מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בקבלת אישור לריביףכרי04/05/2013
שלום,
אני חולת טרשת וכל שנה קיבלתי אישור ריביף ללא כל בעיה
השנה בחודש פברואר פניתי להתעניין לגבי הבקשה והרופאה אמרה שהכל תקין ואין מה לדאוג.
כיום אני כבר חודש ימים ללא ריביף ואני אמורה לקחת אותו 3 פעמים בשבוע
התשובות שאני מקבלת הם הרופאה אומרת שהיא שלחה בקשה לאישור, ומכבי אומרים שהם לא קיבלו כלום.
ביקשתי מהד"ר שתתן לי את הבקשה ואני אפקסס בעצמי.
הרופאה לא הביאה.
עד ליום שישי האחרון גם האחות לא ענתה חודש ימים לא היה לי למי לפנות, חודש ימים!
האחות הבטיחה מחר להביא לי ריביף שיהיה עד לקבלת האישור.
מה אני עושה בינתיים?
אני מרגישה שהרופא עושה ממני צחוק, ולפקידות במכבי לא אכפת.
מה עושים הלאה? אולי אתם יודעים מה לעשות כדי לזרז.
טרשת זה לא צחוק. המצב יכול להדרדר מרגע לרגע ואני כבר חודש ימים, חודש שלם ללא התרופה.
אני אשמח עם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בקבלת אישור לריביף - תגובה
ד``ר יובל כרמון05/05/2013שלום רב.
ראשית בהחלט כדאי לבדוק שוב מול מכבי מתי מגיעה התרופה שלך.ככלל ל צריכה להיות בעיה באישור התרופה אם את מטופלת כרונית בתרופה זאת.
אני ממליץ להעזר גם בחברת התרופות בכדי לגשר על הפער. במידה ותקבלי האישור תוכלי להשתמש בזריקות העודפות בתור רזרבה לפעמים בהם האספקה תאחר.
בברכה,
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה אצל אבאאלונה14/04/2013
שלום,
אבי מאובחן עם טרשת נפוצה והוא מאוד מסוגר ולא רוצה לשמוע על עזרה מאיתנו, המשפחה. איננו יודעים כיצד לגשת אליו. יש לכם הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה אצל אבא - תגובה
ד''ר קרן רגב15/04/2013אלונה שלום,
ראשית הייתי מציעה לפנות אליו בכנות ופתיחות ולהביע את דאגתכם ורצונכם הכנה לעזור מבלי שחוש כנטל עליכם. שנית במרפאת לטרשת נפוצה בדר"כ ישנו צוות הכולל עובדת סוציאלית/פסיכולוגית אשר עשויות לסייע לכם בהערכות המשפחתית סיבי המחלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצה.
רותם25/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .אסתר17/03/2013
ד"ר שלום רב ..
שמי אסתר בת 47 חולת FMF מגיל 3 .
לפני שנה וחודשיים היה לי רדימות של פלג גוף תחתון שנה אחת עם נימול ברגליים,וירך ברגל שמאול יש לי בה כאבים וקשה לי לעלות מניזה שנתיים מדרגות כאבים הולכים ובאים ..
בחודשיים האחרונות התרדמת עברה ונשאר לי רדימות רק בכפות הרגלים ..
ועשיתי MRI ע"ש גבי ומותני -מוקד סיגנל ספראינטנסי בחוט בין T1-2
T-10 , יתכן ומדובר מיאלוליה ישנה, יתכן לאחר זיהום או מוקד דמיאלינטיבי ישן.
בנוסף עברתי MRI מוח מוקדים אחדים בחומר הלבן -פיזור לא סימטרי , אפשרות שמדובר במוקדים לא דימאלינציה .
וMRI צוואר ללא עדות לדמיאלינציה .
ברצוני לדעת האם מדובר בטרשת נפוצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה . - תגובה
ד``ר יובל כרמון18/03/2013שלום אסתר
שמח לשמוע שחלק מהתלונות השתפרו.
