מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השגת הריוןקרן04/08/2009
קראתי שלפני הביוץ ישנן נשים שמופיעות אצלן הפרשות ריריות וכאבים קלים בצידי הבטן.
אני אכן חשה בתופעות אילו האם זה מעיד על בוא הביוץ והאם בימים אלה של ההפרשות והכאבים אילו הימים לקיים יחסים כדי להיכנס להריון או שחייבים בדיוק ביום הביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב הוא ממש בעת הביוץ
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ולא לפניו. אז ראוי לקיים יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה04/08/2009
האם אולטרסאונד בשבוע 10 הוא וגינאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי שיהיה מדוייק
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009עדיף ואגינלי. אפשר בטני, אבל הוא פחות מדוייק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בזמן הריון לאחר IVFשירה04/08/2009
שלום רב,
האם ניתן לחזור לפעילות גופנית לאחר שנתבשרתי כי הושג היריון ב- IVF?
נהגתי להתאמן בקביעות קודם לכן, אולם מאז בוצעה השאיבה אני בהפסקה.
אציין כי בעברי שתי הפלות טבעיות (בראשונה- שק הריון ריק, בשנייה- נצפה דופק עוברי ולאחר מכן נעלם).
היום נתברשתי על הריון ורציתי לדעת האם ניתן לחזור לפעילות גופנית עקב עברי, האם כדאי להמשיך בהפסקה מאימונים ולכמה זמן, וכן- מהו הדופק שניתן להגיע אליו בזמן הריון מבלי לגרום לנזק?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופנית
ד``ר איילון לחמן04/08/2009לשירה שלום.
עברת מספיק עד עתה,לא כדאי לסכן הההריון בשום צורה. המשיכי במנוחה,שכל האנרגיות יערו לטובת ההריון ולא שריריך.אחרי הלידה העולם גדול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביוץשאלה04/08/2009
לאחר ביוץ .
בהנחה שהתקיימו יחסי מין לפני ,ביום ואחרי הביוץ
האם הפרשות לבנות ומימיות לאחר הביוץ , מעידות על כך שלא הייתה הפריית ביצית ואין הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן04/08/2009שלום.
לא ממש לא.התופעות שאת מתארת לא שוללות ולא מאשרות הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפה בזמן הריוןשירה04/08/2009
האם מותר להשתמש בזובירקס בהריון בשל הרפס בשפה התחתונה?
התחלתי בשימוש במשחה שנקראת וי ראל (נאמר לי בבית המרקחת כי היא דומה לזובירקס) טרם התברר לי כי אני בהריון. האם זה בסדר? האם עכשיו כשהסתבר לי שאני בהריון ניתן להמשיך להשתמש במשחה או שיש בכך סיכון?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס.
ד``ר איילון לחמן04/08/2009לשירה שלום.
הכתובת הרשמית לתרופות בהריון היא המחלקה למניעת מומים במשרד הבריאות.טל-02-6243669.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באיזור הריאותאני04/08/2009
שלום
אני בשבוע 10 וסובלת מחולשה קשה. בנוסף, כשבועיים יש לי כאב באיזור הריאות בעיקר בעת נשימה עמוקה. למעשה לא בדיוק כאב, זה לא משהו חד אלא שפשוט אני מרגישה אי נוחות באיזור.
אין לי שום סימן לצינון או מחלה. קראתי כי זה יכול להיות מהשינוים ההורמונליים. האם אתם מכירים תופעה כזו או שעלי ללכת לבירור? היות וקופות החולים מוצפות בחולי שפעת הייתי מעדיפה להמנע מכך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע נורמלי
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009הורמוני ההריון מזרזים את קצב הנשימה, דבר שנחווה על ידי נשים מסויימות כקוצר נשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתןמאיה04/08/2009
היי
היום עשיתי בדיקת שתן לאחר שנמצא דופק בעובר בן 7.5 שבועות
בתוצאות בדיקת השתן הופיע הממצא הבא
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.033 כאשר הטווח הוא עד 1.030
מה זה אומר?
