מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בראייהדינה17/10/2013
שלום רב .
כבר יותר מחצי שנה אני סובלת מטשטוש ראייה בעין שמאל עקב המחלה . קבלתי סטרואידים לפני כשלושה חודשים ואני ממתינה כי הטשטוש יחלוף.
במקביל לפני כחודש התחלתי להרגיש בעין ימין כי אני רואה כמונ זבוב שחור מרצד לי מול העין וגם פעם אחת הרגשתי כמו אור מרצד מול העין וזה מפריעה לי בראיית עין ימין בחודש האחרון. רציתי לדעת האם זה יכול להיות קשור למחלה או שזאת יכולה להיות בעייה אחרת לגמרי ?
האם עליי ללכת לרופא עיניים נוירואפטומולוג המתמחה במחלה או ספציפית לבעייה החדשה אני יכולה ללכת לרופא עיניים רגיל ?\
אודה לתשובה !
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בראייה - תגובה
ד``ר יובל כרמון17/10/2013שלום וברכה.
לא ברור מהשאלה האם היה לך ארוע של דלקת בעצב הראיה באותה עין שבגללה קיבלת את הסטרואידים או שפשוט התלונות של הירידה בראיה הן הדרגתיות במשך חצי שנה שנה. דלקת של עצב הראיה לרוב מלווה בטישטוש עם ירידה בחדות ראיה בעין באופן חריף תוך ימים!.
בכל אופן ממליץ כי תבדקי ע"י נוירואופטלמולוג שיחליט אם יש הפרעה בחדות ראיה בשדה הראיה, הוא יחליט על בדיקות עזר מתאימות שבודאי תכלולנה שדה ראיה OCT וככל הנראה VEP של העיניים.
רפואה שלמה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב הראיהמירי10/10/2013
שלום שני בת 34 ויש לי נימולים ביד שמאל ולפעמים ברגל שמאל למעלה משנה עברתי לפני כשנה בדיקת EMG והבדיקה יצאה תקינה אין בעיה בעצבים ביד .
וב 12.9.13 אושפזתי בבית חולים עקב דלקת בעצב הראיה של עין ימין בבית החולים ביצעו בדיקות CT מח והבדיקות תקינות וטופלתי בסטרואידים וביקשו שאני יבצע MRI כדי לשלול טרשת נפוצה ( קראתי בפורומים שלפעמים חסר ויטמין B12 ומזה כשבוע אני התחלתי לקחת B12 וגם מגנזיום והנימולים נחלשים) האם זה יכול להיות צירוף מיקרים או שסבירות גבוה לטרשת נפוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעצב הראיה - תגובה
ד``ר יובל כרמון10/10/2013שלום מירי.
אמנם נימולים בידיים יכולים בהחלט להיות על רקע חסר בויטמין b12 אבל בכדי להיות בטוחים בכך יש צורך לדעת שאין לנימולים סיבה אחרת.העובדה שפיתחת גם דלקת בעצב הראיה מדגישה יותר את הצורך בביצוע בדיקת MRI גם של המוח וגם של חוט השידרה הצווארי בכדי לשלול טרשת נפוצה או מחלות דלקתיות אחרות . בנוסף לכך בודאי שאם מצאו שחסר ויטמין b12 יש מקום להשלים את החסר. אולי כדאי גם לברר מדוע חסר b12 בעיה בספיגה?ממליץ לך אכן להיבדק אצל נוירולוג המומחה בטרשת נפוצה
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מירי10/10/2013במידה ומדובר בטרשת נפוצה יש לי שאלה הנימולים בידים וברגליים התחזקו יותר וגם התחילו כאבים בידים וברגליים כאשר קיבלתי את הסטרואידים זה לא אמור לשפר קצת את הופעת הנימולים והכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יובל כרמון10/10/2013ראשית עדיין אין אבחנה למצבך כך שעוד לא ניתן לדון האם זה אמור לשפר. אמנם סטרואידים משפרים תחושת נימול בזמן התקף אצל יולים עם מחלות דלקתיות כדוגמת טרשת נפוצה אולם גם זה יכול לקחת זמן של מס ימים...
ממליץ להשלים MRI מוח וחוט שדרה צוארי ולהיבדק עי נוירולוג בתחום
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OCT וצילום קרקעית העיןדינה07/10/2013
שלום רב .
