מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לגשת למיון? מה זה?א03/12/2012
שלום, אני בת 43. לפני כחודשיים וחצי התחילו אצלי כאבים בירך מכיוון הישבן. בהתחלה חשבו שזה מעמוד השדרה התחתון וטופלתי בארקוקסיה.
הכאבים קצת פחתו אבל לפני כחודש התחלתי להרגיש בנימול בכף הרגל והיד באותו צד של הכאבים. נוירולוג נתן לי קומפלקס-בי. בהתחלה נעלם הנימול מהיד אבל לאחרונה שוב חזר וביתר שאת. אני מרגישה שהנימול התקדם לאורך השוק והיד (תפקוד שרירים רגיל. אין קושי בהליכה מלבד הנימול המטריד).
הנוירולוג ביקש אישור למרי ראש וצוואר. אין עדיין אישור ואני יודעת שהתורים ארוכים...
מה לעשות? לגשת למיון או לחכות? אני חוששת שאני מבזבזת זמן יקר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לגשת למיון? מה זה? - תגובה
ד''ר קרן רגב03/12/2012שלום,
נראה שיש הצדקה חד משמעית לבדיקת ה MRI אולם אין דחיפות לבצעה באשפוז. למיטב הבנתי הבדיקה תאושר והתורים היום אינם ארוכים כלל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות שמטרידות אותיאורית28/11/2012
1. האם ידוע למה תאי ה-T תוקפים את המיליאן?
2. האם בשלב מסוים מפסיקה ההשפעה של הטרשת הפוצה כאשר זה לפני המצב הקיצוני של ניבון שרירים?
3. למה מחלה זו נקראת מחלה נירולוגית כשבעצם מערכת החיסון תוקפת את האימילן?
כל התשובות תתקבלנה בברכה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות שמטרידות אותי - תגובה
ד''ר קרן רגב29/11/2012יש הרבה תאוריות הנוגעות לשאלה שאת מעלה אודות הסיבה בגינה מערכת החיסון תוקפת את רקמות הגוף במחלו אוטואימוניות ובמקרה הזה את המיאלין אולם אין תשובה ברורה ובהירה לשאלתך.
לא בטוחה שהבנתי את השאלה השניה אבל המחלה מאוד שונה מאדם לאדם, בחלק המחלה מפסיקה להיות פעילה בשלב מסויים, בחלק נמשכת מחלה פעילה לאורך זמן רב ובאחרים המחלה משנה את צורתה ועוברת למהלך מתקדם
המחלה היא נוירולוגית משום שהרקמה הפגועה היא רקמת מערכת העצבים המרכזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים - ללא אבחנהדרור25/11/2012
שלום ,
לאשתי יש כאבים בגב התחתון והעליון ללא הסבר .
עברנו טיפול ניסוי-ותהייה ע"י דר' רנד - אורטופד\אסותא ,
בו הוזרק חומר הרדמה למפרק האגן השמאלי וכך הכאב נעלם ל 5 שעות מלאות שזה היה השיג עצום ,
לאחר מכן הכאב חזר אבל חשבנו שעכשיו הכל ברור והעניין יפתר ע"י מחלקת אורטופדיה,
כשחזרנו אליו הוא טען שלמרות הממצאים הוא לא מבין איך ניתן לפתור את הבעיה או בכלל מהי הבעיה ,
וחזרנו לנקודת ההתחלה.
היום כי אנחנו באותו מצב , של כאבי תופת באזור גב תחתון S2\L4 , וגב עליון T9 , עם כאבים ברגליים וידיים ,
אשתי מתעוררת מתוך כאב .
כל התהליך הנ"ל שאנחנו עוברים נמשך כבר כמעט 4 שנים,
טופלנו ב 4 בתי חולים שונים עם טובי המומחים בתחום האורטופדיה והאונקולוגיה(במהלך התקופה נתגלתה מחלה קשה\נדירה(LCH) שבעקבותיה אשתי עברה כימוטרפיה) ,
במוקדי הכאב עברנו : PET-CT , MRI , CT , מיפוי עצמות ,רנטגן ועוד.