אודה על תשובתכם
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מלאות
מאיה04/08/2009- mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl 10 KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.033 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 /µl 5.5 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl 20 PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl 33 ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /µl NEG. LEUCOCYTES - U STRIP
אודה להתייחסותכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתחילת השבוע ה-11
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה
מאיה04/08/2009היי
השאלה שלי לגבי תוצאות בדיקת שתן לא נענתה
אודה לתשובתכם
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסיתטל04/08/2009
שלום,
אני כרגע בשבוע 10+2, האם זה אומר שאני בתחילת שבוע עשירי בתוספת של יומיים, או שסיימתי שבוע עשירי ושאני ביום השני של השבוע ה 11...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיימת 10 שב' ואת ביום 2 של שבוע 11
הילה04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע
ד``ר איילון לחמן04/08/2009לטל שלום.
החשבון פשוט. כשהגעת לשבוע 10 סיימת שבוע 10. כמו שילד מגיע לגיל שנה סיים שנה.את כעת ביום השני של השבוע ה-11.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםשאלה04/08/2009
שלום
שבוע שעבר (28.7) עשיתי בדיקת הריון יצא: HCG 759.90
היום עשיתי שוב ויצא 4324.89
האם העליה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהשתרשותהילה04/08/2009
לפני כמה חודשים עברתי גרידה בגלל הפלה נדחית של הריון ראשון בו נצפה שק הריון ללא קוטב עוברי, 5 ימים אחרי הביוץ היתה לי טיפת דם ואז במשך יומיים הפרשות חומות מעטות, האם זה כבר מעיד על הסיכוי לאי התפתחות ההריון או שדימום קל מעיד על השתרשות בלבד ואינו קשור לסיכוי להצלחת ההריון?
אני מנסה עכשיו להכנס שוב להריון, האם יכול להיות שהפעם לא יהיה אף סימן להשתרשות? אני שבוע אחרי ביוץ וההפרשות של הביוץ הפסיקו אבל מאז יש לי הפרשות קלות בגוון צהבהב ללא גרד או ריח רע, ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייב
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009שיהיה דמם בשל השתרשות. ההפרשות קיימות כי יש לך לדן (נרתיק) והוא אינו מקום יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לקראת הריוןתמר04/08/2009
שלום רב,
אני בת 37, אם לשניים. אני מעונינת להכנס להריון ורוצה לקחת ח.פולית. רופא הנשים שלי המליץ על מינון של 800 מק"ג ליום. בהריונותיי הקודמים לקחתי 400 מק"ג ליום והכל היה תקין.
האין זה מינון מוגזם?. האם אפשר לקחת 400 מק"ג? בנוסף , אני לוקחת גם בי-12 מזה שלושה חודשים 3 פעמים בשבוע (כדורי מציצה) ורציתי לדעת האם זה בסדר שאני לוקחת את שני הכדורים ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 400 מספיק
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ושילוב שני הכדורים תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בחזההילה04/08/2009
בהריון הראשון והיחיד שלי עוד לפני תאריך המחזור היתה לי רגישות בפטמות ובחזה בכלל וממש כאב לי כששכתי עליו במיטה, האם זה אומר שבהכרח גם בהריון הבא תהיה רגישות ותתחיל כל כך מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009אבל לא הכרחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןא04/08/2009
שלום,
שאלה קצת מוזרה, האם יש סיכוי להרגיש הריון 4 ימים אחרי קיום יחסי מין?
קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני כ- 4 ימים, אני כרגע בערך כשבוע וחצי לפני מחזור וללא גלולות כבר חצי שנה. ביומיים האחרונים אני סובלת מרגשיות בחזה (נסבלת..אבל רגישות) ומבטן הפוכה ונפוחה (שזה יכול להיות גם גזים..), סובלת קצת משילשולים ועייפות...האם אני מתרגשת ממש מוקדם? הבנתי שבדיקות הריון צריך לעשות אחרי איחור המחזור ולכן אני מחכה אבל האם יש סיכוי להרגיש הריון 4 ימים בלבד לאחר קיום יחסי מין?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009אין אפשרות כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואי טי פירויטל04/08/2009
בס"ד
שלום.