עליי לעבור את שתי הבדיקות הללו OCT וצילום קרקעית העין .
אני חרדה ויש לי פחד מהבדיקות .
האם תוכלו להסביר לי מה הם בדיקות אלו והאם יש לי ממה לחשוש ?
תודה .
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת OCT וצילום קרקעית העין - תגובה
ד``ר יובל כרמון07/10/2013שלום.
אין לדעתי כלל ממה לחשוש .
בדיקת Oct היא בדיקה שנעשית לעיתים עם הרחבת אישונים בה המכשיר בודק את קרקעיות העיניים באור אינפרה אדום. היא אינה כואבת כלל.
בדיקת צילום קרקעית העין אף היא אינה כואבת. בדיקות אלו משמשות רופאי עיניים וגם נוירולוגים למעקב ובירור מחלות עיניים או מחלות נוירולוגיות.
רפואה שלמה.
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מבדיקת ניקור מותנימישהי28/09/2013
שלום, אני עוברת מחר בדיקת ניקור מותני בחשד לטרשת נפוצה, וחרדה מסיבוכים של הבדיקה.
קראתי באתרים מחו"ל שיש לשכב 48 שעות כדי להקטין את הסיכוי לסיבוכים כגון כאב ראש שלא עובר.
אבל בבי"ח כאן משחררים אחרי שעתיים.
עברתם את הבדיקה? מה עושים? איך להגיע הביתה ולעלות שלוש קומות במדרגות אם צריך לשכב יומיים?
אולי לקחת אמבולנס פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מבדיקת ניקור מותני - תגובה
ד``ר יובל כרמון29/09/2013שלום רב.
ראשית מדובר בבדיקה די שכיחה שמבוצעת בבתי חולים באופן שגרתי יחסית. נכון שלעיתים עלול להתפתח כאב ראש בימים שלאחר הבדיקה. עבודות הראו כי דיקור מותני עדיף שיתבצע באמצעות המחט הדקה ביותר האפשרית וכך הסיכון להתפתחות כאב ראש בהמשך קטנה הרבה יותר וזה מה שנוירולוגים רבים כולל אותי משתדלים ליישם. כדאי אולי להדגיש זאת בפני הנוירולוג המבצע. אמנם לעלות שלוש קומות עשוי להיות מטלה מאמצת מעט אבל עדיף ביממה הראשונה לא להתאמץ יתר על המידה. אולי לחפש מקום לינה נגיש יותר ביממה הראשונה.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי סטרואידיםעפאפ2320/08/2013
שלום רב
בני בן 26 חולה בטרשת כ- 8 שנים ומטופל בטיסברי כשראש לוש שנים
הוא נוסע לתאילנד למשך 18 יום.
שמעתי / קראתי על כדורי סטרואידים.
האם אתם יכולים לספר לי יותר בנושא:
מתי לוקחים?
איזה מינון?
בתודה מראש
עפאפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי סטרואידים - תגובה
ד``ר יובל כרמון21/08/2013שלום רב
ראשית לא כתבת מה מצב מחלתו ועד כמה הוא יציב והאם היו התקפים בשנים האחרונות. לשם מה נחוץ הטיפול בסטרואידים ? האם זה בגלל חשש שיהיה התקף? מציע מאוד שתתיעצו עם הנוירולוג המטפל כיוון שבדרך כלל טיפול בסטרואידים אינו מומלץ לנטילה בכדורים בהתקף וכן במינונים גבוהים כרוך בתופעות לוואי
רפואה שלמה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליוקרינה15/08/2013
אני חולה בטרשת נפוצה במצב טוב - מטופלת בבטאפארון רציתי לשאול האם חיסון ילדי בחיסון פוליו המוחלש מסכן אותי באיזו צורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו - תגובה
ד``ר יובל כרמון15/08/2013שלום רב,
לפני שאגש לדון בנקודה שהעלית עלי להדגיש כי אני מניח שאת וכל בני ביתך עברתם כולכם את סידרת החיסונים המלאה בזריקות (!) בילדותכם כנגד נגיף הפוליו. במידה ולא חוסנתם, יש לפנות בהקדם לרופא המשפחה בכדי לבדוק סוגייה זאת.
