מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם טרשתאנונימי21/06/2014
שלום רב, אני בת 31 נשואה ואמא לשניים. הכל התחיל לאחר לידה שנייה לפני חודשיים וחצי. התחלתי להרגיש כאבים בפנים מצד שמאל קבאו לתקופה של שבוע בערך והלכו. וככה מספר פעמים. דרך האינטרנט מצאתי מידע על דלקת בעצבה הטריגמינלי ושהסיבה לך היא טרשת נפוצה. כמו כן מאז הלידה חוויתי פעמיים מיגרנה עם אוורה. וזה משהו שלא היה לפני כן. פניתי מספר פעמים לנוירולוגים שונים ששללו דלקת בעצב הטריגמינלי ושלחו אותי לבירור אצל רופא שיניים שכמובן מצא שינים שדורשות טיפול. לאחר כמה ימים הופיעו נימולים ועקצוצים חזקים ביד ורגל צד שמאל. התופעה מלווה אותי כבר יותר משבוע מהבוקר עד הלילה. הופנתי בחזרה לבירור אצל נוירולוג. אני פשוט רוצה להבין האם אכן מדובר בטרשת? כל כך מבולבלת ונמצאת במתח קבוע. אשמח לכל תשובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טרשת - תגובה
ד``ר יובל כרמון22/06/2014שלום רב,
אני מבין שבתקופה האחרונה סבלת ממספר תופעות בצורה יחסית אינטנסיבית וזה בפרט מלחיץ בתקופה אינטנסיבית כזאת אחרי הלידה. לא ניתן רק מהנתונים שציינת לקבוע אם מדובר בטרשת נפוצה ויש צורך בבדיקות עזר.
חשוב שתיבדקי בדיקה נוירולוגית מלאה ע"י נוירולוג בעקבות התלונה של הנימול בגפיים ובמידת הצורך יש לעבור הדמיה מתאימה לפי הממצאים בבדיקה בעדיפות כמובן MRI בהקדם האפשרי.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה וEEGתודה!17/06/2014
שלום. האם בטרשת נפוצה הEEG (בחסך שינה) בהכרח לא תקין? או שיכול להיות שבתחילת המחלה הוא יהיה תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה ו-EEG - תגובה
ד``ר יובל כרמון18/06/2014שלום.
בדיקת eeg בעירנות או בחסך שינה נעשית לרוב בכדי לשלול מוקד חשמלי לא תקין .
בטרשת נפוצה פרכוסים הם סיבוך לא שכיח אולם לעיתים בדיקת ה-eeg יכולה להראות שינויים כמו האטה או אי סדירות בפעילות הרקע. ממצא זה הוא כמעט חסר חשיבות כיוון שבידנו כלי הדמיה יעיל ובעל רזולוציה טובה יותר למעקב בחולי טרשת נפוצה שהוא ה- MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אטרופית מוחיתרותי13/06/2014
שלום לכם,
לפני כמה ימים התפרסמה כתבה של פרופ' דימיטריוס קרוסיס על בדיקה חדשנית בדיקה אטרופית מוחית לחולי טרשת. האם אתם יכולים לפרט מה זו הבדיקה הזו? האם היא בסל הבריאות, ולמי היא מתאימה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אטרופית מוחית - תגובה
ד``ר יובל כרמון13/06/2014שלום
הבדיקה היא ממוחשבת ולרוב לצרכי מחקר. להערכתי תהיה באופן פרטי בלבד.
בפועל אין לכך משמעות פרקטית למטופל למדוד . לכל אדם יש אטרופיה של המוח בקצב של 0.2-0.4. אחוז לשנה. אצל חולי טרשת זה יכול להיות פי 2 או 3 אפילו לעיתים, אך לא אצל כולם.
כיום יש מספר תרופות שהראו כי מפחיתות אטרופיה ובראשן פינגולימוד-גלניה וכן טיסאברי ויתכן טקפידרה.
פעילות גופנית חשובה וכן להיות על טיפול בכדי למנוע התלקחויות מחלה או פעילות ב MRI. מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
רותי13/06/2014תודה רבה על התשובה המהירה והברורה. האם נוירולוג בכיר יכול לתת הפניה לבדיקה כזו? האם אתה, עשוי להמליץ למטופלים שלך ללכת לבדיקה זו?