אנ יבת 34 התחתנתי לא מזמן ורוצה להכנס להריון. לפני שנתיים גילו לי בעיית קרישה אי טי פי עקב ירידה של מספר הטסיות. הטסיות שלי נעות בין 20-80 . לקחתי רק פעמים בודדות סטרואאידים. מזמן לא לקחתי ו אני מטופלת הומאופטית מה שמשפר את המצב.
הירידה בד"כ זה בזמן מחזור.
רציתי לשאול מה עושים במצב של הריון אם יש ירידה של טסיות? ומתי זה מתחיל להיות מסוכן?
ובכלל מה יעושים במצב כזה?
אודה מאוד על תשובתכם
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שרופא יענה
רוני04/08/2009מניסיון של אחת ששנים יש לי ITP - טופלתי רק בהריון - דבר ראשון - אל תדאגי - יש טיפול. מעבר לסטרואידים - יש גם IVIG - שזה עירוי של נוגדנים. אני קיבלתי שניים כאלה בהריון קודם לאחר שהסטרואידים הפסיקו לעזור. לגבי מתי נותנים טיפול - זה משתנה אבל בעיקרון הגישה היא שעד 30,000 אין צורך בטיפול (כמובן בהיעדר סימפטומים אחרים) - יש כאלה שנותנים בקצת יותר- 40 או 50 אלף. ללידה - אני חושבת שצריך מעל 30,000 ללידה רגילה - 50,000 לקיסרי (הרדמה מלאה) ולאפידורל צריך מעל 100,000. אותי הצליחו להביא ליום הלידה עם 117,000 לאחר טיפול IVIG באותו השבוע.
הכי חשוב לפנות להמטולוג שלך לפני ולקבל הנחיות כל כמה זמן לבדוק רמת טסיות ומתי להגיע לביקור. אגב, בבילינסון יש המטולוגית המתמחה בשילוב עם גניקולוגיה והריונות - שמה ד"ר בליקשטיין. אני עברתי אליה להריון זה. מומלצת מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ואיטיפי
רויטל05/08/2009חמודה תודה רבה רבה שענית לי!!!23..הייתי שמחה לדבר איתך אם זה אפשרי.יש לך מייל שאוכל לכתוב לך ? זה מאוד חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ואי טי פי
רויטל06/08/2009רוני הי..אוכל להשאיר לך כתובת מייל שלי כדי שתיצרי איתי קשר . יש לי כמה שאלות אלייך..מאוד יעזור לי..
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ואי טי פי
רויטל09/08/2009לרוני שלום..
תודה עלהמידע שנתת לי..
אשמח אם אוכל לכתוב לך את המייל שלי כדי שתוכלי ליצור איתי קשר יש לי כמה שאלות אליך..זה מאוד יכול לעזור לי!
בכל מקרה איך אני יכולה להפגש עם בליקשטיין מבלינסון?
אודה מאוד על תשובתך...
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ואיטי פי שאלה לרוני שענתה לי.
רויטל09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי - סליחה - לא ראיתי את ההודעה שלך
רוני09/08/2009הי- מה שלומך? מצטערת - לא ראיתי את ההודעה שלך עד עכשיו... במקרה הבוקר ביקרתי אצל בליקשטיין ההמטולוגית. את מוזמנת לכתוב לי
תרשמי מספר ואשמח להתקשר אליך - היום הבן שלי התחיל את החופש מהגן - אז יותר כדאי שאני אתקשר אליך בשעה שהוא יתן לי קצת לדבר..... (כמו כל הגברים - הוא לא אוהב שאני מדברת בטלפון....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסים להריון
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ועוקבים אצל רופא אחרי הטסיות.
תחום הסכנה הוא יותר קליני מאשר מעבדתי. כלומר, כל עוד אין דמם ספונטאני, הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ואיטיפי
רויטל05/08/2009תודה..
מה זה אומר קליני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליני הוא
ד''ר יזהר בן שלמה08/08/2009מה שקורה למטופל. מכאן, אם מופיע דמם והטסיות 50,000 זה פחות טוב מאשר טסיות 25,000 ובלי דמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריוןטלי04/08/2009
שלום,
זאת התוצאה הכתובה לי באתר כללית לבדיקות דם שערכתי:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- IU/L 128303
אשמח לדעת מה זה אומר,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאת הרה
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ובטוח שכבר ניתן לראות את שק ההריון באולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)