כעקרון החיסון דרך הפה, שהוחלט להחיל על כל הילדים עד גיל תשע במדינת ישראל (בנוסף לחיסון בזריקות), בעצם היה מקובל באופן שגרתי עד לפני כעשר שנים אז החליטו להפסיקו ולא היה ידוע על מבוגרים שחלו במחלה בעיקבות החיסון הפומי, גם אם הם היו חולי טרשת נפוצה.
שנית, בקרוב מאוד בעיקבות התחלת החיסון כולנו נתחיל להיות "חשופים" לוירוס המוחלש שיופץ מהילדים המחוסנים כי הוא מתרבה במערכת העיכול ויופץ במערכות הביוב וילדים רבים יפיצו את הוירוס המוחלש הזה למשך חודשים רבים באמצעות ידיהם או לעיתים אפילו מהרוק, או הפרשות חיתולים, צואה וילדים שלא שוטפים ידיים היטב במים ובסבון. כך שגם אם ילדייך לא יחוסנו אז אולי ילדים אחרים שעימם יבואו במגע כזה או אחר "ידביקו" אותם ואת כולנו בעצם בוירוס המוחלש ויגרמו להם באופן עקיף להתחסן.
לאחר שציינתי עובדות אלו אציין להערכתי חולי טרשת נפוצה הנוטלים אינטרפרונים (רביף אבונקס בטאפרון) או קופקסון או אימונוגלובולינים אינם חשופים להערכתנו לסיכון מוגבר בעיקבות חיסון בני משפחתם אלא אם כן הם לוקים בעוד מצבים שמחלישים את מערכת החיסון .
מטופלים הנוטלים תרופות המדכאות את מערכת החיסון יותר כמו גילניה, כמותראפיה ,או טיסאברי עדיף שיימנעו מחשיפת בני ביתם לחיסון המדובר!
לגבי טיפול בסטרואידים: מי שטופל בשלושה החודשים האחרונים עדיף שיימנע מחיסון בני ביתו אם כי כל מקרה יש לדון באופן פרטני.
עלי לציין כי אין בנמצא וכנראה לא יהיו הרבה מחקרים שבדקו השאלה הנ"ל ועל כן חלק ניכר מתשובתי מבוסס על הבנת דרך פעולת החיסון והבנת דרך השפעת ופעולת התרופות.
מקווה שעניתי
רפואה שלמה
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסטיותחיים29/07/2013
איך יודעים שקשיי ההליכה מהם אני סובל נובעים מחולשת שרירי הרגליים
או מספסטיות של שרירי הרגליים.קשה לי להבדיל בין 2 תופעות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספסטיות - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/07/2013שלום רב.
אתה צודק לעיתים למטופל קשה לדעת מה הסיבה לקושי בהליכה. הנוירולוג יכול מאוד לסייע ולהבדיל בין חולשה לבין ספסטיות. לעיתים אף מדובר בשילוב של שניהם. ממליץ כי תתיעץ בנוירולוג המטפל בך בכדי להבין את הסיבה לקושי בהליכה ואף למצוא פתרון אפשרי
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואולי כל הסמפטומים שיש לי הם טרשתסמדר28/05/2013
ד"ר שלום
יש לי כאבים שונים ומשונים מפוזרים, באים והולכים בידיים, כתפיים רגליים. תחושות נימול מדי פעם בשינה.
הרבה התכוצויות שרירים בשינה ולעתים רחוקות יותר ביום.
יש לי FLOATERS בעין שמאל ואחת לכמה חודשים הבזקים (שפעם , כשהייתי צעירה יותר הנוירולוג אמר לי שהם סימפטום של סוך מיגרנה וסקולרית) .
יש לי צילצולים וטינטונים באוזניים וירידה בשמיעה בעיקר באוזן שמאל עם תחושת הד באוזן שמאל. לפעמים דקירות באוזן. וחוסר איזון.
תמיד אלרגיה ריניטיס והרבה פעמים סינוזיטיס וברונכיטיס. (א.א.ג).
אלרגית לחלבון ביצה.
סובלת מדיברטיקוליטים שאובחנו בקולונסקופיה ובקע סרעפתי.
הכחדתי הליקובקטר. סו
בלת מדי פעם מכאבים עויתיים בבטן מלווים בשילשולים, ריבוי גאזים, נמשכים כמה ימים, ועוברים עם קוקה קולה
יש לי מדי כמה חודשים תחושת חנק זוחלת מהגרון לושט עד החזה, חובקת את החזה, נמשכת כ-10 דקות כאב עד דמעות והכל עובר כלעומת שבא.