באיזה בית חולים עושים את הבדיקה? תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך ד"ר על תשובתך עוד פרט בבקשהגלי07/06/2014
תודה ד"ר על תשובתך עלי לציין האירוע של ברית השתן היה חד פעמי
ויש לי שליטה מלאה על הסוגרים-שתן זה קרה בלילה וכשהתעוררתי
ראיתי שגם רגל ימין רדומה ואני ללא זיהום בשתן מאז כבר עברו הרבה ימים
האם לא כדאי לבצע קודם המייר עמוד שידרה גבי וצווארי ואחרי זה להחליט על טיפול
כי הרופואה שבדקה אותי זה פעם ראשונה שהיא רואה ובודקת אותי כי הרופא שלי לא היה באותו היום מה דעתך.תודה ושבוע טוב גלי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לך ד"ר על תשובתך עוד פרט בבקשה - תגובה
ד``ר יובל כרמון07/06/2014שלום גלי,
בפורום זה היעוץ ניתן כהכוונה בלבד ואין בו כל המלצה מפורשת מכיוון שלא ניתן לקיים יעוץ רפואי מבלי לבדוק המטופל ולקבל רושם ישיר בלתי אמצעי. אנא התייעצי עם המרפאה המטפלת לצורך החלטתך,
רפואה שלמה
ד"ר יובל כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית24/05/2014
שלום רב,
אני יוצאת להשתלמות של שבוע ימים . השותפה היא גברת הסובלת מטרשת נפוצה מזה מספר שנים.זו מחלה מדבקת?? אני מאוד מותרדת משיבוץ זה. איזה כללי זהירות לקחת?? מקלחת משותפת.......אני פוחדת.מה דעתך??????? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יובל כרמון25/05/2014שלום רב,
טרשת נפוצה אינה מחלה מדבקת !
אין כל בעיה בפעילויות המשותפות שציינת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני23/05/2014
היי
אני רוני בן 33
כזה שנתיים אני סובל לתכופות הפרעות וכאבים במפרק הירך, וגם הרגשת נימול וניתוק בקטע הרגל בין הברך לירך. ללא שום ממצא אורתופדי.
כעת כבר יותר מחודשיים שהנני סובל מחולשה כללית ועייפות, והתקפות של סחרחורת וסיבור בראש, והרגשת חולשה בגפיים, חוסר תחושה וחולשה בידים ואצבעות, הרגשה שאני מט ליפול.
אני מופנה לבדיקת mri מח.
הנני שואל האם יתכן שזה טרשת נפוצה, כי לפי שהבנתי ההתקפות של טרשת באים לפרק זמן, אבל לא ראיתי שבשעת ההתקפות יש עשות יותר טובות ויש שעות פחות טובות?
והאם mri מח מספיק? או שצירך גם צואר וחוט השדרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יובל כרמון25/05/2014שלום רב
לטרשת נפוצה סימפטומים רבים שיכולים לערב מערכות שונות.
אני מבין שנבדקת ולכן הוזמן mri. כדאי שתהיה במעקב נוירולוג ובהתאם לסימפטומים שלך ייקבעו אלו בדיקות להזמין. איני יודע מה מצא הנוירולוג בבדיקתך.
ככל הנראה הסחרחורות הן שהביאו להזמנת הבדיקה .
מציע להמתין לתוצאות ואז לבחון המשך בירור.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני25/05/2014תודה על המענה
נשלחתי לבירור, בגלל הסחרחורת, והקושי בהליכה, וגם קושי בדיבור.
הרופא חושש לטרשת נפוצה ולכן הוא שלח אותי לבדיקת mri.
האם עלי לפנות למומחה לטרשת נפוצה עוד לפני ביצוע הבדיקה, או שאין מה להר, ואני יכול להמתין לתוצאות?
כמו כן אני רוצה לשאול, האם יש סיבה לנסות להקדים הבדיקה, או להמתין בסבלנות עד שהקופה תאשר, ואח"כ להמתין לתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחאנונימי21/05/2014
אשמח אםתוכלו להסביר לי מה זה אומר (MRI עמו"ש) התור לנוירולוג רחוק...
A STRAIGHTENING OF THE CERVICAL LORDOSIS IS NOTED. MUCOSAL THICKENING IS INCIDENTALLY SEEN IN THE LEFT SPHENOID SINUS. THE EXAMINATION IS OTHERWISE UNREMARKABLE/
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח - תגובה
ד``ר יובל כרמון23/05/2014שלום רב
בשורות שהעתקת לשאלתך
מציינים יישור הלורדוזיס הצווארי שמציין אולי מנח עם נוקשות שרירי צוואר וכן עיבוי רירית בסינוס הספנוידאלי שזה ממצא מקרי חסר חשיבות מיוחדת ויתכן שלאחרונה סבלת מדלקת בדרכי הנשימה.
