מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דבר סקי באגודל, תתכן קריעה מלאה של הרצועה המיצבת?דימה14/08/2019
עברתי תאונה בעקבותיה אובחן שבר תלישה של UCL באגודל והושם גבס. הבנתי שתתכן גם קריעה מלאה של הרצועה אבל אף אחד לא שלח אותי ל MRI. האם להתעקש על בדיקה, והאם אפשרי גם שבר וגם קריעה של הרצןעה או שאין כזה מצב ברפואה? כמה זמן אחרי הפציעה עוד ניתן לתקן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אגודל סקי, קרע ברצועה
עדי מור14/08/2019שלום דימה, קיימת אפשרות של שבר וגם קרע מלא באמצע הרצועה. זה נדיר. בדר"כ יש כשל של הרצועה במקום אחד ברמת העצם או הרצועה. כדאי לפנות למומחה יד באופן דחוף להמשך הערכה. ניתן גם לבצע אולטרסאונד כדי לענות על שאלתך, אך מעט יודעים לבצע בדיקה זו טוב צור קשר אם לא תסתדר. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר. האם מוקדם מדי להסיר גבס אחרי 4 שבועות?
דימה20/08/2019בבבית החולים רופא אחד מציע 4 שבועות והשני 5, אני חושש מבעיות עם טווחי תנועה לכן "מעדיף" להוריד מוקדם, האם יתכן כי השבר עדיין יזוז אם גבס יורד אחרי 4 שבועות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסרת גבס לאחר פגיעה ברצועה\שבר
עדי מור20/08/2019שלום, צריך לבדוק את יציבות המפרק והרגישות במקום, ואם ניתן להתחיל הפעלה מוקדם, שבוע לכאן או לכאן לא ישנה את התוצאה הסופית במידה משמעותית אז אל תדאג לגבי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן כי השבר יזוז אחרי 4 שבועות?
דימה20/08/2019או שאין סיכון? ואם יש, אז לאחר כמה שבועות כבר אין סיכטי שיזוז?
תודה רבה דר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור20/08/2019לא סביר שיזוז בהפעלה עדינה. שאל את הרופא שבדק אותך לגבי כמה כח ניתן להפעיל על הרצועה המחלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת מיפוי עצמותשוש14/08/2019
באילו מקרים מבצעים בדיקת מיפוי עצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי מבצעים מיפוי עצמות
עדי מור14/08/2019שלום, קיימות מספר התויות, העיקריות הן בחשד לגידול/פיזור משני של גידול או תהליך זיהומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה כלפי פניםיובל08/08/2019
הבת שלי בת חצי שנה. שמתי לב שכף רגל ימין שלה נוטה כלפי פנים. איך ניתן לטפל בבעיה זו?
תשובה
עדי מור08/08/2019יש מספר סיבות. לרוב משתפר לבד. אורתופד ילדים הוא כתובת מתאימה. רוו נחת מגידול הילדים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה מודאגת מאודרונית06/08/2019
שלום
בעלי הבחין שהיד ימין יצאה לו גולה על גב כף היד והיא כואבת לו. מה זה יכול להיות? הוא ימני ועובד בין היתר עם עכבר מחשב....אם זה קשור.
לאיזה רופא יש ללכת? כירורוג? אורתופד? עור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גולה ביד
עדי מור06/08/2019תלוי במיקום ובעומק הגוש. כדאי לגשת לרופא המשפחה לברר היכן כדאי להמשיל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האצבע שלי נפוחה ועקומההוד05/08/2019
נסגרה על האצבע שלי דלת האוטו ומאז היא נפוחה ומעט עקומה.
מה זה יכול להיות? האם העקימות הזו תסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצבע עקומה אחרי חבלה
עדי מור05/08/2019אם החבלה מהימים האחרונים, מומלץ לגשת מיד למיון/מומחה יד לשלול שבר או פגיעה בגידים! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה ונפיחות באגודל שמאלאיתמר28/07/2019
קיבלתי מכה חזקה באגודל שמאל לפני כחודש.
לאחר המכה, הופיעה נפיחות שבמהלך הזמן פחתה, אך עדיין קשה לי לבצע פעילויות מסוימות ואני חש בכאבים כמעט תמיד.
מה זה יכול להיות? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלה באגודל
עדי מור28/07/2019כדאי לגשת לאורתופד לבדיקה וככל הנראה לבצע צילום לשלול שבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות בהונות רגל ימיןמאיר20/07/2019
היום התכפפו לי 3 בהנות האמצעיות ברגל ימין ובקושי ישרתי אותם בעזרת היד.בעבר היה לי את התופעה בצורה קלה
אני בן 72
מה הבעיה לדעתך?
בתודה הלתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור20/07/2019יכולות להיות מספר סיבות. ממליץ להפנות את השאלה למומחה כף רגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצם הססמואידית בזרת- בירוראלינור17/07/2019
האם קיים יתרון מכני מסוים, בשל העצם הססמואידית שלה, לזרת בזמן הורדה והרמה שלה על פני אצבעות אחרות?