טופלנו במקביל ב 2 מרפאות כאב ניסינו את רוב הטיפולים האפשריים ,
אך בכל התקופה הרפואתית\מחלתית הזו, אף רופא לא הצליח להצביע על בעיה קונקרטית ומוכרת.
האם את יכולה לומר לי היום תשובה אחרת? לאור כל הנסיון שלך? , וכל המחלות המתוארות באתר שלך ,
לשאלת השאלות:
האם את יכולה לחשוב על אפשרות להוכיח את הבעיה הרפואית שאף רופא לא הצליח לראות ?,
כל דרך אפשרית תתקבל , דרך העלמת הכאב או דרך התאוריה והבנת הבעיה.
אשתי היתה בת 29 שכל זה התחיל היום בת 32( +ילדה גיל 4) .
אי אפשר להתעלם מכך שזהו אתגר מעניין גם מבחינה רפואית .... ,
אני מודה לך על זמנך בקריאת הודעה זו ,
אשמח להמשיך בתהליך הדברות ביננו ,
המצב שלנו חמור , זה משפיע על כל תחומי חיינו.
תודה מראש ,
דרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - ללא אבחנה - תגובה
ד''ר קרן רגב29/11/2012דרור שלום,
לצערי הרב ותוך קשב מלא למצוקה שלך אני לא מצליחה לחשוב על אפשרות לתרום לך בעוד רעיונות. הבעיה שאתה מציג לא נשמעת בתחום ההתמחות שלי
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךליליאן14/11/2012
להלן תשובת MRI מוח - עקב ירידה בשמיעה.
לא מודגם תהליך תופס מקום ISC-רו ב- CPA
ללא עדות לממצא מוקדי ברקמת המוח
אין עדות להאדרת פתלוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד
המערות ע"ש מקל דו"צ ייתכן וריאציה אנטומית בלבד או אלמנט של אנצפלוצלה
לא הבנתי את הפינוח הנ"ל
לסיכום לא הודגם ממצא .
איל הMRI ומה פירוש אלמנט של אנצפלוצלה
דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך - תגובה
ד''ר קרן רגב20/11/2012מדובר בממצא מקרי אשר אינו מסביר את הקליניקה של מום עוברי של חסר עצם אשר כפי שנכתב יתכן שמדובר רק בהבדל בין האנטומיה שלך לאנטומיה השכיחה אשר אינה מעידה על פתולוגיה. בכל אופן הMRI בקונוטציה של ההתוויה לה בוצע הינו תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזוטרפיהגלית לצטר14/11/2012
אפשר לקבל אניפורמציה איפה אפשר לעבור טיפולי פיזוטרפיה לחולי טרשת? האם ישנם מכונים מסוימים (כולל פרטיים) המתמחים בכך?(חוץ מהמרכז לטרשת נפוצה בתל השומר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזוטרפיה - תגובה
ד''ר קרן רגב14/11/2012הי גלית,
ישנן פיזיותרפיסטיות אשר מתמחות בטיפול בטרשת נפוצה. לא אוכל להזכיר שמות במסגרת זו אולם אני משוכנעת שהרופא המטפל יוכל להמליץ לך או שתוכלי לעשות חיפוש בפורומים של חולים ולבקש המלצות מחולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםליליאן14/11/2012
שלום שאלתי היא : כל היום בעבודה אני מול המחשב .
קרה לי פתאום שבצד שמאל של עין שמאל בחצי עין יש לי טשטוש
הייתי אצל רופא עיניים לפני 3 חודשים ובדק אותי-.
נ.ב ביצעתי MRI מוח +ראש עקב ירידה טוטאלית בשמיעה באופן פתאומי טופלתי עי סטרואידים וברוך השם השמיעה חזרה ונאמר לי שזה כתוצאה מוירוס שתקף לי את האוזן
MRI מוח +ראש תקין. ברגל שמאל שאני מתכופפת יש לי בעיה בכיפוף עד הסוף ברגל
השאלה האם טשטוש בראיה +בכיפוף זה תסמין לטרשת נפוצה.
