מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בפענוח MRI מחאשר16/01/2014
אני בן עשרים ושמונה, עשיתי MRI מח והנה התוצאות:
ברקע CVID מזה מס' חודשים של ירידה בזכרון חוסר ריכוז, חוסר שיווי משקל ועצבנות יתר,
הממצאים: מודגמת מערכת חדרים , ציסטרנות וחריצים תקינה. ללא עדות לאוטם טרי, דימום או תהליך תופס מקום. מוגדמים אותות פתלוגיים בחומר הלבן הפיונטריקולרי, בעיקר אוקסיפיטלי, אך גם קדמי. הממצאים אינם מוגבלים בסדרת דיפוזיה. טיבם אינו חד משמעי ודרוש המשך ברור קליני ומעבדתי. האם MS?
לאחר זריקת ניגוד אין עדות להאדרה פתלוגית.
אוורור תקין של מערות הפנים ותאי המסטואיד.
אנחנו מאוד מודאגים, בעיקר משום שאנו למודי נסיון בהמתנה לפענוח בדיקות, לאחר שהיה חשש רציני מתמשך ללימפומה, ובעקבותיו עברתי ניתוח להסרת אונה שמאלית של הריאה.
לבסוף התברר כי מדובר בפסטודטומר, בעקבות הכשל החיסוני.
נשמח מאוד לקבל תשובה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בפענוח MRI מח - תגובה
ד``ר יובל כרמון16/01/2014שלום אשר,
ובכן, הממצאים שמתוארים ב- MRI אכן דורשים בירור אם כי הם גם יכולים להיות אקראים. אמנם יש לך CVID, אבל יש צורך שנוירולוג המתמחה בטרשת נפוצה יבחן את ה- MRI של המוח בכדי לראות האם המוקדים שהודגמו מכוונים לבעיה ספציפית. הייתי גם ממליץ על הדמיית MRI של החוט הצווארי בהמשך לכך.
אולם בראש וראשונה יש צורך שתיבדק ע"י נוירולוג במרכז לטרשת נפוצה בכדי לראות מה הממצאים בבדיקתך מלבד התלונות אותן תיארת ורק כך אפשר יהיה לחבר בין הממצאים לבין ההדמיה. (במידה ויש קשר בינהם בכלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיה זו בעיניים יש בטרשת- נפוצהגלי16/01/2014
שלום אני בחורה בת 48. במעקבים במכון לטרשת-נפוצה כבר שש שנים
עקב חולשת פלג גוף שמאל. בהמייר מוח האחרון. ישנם נגעים דו״צ בחומר
הלבן במוח. שאינם ספציפיים.בבדיקת רופאת עיניים במכון לטרשת.
אמרה לי הרופאה שנימצא אצלי קיעור ששתי העיניים. משלא היה בבדיקה קודמת
לפני כארבע שניים. ושלחה אותי לצילום לעיניים. וגם o.ct. השאלה שלי היא מזה
קיעור בשתי העיניים. והאם זה שייך לטרשת-נפוצה.והאם יכול להיות שזה נובע מטרשת נפוצה. כי בבדיקה לפני הכל היה תקין ולא ראו כלום.
ואיזה טיפול מקבלים לבעיה זו של קיעור בשתי העיניים.
אבקש בבקשה את תשובתך תודה. גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בעיה זו בעיניים יש בטרשת- נפוצה - תגובה
ד``ר יובל כרמון16/01/2014שלום רב
לפי הבנתי יתכן מאוד שרופאת העיניים התכוונה לקיעור של עצב הראיה. זה יכול לעיתים להופיע במקרים של מחלה עם לחץ מוגבר בעין למשל גלאוקומה . אפשר לבדוק הלחץ בבדיקת עיניים. אני בטוח שהרופאה בדקה זאת.
