מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תור לרופא כף ידיוסף03/07/2019
שלום, אני צריך להוציא גוש מכף היד ונקבע לי תור לעוד 3 חודשים. אני גר בפתח תקווה לכן חיפשתי תור באזור שלי ומה שיש זה רק בתי החולים בלינסון והשרון. יש איזושהי אפשרות לזרז את התהליך? זה נישמע לא הגיוני לחכות כל כך הרבה זמן. אין לי גם בעיה ליסוע רחוק אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תור למומחה יד
עדי מור03/07/2019לצערי זו בעיה מוכרת. דרך לקיצור תורים זה להשאיר את הפרטים במשרד מרפאות החוץ, הם מוודאים הגעה ואם יתבטל תור, אז יקדימו לך. דרך האחרת היא להעזר בביטוחי בריאות על מנת לקבל החזר עבור ביקור באופן פרטי. תור כזה תוכל להשיג תוך פחות משבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע המורה נפוחה וכואבתשלומית03/07/2019
אבי בן 80 ומזה שנה סובל מדלקת פרקים ומטופל בסטרואידים
מצב הדלקת טוב מאוד, לאחרונה החלו כאבים באצבע המורה ביד ימין, האצבע נפוחה ומידי פעם כואבת כאשר הוא מזיז אותה, האורטופד שלח אותנו לצילום ואמר שיש דלקת ולכן שלח אותנו לאולטרסאונד, לאחר האולטרסאונד אמר שאינו יודע מה הבעיה ושלח אותנו לרופא מומחה לכף היד. לאיזה רופא לגשת לרופא אורטופד כף יד או כירוג כף יד? והאם כל זה לא יכול לנבוע מדלקת הפרקים שממה הוא סובל? אנא תשובתף. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
עדי מור03/07/2019מומחה בכירורגיה של היד. זה המינוח הנכון. בתאור שנתת יש הרבה אפשרויות ולא ניתן לדון בהן בהרחבה כאן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי שבר יציב בראש עצם הרדיוסאיילת בן ארי02/07/2019
שברתי את העצם הנל לפני שבועיים. הלכתי מעט עם מתלה. אני עובדת מול מחשב רב היום וטרם חזרתי לעבודה. זו היד הדומיננטית. מתי אפשר לחזור לעבודה? האם לחכות שהכאבים יחלפו כליל או לחזור לשגרה ולהפעיל את היד מול המחשב וכתיבה לפי היכולת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר ראש רדיוס יציב
עדי מור02/07/2019במקרים כאלו אני ממליץ על הפעלה לטווח מלא כבר מהימים הראשונים ללא עומס כדי לשמר ולשפר טווחים. תלוי בך, לדעתי ניתן כבר לחזור לעבודה משרדית בשלב זה, כאמור- הפעלה מלאה לפי יכולת. המשך החלמה קלה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
איילת בן ארי02/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר רדיוס שורש כף ידבני02/07/2019
היי ד"ר מור,
אני אחרי שבר רדיוס שורש כף יד, מגובס כבר חודש.
בשבוע האחרון סובל מכאבים באגודל ובאצבעות.
אני יכול להזיז מעט את האצבעות אך ממש קשה לי וכואב לי להפעילן. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב חודש לאחר שבר
עדי מור02/07/2019שלום. יתכן שלא תקין. נא לגשת לבדיקת מומחה יד. יש כמה מצבים שמאפיינים תלונה זו לאחר שבר כזה ולכל אחד התייחסות אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בכף היד לאחר תרגיל חדר כושר שלא עוברדוד29/06/2019
עשיתי צילום בכף היד וזה המסקנות.
ברקמה השטחית הרכה מעל גיד מכופף 4 וללא קשר אליו. הודגמה רקמה מעט בצקתית ללא קולקציה נוזלית בעובי 0.23 סנטימטר. ולאורך קטע של 0.9 יכול להתאים לדלקת שיפשופית.
איך מטפלים בזה? קיבלתי תור לרופא כף יד לעוד 3 חודשים וזה די כואב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בכף היד לאחר מאמץ
עדי מור29/06/2019שבוע טוב, תנסה לעשות עם משחת וולטרן\פלדן ג'ל או קטו-ספריי, אלו נוגדי דלקת שעשויים לעזור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרשם
דוד30/06/2019נידרש מרשם מרופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרשם
עדי מור30/06/2019רק לקטו-ספריי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגוש
דוד30/06/2019קראתי קצת על התרופות והבנתי שהן מקלות על הכאב, אך השאלה אם הן מעבירות את הגוש? כי האורתופד אמר שאפשר להסיר את הגוש הזה בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור30/06/2019אפשר להסיר בניתוח, בהנחה שהגוש הוא תגובה דלקתית, הייתי ממליץ לטפל תחילה באופן שמרני. תמיד אפשר לעשות בהמשך ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה באזור ניתוח CMC 1לירון25/06/2019
10 חודשים מאז הניתוח שהיתה הטבה ניכרת החלה תחושת שריפה
בחיבור כף היד לאמה וכן חולשה של היד בנסיון להרים דברים
מה הסיבה לכך?
