ויטמין זה שמתפתחת מהר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלה תלסמיה
אסיל03/11/20141. באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך?
2.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו ? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ?
3.דרכי אבחון חדישים למחלה?
4. דרכי טיפול חדישים למחלה?
5.מחקרים \ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה?
6.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים?
7.מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו?
8.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה?
רוצה תשוב עליהן במהירות ותשלח התשובות לי על המייל ותודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלה תלסמיה
אסיל03/11/2014ד"ר תשוב על כל הישאלות בפורום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלת טלסמיה
אסיל03/11/2014מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה לאוכלוסיה הכללית לאוכלוסיה בסיכון ולאנשים שקלו בתופעה?
האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונופר בטרימסטר הראשון להריוןד04/06/2013
שלום. אני בשבוע 11.4 להריון. לפני כשבועיים עשיתי ספירת דם -המוגלובין 9.8. בשבוע שעבר המוגלובין עלה ל10.1 (לאחר נטילת תכשירי ברזל). רמת הפריטין פחות מ-8. IRON-35. רופא הנשים שלי הפנה אותי לקבלת ונופר דרך הוריד. קראתי שבטרימסטר הראשון אסור לקבל ונופר. האם זה נכון?בינתיים אני נוטלת ברזל בסירופ וכדורים.
האם עליי לחכות לסוף הטרימסטר או להתחיל ונופר עכשיו?
בתודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונופר בטרימסטר הראשון להריון - תגובה
ד``ר אורי רוביו04/06/2013הי
לאור העובדה כי עם תכשירי ברזל פומי העלית המוגלובין יפה מאד הייתי ממשיך עם תכשיר פומי. איני מכיר התווית נגד למתן ונופר בוריד בטרימסטר ראשון
כך שניתן לתת אם באמת יש צורך ואנמיה משמעותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד04/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ותרומת דםרעות26/05/2013
שלום,
הייתי אנמית בעברי ומזה חצי שנה זה התייצב וההמוגלובין שלי 14.1 האם אני יכולה לתרום דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ותרומת דם - תגובה
ד``ר אורי רוביו26/05/2013שלום רב,
אם סיבה לאנמיה נבעה מחוסר ברזל שתוקן ועכשיו ערכי המוגלובין תקינים בבדיקה חוזרת. כעקרון אין בעיה. אני ממליץ לוודא שאכן ספירת הדם ממשיכ להיות כזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין בצמחונותאורן13/05/2013
שלום, אני בת 26 והתחלתי להיות צמחונית לפני שנה וחצי. ההמוגלובין שלי הוא 14.2 ולפני כן היה 13.9. זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המוגלובין בצמחונות - תגובה
ד''ר פרדי אביב13/05/2013לא .ממליץ לחזור על בספירת דם אחרי שתיית 2 כוסות מיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- venoferמור02/05/2013
שלום, בת 29, בשבוע 12 להריון, לפני כשמונה חודשים עברתי הפלה ספונטנית עם דימום משמעותי וממושך. באוקטובר רמת המגלובין 9 פריטין 4.6 התחלתי טיפול בברזל בכדורים. הרגשתי הרבה יותר טוב.
לפני שבועיים בדיקות דם- המגלובין 11.4 פריטין 4. הרגשה של עייפות, סחרחורת תמידית וחוסר כוח כללי. (למרות שממשיכה עם הברזל וההמגלובין עלה)
הרופאה המליצה על 2 אמפולות של ונופר פעמיים בשבוע במשך חודש.
מתי אמורה להתחיל להרגיש יותר טוב?
למה ההמגלובין עלה אך לא הפריטין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
venofer - תגובה
ד''ר פרדי אביב05/05/2013שלום רב.
טיפול בברזל צריך להיות ממושך ומתמשך כל הזמן ללא הפסקה - לפחות 6-12 חודשים רצופים.
ואחרי תיקון של פריטין עד 50-100 עוד להימשך 3 חודשים .
לכן לא קרה כלום ,פשות צריך להמשך כדורים של ברזל .לא הייתי עובר לאמפולות של ברזל .
כן ממליץ 2 כדורים של ברזל (אקטיפרין למשל ) ביום ,במשך 6 חודשים רצופים ואז ביצוע רמת פריטין ונדבר שוב .
התחושה של סחרחורת עייפות ואין כוח - זאת פונקציה של המוגלובין ולא של רמת ברזל !