לציין שEMG מצא VERY MYLD POLINEUROPATHY AXONAL או RADIKOLOPATHY
ראומטולוג שלל פיברומילגיה.
חשבתי אולי כל אלה סימנים להתחלת ניוון שרירים, או טרשת נפוצה.
אנא תשובה והכוונה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואולי כל הסמפטומים שיש לי הם טרשת - תגובה
ד``ר יובל כרמון28/05/2013שלום רב.
התלונות שקורות לראיה אינן אופייניות לטרשת נפוצה . את נושא התלונות הקשורות לכאבי גפיים ושרירים הייתי ממליץ לבדוק ע"י נוירולוג כדי שיראה אם יש ממצאים בבדיקה נוירולוגית ויחליט על המשך בירור בהתאם.
בברכה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במח מסוג ademמוריה26/05/2013
רציתי לשאול האם אבחון דלקת מהסוג הזה אומר שאולי מדובר בטרשת?
אני עדין לא חזרתי לתפקוד רגיל ועדין נוטלת סטרואידים האם מותר לי לעשות פעיולות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במח מסוג adem - תגובה
ד``ר יובל כרמון26/05/2013שלום רב
ADEM הוא כינוי למחלה שמופיעה בעיקר בילדים וכוללת לעיתים פרכוסים או מצב בלבולי ועוד תלונות. לעיתים בעיקבות מחלת חום ויראלית או חיסון. היות ולא נרשם הגיל איני יודע מה גילך....
אומר כי נדירים מאוד מאוד מקרי ADEM במבוגרים והייתי בודק היטב אם לא מדובר במחלה אחרת . ממליץ כי תתיעצו עם הנוירולוג המטפל או במומחה לטרשת נפוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadem
מוריה26/05/2013אושפזתי במחלקה נאורלוגית בהדסה עין כרם עם הבחנה משוערת של
דלקת במח מהסוג הזה אני בריאה לחלוטין בד"כ בת 32 נשואה ואם לארבעה הפרופסור אמר ש95% שזה דלקת האם ניתן לדעת מה הסיכוים לטרשת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadem - תגובה
ד``ר יובל כרמון26/05/2013שלום
לדעתי יש צורך בבדיקה יסודית שלך ושל צילומי ההדמיה ע"י נוירולוג המומחה בטרשת נפוצה בכדי לאשר האבחנה.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadem - תגובה
ד``ר יובל כרמון26/05/2013שלום
לדעתי יש צורך בבדיקה יסודית שלך ושל צילומי ההדמיה ע"י נוירולוג המומחה בטרשת נפוצה בכדי לאשר האבחנה.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה ייתכן טרשתלי25/05/2013
שלום יש לי אחיינית בת 11 ההורים שלה
גרושים לפני כחודש היא הרגישה הירדמות באצבע ואח"כ ביד לקחו אותה לבית חולים בבית חולים עבר לה הסימפטום. שלחו אותה הביתה ואמרו שאין לה כלום.אמרו שזה כנראה חרדה מאז היא מטופלת אצל פסיכולוג בבית ספר.
מאז כל פעם היא מרגישה שנרדם לה חלק אחר בגוף היא גם אומרת שהיא חשה טשטוש בראייה אתמול היא ביקרה אצלינו ופתאום היא התחילה לבכות ששורפת לה העין והיא לא מרגישה חצי פנים התחושה עבר לה לאחר דקות בודדות.
יש לכם מושג מה זה התופעות הללו?
אמא שלה לוקחת אותה רק לרופא המשפחה ואומרת שזה כנראה חרדה שזה מה שאמרו לה לפני כחודש בבית חולים היא מתעקשת על זה .
היא חושבת שזה בגלל המתח לפני בר מצווה וזה אתמול אמרתי לאמא שלה שתיקח אותה לניורולוג היא מתעקשת שלא ואומרת שבדק אותה כבר בבית חולים.
מה דעתכם? מה לעשות במקרה הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה ייתכן טרשת - תגובה
ד``ר יובל כרמון26/05/2013שלום רב.