רפואה שלמה
ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה12/05/2014
שלום.
רציתי לשאול בMRI לאבחון או שלילת טרשת בעמ"ש ומח חייבים לבצע עם הזרקה של חומר ניגוד? אם הרופא הפנה אותי לבדיקה ללא חומר ניגוד בT1האם זה יכול להשפיע על התוצאות עליהן תתבסס האבחנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יובל כרמון14/05/2014בעקרון, בדיקת MRI נעשית לשלול מצבים שונים ובינהם גם טרשת נפוצה.
הייתי ממליץ להשלים עם גדוליניום במידה ואין סיבות שמונעות כמו למשל הריוו או בעיית כליות או רגישות לגדוליניום בכדי שהבדיקה תהיה שלמה יותר ותתקבל תמונה מלאה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri ראש וצווארזהר12/05/2014
שלום רב
בשל נימול ותחושת שריפה ברגל ימין ובמפשעה במשך כחודש וחצי
שלח אותי הנויורולוג לביצוע Mri ראש וצוואר לבדוק טרשת נפוצה
mri צוואר תקין מלבד בלטי דיסק בחוליות ואין סימנים לטרשת
mri ראש תקין
האם בשביל לשלול טרשת נפוצה נדרש גם mri עמוד שדרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri ראש וצוואר - תגובה
ד``ר יובל כרמון14/05/2014שלום רב,
אכן יש צורך בהשלמת MRI של החוט הגבי כולל הקונוס עם גדוליניום.
לעיתים יש התקפים שלא נותנים סימנים ברורים ב MRI ולכן כדאי בסיום הבדיקות לחזור לנוירולוג שיחליט אם לשלוח אותך למומחה לטרשת נפוצה.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני05/05/2014
רציתילשאול חולשה חזקה בפלג גוף אחד וחולשה אחרי מאמץ בצד החזק(אפילו מאמץ קל) ואי שליטה על הברך ברגל החזקה קפיצות שרירים קטנות רק במנוחה, ערו החזרים וסימן בבינסקי וטרמנר חיובי יכול להצביע על טרשת? בהתחלה רק חולשה חזקה וMRI תקין ובמשך הזמן נוספו הדברים השניים כולל ערות החזרים וכו'. מה לדעתך זה יכול להיות?
תודה על התשובה (23)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר יובל כרמון07/05/2014שלום
משאלתך אני מבין שכבר נבדקת ע"י נוירולוג ואתה מציין ממצאים של בדיקה. לא ברור איך ומתי התפתחו תלונותיך ועוד פרטים רבים.
כיוון שאתה מצוי בשלב ביניים באיבחון ממליץ כי תפנה לנוירולוג שימקם את הבעיה במערכת העצבים ורק אח"כ ידון באבחנות אפשריות. טרשת נפוצה היא מחלה אחת שיכולה להסביר תלונות נוירולוגיות אך כמובן יש מצבים שכיחים נוספים .
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםדנה16/04/2014
שלום אני בת 32, בנובמבר האחרון הייתי נתונה ללחץ די גדול. ערב אחד תוך כדי הליכה, הרגשתי כאב במפשעה השמאלית. לאחר מנוחה הכאב עבר אך כשקמתי בבוקר הרגשתי נימול מאוד חזק ברגל שעבר כעבור חצי שעה בערך. באותו בוקר הרגשתי שיד ימין מורדמת קלות, ובימים שלאחר האירוע הזה היד המשיכה להיות מורדמת קלות ומדי פעם הרגשתי זרמים באצבעות היד, כל פעם אצבע אחרת. בכף רגל שמאל חשתי תחושות מוזרות כאילו יש לי כדור מתחת לכף הרגל. מאז יש כאבים ברגל, תחושה שהשוק נפוח, קפיצות שריר והרגל מתעייפת מאוד מהר. 20 דקות של עמידה ממש מעייפים אותי. הזרמים ביד פסקו כמעט לחלוטין אחרי שנטלתי טריבימין. בפברואר רגל ימין היתה נרדמת מהר וגם כן חשתי זרמים קלים ותחושות מוזרות שעברו כמעט לחלוטין. לפני מספר ימים הרגשתי עקצוצים מהברך השמאלית עד לבטן ומאז אני מרגישה כל הזמן צורך להתפנות. אני מצליחה להתאפק שעתיים שלוש אבל התחושה היא של רצון להטיל שתן כל הזמן.