בכדי לבדוק הממצא היטב מומלץ לעשות Oct. שבודק את עצב הראיה בצורה מעמיקה יותר
בברכה,
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri מותנימושיק12/01/2014
שלום ד"ר יובל רציתי לדעת אם ניתן לראות נגעים גם ב mri מותני
ואם יש צורך בזה אחרי שmri צווארי וגבי יצאו תקינים
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri מותני - תגובה
ד``ר יובל כרמון12/01/2014ברוב המקרים אין צורך כל עוד הקונוס של חוט השידרה הודגם היטב בבדיקות שנעשו
בברכה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri מותני - תגובה
ד``ר יובל כרמון16/01/2014שלום רב
לפי הבנתי יתכן מאוד שרופאת העיניים התכוונה לקיעור של עצב הראיה. זה יכול לעיתים להופיע במקרים של מחלה עם לחץ מוגבר בעין למשל גלאוקומה . אפשר לבדוק הלחץ בבדיקת עיניים. אני בטוח שהרופאה בדקה זאת.
בכדי לבדוק הממצא היטב מומלץ לעשות Oct. שבודק את עצב הראיה בצורה מעמיקה יותר
בברכה,
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך גלי..
גלי18/01/2014תודה לך ד״ר על תשובתך. רק אם אפשר לדעת
האם הבעיה של קיעור בעיניים זה שייך למחלת הטרשת.
או שזו בעיה נפרדת. תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך גלי.. - תגובה
ד``ר יובל כרמון18/01/2014שלום גלי
בטרשת נפוצה הממצא שיכולים לעיתים לראות זה הידקקות של עצב הראיה שלרוב לא מלווה בירידה בחדות ראיה. לדעתי בדיקת Oct ולחץ תוך עיני חשובות להמשך הבירור אצלך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח mriפלוני10/01/2014
בmri צווארי וגבי יצא לי תשובה של חוט השדרה הגבי : עובי וסיגנל שמורים
חוט השדרה הצווארי : עובי וסיגנל תקינים
זה שולל טרשת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח mri - תגובה
ד``ר יובל כרמון10/01/2014שלום
ניתן לומר כי במידה וגם בבדיקות MRI מוח , וגם MRI של החוט הצווארי והגבי לא נצפים מוקדי אות חריג אז הסיכוי שמדובר בטרשת נפוצה נמוך מאוד.
כמו תמיד כדאי להיות במעקב נוירולוג שידע לחבר התלונות לממצאים בבדיקה ובהדמיה.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על עקביםמושיק31/12/2013
ביקרתי אצל הנוירולוג והוא אמר לי ללכת על עקבים והצלחתי ללכת בלי בעיה
והסברתי ברגל שאני מיישרת את הרגל להליכה האצבעות בכף רגל ימין לא עולות עד למעלה
גם בלי הליכה שאני מיישרת את הרגל האצבעות בכף רגל ימין לא עולות עד למעלה
משהו שגורם לי להרגיש אי נוחות בהליכה
הרמתי את רגל ימין איתו עלה גם הכף רגל והאצבעות
רק שאני מיישרת את הרגל האצבעות כאילו משהו מפריע לי להם להתרומם
הנוירולוג אומר שזה אולי אורטופדי
זה הגיוני ?
מה אם אני הולכת על עקבים ועל קצות האצבעות אז זה בטוח לא דרופ פוט?
אז מה זה שאני מיישרת את הרגל והאצבעות ברגל ימין לא עולות עד למעלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אולי התחלה?
מושיק31/12/2013זה יכול להיות התחלה של תהליך דרופ פוט?
זה חודש ומשהו ימים ככה כבר הפרעה כזו בהליכה לא נוחה
התאמצות יתרה ברגל ימין .
זה יכול להיות החלת תהליך אולי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על עקבים - תגובה
ד``ר יובל כרמון31/12/2013שלום
בדרך כלל בדיקת הכח היא פשוטה וכל נוירולוג מומחה יודע להעריך זאת היטב. אם את מרגישה שזאת לא ההליכה הרגילה שלך ואין כל סיפור של חבלה ממליץ שתפני לחוות דעת נוספת.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שמוטהפלוני29/12/2013
רציתי לדעת אם המושג דרופ פוט הוא תהליך הדרגתי או תהליך מהיר שקורה במכה ? אני מרגישה שלהרים את רגל ימין בהליכה טיפה קשה מלהרים את שמאל . בכללי יש כח התנגדות בכף הרגל אך פחות מבחינת האצבעות ברגל ימין זה נקרא דרופ פוט ? או דרופ פוט זה ממש שאי אפשר להרים את כף הרגל ואין כח התנגדות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שמוטה - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/12/2013שלום רב.