התלונות של הילדה הן תחושתיות ומטבען סובייקטיביות. בדרך כלל מקובל להניח שתלונות שנמשכות דקות או אפילו מספר שעות אינן על רקע טרשת נפוצה , אולם יש גם מקרים חריגים. יש להתייעץ עם הנוירולוג המטפל ואם התלונות חוזרות יש לשקול בירור נוסף כולל הדמייתי.
רפואה שלמה
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה ו-IVFגלי20/05/2013
שלום! אני מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה מזה כשנתיים וחצי, מטופלת באוונקס ללא התקפים מאז התחלת הטיפול, מרגישה (טפו טפו טפו) בריאה לחלוטין... מזה תקופה בעלי ואני מנסים להכנס להריון ללא הצלחה. לפני מספר ימים בעלי עשה בדיקת זרע שהתקבלה לא תקינה ונאמר לנו שנצטרך לעשות הזרעה ואולי אף IVF. הבנתי שיש מחקרים שמראים הדרדרות במחלה לאחר טיפולי פוריות, עד כמה זה שונה מהדרדרות שיכולה להיות לאחר הריון רגיל והאם בעקבות כך יש המלצה לא לקיים טיפולי פוריות לנשים עם טרשת נפוצה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה ו-IVF - תגובה
ד``ר יובל כרמון20/05/2013שלום רב.
תקופת ההריון והנסיונות להיכנס להריון או טיפולי הפריה הן תקופות בהן מומלץ לא ליטול טיפול תרופתי מונע קו ראשון או שני, כמו למשל האבונקס.
זו הסיבה כי רצוי לבדוק יציבות יחסית של המחלה בתקופה לפני הפסקת הטיפול והנסיונות להרות. ממליץ לך להיוועץ ברופא המתמחה בטרשת נפוצה לצורך ניהול ותכנון הטיפול ההמשכי.רפואה שלמה ובהצלחה.
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הירדמות באזור שכמה שמאלדנה12/05/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים התחלתי להרגיש תחושה של הירדמות באזור שכמה שמאל. התחושה באה והולכת.
בלילה, כשאני שוכבת על הגב, אני גם מרגישה לפעמים נמלולים/זרמים קלים.
הבוקר מדדתי חום ויש לי חום נמוך (37+-).
אין לי כרגע סימפטומים נוספים. האם זה יכול להעיד על טרשת נפוצה, חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי גם לציין
דנה12/05/2013שבבדיקת קולונוסקופיה נמצא אצלי הליקובקטר עם דלקת קלה בתרסריון (טופלתי באנטיביוטיקה, שאליה היו לי תגובות לא טובות).
כמו כן, בבדיקות דם שערכתי לקראת הקולונוסקופיה נמצאו רמות נמוכות של B12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי גם לציין - תגובה
ד``ר יובל כרמון12/05/2013שלום רב,
ראשית לא כל תחושת הרדמות היא בעיקבות טרשת נפוצה. לאור תלונותייך ממליץ כי תיבדקי ע"י נוירולוג ותציגי את תלונותייך שיתרשם מאופי התלונות ומישכן. חוסר בויטמין B12 בהחלט יכול לגרום לתלונות דומות לאלו שציינת אך נדרשת בדיקת נוירולוג בכדי לתמוך בכך
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, ד"ר כרמון!
דנה12/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש אלה לגבי טיפול בארץרחלי11/05/2013
האם הטיפול בארץ אחר מהטיפול בארגנטינה למשל יש לי ידיד צעיר בן 30 בערך שכמעט אינו הולך וכמעט אינו מדבר האם הטיפול בארץ יכול לתת לו משהו שאין שםת מפני שהגוף כבר אינו מגיב לטיפול שהוא מקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש אלה לגבי טיפול בארץ - תגובה
ד``ר יובל כרמון12/05/2013שלום רב
איני יודע אילו טיפולים מאושרים לשימוש בארגנטינה.
בארץ ישנם מספר טיפולים לשימוש אם כי מהתאור ניתן להבין שמדובר בצעיר עם מחלה מתקדמת. מציע למטופל לפנות לנוירולוג מטפל בארגנטינה לסיכום מצבו ואת הסיכום להציג לנוירולוג מומחה בטרשת בארץ בכדי לבדוק האם ישטיפול אחר רלבנטי.
בברכה.