לגבי האבחנה: הייתי ממליץ שנוירולוג המתמחה בנוירואימנולוגיה יבחן את הממצאים בצילומים ויחליט אם צריך בדיקות עזר נוספות בכדי להגיע לאבחנה.
צריך לדעת שיש מספר בעיות רפואיות שיכולות לתת ממצאים כאלה או דומים. לא יודע אם נבדקת בעבר ע"י נוירואימונולוג .אם לא ממליץ שתיבדקי.
פסח שמח ורפואה שלמה
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור ד"ר כרמוןיהלי07/03/2013
שלום,
אני חש מדי פעם מעין "קצר" במוח שמלווה בזרימת דם חזקה מאוד בראש ובכאב חד שעובר אחרי כמה שניות. בשניות אלו אני רואה לבן. זה קורה כשתפוס לי שרירי. יש קשר או שעלי להבדק נוירולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור ד"ר כרמון - תגובה
ד``ר יובל כרמון07/03/2013שלום יהלי
כאבי ראש חוזרים ונשנים בצורת זרמים בראש מצריכים הערכה נוירולוגית וטיפול בהתאם.
כאב ראש חזק פתאומי - כשמגיע באופן חד פעמי - מצריך הערכה מיידית ע"י נוירולוג באופן דחוף ( מיון)
רפואה שלמה,
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
יהלי03/04/2013שני נוירולוגים שללו כל בעיה. ה"קצרים" ממשיכים להפויע אחת לשבועיים שלושה. אני ממש מודאג בשלב זה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
ד``ר יובל כרמון03/04/2013שלום רב
התאור של הכאב לא נשמע מדאיג ובפרט כשחוזר בתדירות שציינת. אם אתה עדיין מוטרד וסובל תוכל לפנות לעוד נוירולוג בכדי לסכם את הטיפול והאיבחון. נראה לי שחוות דעת משלושה נוירולוגים היא מכובדת.
רפואה שלמה
דר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים מוזרים.. האם יש חש לטרשת?ליה25/02/2013
שלום רב!
אני בת 23, לפני מס' חודשים חוויתי התקף קוצר נשימה בגלל תגובה אלרגית קשה לאבק שגרם לי לכיווץ שרירי החזה.
אחרי התקף זה היו לי קצת קשיי נשימה וגם חרדה פן יקרה התקף כזה שוב.
מאז התחלתי לחוש תופעות שונות, מן תנודות בשריר, כאבים וחולשה ברגל ימין/ יד ימן. לפעמים נימול, לפעמים סחרחורות, לפעמים חולשה וכאב בידיים.. כל פעם משהו אחר.
יש לציין שהיתי בתקופה של מתח נפשי ואני כן נוטה להיות חרדתית במצבים מסוימים.
ערכתי בדיקות דם שיצאו תקינות מלבד רמות נמוכות של המוגלובין וברזל,
עברתי בירור אצל נוירולוג שאמר שהבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין.
נרגעתי קצת וחזרתי לבצע פעילות גופנית, הפעילות הגופנית גרמה לי לתחושה מאוד טובה והתסמינים כמעט נעלמו לחלוטין.
לעתים די רחוקות אני מרגישה תנודות קלות בשריר והיתפסות רנדומלית בשרירי החזה.
