מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים באצבעות הידיים לבן 39 ללא מחלות רקעמירו07/06/2020
שלום רב. בשלושה ימים האחרונים התחילו לכאוב לי האצבעות בידיים בשתי הידיים. אני בן 39 ללא מחלות רקע, סובל במקביל מחרדות ומתח נפשי גבוה, השאלה מה יכול להיות הסיבות לכאבים האלו? והאם זה סימנים לניוון שרירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב באצבעות הידיים
עדי מור07/06/2020שלום, לא סביר נוון שרירים, לכאב באצבעות בגיל 39 סיבות רבות, דלקת בגידים\מפרקים, לחץ על עצבים, אלו המקרים השכיחים. כדאי לגשת למומחה יד להבדק ולאבחן את הסיבה המדוייקת ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגבי בעיה בכף יד שמאל בבוקררחלי07/06/2020
שלום,
אני בת 57. בכל בוקר כמעט, בשלב מסויים עם התעוררות מהשינה,אצבעות כף יד שמאל אינן מתפקדות כרגיל. קשה להזיז אותן. זה ממשיך גם הלאה במהלך היום . הבעיה היא בעיקר עם האמה.וכשאני מנסה להזיז את האמה, זה כואב, בזמן שלא כואב לעשות זאת באצבעות האחרות.
מה יכולה להיות הסיבה?
בקרוב אעשה בדיקות דם שנתיות. האם עליי לבצע בדיקות נוספות על ההבדיקות הרגילות הקשורות בתופעה זו?
תודה מראש
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בהנעת האצבעות
עדי מור07/06/2020שלום, יתכן וסה"כ מדובר באצבע הדק, יתכן שקיים מרכיב ראומטי המצריך ברור ע"י בדיקות דם וביקורת ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוכונדרומה בכף היד - האם מצריך טיפול?עדי07/06/2020
היי, בת 24. לפני כשנתיים נראתה אצלי אוסטאוכונדרומה בכף יד ימין (בcarpalas). הייתי בצבא ולא המשכתי בירור (הפנייה הראשונית הייתה ביוזמתי בעקבות כאבים, עשו ct כף יד ואולטרסאונד כף יד). היום אני במצב שאין לי כאבים, כן קשה לי להפעיל לחץ על כף יד ימין (למשל בספורט וכו') אבל לא משהו רציני. רציתי לשאול אם מומלץ לטפל בזה בהנחה שזה לא מפריע לי? זה מסוכן או יכול להתפתח בעתיד לגידול ממאיר? האם יש צעדים נוספים שהיית ממליץ לי לעשות בשלב הזה?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנכונדרומה?
עדי מור07/06/2020במידה שזו האבחנה והממצא יחסית גדול, ונראה לפי התאור שכן מפריע- אז כדאי לטפל, מצב זה אינו נוטה לממאירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באגודל כמו אצבע הדק טיפול אורלון סילאה01/06/2020
כאב באגודל ממצא ב-US מתאים לקרע קרע. בהמשך להודעה שלי רצוני לציין שבקיפול האגודל מרגישה תחושה של אצבע הדק כאילו העצם קופצת... תודה שמעתי שיש טיפול בשם אורלון סי??
תודה לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אגודל
עדי מור01/06/2020שלום, לפי התאור נשמע כמו אגודל הדק ולא קרע של רצועה, צריך להבדק ולוודא זאת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה של אגודל הדק מה סוג הטיפול בדרך כלל?
לאה02/06/2020איך מטפלים באגודל הדק ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אגודל הדק
עדי מור02/06/20201. עיסוי עם משחת וולטרן\זריקה של סטרואידים 2. ריפוי בעיסוק 3. ניתוח אם אין הטבה עם שני הראשונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם באגודל עקב מכהקארין30/05/2020
ד"ר שלום רב.
לפני יומיים נסגרה לי הדלת של הממ"ד על האגודל, נהיה לי שטף גם מתחת לציפורן האגודל המתפרש על כ-75%. עקב כאבים חזקים עשו לי ניקוז ע"י 2 חורים בציפורן. בתוך כמה זמן השטף דם אמור להיעלם? האם הכרחי שהציפורן תיפול? אם כן בתוך כמה זמן תגדל ציפורן חדשה? ומה עליי לעשות בכדי שלא תתפתח פטרייה באזור זה? איך עליי לשמור על האזור של הציפורן? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלה בציפורן
עדי מור30/05/2020שלום, ככל הנראה תנשור, חתי שנה לגדילת החדשה, כדאי להמנע מלחות ולשמור על נקיון, כדאי לעשות צילום רנטגן לשלול שבר, שטף הדם יתקדם עם נשירת הציפורן. רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגודל היד כתוצאה מעבודהירדננה28/05/2020
עקב עבודתי בגן ילדים הרמתי כיסאות ביד בעזרת האגודל הנמנע סובלת מכאבים באגודל. שאלתי היא אם הפגיעה לא נחשבת פגיעה מעבודה?