זה חשוב לדעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריוןאורי01/05/2013
אני בשבוע 33 ההמוגלובין שלי לפני חודש היה 8 ומאז לקחתי 5 אמפולות של עירוי ונופר ולאחריהן ההמוגלובין שלי הוא 8.4 האם זו העליה הרצויה? זה נראה לי נמוך מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון - תגובה
ד``ר אורי רוביו01/05/2013שלום אורי
את נמצאת בשבוע הריון מתקדם, בהנחה שאכן אובחנת עם חוסר ברזל שהצדיק מתן IV VENOFER נשאלת השאלה האם קיבלת 5 מנות במינון מקובל של 200מ"ג או סה"כ 1 גר שבהחלט מהווה טיפולשצריך להעלות את רמת ההמוגלובין.
מצד שני אם ההמוגלובין לא עלה כפי שציינת רק 8.4, יש לשלול אנמיות אחרות לדוגמה חוסר בחומצה פולית, תמס דם מסיבות שונות, זהומים, האם את נשאית של טלסמיה ואז מראש הסיכוי להעלות HB לא גבוה,
האם את מדממת?
כל השאלות האלו צריכות להשאל ולבררן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלבן יעקב29/04/2013
האם המוגלובין 12.1
ברזל 92,
פריטין 16
לסוכרתי בן 70 הם אינדיקציה מספקת לצורך בתוספי ברזל כגון ברזל רך של אלטמן או ברזל עדין של סולגר ודומיהם.
התוצאות נקבעו במעבדה של הכללית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוסף ברזל - תגובה
ד''ר פרדי אביב29/04/2013כן .הפריטין 16 למבוגר - זה נורה נמוך .
לכן מסכים עם החלטה על מתן ברזל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hexakapronמאיה24/04/2013
בעקבות דימום חניכיים ניתנו לי אמפולות של hexakapron 500 מג לשטיפת הפה מידי לילה. האם יש בהם כל סכנה כשברקע ישנה אנמיה המוליטית קלה ותלסמיה מינור? האם עדיף שבמקום לשטוף את הפה אניח על פד והצמיד לחניכיים? יש תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hexakapron - תגובה
ד``ר אורי רוביו24/04/2013שלום מאיה,
מי נתן לך הטיפול רופא שיניים? מה הסיבה לדימום בחניכיים?
בכל מקרה בטיפול מקומי ושטיפות פה, איני רואה בעיה אותו או תופעת לוואי
לא משפיע על טלסמיה או אנמיה המוליטית
ניתן בהחלט להספיג פד בתכשיר ולהצמיד למקום המדמם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ממאירהיוסי17/04/2013
שלום ד"ר.
רציתי לדעת אם אנמיה ממאירה יכולה להיות גם אם יש לי B12 תקין פלוס בבדיקות הדם האחרונות? (690) כי הרופא חושד שאולי שזה אנמיה ממאירה אבל נראלי לא הגיוני כי הB12 תקין. האם המצב יכול להיות?.
תודה רבה ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה ממאירה - תגובה
ד''ר פרדי אביב18/04/2013מה זה אנמיה ממאירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהאלה13/04/2013
שלום לך ,
אני אלה ואני עוד מעט בת 17 אני אנמית וכרגע אחרי בדיקת דם ידוע שהברזל שחי נמוך , זה לא דבר חדש.
יש מצב אחת התופעות של חוסר ברזל זה עיכוב במחזור ?
תודה לך ד"ר
אלה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו13/04/2013שלום אלה,
למיטב ידיעתי חוסר ברזל אינו גורם לעיכוב המחזור, סדירות המחזור קשורה בשינויים הורמונליים, תזונה.
אנמיה של חוסר ברזל נפוצה בצעירות - שילוב של מחזור בלתי סדיר ותזונה בלתי מספקת לרבות ברזל ולכן עליך לקבל תוספת ברזל פומית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
אלה13/04/2013אווקי אני יבדוק את העניין .
תודה לך ד"ר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהשרון03/04/2013
שלום,
אני בת 38 שנה וחצי אחרי לידה. מאז הלידה חשה עייפות קיצונית וחולשה נוראית.
בבדיקות דם fe iron 24 פריטין 15 והמוגלובין 11.9 האם זה יכול להסביר את תלונותי?
האם במצב כזה לקיחת תוסף נוזלי הוא הפתרון או שכדאי לבקש עירוי או זריקות?
האם ברזל נמוך עלול להשפיע על מצב רוח לגרום לדכאון וחרדות?!?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה - תגובה
ד''ר פרדי אביב03/04/2013הגוף שלנו מרגיש קודם כל המוגלובין ופחות ברזל.לכן חסר ברזל זאת סיבה יחסית לתלונות שלך .יש לקחת בחשבון שעות שינה רצופות ודברים דומים.