השאלות שלך הן טובות.
כאשר הפגיעה היא מלאה אז קיים חוסר יכולת להרים הן את האצבעות והן את כף הרגל כלפי מעלה.
אולם כאשר יש פגיעה חלקית אז יתכן שיהיה כח מסויים עדיין להרים האצבעות או את כף הרגל.
ההופעה יכולה להיות פתאומית או הדרגתית.
נוירולוג ידע לאמוד את חומרת הבעיה.
לא ציינת את הבעיה הרפואית שלך אבל תשובתי נכונה לכל מצב הן לפגיעות כתוצאה מנזק לחוט השידרה או לשורשים בגב תחתון וגם לבעיות בעצבים ברגליים.
רפואה שלמה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אבחנה
מושיק30/12/2013אין אבחנה נשלחתי לבדיקות emg בגלל הרגשת חולשה
הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה +
אני מרגישה שבהליכה טיפה יותר התאמצות בלהרים את רגל ימין את הכף רגל
בכללי אני מרימה את שתי כפות הרגליים לאותו גובה באותו כוח במנוחה
בהליכה אני מרגישה שונה
במחלת als הדרופ פוט הוא מיידי או הדרגתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אבחנה - תגובה
ד``ר יובל כרמון30/12/2013שלום.
ראשית אני מציע לא להחפז לאבחנות עצמיות.
יש לחזור לנוירולוג שמטפל בהקדם האפשרי בכדי שיתקדם בבירור לשלול בעיות רפואיות נוספות. Emg היה אמור לתת מידע לגבי מחלות עצב פריפרי ושריר ולפי מה שציינת הוא תקין ולכן יש להתקדם בבירור דרך רופא נוירולוג !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור יובל כרמוןמושיק27/12/2013
זה שוב מושיק תודה על התגובה מההודעה הקודמת השאלה העיקרית אם יש סיכוי לטרשת פרוגרסיבית בגיל 23 ? הכאב ברגליים נותן לי הרגשת כבדות אך אני מצליח ללכת על קצות האצבעות מעלה רגליים 90 מעלות בעיניים עצומות האם זה סיבה להמשיך בירור על ידי mri חוט עמוד השדרה או שזה לא סימנים יש לי חולשה אבל אולי זה מהכאב כי אני מצצליח לאמץ את הרגל emg תקין אז מה אומר דוקטור יש מציאות לטרשת פרוגרסיבית בגיל 23?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
מושיק27/12/2013אני מתעייף די מהר מההליכה וישלי רעידות פנימיות לפעמים בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר יובל כרמון28/12/2013לאור התלונות הקודמות ואלו שציינת כעת, ממליץ כי תפנה לנוירולוג המטפל בכדי שיחליט אם על פי כלל הממצאים יש עדות לבעיה נוירולוגית שדורשת המשך בירור.
רפואה שלמה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ?
פלוני28/12/2013ייתכן טרשת פרוגרסיבית בגילאי ה 20 ??? אני פשוט מעוניין בעוד חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה ? - תגובה
ד``ר יובל כרמון28/12/2013דרושה מצידך הבנה עם כל התאור של תלונותיך כי לא לא ניתן לבצע איבחון באופן וירטואלי. טרשת נפוצה פרוגרסיבית היא יחסית נדירה ובפרט בגילך. לא ברור לי כיצד הגעת לאבחנה הזאת אך לדעתי כדאי שתברר עם הנוירולוג מהם הממצאים האוביקטיביים שקיימים אצלך ומשם להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פלוני28/12/2013תודה ש״ר ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שרירפלוני27/12/2013
שלום רציתי לדעת אם כאב חד בשרירי התאומים הוא מצב של ספסטיות ? יש לי ספיקולציות לאורך כל היום בשרירי התאומים אך השריר רפוי יחסית המצב הוא כאב אחרי הליכה בשריר אחרי שינה ובישיבה עשיתי mri מוח שיצא תקין האם זה טרשת נפוצה ? גם emg תקין הבעיה זה הכאבים בשרירי התאומים זה אופייני לטרשת ? אני בן 23 ולא היה לי התקף הייתכן טרשת פרוגרסיבית בגיל 23 ? ומה זה ספסטיות ברגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שריר - תגובה
ד``ר יובל כרמון27/12/2013שלום רב,
מתשובתך אני מבין כי התחלת בירור נוירולוגי לתלונתך.