תשובה
עדי מור28/05/2020ככל הנראה שלא, אך צריך לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של מרפק טניס או מרפק גולףדוד25/05/2020
שלום
אני בן 32.
לפני מס' שבועות ניסיתי להתחיל באימוני כוח, בצורה לא מדורגת. מאז התחילו כאבים במרפק פנימי וחיצוני כבר מס' שבועות שלא חולפים. לפי מה שקראתי הסימפטומים תואמים לתופעה של מרפק טניס/מרפק גולף (כנראה שניהם).
שמתי לב ששימוש בסמארטפון גם כן מאמץ אזור זה וגורם לכאבים.
תוך כמה זמן התופעה חולפת? עברו כבר מס' שבועות ואין שיפור כל כך.
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרפק טניס או גולף
עדי מור26/05/2020שלום, במידה שזו האבחנה, סבלנות לעיתים זה עלול להמשך חודשים רבים, כדאי לפנות גם לפיזיו' להמשך טיפול,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת התעלה הקובטלית ולבישת סד מתאיםגcc25/05/2020
יש לי כבר 3 חודשים הרדמה בכף יד, עשיתי EMG תסמונת התעלה הקובטלית.
אני לובש סד כבר כמעט שבוע ומרגיש
שיפור קטן, אבל אני לא יכול לאשר שזה שיפור, מכיוון שקשה לי לחוש אותו. יש לציין רק עכשיו "נזכרו" לזכיר לי את עניין הסד.
מה לעשות ? אני לא רוצה לעשות ניתוח אך אני לא בטוח ש"המתנה" של זמן נוסף תפתור את הבעיה, מצד שני אני אולי מרגיש שיפור זעיר (מזה כ-5 ימים שימוש בסד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ על עצב אולנרי במרפק
עדי מור25/05/2020כדי להבחין בשיפור יש להמתין לעיתים 3 (!) חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעשה
הי28/05/2020עבר שבוע ויום, ואני כן מבחין בשיפור.
"עוצמת ההרדמה" ירדה, ואני משתמש בו ב7-8 בעבר
מתי שאני יכול.
להמשיך ללבוש סד, או ללכת לניתוח?
אני מניח שאם כבר עכשיו יש שיפור לא רע,
אז אולי בעוד חודש זה יחזור לעצמו.
שאלתי היא כזאת, האם גם אחרי שאני "נרפא" מומלץ ללבוש סד ? כי אני עובד בעבודה פיזית ומנסה לא להפעיל "עוצמה" על יד ימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור28/05/2020ככל שתשתפר לא תצטרך את הסד ומאחל לך שגם לא ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסד
ה28/05/2020למה הסד הוא מיישר את היד 45 מעלות, זה בעצם נותן מנוחה לעצב?
האם זה הסד המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סד
עדי מור30/05/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע ליטי באצבע בכף יד שמאליאסר עכאוי22/05/2020
שלום,
בצילום לאחר שבר אצבע בכף שמאל, נתגלה נגע ליטי בחרתי בבסיס גליל קריבני באצבע 4 עם שבר ללא תזוזה. רופא אורטופד מסר כי מדובר בנגע שפיר ללא דאגה והפנה לרופא כירורג כף יד.
הייתי שמח לשמוע מה הפרוטוקול הרפואי הנכון והמומלץ לאחר ממצא זה? בנוסף, איך אפשר לדעת שמדובר בנגע יחיד ולא במקומות אחרים? האם מומלץ להתעקש על בדיקת MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נגע ליטי בעצם
עדי מור22/05/2020שלום, יש נגעים שבצילום מספיק לאבחנה משום שהם בעלי מבנה אופייני. לאחר פגישה עם מומחה כף היד תוכלו לדון בעניין. במידה שצריך אין בעיה לבצע MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בכף היד עקב לחץ ממושך בשני מקומותגלעד04/05/2020
שלום
אני בן 50. ידוע על קרוהן.