האם יש סיכוי שחס וחלילה אלו סימפטומים של טרשת נפוצה? הנוירולוג אמר שלא אחשוש מכך.. אבל זה עדיין מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים מוזרים.. האם יש חש לטרשת? - תגובה
ד''ר קרן רגב25/02/2013ממה שאת מתארת לא נראה כי יש סיבה לחשוש מטרשת נפוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אשור של הרס תאי עצב שולל אפגלי13/02/2013
אני סובלת בשנים האחרונות מנוירופטיה פריפרלית בעיקר ברגליים , שהחמירה מאוד בחודשים האחרונים . בעבר עברתי אי אם גי ואנ אס טי והיו תקינים . ניסיתי לקחת טיפול לפי הצעת הנוירולוג בקופה ללא הועיל , ואני לא אוהבת לקחת תרופות סתם , בלי אבחנה בעיקר שאני סובלת מבעיות בריאות לא מעטות כולל אלרגיות לתרופות . הנוירולוג הקודם אמר לי שיש אנשים שזה ככה וצריך לחיות עם זאת , לאחר שפניתי לנוירולוג אחר , שלח אותי לביצוע ביופסיית תאי עצב התשובה : ירדה חמורה בצפיפות תאי עצב בכל הפרמטרים שנבדקו [ בלוטות זיעה , עור שרירים , כלי דם ] . נוסף לבעיות ברגליים , חולשה עייפות וכו הופיעה אצלי תופעה של זרם חשמלי בזווית הפה . לדברי הנוירולוג ייתכן שקשור עם ניתוח התירואיד . יש לי גם עייפות והפרעות ראייה לא קבועות[ עברתי בשני העיניים ניתוחי קטרקט בעין שמאל עדיין הפרעות ראייה לא קבועות ] . לציין שעברתי לפני מספר חודשים מיתוח כריתת בלוטת התריס - התשובה הייתה מטפלזיה נרחבת של תאים ותאים אטיפיים באיסטמוס . עברתי גם ניתוח כריתת בלוטת הרוק [בגלל אדנומה פולימורפיק]. ויש לי אדנומה באדרנל עם ספק קושינג [ השתפר בשנה האחרונה ] כמו כן יש לי אוסטאורטריטיס ובלטי דיסק . סובלת מכאבי גב , ברכיים ומוגבלת בתנועה . אין לי סכרת ולא יתר לחץ דם , אך אי סבילות לסוכר ו"תסמונת מטבולית" לדברי האנדוקרינולוגית אילו לא מסבירים את הנוירופטיה הקשה שמופיעה לאחרונה גם בידיים. , בדיקות דם כולל ל מחלות אוטואימוניות שונות היו תקינות , נמצאו רק פסי השקעה לא ספציפיים של חלבון , והעברתי למעקב המטולוגי . יש לי השימוטו מזה שנים ומטופלת בתירוקסין . ההמטולוגית אמרה שזו מחלה שנלוות למחלות אוטואימוניות אחרות , הראומטולוגית טוענת שבנתיים ניתן לקבוע בודאות אוסטאוארטריטיס ולא מחלה אוטואימונית אחרת . שאלתי האם תשובה זו שוללת אפשרות למחלה כמו טרשת או דומה לה , או שכדאי להמשיך בברור נוירולוגי נוסף . אין אפשרות לmri' [ בגלל קליפס מתכתי בבטן] האם בטרשת יש גם נוירופטיה היקפית ?