אני כולי בפחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
ליליאן14/11/2012V-MRI בוצע לפני כ-3 שנים עקב ירידה בשמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד''ר קרן רגב14/11/2012ליליאן שלום,
MRI תקין זה בהחלט מרגיע וטשטוש ראיה בחצי שדה ראיה של עיין אחת ממקם את הפגיעה אם ישנה כזו למקור עיני ולא לעצב הראיה או למוח. בנוגע להגבלת התנועה ברגל - נשמע יותר שמדובר בהפרעה בשריר או בגיד ולא בחולשה.
כמובן שעלי לסייג שהתרשמות שכזו ללא בדיקה מדוקדקת ועיון בבדיקת ה MRI שביצעת היא מוגבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שאני לא מוצא לה פיתרוןגיל11/11/2012
שלום, אובחנתי כחולה טורשת נפוצה לפני כ-6 שנים כרגע אני נמצא בטיפול תרופתי "טיסברי"
אני מרגיש בכללי בסדר .. אבל יש לי בעיה מוזרה מזה ככמה חודשים.. ואני לא יודע אם זה מתקשר לטרשת או שבכלל נובע ממשהו אחר.
שורפת לי עין ימין לפעמים מלווה בכאב ראש..
אם אני עושה כושר ולאו דווקא כושר מאומץ, רבע שעה אחרי גמר האימון אני מרגיש ממש רע
אני מרגיש שאני עומד להתעלף ואני מתחיל לפתח זיעה קרה כנראה בגלל הלחץ
כל זה בעקבות כאב ראש (לחץ בראש ממש עמוק( ו"שריפה" בעין ימין.
הייתי אצל רופא עניים והראייה שלי היא 6X6 ויש לי יובש בעניים אז הוא נתן לי טיפות אך זה לא עזר..
רופא משפחה שלח אותי לבדיקת דם שבודקת את היובש בעין והתשובה היתה שהכל תקין.
הפרו' המטפל בטרשת אמר שאין כנראה כל קשר בין הבעיות הללו לבין הטרשת.
ואני לא יודע עוד מה לעשות, איזה בדיקות אני יכול לעשות שיגידו לי מה היא הבעיה/כיוון למה היא בכלל הבעיה..
איך אני יכול לשלול שזה לא קשור לטרשת.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שאני לא מוצא לה פיתרון - תגובה
ד''ר קרן רגב12/11/2012שלום גיל,
ראשית עושה רושם שאתה נמצא במעקב מסודר ואני לא משוכנעת שאוכל לתרום הרבה.
יש מחלה אוטואימונית בשם שיוגרן אשר נמצאת באסוציאציה עם טרשת נפוצה ובאה לידי ביטוי ביובש בריריות ולפעמים בעוד תסמינים נוירולוגים. בדיקות המעבדה עבורה הן נוגדנים ANTI RO ANTI LA (יתכן שאלו בדיקות המעבדה שעשית) אם רמת החשד מאוד גבוהה ניתן לבצע ביופסיה פשוטה של בלוטות רוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לטרשת?מונא06/11/2012
שלום.
אני בת 28 בריאה בדרך כלל.
כבר שנה שלמה אני מרגישה תחושות מוזרות בידיים וברגליים והם היו נוטות להחמיר בזמן הווסת עד כדי כך שאני לא מסוגלת להחזיק שפופרת טלפון הידיים עייפות כשאני מקפלת כביסה מדפדפת בעיתון כשאני מקלידה במקלדת מרגישה כאבים בידיים וכבדות די מהר.....