כאב בשריר זהו סימפטום וסיבותיו יכולות להיות רבות החל מבעיה אורטופדית לעיתים מחלות דלקתיות תגובות לתרופות וגם בעיות נוירולוגיות.
ספסטיות זהו ממצא שנוירולוג שבודק יכול להתרשם והמטופל לרוב לא מרגיש כשהיא קלה ומרגיש בעקיפין לעיתים ככבדות או נוקשות ברגליו כשהיא רבה יותר.
אני מציע שהנוירולוג המטפל יסביר לך אם יש לך ספסטיות. אני בטוח שהוא ידווח לך את ממצאיו לגבי בדיקתך.
לגבי טרשת נפוצה : המלצתי היא לברר אם יש ממצאים בבדיקתך שמכוונים או מצדיקים בכלל בירור לכיוון זה כי התלונות שציינת אינן ספציפיות מספיק.
מקווה שעזרתי.
רפואה שלמה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI מוחמושיקו23/12/2013
שלום דוקטור עקב חולשה קלה בגפיים
נשלחתי לבדיקת emg שיצא תקין
נשלחתי לmri מוח והנה הפענוח
המעבר הקרניו צרביקלי גזע המוח והמוחון , שמור
החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים
בחתכים העל טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והמרווחים התת עכבישיים ללא סטיות
החומר האפור והלבן שמורים ללא מוקדי סיגנל חריג
אין האדרה פתולוגית ע"י גדוליניום
הדוגמו ציסטות קטנות בסינוס המקסילרי משמאל .
אני בן 23
האם הפיענוח הזה שולל טרשת נפוצה
אתייחס גם לכך שכמה שנים אני חווה רעד עדין בידיים וטיקים בראש שהולכים ובאים מפעם לפעם
מה אומר הדוקטור
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI מוח - תגובה
ד``ר יובל כרמון24/12/2013שלום רב.
ראשית תשובת mri מוח שעברת אכן נראית תקינה.
לא בדקתי אותך ואיני יודע להעריך את הממצאים בבדיקה .
MRI מוח לעיתים אינו מספק בכדי לשלול טרשת נפוצה במידה וישנה תלונה שיכולה לנבוע מחוט השידרה. ממליץ כי תתייעץ על כך עם הנוירולוג שמטפל בך. כדאי כי הנוירולוג יבדוק הרעד באותה הזדמנות פשוט כי מראה עיניים טוב מאלף מילים.
רפואה שלמה.
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופקסון-תופעות לוואיVAL15/11/2013
אובחנתי כחולה לאחר 2 התקפים. לאחר טיפול סטרואידי. מומלץ להתחיל בטיפול מניעתי. רביף או קופקסון. קראתיעל תופעות לוואי של רביף ואני חושבת שאולי לי מתאים הקופקסון. לא מצאתי פירוט של תופעות הלוואי.
מהן תופעות הלוואי הקשות של קופקסון?
מה עדיף רביף או קופקסון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופקסון-תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יובל כרמון16/11/2013שלום רב!
הטיפולים ברביף וקופקסון ניתנים שניהם בזריקות. אני מאמין כי מי שהמליץ בחן את כל האופציות והציג בפנייך את מה שמתאים. הטיפול בקופקסון הוא כל יום ויתכן כי מתחיל לעבוד לאט יותר מרביף . שיעור היעילות של קופקסון דומה לרביף והנסיון הבטיחותי של שתיהן די טוב.