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אופייני לטרשת נפוצהגד11/05/2013
שלום רב , לפני כמעט 4 חודשים התעוררתי עם ורטיגו ממש מטורף , ברמה כזאת שאפילו להסתובב במיטה היה בלתי אפשרי , לא רוצה לדבר בכלל על לקום ממנה. בדיקות דם , אולטרה סאונד לכליות יצאו תקינות , שרופאת המשפחה שלחה אותי. רופא א.א.ג אבחן כ bppv (יש הרגשה גם שכאילו באוזן שמאל יש נוזלים). מאז , כבר עוד מעט 4 חודשים , אני עם כאבי ראש כל יום שלא עוברים ומקשים מאוד מאוד על תפקוד , ובנוסף מרגיש גם תחושת נימול בראש ולפעמים ביד שמאל. לצערי התור לנוירולוג רק בעוד חודש , האם זה מאפיין טרשת נפוצה ? תודה רבה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אופייני לטרשת נפוצה - תגובה
ד``ר יובל כרמון11/05/2013שלום רב.
התלונות של הסחרחורת במידה ואובחנו כ bppv באופן יסודי ע"י רופא הבקי באיבחון לא צריכות להחשיד לטרשת נפוצה. במידה ויש ספק לגבי האיבחון וגם לגבי התלונות הנוספות ממליץ על בדיקת נוירולוג.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בטרשת נפוצה?חופית09/05/2013
מזה מספר שנים שאני סובלת מסימפטומים שונים כגון: זרמים לאורך הרגלים (יותר בשמאל) והידים, עקצוצים, הרגליים ואצבעות
הידים נרדמות, כאבי גב תחתון חריפים, התכווצויות תכופות של שרירי כף הרגל והשוק ועייפות כרונית.
בביקור אצל הנוירולוג, הוא בעיקר התעניין בשאלה האם מדובר בטרשת נפוצה או לא..
לאחרונה עברתי MRI מוח אשר הדגים מספר ממצאים - שאותם אני מתקשה מאוד להבין :
הבדיקה בוצעה בפרוטוקול MS בלי ועם הזרקת גדוליניום (10 סמ"ק):
סיבת ההפניה - בשאלה של דמיאלינציה קומפרסיה.
1. מבנה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. סטייה מתונה של מחיצת האף משמאל לימין.
התעבות רירית של הקונכות התחתונות, יותר מימין. בנזופרינקס, בקו האמצע מודגמת ציסטה קטנה על שם טורנוולדט בקוטר 7 מ"מ.
המרחבים הפארא פרינגאלים שמורים.
2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין.
3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4.מעל לטנטוריום: מצד שמאל: מודגמים שני מוקדים שטוחים צמודים זה לזה לטרלית לאטריום של החדר הצדדי השמאלי. באבחנה המבדלת של מוקדים אלה אפשרות של מוקד דמיאלינטיבי או וסקולופתי. מצד ימין: מודגם DVA שטוח החוצה את החומר הלבן בצנטרום סמיאובלה מימין ומתמשך מן האפנדימה של החדר הצדדי הימני לכיוון קליפת העצם מעל קליפת המוח הקטע הפריאטלי הימני מעל האינסולה הימנית.
5. לאחר הזרקה של דגוליניום לוריד מוגדמת האדרה עדינה שטוחה באותו DVA במתואר לעיל מימין.
6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
בסיכום:
ממצאים על טנטוראלים כמתואר
למתאם קליני ולמעקב.
אשמח לעזרה בפיענוח של הפיענוח.,
התור לנוירולוג בעוד זמן רב ואני קצת בלחץ מהתוצאות..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בטרשת נפוצה? - תגובה
ד``ר יובל כרמון09/05/2013שלום חופית,
התלונות אותן פירטת יכולות להופיע בין התלונות של מטופלים עם טרשת נפוצה.
לא פירטת כלל סדר הופעת תלונות אבל היות והוחל בבירור, המלצתי תהיה להשלים
MRI של חוט השדרה הצווארי. הנגעים אותם פרטת יכולים להופיע במספר מחלות ולכן אינם ספציפיים רק לטרשת נפוצה, בכל אופן חשוב שנוירולוג המתמחה בטרשת נפוצה יבחן את הנגעים וגם את החוט הצווארי. DVA המתואר הוא ממצא התפתחותי שלא רלבנטי.
רפואה שלמה וחג שמח
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)