תודה .
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת שריפה
עדי מור25/06/2019יתכן ומדובר בתסמונת תעלה קרפלית, כדאי להבדק ובמידה ואכן בזה מדובר יש לטפל כמקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת שריפה לאחר ניתוח CMC1
לירון25/06/2019תודה על המענה.
כשעשו לו ניתוח החלפת המפרק , עדותו גם ניתוח של
התעלה הקרפלית.
אז מה זה יכול להיות?
תודה
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור25/06/2019כמה דברים אפשריים כמו מקור עצבי או מקור מפרקי לסימפטומים, צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ברצועת tfcc ושבר פוקאליאמנון23/06/2019
דר' נכבד שלום
החלקתי בשטח וכדי לא ליפול על הגב הושטתי ידיים לאחור ונפגעתי בכף יד שמאל. בצילום לא נראה שבר וב us נתגלה קרע ברצועת tfc. ביצעתי גם mri שהראה סימני קונטוזיה באספקט אולנרי פרוקסימלי של הלונייט עם קריסת קורטקס מינימלית חשוד לקונטוזיה ושבר פוקאלי תת כונדרלי קטן, כמו כן קרע פוקאלי מלא קרוב לאינסרציה רדיאלית של tfc. עברתי ניתוח ארטרוסקופי אך לא תיקנו את הרצועה אלא רק קדחו בה חור וביצעו הטריה.
לציין כי הכאבים נהיו קשים יותר מאשר לפני הניתוח.
אבקש יעוץ מה ניתן לעשות כיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלת שורש יד
עדי מור23/06/2019קיימות מספר אפשרויות. צריך בין היתר לדעת מה הגיל שלך, מה מפריע בבדיקה יסודית של שורש היד ולטפל בהתאם. חסרים פרטים רבים מכדי לחוות דעה זו....:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד השמאליתיניר23/06/2019
שלום ד"ר מור,
לפני כחודשיים שברתי את שורש כף ידי השמאלית. השבר ממוקם בעצם הגדולה שבאגודל. גיבסו אותי למספר שבועות. לאחר הורדתו, התחלתי בטיפולים פיזיותרפיים. הטיפולים עזרו מעט, אבל עדיין יש לי הגבלה מסוימת בטווח התנועה (מלמעלה למטה) של כף היד. מאמן הכושר שלי רשם לי מספר תרגילים לשיפור המצב, אך אני לא מבחין בשום שיפור.
אני אמור להתגייס בעוד שנה לערך, ואני לא רוצה שיורידו לי על ההגבלה בתנועה פרופיל.
איך אפשר לשפר את טווח התנועה בצורה היעילה ביותר?
מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר באגודל
עדי מור23/06/2019תבקש הפניה לריפוי בעיסוק. זהו שיקום היד הטוב שיש. תהיה במעקב אצל מומחה יד. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה שורש כף ידרינת21/06/2019
שלום דר',
הייתה לי חבלה בשורש כף יד
עקב כאבים בצעתי US
כתוב ציסטה גנגליון מנוקבת.
האם ציסטה זו יכולה להיות כתוצאה מחבלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה גנגליונית
עדי מור21/06/2019לא כתוצאה מהחבלה, עשויה להתנקב מהחבלה, שזה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באגודל עקב מכהמאי20/06/2019
לפני כחודש שיחקנו בשיעור ספורט מחניים ופגע לי כדור באגודל בשבועים הראדונים לא הרגשתי כלום ופתאום זה התחיל לכאוב לי (כל האגודל) הוא כואב לי גם שאני לא מזיזה אותו ולפעמים אני מרגישה כאילו שורף לי מבפנים במפרק התחתון של האגודל וזה משתק אותי אשמח לדעת מה זה יכול להיות. תודה מראש
כאב באגודל שבועיים אחרי חבלה
עדי מור20/06/2019לא נראה שהכאב קשור לחבלה. כדאי לבדוק מה הסיבה אם הדבר מפריע לך. מה שאת מתארת יכול לנבוע ממספר סיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתעלה קרפלית או רק אוסתיאוארטריטיסאדי20/06/2019
שלום ד"ר עדי מור,
להלן תוצאת צילום שנעשה בגלל כאבים באגודל ו'קפיצה' של פרק האגודל כשאני פותחת אותו. לעתים פרק האגודל מכופף ואינני יכולהנ לפתוח אותו, אלא רק בעזרת היד השניה. האם זריקת קורטיזון/סטרואידים יכולה לעזור? האם זו רק בעיה של אוסתיאוארטריטיס או גם של התעלה הקרפלית? להלן תוצאות:
"שינויים ארטריטיים במפרקים בין גליליים דיסטליים של אצבעות 5-4-3-2 , בולטים יותר באצבעוצ3-2 .. שינויים דומים
ב1-CMC "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצבע הדק
עדי מור20/06/2019אם אין סכרת, בהחלט ניתן לשקול הזרקה לאגודל. לרוב זה מאוד עוזר. לגבי השינויים השחיקתיים שהודגמו בצילום, לא תמיד הדבר מפריע או מכאיב. פנה למומחה יד באזור מגוריך להמשך טיפול, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לאחר שבר במרפקרינת17/06/2019
צילום לאחר שנה משבר במרפק שעבר חיבור בניתוח + הכנסת ברזלים. מה זה אומר???