תופעות לואי מקופקסון יכולות להיות גירוי מקומי באתרי ההזרקה . לעיתים נדירות תיתכן תגובה של לחץ בחזה פעם בכמה שנים כחמש דקות אחרי ההזרקה שלרוב חולף וללא סיבה ברורה - פרט לכך אין תופעות לואי.
לגבי רביף- תיתכן תגובה דמויית שפעת ביום שאחרי הזרקה שיתכן ותחלוף בהמשך. ניתן ליטול כדור משכך כאב כמו נקסין או אקמול שמפחית מאוד התחושה.תיתכן הפרעה בתפקודי כבד או תריס בעתיד אך ניתן לעלות על זה בבדיקות דם.איזו תרופה ליטול ? מכל מקום ההחלטה היא הרבה פעמים של המטופל במידה והנוירולוג שלך לא מציין מה הוא מעדיף. יש להפסיק שתי התרופות לפני נסיון להרות . במידה ויש שאלות נוספות כדאי להתייעץ עם הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וטרשת נפוצהמרגלית חן04/11/2013
היי אני בת 48 חולה בטרשת נפוצה כבר כ-4 שנים, מטופלת באוונקס.
כרגע במצב סטטי ...עכשיו עם סימפטומים של גיל המעבר שמראים אותם סימנים של התקפים? מה עושים? למי פונים? נויורולוג או רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וטרשת נפוצה - תגובה
ד``ר יובל כרמון04/11/2013מציע כי תפני ראשית לנוירולוג המתמחה בטרשת נפוצה בכדי לראות שאין מדובר בהתקפים ממש.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה? MRI מחבת חן04/11/2013
שלום רב, נשלחתי לMRI מח עקב חשד לטרשת נפוצה תסמינים: תחושת קור וכאב דוקר בראש, כל הצד הפנים הימני עקצוצים ונימול מידי פעם, בנוסף עקצוצים ברגל שמאל, נשלחתי לבדיקה אחרי ורטיגו קשה בין חודש ימים ללא יכולת לקום מהמיטה. ולהלן התוצאות: מודגמים נגעים בחומר הלבן, בסמוך לגוף החדר הלטרלי משמאל, בקורפוס קלוזום.
וכן שני נגעים בקורפוס קלוזום נוספים.
מודגם רושם לנגע בסמוך לקרן האוקסיפיטלית של החדר הלטרלי הימני.
הדורסלי משמאל. באזור הסופריור צרבלר פידנקל משמאל. MID BRAIN- נגע קטן נוסף ב
קיים רושם להאדרה עדינה בשולי הנגע בסופריור צרבלר פידנקל משמאל וכן רושם להאדרה קלושה בנגע בסמוך
לגוף החדר הלטרלי השמאלי.
הממצאים חשודים למחלה דימיאלנטיבית.
.CPA- וב C IA- אין עדות לתהליך ב
אין עדות לתהליך נוסף.
סיכום : נגעים המתאימים קרוב לוודאי לתהליך דימיאלנטיבי וחלקם חריפים, סופרה ואינפרה טנטוריאלים.
באזור הסופריור צרבלר פידנקל משמאל. MID BRAIN – נגע בולט ב
ב ב ר כ ה ,
אכן מדובר בטרשת נפוצה? או שיתכן מחלה דימיאלנטיבטית אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מח
בת חן04/11/2013אוסיף שבזמן הורטיגו איבחנו במרפאת עיניים ניוון של הרשתית בשני העיניים (יותר בעין שמאל) כרגע רק במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת נפוצה? MRI מח - תגובה
ד``ר יובל כרמון04/11/2013שלום רב,
מפיענוח בדיקת ה mri אכן עולה כי ישנה מחלה דלקתית של המוח והיא גם פעילה כי חלק מהנגעים הם יחסית טריים ובהחלט טרשת נפוצה באה בחשבון. היות וכדי לומר זאת באופן מוחלט ממליץ כי תבדקי ע"י נוירולוג מומחה בטרשת נפוצה בכדי לשלול מחלות אחרות אפשריות. כי קיימת אפשרות כזאת גם.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בראייהדינה03/11/2013
בהמשך לשאלתי הקודמת
הצורות שאני רואה והזבובים זה לא משהו קבוע אלא משתנה .