אני אחרי 3 שנים לא טובות ירדתי במשקל ל 47 ק"ג על 1.80 מטר והתזונה כבר שנתיים מאוד דלה עם מעט מדי ויטמינים בלי פירות וירקות.
מנסה לטפס בחזרה במשקל.
עקב לחץ דם נמוך התחלתי למדוד לפני שנה לחץ דם מדי יום.
1. המד לחץ דם מאוד לחץ לי על העצב באיזור שקרוב למרפק וגרם לתחושות זרמים בכף היד ולמרות זאת המשכתי כך במשך כחצי שנה עד שהפסקתי בכלל למדוד לחץ דם לפני חצי שנה לאור התופעות ביד. אני רזה מאוד ואין שומן ושריר ולכן זה כנראה לוחץ ישר על העצב.
2. לפני כחצי שנה הבן שלי ישב לי על יד ימין באיזור בין המרפק סמוך לכף היד כמה דקות ( הוא שוקל כ 30 קג וזה היה במשחק ) אבל הלחץ של המשקל לחץ מאוד על היד והרגשתי החמרה ברדימות ודקירות.
בעקבות הלחץ סמוך לכף היד וגם הלחץ מהמד לחץ דם, אני כבר מעל חצי שנה סובל מהרדמויות דקירות ולעתים קצת כאב בכף היד שלא חולפות ולא משתפרות למרות שהפסקתי כל לחץ על היד
ואני לא עובד עבודה פיזית או מאמץ עם היד.
יש עליות וירידות בעוצמת הדקירות.
בנוסף סובל גם מתופעה שכשמחזיק את המכונת גילוח שמגלח איתה את השיער מעצם הרטט שלה נוצר לי מיד דקירות והרדמות בכף היד שמחמירות
מיידית ונמשכות ליומיים שלושה.
לאור התסמינים אבקש לשאול
1. אם זה לא השתפר אחרי מעל חצי שנה האם זה אבוד?
2. במשקל הנוכחי שלי סביר להניח שלא רצוי לנתח אותי. מצד שני אני לא רוצה שיגרם לי נזק משמעותי ליד. האם יש טעם לעשות EMG לבדוק או שכרגע חבל על הזמן ולא יועיל ממילא? ( אני חושש להדבק בקורונה אז מצמצם בדיקות ).
תודה רבה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה להודעה
גלעד04/05/2020אבקש לציין שהתופעות הן בעיקר תחושתיות
דקירות בכף היד באצבעות ובכף היד עצמה, תחושת רדימות וכו' וגם בשורש כף היד
אבל לא מרגיש ירידה מהותית בכח בכף היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נימול
עדי מור04/05/2020שלום, לדעתי צפוי להשתפר. 1. כן לעשות איאמג׳י 2. להשלים חסרים תזונתיים בהוועצות עם רופא משפ'-דיאטנית 3. ניתן למדוד גם לחץ דם ברגל 4. הפניה לריפוי בעיסוק לאחר בדיקת מומחה יד.
אם תהנה מטיפול ניתוחי, איני יודע לומר בשלב זה. בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכף יד ימין, פגיעה, לחץ
גלעד04/05/2020תודה רבה מעריך מאוד עודדת אותי...
אם אפשר עוד לשאול בקצרה לסיום
1. האם העובדה שהעצב לא השתפר והחלים אפילו אחרי חצי שנה שלא היה עוד לחץ עליו, זה לא אומר שהוא כבר לא יחלים? קראתי שרוב ההחלמה בדרך כלל תוך כמה חודשים. אולי לא החלים בגלל מחסור בויטמינים B וכו'...
2. מה אפשר ללמוד מכך שהחזקת מכונת גילוח 2 דקות רוטטת גורמת לי להתפרצות חזקה של זרמים ודקירות בכף היד?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור05/05/2020חסרים נתונים להשיב על כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידיוסי04/05/2020
היי,
אני בן 25 ולפני שנתיים הפסקתי להתאמן בחדר כושר עקב כאבים חזקים בשורש כף היד,
עשיתי אולטרא סאונד, CT, MRI, מיפוי עצמות SPECT הייתי אצל כמה מומחים לכירוגיה כף היד ואף אחד לא מצא מה יש לי
מה אני יכול לעשות?
יש לי כאבים חזקים בעת מאמץ על שורש כף היד שמלווים אותה כבר ימים אחרי הפעולה.