היו לי לאחרונה גם ארועים של מעין גמגום , הופיע אחרי התרגזות ולחץ נפשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אשור של הרס תאי עצב שולל אפ - תגובה
ד''ר קרן רגב17/02/2013גלי שלום,
לא ציינת את גילך שהוא פרמטר חשוב אל על פניו לא נשמע שמדובר בטרשת נפוצה שהיא מחלה של מערכת העצבים המרכזית אלא במחלה של עצבים פריפרים שיש לך מספר סיבת לסבול ממנה (תסמונת מטבולית, פס מונוקלונלי באלקטרופורזה של חלבונים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלי18/02/2013אני בת 55, סובלת מתופעות "נוירולוגיות " לסירוגין כ4 שנים , שגברו בחודשים האחרונים . ברור לי שמדובר במחלה פריפרית [ אין לי סכרת רק אי סבילות לסוכר ]
שאלתי בעצם האם בטרשת נפוצה יכולים להיות גם סימפטומים " פריפריים" נוסף לסימפטומים ה" מרכזיים " כמו הפרעות ראייה . והפרעה בקצה שפה עליונה שהמופעים אצלי גם , כמו גם שינוי בקול [ אחרי ניתוח טירואיד] דבר נוסף שקרה לי כבר פעמיים או שלוש בחודשיים האחרונים זה קושי לזמן קצר בהוצאת מילים , מעין גימגום ושיבוש בשפה למספר שניות [ בדרך כלל אני מדברת מהר מדיי] בקשר לפסי השקעה באלקטרוליזה של חלבונים - נשלחתי להמטולוגית ששלחה אותי להרבה בדיקות דם שכלן היו תקינות . הנוירולוג דווקא שלח אותי לראמטולוגית בשאלה של מחלה אוטואימונית [פרט לזו הידועה השימוטו ] לדעתה כרגע האבחנה שלי אוסטאוטריטיס [קשה של הברכיים והגב] לא חזרתי לנוירולוג , כי אני מעדיפה לא לקחת תרופות סימפטומטיות שהציע לי בטלפון לפני שיש לי אבחנה ברורה , מעדיפה לטפל במקור הבעייה . השאלה אם להמשיך לחפש או ל"הסתפק בצרות שיש לי כבר " מאחר ואני יודעת שטרשת נפוצה היא גם מחלה אוטואימונית , האם לדעתך כדאי לחזור לנוירולוג ולבקש המשך ברור , לציין שאפילו לא עשה בדיקה כללית רק התמקד בבעיות ברגליים . בבדיקתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר קרן רגב20/02/2013אני לא חושבת שמדובר בטרשת נפוצה אבל כן חושבת שכדאי לחזור לנוירולוג הן כדי לברר את ההפרעה בדיבור המופיעה לסירוגין והן על מנת להמשיך מעקב בנוגע לנוירופתיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעתדנה05/02/2013
בת 51.חשה בחולשת שרירים ומתעייפת בקלות.קשה לי ללכת מרחקים ארוכים ללא מנוחה.אני חשה שהרגליים נעשות כבדות "ומלאות" ורק לאחר ישיבה לזמן מה אני שוב יכולה להמשיך ללכת עד העצירה הבאה. הבעייה הכי דחופה היא בעיית בריחת שתן. באופן מוזר הבעייה מחריפה לקראת הערב . בבוקר כמעט ואין דליפה ואני מספיקה בדרך כלל להגיע לשירותים אבל כבר לקראת הערב אני מאבדת שתן אפילו בהליכה וללא מאמץ.. איך יתכן ?האם בגלל שהשרירים נחלשים במהלך היום? האם איבוד שתן במתכונת זו יכולה להעיד על טרשת נפוצה? מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעת - תגובה
ד''ר קרן רגב05/02/2013דנה שלום,
התופעות שאת מתארת נשמעות יותר בעלות מאפיינים של הפרעה בזרימת הדם לרגליים בגלל אי ספיקה של כלי הדם (עורקית או ורידית) הייתי מציעה להתייעץ עם כירורג כלי דם ועם אורולוג בנוגע לבעיית השתן שעשויה להתאים לצניחת איברי האגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדליות רגליים לחולת טרשת נפוצשגיתתתת31/01/2013
אני בת 45 חולה בטרשת נפוצה במצב פיזי טוב.
אני צריכה לבצע ניתוח ורידים בדליות ברגליים ומתלבטת בין טיפול בלייזר, טיפול בגלי רדיו וטיפול בקיטור.
כל הניתוחים אורכים כ- 30-40 דקות ברוטו, והמהות שלהם היא הרס הוריד ע"י חימומו מבפנים ע"י קרן לייזר, גלי רדיו או פולסים של קיטור ממים מזוקקים. הטיפול בלייזר יכול לחמם ל- 240 מעלות, אבל במכשירים חדשים ובשתי השיטות האחרות זה רק 120 מעלות (כל אזור מחומם רק לכמה שניות, והריקמה עצמה מגיעה לטמפרטורה נמוכה בהרבה).