היו לי כאבים ברגליים לפעמים בברך לפעמים בירך (ללא חבלה או משהו)
וכבר מספר חודשים שאינני מצליחה לישון היטב בלילות
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לטרשת? - תגובה
ד''ר קרן רגב12/11/2012מונא שלום,
התסמינים שאת מתארת אינם ספציפים ויכולים להגרם גם על ידי מצבים פשוטים כמו אנמיה של חוסר ברזל. הייתי מציעה להתחיל מפניה לרופא המשפחה וביצוע של בדיקות דם כלליות כולל ספירת דם, כימיה, תפקודי תריס, פריטין, בי 12, חומצה פולית. במידה שלא תמצא הפרעה תפני לנוירולוג לבדיקה מסודרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שמיעה עד חירשותא.05/11/2012
בוקר טוב,
בן 47 שנים, ללא מחלות רקע כרוניות.
לאור איבוד שמיעה מדורג, באוזן אחת, אבל גובל היום כמעט בחירשות.טיפול בסטרואידים לא עזר.
בוצע mri ורציתי רק להתעכב על 2 מימצאים ,כאשר כל השאר בגדר התקין :
1. "ציסטות כורודיאליות בולטות בקרניים האוקסיפטליות באיזור הטריגון"
2.מודגמים מוקדים בודדים היפראינטנסים בסדרת t2 flair מהחומר הלבן.
האם יתכן המוקדים בחומר הלבן מעידים על איבוד מיאלין ?
ואיבוד השמיעה קשורה למחלה הטרשת או מחלה עצבית אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שמיעה עד חירשות - תגובה
ד''ר קרן רגב05/11/2012שלום
מוקדים בודדים בחומר הלבן הינם ממצא שכיח בבדיקות MRI באנשים בוגרים ומשמעותם אינה ספציפית ובוודאי שלא כך מבצעים אבחנה של טרשת נפוצה. אובדן שמיעה באוזן אחד כסימפטום בודד הוא בדרך כלל אינו עדות למחלה בריקמת המוח ומצריך בירור אוזני במסגת מרפאת אף אוזן וגרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וזריקות טרשתגל31/10/2012
שלום,
בשעה טובה אנחנו מנסים להכנס להריון... :-)
הרופא המטפל הנחה אותי להפסיק את ההזרקות (AVONEX) רק כאשר אני מגלה שאני בהריון, עם זאת רופא אחר מאותה מחלקה שקיבל אותי למעקב (מסיבות שונות) המליץ להפסיק כבר עכשיו, אך ייתכן והכניסה להריון תיקח מספר חודשים ואיני רוצה להיות ללא התרופה...
אני קצת מבולבלת...
מה דעתכם? מה מקובל?
תודה!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וזריקות טרשת - תגובה
ד''ר קרן רגב04/11/2012גל שלום,
מקובל להמליץ על הפסקת התכשיר כשלושה חודשים לפני הכניסה להריון אולם פרק הזמן הספציפי נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לטרשתגלי23/10/2012
כיצד ניתן לשלול או לאבחן טרשת נפוצה כשאי אפשר לעשות אם אר איי, בגלל קליפס מתכתי בבטן.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לטרשת - תגובה
ד''ר קרן רגב24/10/2012גלי שלום,
אומנם המניעה מביצוע MRI מקשה על ביצוע האבחנה אך גם לפני עידן הMRI המחלה הייתה קיימת ומאובחנת.. ניתן להשתמש בבדיקות כגון CT , פוטנציאלים מעוררים וניקור מותני וכמובן ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הנוירולוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פןטנציאלים מעוררים?
גלי25/10/2012תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פןטנציאלים מעוררים? - תגובה
ד''ר קרן רגב25/10/2012מדובר בבדיקות אשר בודקות תגובה מוחית לגירוי מסויים, לדוגמא לגירוי ויזואלי. למעשה בודקים את משך הזמן שלוקח לגירוי להגיע למוח והאם יש הפרעה בהולכת המידע התחושתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כמעט כל יוםלירון23/10/2012
שלום ד"ר
בשבועיים האחרונים אני סובלת כמעט כל יום מכאבי ראש חזקים. הידים שלי גם נרדמות נורא מהר מכל תנוחה כמעט. דיברתי רופא משפחה הוא אמר שאין צורך לבדוק זה לא טרשת
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש כמעט כל יום - תגובה
ד''ר קרן רגב24/10/2012לירון שלום,
זה אכן לא נשמע טרשת אך כאבי ראש חדשים ויומיומיים דורשים בירור הכולל הדמיית מוח
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשדות לטרשת?יסמין13/10/2012
שלום,
אני לפעמים חושדת שמתחילה לי טרשת נפוצה (או בעיה אחרת.. אולי בכלי הדם?).