פענוח צילום
עדי מור17/06/2019שלום רינת, פענוח מסוג זה ובוודאי בלי לבדוק את המטופל...אין מומחה יד שיוכל באמת לחוות דעה. כדאי לגשת למומחה יד עם המטופל(!) ולבחון את הצילום. רק כך ניתן לומר משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנגליון באצבע יד ימיןורדית13/06/2019
שלום רב, בעקבות גוש באצבע בין בסיס האצבע לכף היד נשלחתי לאולטרסאונד בכף היד על ידי אורתופד. אני אלך אליו כמובן עם התוצאות, אבל עד התור יש עוד זמן. להלן תוצאות בדיקת האולטרה סאונד: סיבת הבדיקה היא נפיחות באצבע 2 באזור מפרק 2MCP אספקט וולארי. הודגם גנגליון צמוד לאספקט שטחי גיד מכופף אצבע 2 בגודל 3*2.1*2.9 מ"מ. טנדינוזיס קלה של גיד מכופף אצבע 2.אשמח לתגובתך, מה זה אומר? האם זה מסוכן? והאם צריך לנתח? תודה מראש
גנגליון ממעטפת הגיד
עדי מור13/06/2019שלום. לא מסוכן. מנתחים רק אם מפריע וכואב בתפקוד יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי גבס לאוסטאופורוזיסיאנה11/06/2019
שלום, אני פונה לגבי אמא שלי. יש לה כאבים בשורש כף היד ימין כחודש. מקרין גם לכף היד וגם לאצבאעת. אסור לה כדורים כמו אדוויל, נורופן , ארקוקסיה, זריקות וולטרן כו'. היה לה 4 פעמים ארוע מוחי, איספיקת כליות. היינו אצל אורטופד והוא שם לה גבס וסד לשבועיים. רציתי להתייעץ. תודה מראש
הערכת כאב ביד
עדי מור11/06/2019שלום, אתה מוזמן ליצור איתי קשר, אשמח לבדוק ולייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשורש כף היד
יובל12/06/2019היי יאנה, יש לי חבר בסביבות גיל ה-50 שמשתמש בדנסיטי וזה עוזר לו נגד כאבים בשורש כף היד. לדעתי כדאי לך לנסות את זה, לפי מה שהבנתי היתרון שלו הוא בכך שהוא נספג בגוף טוב יותר מתוספי הסידן האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל גם לי זה מאוד עזר!
אסתר12/06/2019דנסיטי אחרי חודשיים הציל אותי מכאבים של שנים וחייבת לציין שלפני כן לקחתי סידן הספיגה שלו כנראה שונה בהחלט מצטרפת להמלצה שווה לנסות 3 חודשים בשביל לחוש שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק ופגיעה בעצב האולנריפרי05/06/2019
לאחר הצעתך לעשות אולטרסאונד שריר ושלד
התוצאה היא נראה עיבויי של העצב האולנרי השמאלי מעט פרוקסימלי למלאוס המגיאלי 10 ממ רוחבי משמאל לעומת 5ממ
מימין
נעשתה גם בדיקת emg
תוצאות הבדיקה עדות לנתורפתיה אולנרית בינונית עד קשה ביד שמאל ככול הנראה באיזור המרפק או מיד מעל המרפק
אין עדות נוספת לניורופתיה נוספת בידיים
כל הבדיקות נעשו בתל השומר
אשמח לקבל ממך יעוץ נוסף
תודה רבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ על עצב במרפק
עדי מור05/06/2019נראה שכדאי לשחרר לחץ מהעצב. באופן ניתוחי.
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)