הטיפולים יחסית לא כואבים - עקרונית מבצעים הרדמה מקומית בלבד ובנוסף כדור נגד כאבים או הרדמת-טישטוש . אחרי הטיפול יש כאב קל יחסית.
- האם לחולי טרשת נפוצה יש מניעה לבצע אחד או יותר מהטיפולים הללו?
- האם מבחינת הטרשת יש עדיפות לבצע טישטוש או שתחושת הכאב לא משנה מבחינת המחלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדליות רגליים לחולת טרשת נפוצ - תגובה
ד''ר קרן רגב04/02/2013למיטב הבנתי אין כל קשר בין הטרשת לבין הפרוצדורות הנ"ל ושום מניעה מביצוען בתנאים שתיארת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאירה31/01/2013
שלום רב,
לפני כחודש התחלתי לסבול מתכיפות ודחיפות במתן שתן.
נשללה דלקת, אולטראסאונד דרכי שתן וכליות תקין.
זה עבר מעצמו תוך שבועיים.
לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון ורגל שמאל עם הרגשה של הירדמות בישבן מצד שמאל.
כאב קבוע שמתגבר מידי פעם וכאב ברגל.
בימים האחרונים הרגשה של נימול וכבדות ביד שמאל.
Ct עמוד שדרה מותני מראה בלט דיסק l4-l5 עם לחץ על השורש.
הופנתי לmri עמוד שדרה מותני ואגן.
חייבת לציין שבחודש האחרון נמצאת בלחץ נוראי עד לירידה במשקל.
לפני כמה שנים גם היה לי אותו מצב עקב לחץ נפשי עם נימולים ביד ברגל ובפנים.
עברתי mri בחשד לטרשת שנשללה.
האם יש סיבה לדאגה?
האם אלו התסמינים של הטרשת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר קרן רגב04/02/2013אירה שלום,
לא ניתן לאבחן מהתסמינים שתיארת האם מדובר בלחץ חיצוני על חוט השידרה על רקע מחלה ניוונית (דיסקים) או מחלה של החוט עצמו כפי שקורה בטרשת נפוצה. אני חושבת שMRI היא אכן בדיקת הבחירה בשלב זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אירה11/02/2013שלום,
תודה רבה על התשובה, היום מבצעת MRI עמוד שדרה מותני.
האם הוא אמור להראות משהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר קרן רגב17/02/2013בהחלט, אם זה מקור הבעיה בדיקת הMRI תדגים זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוליגוקלונלמבולבלת20/01/2013
שלום רב,
רציתי לשאול איך אפשר לדעת בוודאות האם בביצוע ניקור מותני יש השפעה על תוצאת בדיקת אוליגוקלונל (חיובי או שלילי) אם הבדיקה בוצעה בעת קבלת טיפול בסטרואידים (סומדרול).
בעת קבלת חוו"ד מרופאים מובילים ומצוינים בנוירולוגיה אני מקבלת תשובות שונות.
יש שאמרו שאין שום השפעה על הבדיקה וכי האוליגוקלונל בכל מצב תמיד יהיה לאורך חיי האדם זהה וללא שינוי (חיובי כל החיים או שלילי כל החיים) ויש שאמרו שקיימת השפעה.