עצם ססמואידית
עדי מור17/07/2019תפקיד עצמות ססמואידיות בכלל הינו לייעל את מערכת המנופים שנוצרת ע"י הגידים והמפרקים שלנו בגוף, מערכת מופלאה. הפיקה היא העצם הססמואידית הגדולה בגוף. לעיתים יש צורך בהסרת עצמות אלו במקומות מסויימים כאשר השארתן מפריעה יותר לתפקוד. שאלה קצרה, הנושא ארוך ומעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה מחשד למלנומה בציפורןאפרת15/07/2019
בעקבות פס שחור מאד בציפורן היד, הפדיקוריסטית הרפואית שלחה אותי לרופאה, הוחלט ע"י רופאת עור להוציא ביופסיה.
היא ניתחה אותי והוציאה פיסה מהבשר שממנה מתחילה הציפורן לגדול (nail matrix)
ולא ממיטת הציפורן, כלומר מבלי לגעת בציפורן עצמה .
לדבריה יש לכך אותה אמינות ואין צורך להוציא את הציפורן.
מבקשת לשאול האם אכן זו פרקטיקה מקובלת , ואם זה נכון שיש אותה אמינות, למה לרוב מוציאים את הציפורן ולא מסתפקים בלקיחה מהאיזור שממנה היא צומחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה מציפורן
עדי מור17/07/2019שלום, מלנומה בדרך כלל מסתמנת ככתם שלא זז עם גדילת הציפורן ולא משאיר פס שחור. יש מספר דרכים ללקיחת ביופסיה. יש כאלו שעלולות לגרום לעיוות בצמיחת הציפורן לצמיתות... לכן אם מתקבלים תאים לצורך אבחנה כדאי לנקוט בטכניקה שמרנית יותר. באזור המטריקס גם יש ציפורן, כך שלא הבנתי כ"כ מהתאור מה שבוצע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך - תודה על העזרהנתנגו14/07/2019
תודה על התשובה המהירה.
מנסה להקדים את ההליכים . האם בינתיים יש להמנע ממאמצים או תנועות מסוימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תעלה קרפלית
עדי מור14/07/2019שבוע טוב, אפשר בינתיים לנסות סד קשיח בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד״ר שלום - תסמונת התעלה הקרפלית ופריצת דיסק צווארילינדה12/07/2019
ד״ר שלום,
בת כ 37 כמעט, לפני כ 5 חוד׳ ניתוח התעלה הקרפלית ביד ימין, לאחר מ״ס חודשים של תלונות על קפיצות שריר בכרית כף היד, עם זרמים ובהמשך הירדמות אצבעות.
Emg לפני הניתוח היה תקין, אך היות וזריקה לעצב הפחיתה משמעותית כאב, הוחלט על ניתוח.
לציין כי סובלת גם מפריצת דיסק צווארי עם לחץ על חוט עמ״ש.
כיום, 5 חוד׳ אחרי הניתוח הקרפלי ישנה החמרה משמעותית - כף היד נוטה להתנפח, יש עליה סימנים שנראים כסימני לחץ, בכרית כף היד יש תחושה של משהו ״זז״ ואז מאין ״משיכה״ והדבר מלווה בזרמים קשים, קפיצות שריר, והירדמות של האצבעות.
גם ה emg לאחר הניתוח - תקין.
במקביל ישנה החמרה בכאבי צוואר, ובוצע שוב mri עמ״ש צווארי, שם אכן ישנה החמרה עם לחץ גדול יותר על חוט עמ״ש. כרגע מתלבטים באם זה מצב לניתוח או לא (לפני כ 11 שנים עברתי ניתוח בצוואר בחוליות אחרות..)
הנוירוכירוג אומר שהוא כלל לא בטוח שיש קשר בין פריצת הדיסק הצווארית, לבין הכאב העצום בכף ביד, משום שהנימול, הכאב, והזרמים אינם לכל אורך היד.
על כן, חזרתי שוב למנתח כף יד ואמרתי לו את הדברים - הוא הודה שהוא חסר אונים, ואינו יודע כיצד לסייע.
העלה חשד שמדובר בתסמונת מוצא בית החזה.
אשמח לדעתך המקצועית בבקשה...האם הסברה הגיונית?
האם כן יכול להיות שזה מהצוואר?
הזרמים ותחושת המשיכה בכף היד הם ללא הפסקה, והסבל הוא עצום!
דבר אחרון שאולי חשוב לציין כי ההחמרה ביד היא דווקא כשהיד מסיימת פעילות כלשהי (אפילו הקטנה ביותר כמו החזקת עט או נייד ליותר מכמה דק׳) ואז דווקא כשהיד לכאורה במנוחה, זה מורגש הרבה הרבה יותר.