עשיתי EMG, NVS תקין, בדיקות דם תקינות חוץ מקצת מחסור בוויטמין d , בדיקות vep sep תקינות. נבדקתי על ידי נוירולוג המתמחה בט״נ בדיקה נוירולוגית תקינה. יש לי תור ל MRI מוח וע״ ש צווארי בעוד ח׳דשיים. בינתיים אני נתונה ללחץ מאוד גדול. האם ישנה אפשרות שזה לא טרשת נפוצה? מה עוד זה יכול להיות? ואם זה כן, האם העובדה שהרגל עדיין לא חזרה לעצמה מדאיגה? האם יכול להיות ט״נ ראשונית? סליחה על האורך, חג שמח ותודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים - תגובה
ד``ר יובל כרמון17/04/2014שלום רב.
התלונות יחסית רבות ולכן יש צורך בבדיקה קפדנית של התחושה כי חלק ניכר מהתלונות נסוב סביב זאת..
ישנם מצבים שיכולים לחקות טרשת נפוצה דוגמת חסר b12 ומצבים אחרים.
ההדמיה של mri חיונית לכן. הייתי ממליץ לטפל במקביל בהבט המרכיב של הלחץ אם ניתן בכדי לשפר איכות חייך ולהדמות ב mri מוקדם ככל הניתן.ואז לפנות לנוירולוג שמומחה בתחום הטרשת הנפוצה.
חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRI
דנה02/05/2014הצלחתי להקדים את ההדמייה
אין עדות לממצא ברור ברקמת המוח.
החדרים והחריצים שמורים.
אין ממצאים בחומר הלבן.
יש לציין ממצא בעל אופי ציסטי בבלוטה הפינאלית, מימדיו הנם 1.1X0.7 ס"מ.
אין האדרה פתולוגית בתוך ממצא זה.
הממצא נראה מולטי ציסטי ב-T1 לאחר הזרקה, ראוי לעקוב אחריו.
ב-MRI ע"ש הצווארי אשר בוצע ללא ולאחר הזרקה מודגם בקע דיסקלי בגובה C5-C6, מרכזי עם אימפרסיה קלה
על השק, ללא עדות למיאלופתיה בחוט.
אין עדות להיצרות של הפורמינות.
יתר הגבהים נראים שמורים.
סיכום : הממצא המשמעותי ביותר הנו בקע דיסקלי מרכזי עם אימפרסיה קלה על השק התקאלי, ללא עדות
למיאלופתיה ברורה בחוט וכן ציסטה פינאלית גדולה יחסית, למעקב.
ממצאים אלה אינם מסבירים ישירות את הקליניקה.
שאלה: אם הממצאים אינם מסבירים את התלונות, אילו עוד בדיקות כדאי לבצע? האם שולל ט"נ בסבירות גבוהה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRI - תגובה
ד``ר יובל כרמון03/05/2014שלום
הבדיקות אינן מכוונות לטרשת נפוצה לפי תשובת הבדיקות שציינת . הממצא של הציסטה בבלוטה הפיניאלית כפי שכתבת דורש מעקב נוירוכירורג אבל בעיקר mri.
היות ורוב תלונותייך אותן ציינת קשורות לרגלייך ממליץ כי תפני לנוירולוג שיחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות או בדיקות הדמיה כמו MRI גבי ? שבוע טוב ובריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג
דנה04/05/2014הנוירולוג החליט לא לשלוח לMRI גבי היות והבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין
ובדיקת פוטנציאליים תקינה אף היא SEP
המליץ לראות ראומטולוג ואורתופד.
האם כדאי לחהתעקש על MRI גבי?
שאלה נוספת - האם פריצת הדיסק בצוואר יכולה לגרום לבעיות תחושה וכאבים ברגליים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות רגלייםפלוני08/04/2014
רציתי לדעת אם הכבדות רגליים שמדובר בטרשת רואים בבדיקה הנוירולוגית ובבדיקת הכח גס ?? האם הכבדות זזה עניין של כח גס. ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות רגליים - תגובה
ד``ר יובל כרמון09/04/2014שלום רב
כבדות היא תחושה סובייקטיבית.