מה יכולה להיות הסיבה? כבר שנתיים עברו והכאב לא עובר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בשרש כף היד
עדי מור04/05/2020ממליץ בשלב זה לפנות לריפוי בעיסוק ולבצע אבחון תפקודי בדגש על האימון, יתכן שבשלב זה תנוחה לא נכונה גורמת לכאב, דבר שלא יתבטא בבדיקות ההדמיה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשורש כף היד
יוסי04/05/2020אני אבדוק לגבי זה יכול להיות שזאת כתוצאה מתפקוד לא נכון בחדר כושר
אך לא יכולה להיות סיבה אחרת שלא רואים בבדיקות דימות?
מה אתה חושב על ניתוח ארטרוסקופיה? אולי שבר מאמץ או קרע/מתיחה של רצועה? או שדברים כאלו היו רואים בבדיקות דימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאב בשרש כף היד
עדי מור04/05/2020יתכן, צריך לבדוק לפני שאמליץ על ארטרוסקופיה. זה ניתוח לכל דבר ועניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים אולינרי ומדיאני אחרי ניתוחים כושליםצביקה ברקוביץ03/05/2020
מה קורה בעצבים אולנרי ומדיני אחרי שני ניתוחים כושלים, כאבים ונימולים נמשכים ויש הצטלקות סביב העצב.
מחכה לתגובתכם, צביקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקת ועצב
עדי מור03/05/2020בגדול שתי אפשרויות- צלקת סביב העצב וצלקת בתוך העצב. ניתוח לא בהכרח עוזר. כמובן שצריך להבדק באופן מדוקדק להמשך החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזרוע במהלך פעולות שונותשון01/05/2020
ד"ר שלום רב,
מזה מספר שנים אני מתלונן על כאבים חריגים בידיים בזמן פעולות שונות כגון: נגינה בפסנתר, שכיבות שמיכה, החלפת נורה, החזקת טלפון במצב שכיבה אנכי לגוף ועוד.
התחלתי בירור בנושא לפני שהתחילה מגיפת הקורונה, בביקור אצל אורטופד אשר בבדיקה מצא רגישות מעל הקומון אקסטנסור (ואני אוסיף - לא רק רגישות, אלא אפילו כאב), כמו כן מבחני טינל ופאלן ופינקשלטיין - שלילי.
בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא ממצא מיוחד, ואני חושש מביצוע בדיקת EMG. אני ממתין לתור חוזר לרופא בעוד מספר שבועות.
בינתיים רציתי לשמוע ממך, לגופה של הבעיה באופן כללי, כיצד ניתן לטפל בבעיה - מתסכלת ומכאיבה לי כבר מספר שנים ללא מזור. ברור לי שיש צורך בבדיקה קלינית וקשה לתת תשובות בפורום, אבל אם יש אפשרות לחוות דעתך באופן כללי על סמך מה שרשמתי, אני אשמח מאוד.
תודה.
שון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור01/05/2020שלום שון, לצערי לא אוכל לתת תשובה חכמה או מקדמת בהעדר בדיקה. כן הייתי משלים את בדיקת האי אמ ג׳י למרות שהיא לא תענוג גדול במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה על כאבים בכף ידלימור30/04/2020
תודה על התשובה המהירה! האם יש סד מסוים שיכול להקל על כאבים באגודל ובכל הכף יד כולל השורש?צריכה לקנות בדחיפות היות ולא יכולה להרים את התינוקת ולהניק.
המון תודה!
לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סד
עדי מור30/04/2020נסי בבתי המרקחת, שם ניתן להשיג כאלו ללא מרשם. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בשורש כף יד שמאללימור30/04/2020
דוקטור שלום,
אני בת 34, לאחר כמה הריונות בהם התפרצו כאבים חזקים ונימול בידיים, התחלתי ריפוי בעיסוק אבל לא סיימתי אותם. כעת אני חודשיים אחרי לידה והכאבים ביד החמירו עד כדי היחלשות של היד, דברים נופלים לי מהיד קשה לי לסגור ולפתוח אצבעות ואני קופצת מכאבים נוראים מכל תזוזה בגב כף היד ובבסיס האגודל וחיבור שורש כף היד. אשמח מאוד לייעוצך מהי התופעה? האם זה דלקת? ואם יש טיפול או סד שאוכל לקנות כרגע להקל בדחיפות על המקום.
תודה רבה,
לימור.
כאב בשרש כף היד
עדי מור30/04/2020שלום, נשמע אכן כמו דלקת, וסד יכול לעזור, עם זאת ממליץ גם להבדק אצל מומחה יד כדי להתאים טיפול ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)