ללא כל קשר לזה ברור שצריך לטפל בחסר ברזל.הצורה אופטימלית לדעתי כדורים .אני אישית אוהב אקטיפרין .כדור ליום קבוע ל6חודשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אתי04/04/2013שלום שוב,
לא ממש הבנתי את תשובתך, האם לאור הנתונים מדובר במחסור גדול בברזל
שמצריך אולי מתן זריקות או עירוי או כדורים יכולים לעשות את העבודה ולהשפיע תוך פרק זמן קצר יחסית על התשישות והעייפות בהם אני חשה
והאם זה יכול להוביל לחרדות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר פרדי אביב04/04/2013המחסור בברזל שלך הוא לא גדול .
ניתן לתת כדורים של ברזל .
כדור אחד ביום במשך 3- 6 חודשים רצופים .
בעוד 3 חודשים יש לבצע בדיקת ספירת דם ורמת ברזל .
בברכה
דר פרדי אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בCTיוסי30/03/2013
שלום רב ד"ר.
בתוצאות בדיקת הCT קיבלתי אבחנה שאומרת : צפיפות מדורי הלב נמוכה מצפיפות המחיצה והדפנות ממצא המכוון לאנמיה". ברצוני לדעת בגדול מזה אומר והאם בגלל זה באמת יש לי המוגלובין נמוך (11) או יש סיבות אחרות לאנמיה (אין לי כלל מחסור בברזל וB12 והרופא שלי טוען שמצב ההמוגלובין אינו נובע מתזונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יוסי30/03/2013גילי 27 זכר המוגלובין 11 כבר שנה וחצי ועשיתי CT עקב ניתוח שעבר בהצלחה בכליות (ואין קשר לטענת הד"ר להמוגלובין הנמוך לכליות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר פרדי אביב31/03/2013יוסי שלום וחג שמח.
בינתיים רק הבנתי שאתה בן 27 ויש לך המוגלובין 11.
וזה שהעברתה ניתוח בכיליה.
הדברים האחרים לא הבנתי כי:
אני לא מבין קשר בין ניתוח שעברתה לבין CT שביצעת .
לא מבין איך בCT רואים דבר שקשור לאנמיה?
לכן בשביל לאבחן אצלך אנמיה אני צריך מספר דברים:
1. המוגלובין , המטוקרית,RBC,MCV,RDW,PLT,WBc,Creatinine ,Feritin ,B12
כל זה יש בספירת דם ובבדיקת ביוכימית שלך.
תכתוב את זה .אז אני אתן לך מספר סיבות אפשריות לאנמיה שלך.
מאד חשוב גם לציין רמת המוגלובין לפני שנים ושם של הניתוח שעברתה.
לילה טוב בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי31/03/2013שלום. דבר ראשון המון המון תודה וחג שמח!
להלן הנתונים שבקשת:
RBC- 3.33
WBC-6.0
MCV-97.9
RDW-11.5%
PLT-211
CREATININE-0.52
IRON-97 לא עשיתי בחודשים האחרונים
כמו כן, הניתוח שעשיתי הוא לתיקון היצרות בשופכה והוצאת אבני כליה והניתוח ב"ה הצליח והCT נועד כדי לוודא שאין עוד אבנים בכליות ובו קבלתי את הממצא הרשום בהודעה הראשונה . תודה רבה רבה לך על הזמן והתשובות .כמו כן מקווה שתוכל לתת לי תמונה כללית ממה נגרמת האנמיה תודה שוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי31/03/2013שכחתי לציין שההומוגלובין לפני שנה היה 15.1 ופתאום חלה ירידה תלולה
תודה שוב. חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר פרדי אביב31/03/2013תבקש הפנייה להמטולוג בהקדם כי צריך לבצע משטח דם ואחרי זה להחליט על ביצוע מח עצם .
כי ירידה מ15 ל11 המוגלובין מחייבת הסבר ברור ,ובבדיקות דם אלו אין תשובה לזה .צריך להיתקדם עם הבירור .
בבקשה תשמור על הקשר שעדה מה קורה איתך!
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי31/03/2013אוקיי תודה רבה ד"ר יקר על היחס וחג שמח!
אני אפנה לבירור לאחר עוד ניתוחון קטן שיש לי ונתחיל לטפל לעומק בבעיה
המון המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר פרדי אביב01/04/2013בהצלחה.רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נכון שתוספי B12עתליה28/03/2013
לא נספגים בגוף באופן יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נכון שתוספי B12 - תגובה
ד''ר פרדי אביב28/03/2013נכון ולא נכון.
עקב כך שאחת מהסיבות לחסר b12 זאת תת ספיגה לכן מתן תוספי בי 12 דרך הפה יותר כדי תחת הלשון .כך זה עוקב מסלול בליעה וישר נספג לדם .
אצל אנשים שלא אוכלים בשר או כבד מסיבות שונות ניתן לתת גם בי 12 בבליעה כי כניראה אין מדובר בתת ספיגה כמנגנון של החסר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)