ומכאן שגם בשינה, שהיד אינה בפעולה... היא כן :( שכן תחושת המשהו ״זז״ והמשיכה והזרמים משתוללים בלי הפסקה, והיד מתנפחת, וכאמור יש עליה סימני לחץ.
סליחה מראש על הפנייה הארוכה...
אני מיואשת ואשמח לכל הכוונה בבקשה!
תודה מראש ושבת מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכידת עצב בצוואר
עדי מור12/07/2019גם ללכידת עצב/שרש בצוואר יש לעיתים הסתמנות ללא הקרנה ליד. נשמע שזה המצב. תיתכן גם לכידה באזורים נובפים חוץ מהצוואר ומוצא בית החזה (שם פחות סביר שלחוץ) צריך כמובן לבדוק ביסודיות. חזרה על emg כולל גלי F יכול לסייע בבדיקה אם כי לא הכרחי. אם את עדיין לא מסתדרת פני אלי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה מקורקנט חשמלי ופגיעה בידאלון11/07/2019
שלשום נפלתי מהקורקינט החשמלי שלי.
באה מכונית מצד שמאל ומשום מקום והנהג לא ראה אותי ונכנס לי באמא. נפלתי בעוצמה על הכביש על היד.
מבדיקה שנעשתה יש לי קרע חמור בגיד היד ואני מפחד שזה ישפיע על תפקוד היד שלי.
אני בנאי במקצועו.
מה אתה חושב שצריך לעשות מפה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרע בגיד
עדי מור11/07/2019קורקינט....אוי וויי...גם לי יש כזה. בגידים שנפגעו מטראומה כדאי לטפל מוקדם. כלומר תוך מספר ימים. אל תוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור במטקרפוס זה אומר שהיד התקצרה?אליזבת08/07/2019
לפני 11 שנה (בגיל 13) שברתי יד שמאל, כתוצאה מדריכה מכוונת עם העקב של מישהו על כף יד שלי.
כשבאתי לביקורת 3 שבועות אחרי השבר, האורטופד אמר לי שכעת כפות הידיים שלי אינן שוות באורך.
אכן העמדתי את המרפקים על השולחן, הצמדתי את כפות הידיים אחת לשניה וראיתי שהקמיצות שלי אינן שוות באורך אחת לשניה - הקמיצה ביד השבורה (שמאל) משמעותית יותר קצרה מהקמיצה ביד שלא נשברתי (ימין).
השאלה היא האם זה אכן מה שכתוב בסיכום ביקור הזה? מה עוד ניתן להסיק מהסיכום ביקור הזה?
לאחר שבר מסרק
עדי מור08/07/2019מהסיכום אני מבין מידע סטנדרטי לחלוטין, שלא אומר דבר על המצב כיום. אין בו כל חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות לניתוח cts - התייעצותנתנגו08/07/2019
מצורף תוצאות EMG מחודש אפריל. בן 60.
יש לי תור לביקורת לפני ניתוח במסגרת קופת חולים רק בעוד כמה חודשים ולא מצליח להקדים.
השאלה האם אפשר לחכות או שיכול להגרם בינתיים נזק בלתי הפיך וללכת לניתוח באופן פרטי. ?
תודה רבה.
תגובה: דחיפות לניתוח cts
עדי מור08/07/2019רצוי לקדים. גם אלחר הביקורת במרפאת בית החולים תצטרך להמתין לניתוח עוד תקופה מסויימת שנעה בין מספר שבועות לחודשים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרת ביד, לילדה בת 10ימית07/07/2019
שלום רב,
בתי ,בת ה 10, קיבלה מכה חזקה בזרת ביד שמאל. האצבע התנפחה מאוד ונראתה מעוותת קצת. ביקרנו במרפאה והרופאה אמרה שנראה שהשבר ושלחה לרנטגן. היא אמרה שאולי לא יראו שבר מפאת הנפיחות. נעשה רנטגן ולטענת הרופא אין שבר. יממה אחרי הזרת עדיין מאוד נפוחה, התעוותה יותר ונראה כאילו יש קצת שחור באיזור הנפיחות.
האם יכולה להיות שיש שבר ובגלל הנפיחות לא ראו?
האם יכול להיגרם נזק רציני לזרת אם אמתין עוד יומיים לרופא המשפחה, במידה שזה שבר?
מה אפשר לעשות אם זה לא שבר? הרופא המליץ לא לקבע אבל ממש כואב לה ונפוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר בזרת
עדי מור07/07/2019שלום, 1. נפיחות באצבע לא מסתירה שבר, נקודה 2. יתכן שעבורכם האצבע נראית עקומה אך לא באמת יש עיוות בעצמות 3. צילום במנחים לא מתאימים עבור אצבע עלול בהחלט לגרום לפספוס שברים. מכל סיבות אלו ממליץ על יעוץ מומחה יד דחוף לוידוא בדיקה יסודית וצילום מתאים כדי לא להפסיד זמן יקר אם אכן נדרש לעשות משהו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)