אומר שיש לי בת דודה עם טרשת נפוצה, ולי עצמי היו בעבר כל מיני תופעות עם אופי נוירולוגי (אחת לכמה שנים, לתקופות זמן קצרות).
למשל, הייתה לי בעבר תקופה של שבועיים של רגישות יתר של העור בבטן ובגב, והיה לא נוח ללבוש חולצות (גם רחבות)- כל מגע היה כואב קצת ולא נעים.
מעבר לזה, יש לי משהו שדומה קצת לסינדרום רנו (נוירולוג שלל את התופעה, אמר שזו גרסא קלה ומוחלשת).
היה לי גם בוקר אחד שבו קמתי מהמיטה, הרגל לא החזיקה אותי ונפלתי.
ובאופן כללי- אני שנים מרגישה תחושת רדימות ולפעמים לחץ ברגל שמאל. אני צריכה להזיז אותה יותר וקשה לי לשבת לאורך זמן בלי לשנות תנוחה.. אחרת יש תחושה מעצבנת ברגל. (הרדמות/התקררות- גם כשבפועל היא לא קרה מאוד). המצב הזה קבוע שנים- ללא הרעה או התפתחות.
פניתי לפני הרבה שנים לנוירולוגית באותו עניין. היא בדקה רפלקסים, ביקשה שאמתח את הזרועות לפנים בעיניים עצומות למשך מספר דקות והחליטה שאין סיבה לדאגה.
לאחרונה אני מבקרת את בת דודתי עם הטרשת יותר ולכן אולי טבעי שגם החששות יתגברו.. בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם זה נשמע כמו התחלה של משהו מדאיג..
תודה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשדות לטרשת? - תגובה
ד''ר קרן רגב14/10/2012מרבית התסמינים שתיארת אינם מתאימים באופיים לתסמינים המאפיינים טרשת אולם חלקם דורשים בירור שמרביתו קשור למערכת העצבים הפריפרית (EMG ו NCV). אני ממליצה לך לפנות בשנית לנוירולוג ולתאר לא את התסמינים באופן שתיארת כאן וממליצה על השלמת הבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתאי גזע מהדם הטבוריקרן04/10/2012
שלום!
אבי חולה בטרשת נפוצה, נאמר לי שכיום חוקרים את הנושא של טיפול בחולי טרשת נפוצה בעזרת תאי גזע מהדם הטבורי.
אני בחודש התשיעי להריוני, ומתלבטת אם לשמר את הדם הטבורי של התינוקת שלי
למען אבי.
השאלה שלי, האם יכולה להיות יעילות בתאי בגזע בין סב לנכד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתאי גזע מהדם הטבורי - תגובה
ד''ר קרן רגב14/10/2012קרן שלום,
ראשית צר לי על העיכוב בתגובה. למיטב ידיעתי כל העדויות אודות שימוש בתאי גזע בחולי טרשת נפוצה הם מתאי גזע אוטולוגים (כלומר שהושתלו מאותו אדם לעצמו) ולא מאדם אחר בעל קרבה משפחתית כזו או אחרת. לפיכך אין לדעתי מקום לשימור דם עוברי למטרה זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהלאה27/09/2012
יש המלצות תזונתיות לחולי טרשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
ד''ר קרן רגב29/09/2012עמליה שלום,
רצוי לבדוק רמות ויטמין D וויטמין B12 ובמידה וקיים חסר בהם ליטול תוספי מזון. אולם אין דיאטה ספציפית שהוכחה כיעילה בחולי טרשת נפוצה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)