הנוירולוג צריך לתרגם אותה לממצא אובייקטיבי דוגמת ירידה בכח או הפרעה בתחושה או ספסטיות וכו'. אצל חולי טרשת בהחלט ניתן למצוא בבדיקה ממצאים כאלה לעיתים
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת טרשתצילה10/03/2014
שלום רב. לאחר הופעת נימולים.כבדות ברגל וזרם באזור הגב עם גרד בנקודה מסויימת התחלתי בירור נוירולוגי לפני כחצי שנה. Mri מח גילה שני נגעים לא ספציפים ששני מומחים פרופ נוירולוג וכן נוירורדיולוג הסכימו כי אינם מסמלים בעיה והם נגעים כרוניים. לא הפנו אותי לעוד בדיקות והיה הסכם שהתופעות נובעות מעייפות יתר וחוסר שינה מה שהיה נכון לגבי חיי בשנתיים האחרונות. בכל מקרה יש לי עדיין סימפטומים ברגל ובגב ואני תוהה אם היו צריכים לתת גם mri צווארי או עוד בדיקות .אני סןמכת על הרופאים ומאמיננ שאם היתה סיבה לדעתם היו ממשיכים בירור. אך עדיין מוטרדת מהתופעות הקטנות שלא עברו. אשמח לשמוע דעתך . תודה צילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת טרשת - תגובה
ד``ר יובל כרמון10/03/2014שלום צילה.
הבנתי כי התלונות היו בעיקר בגפה התחתונה ובגב. לא ברור לי מה היו הממצאים הנוירולוגים בבדיקה. MRI של החוט יכול להיות אפשרות להמשך בירור כתלות בממצאים בבדיקה. בדיקת המוח שוללת אפשרות של טרשת בסבירות רבה אך אינה שוללת לחלוטין
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
צילה18/03/2014לשאלתך , הממצאים התאימו לנגעים כרונים לא ספציפים זעירים.הפרופ שבדק אמר שהם לא משהו חדש ויכול להיות שאף מלידה. אוסיף שאמר שהצוואר נראה בסדר מהחלק שנראה בmri מח. אם אפשר עוד שאלה, האם גרד בנקודה ספציפית בגב שלעיתים מקרין גם תחושת נימול או צריבה קשור לטרשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר יובל כרמון19/03/2014הגרד לכשעצמו יכול שלא להיות קשור כלל ויכול לעיתים להיות קשור. אם יש ספק ממליץ להשלים הדמיה של החוט.mri צווארי וגבי
דר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר כרמון
צילה19/03/2014המון תודה על התשובות. בעיקרון לא היה ספק מבחינת כל מי שבדק אותי. גם הבדיקות הפיזיות היו טובות. אני פשוט נכנסתי להמון חרדות בתקופת הבירור ובעצמי משערת שיש תחושות גופניות שיש לי כתוצאה גם מהלחץ. אבל מדי פעם אני תוהה בקשר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה..גלי05/03/2014
שלום בהמשך לתשובתך לגבי כאבים בצוואר
שמקרינים לגפיים.
אני במעקבים במכון לטרשת נפוצה.
לגבי האבחנה נרשם לי כך: Probable Multiple Sclerosis
עליי לציין שנשללו מחלות אחרות.
ואני לא מקבלת שום טיפול סטרואידים או משהו אחר
מה הפירוש למה שרשמו לי?
והאם בגלל שאני לא מטופלת כך נרשם?
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה.. - תגובה
ד``ר יובל כרמון06/03/2014שלום גלי
כבר התייחסתי לשאלתך בעבר.
משמעות מה שכתב הרופא הוא - ככל הנראה טרשת נפוצה.
לצערי איני יודע מדוע רשם זאת , ובכדי לענות על שאלתך תצטרכי לשאול אותו ממש כפי שאת שאלת אותי ממש במילים אלו.יש להפנות השאלה אליו
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מהצוואר שמקרינים חולשה לגפייםגלי25/02/2014
שלום אני במעקבים במכון לטרשת נפוצה.
רציתי לדעת האם כאבי צוואר.וגם גב עליון
מלווה בסחרחורת וחולשה שמקרינה לידיים ורגליים.
מאפיין טרשת נפוצה. כמובן שנשללה בעיה אורטופדיה.
ומהו הטיפול שמקבלים בדר״כ.
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מהצוואר שמקרינים חולשה לגפיים - תגובה
ד``ר יובל כרמון26/02/2014שלום
לא ברור משאלתך אם אובחנת כחולה בטרשת נפוצה. מעקב זה לא אבחנה.
כאבים דומים לכאבייך יכולים להופיע בטרשת נפוצה . בזמן התקף הטיפול עשוי לכלול סטרואידים ובהמשך תרופות לכאב ממקור נוירוגני דוגמת נוירונטין או ליריקה או תרופות נוספות. הייתי פונה לנוירולוג המטפל
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)