עשיתי שלוש פעמים את הבדיקה: הראשונה לצערי, נשכחה (נשמע הזוי אך אמיתי) ונשלחה רק לאחר כחודש וחצי , לא ידוע לי באיזה תנאים נשמר הנוזל לפני שליחתו, לכן נעשתה בדיקה נוספת והפעם שלילי, לאחר מס' חודשים בגלל ההתלבטות וחוסר ההחלטיות הסכמתי לניקור נוסף, שהפעם נעשה לאחר התחלת טיפול בסטרואידים 1000 מ"ג יום אחד או יומיים ראשונים של הטיפול וגם הפעם יצא שלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לאוליגוקלונל
מבולבלת20/01/2013שכחתי לציין שהראשונה היתה חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות ובעיות עם שיבוי משקלמדבדב אירינה06/01/2013
אני בת 33 מהם כבר 4 שנים חולה בטרשת. אני מקבלת זריקות קופקסון עבל תקופה ארוכה יש לי חוסר יציבות ובעיות עם שיבוי משקל וסכרכורות. רציתי לדעת עם יש תרופות שיכולות לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות ובעיות עם שיבוי משקל - תגובה
ד''ר קרן רגב11/01/2013אירינה שלום,
יש תרופות שעשויות להפחית סחרחורת אום חשוב לעבור בדיקה נוירולוגית על מנת לאבחן את מקור התסמינים. בכל אופן יש דרכים לסייע הן באמצעות תרופות והן באמצעות פיזיותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהדני17/12/2012
אם היה לי חשד לטרשת נפוצה בעקבות תלונותיי, ולאחר בדיקת MRI וניקור מותני (שאגב יצא חיובי) הגעתי לנויירולוגית המומחית לתחום של טרשת נפוצה והיא החליטה וקבעה שהממצאים לא מספקים על מנת לקבוע טרשת ולכן היא לא נותנת לי שום טיפול אלא רק מעקב בעוד חצי שנה. עכשיו, אני עדיין מרגיש את הסימפטומים ואני פשוט נופל בין הכיסאות בעיקר מרגיש חולשה ונימול בצד ימין. (ובבדיקה נויירולוגית כף רגל ימין קופצת מספר פעמים ברפלקסים). עכשיו, השאלה שלי היא האם לסמוך על הרופאה המומחית לטרשת או לקחת חוות דעת שנייה של מומחה לטרשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה - תגובה
ד''ר קרן רגב22/12/2012אם אתה מרגיש ספקות ומעוניין בטיפול מונע הייתי מציעה לגשת למרכז אחר לטרשת נפוצה לחוות דעת נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIגלית14/12/2012
שלום ד״ר. אני בת 34. לפני שלוש שנים וחצי הייתה לי דלקת בעצב הראיה. זה חלף ומאז חיי הם חיים רגילים, ללא התקפים נוספים או סממנים קליניים. בmri שביצעתי אז אובחנו מספר מוקדים שמעלים חשד למחלה דימאלינטיבית. לאחרונה הייתי בביקורת אצל ניורולוג שקבע כי הבדיקה תקינה ואין להסתמך על אירוע בודד בכדי לאבחנו כטרשת. ממצאי הmri שביצעתי בשבוע האחרון לביקורת העלו ממצאים מדאיגים. הכל תקין, מלבד:״ מעל הטנטוריום מודגם מבנה תקין של החדרים, מוקדים קטנים בחומר הלבן סביב לקרניים אוקציפיטלים דו צידי. אחד מהמוקדים מראה רסטירקציה בdwi
מבנה תקין של הקורפוס קלוזום, הטקטום והאוכף הטורקי.
שינוי סיגנל עדין מאד בחלק אינטרה קונלי של עצב הראיה שמאלית. ( אין לדון על האדרה עקב ארטפקט מתחתי שנופל על ארובות העיניים)
לעומת בדיקה אחרונה הנגעים בחומר הלבן בולטים וגדולים יותר, ללא שינוי במספרם. רסטירקציה של אחד מהם מימין מעלים אפשרות גבוהה למחלה דימאלינטיבית.