האם זה עדיין יכול להיות קשור לעצב הראייה או שאולי מדובר בבעיה אחרת ??
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בראייה - תגובה
ד``ר יובל כרמון03/11/2013שלום,
כפי שציינתי ממליץ לך להשלים בדיקת שדה ראיה ובדיקת נוירואופטלמולוג.
במידה ולא תימצא בעיה מיוחדת שמסבירה הזבובים קיים סיכוי שמדובר בהפרעה של גופים קטנים שנעים בתוך נוזל הזגוגית של העין - תופעה הקיימת אצל המון אנשים כמובן גם ללא טרשת נפוצה. אולם כפי שציינתי יש להשלים הבדיקה הנ"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעינייםדינה31/10/2013
אני חולה בטרשת נפוצה וחויתי כמה וכמה דלקות בעצב הראייה שחלפו. לפני חצי שנה היה לי התקף של דלקת בעצב הראייה בעין שמאל והעין מחלימה לאט. לפני כחודש התחילתי לראות בעין ימין זבובים וצורות שמפריעים לי במשך היום . הלכתי לרופא עיניים רגיל שבדק ואמר שהזגוגית והרשתית בסדר גמור . רציתי לשאול (ושכחתי לשאול את הרופא שהייתי אצלו ) האם תופעות כאלו יכולות להיות קשורות לעצב הראייה וזה חלק ממחלת הטרשת או לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעיניים - תגובה
ד``ר יובל כרמון01/11/2013שלום
לאחר דלקת בעצב ראיה לעיתים ההחלמה אינה מלאה ויתכנו אזורים מעין כתמים בשדה הראיה בהם הראיה ירודה. לציין כי הכתמים אינם באים וחולפים כמו זבובים, לרוב, אלא נותרים קבועים. בכדי לברר זאת יש לבצע בדיקת שדה ראיה והערכת רופא נוירואופטלמולוג.
רפואה שלמה
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בראייה
דינה03/11/2013הי .
במקרה שלי זה כמו זבובים שבאים והולכים ולא משהו קבוע .
האם יכול להיות קשור לעצב הראייה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בראייה - תגובה
ד``ר יובל כרמון03/11/2013ראי התשובה למעלה....
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIמירי28/10/2013
עברתי בדיקת MRI ונרשם
בחתכים העל -טנטוריאליים מודגמים חדרי המח והמרווחים הצ\תת עכישיים ללא סטיות .
כ- 9 מוקדים היפרנינטנסים ב- T2 ,סובקורטיקלים ,במח משני הצדדים חלקם אובלים אחד התהליכים ,פריונטריקולרי, מאונך לחדר הימני
אין האדרה פתולוגית ע"י גדוליניום
יש תור לרופא בעוד שבוע ואני בלחץ תוכל לומר לי מה תוצאת הבדיקה
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
ד``ר יובל כרמון28/10/2013היות ולא ראיתי את ההדמייה אני יכול רק להסביר את שצויין. ראשית אין צורך להילחץ כי יתכן ומה שרואים קיים כבר כמה חודשים או אפילו שנים. רואים בבדיקה מספר נקודות שיכולות להעיד על מחלה דה מיאלנטיבית . כמובן שיש צורך לשמוע פרטי מחלה ולבדוק המטופל. ממליץ לך לפנות לנוירולוג המומחה בטרשת נפוצה ומחלות דהמיאלנטיביות.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מירי28/10/2013וב 12.9.13 אושפזתי בבית חולים עקב דלקת בעצב הראיה של עין ימין בבית החולים ביצעו בדיקות CT מח והבדיקות תקינות וטופלתי בסטרואידים וביקשו שאני יבצע MRI כדי לשלול
והיום קיבלתי את התוצאות של ה- MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יובל כרמון28/10/2013התשובה לדעתי צריכה להינתן במסגרת בדיקה מקצועית אצל נוירולוג המומחה בתחום כפי שפירטתי
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)