בפעם האחרונה נאמר לי שהטרשת אם ישנה היא שפירה ואני נותרתי ללא טיפול. אין לי סימנים קליניים כלל וכלל. אני רוכבת שטח ורצה, מנהלת חיים תקינים ומשום כך מוזרה לי התוצאה. כמובן שקבעתי המשך בירור אבל האם לדעתך אכן מדובר בטרשת או שיכול להיות גם משהו אחר?? לתשובתך אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד''ר קרן רגב17/12/2012הי גלית,
השילוב של מאורע קליני בודד וממצאי הדמיה מפוזרים מעלה חשד אך אינו אבחנתי לטרשת נפוצה, לפיכך נדרש המשך מעקב קליני והדמייתי. אין כל מניעה מהמשך הפעילות האינטנסיבית בה את עוסקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בהמשך לשאלה הקודמת בבקשהדני06/12/2012
תודה רבה על התשובה המהירה, אני מאוד מודאג משום שאני לא מאובחן לכאן או לכאן בוודאות ומצד שני אני עדיין מרגיש אי נוחות בצד ימין שזה פשוט משגע אותי! ורציתי לשאול האם יכול להיות שמדובר במקרה אחד בודד לכול החיים ובמידה וכן איך מגדירים מקרה אחד בודד כזה שהוא לא תחת הגדרה של "טרשת נפוצה"? תודה רבה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בהמשך לשאלה הקודמת בבקשה - תגובה
ד''ר קרן רגב17/12/2012שלום,
אכן יכול להיות מקרה בודד - מצב המוגדר בכינוי CIS. במקרים כאלו חשוב לעקוב אחר הבדיקה הנוירולוגית וממצאי ה MRI ולפעול בהתאם למידת הפעילות של המצב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מאודדני03/12/2012
שלום רב, מזה כחודש וחצי אני חש תחושות מוזרות לארכו של צד ימים של הגוף (יד ורגל בעיקר) כמו נימול ואי נוחות (ועד לפני שבוע אפילו חשתי תחושה כאילו משהו מושך אותי לצד הימני אך זה פסק). כמו כן כשאני מתאמץ אני מרגיש חולשה מתגברת. עשיתי MRI מוח והתשובה הייתה:"בסדרת FLAIR הודגם מוקד היפראינטנסי קטן בקורפוס קלוזום משמאל בצמוד לדופן של החדר הלטרלי השמאלי. בסדרת DWI קיים רושם למוקד היפראינטנסי קלוש באזור. משמעות הממצא איננה ברורה, יתכן מוקד לא ספציפי" (וכול השאר בסדר). והMRI של הצוואר יצא: "המרווח בין חולייתי C6-C7 הודגם בלט דיסק אחורי וימני בינוני עם לחץ קל על השק הטקלי ומוצא השורש מימין" (וכול השאר בסדר). בנוסף עשיתי ניקור מותני CSF אוליגוקלונל חיובי. האם נראה טרשת נפוצה או שהכאב עלול לנבוע מהצוואר בכלל ואין טרשת נפוצה? לתשובתך אודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג מאוד - תגובה
ד''ר קרן רגב04/12/2012מהפרטים שמסרת לא ניתן לבצע אבחנה חד משמעית של המחלה (לא ממלא קריטריונים קליניים והדמיתיים) אולם ללא ספק קיים חשד שאכן מדובר היה באירוע דלקתי אשר עלול אך לא בהכרח יתקדם לאבחנה של טרשת
לגבי הדיסק בצוואר - לא נראה שיכול להסביר את כל הסימפטומים שתיארת
תמשיך מעקב במרפאה נוירולוגית בצורה מסודרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
דני05/12/2012תודה רבה על התשובה המהירה, אני מאוד מודאג משום שאני לא מאובחן לכאן או לכאן בוודאות ומצד שני אני עדיין מרגיש אי נוחות בצד ימין שזה פשוט משגע אותי! ורציתי לשאול האם יכול להיות שמדובר במקרה אחד בודד לכול החיים ובמידה וכן איך מגדירים מקרה אחד בודד כזה שהוא לא תחת הגדרה של "טרשת נפוצה"? תודה רבה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)