מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים סביב הפרקיםדנה03/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 15+1. מתחילת ההריון סובלת מכאבים חלשים באגן שהלכו והתפשטו בחודש האחרון לכיוון הפרקים - בירך מעל הברך, ביד מעל המרפק וכו'.
הייתי אצל רמאוטולוג שהפנה אותי לבדיקות דם, תוצאות מלאות יהיו תוך שבועיים, בינתיים יש לי תשובות חלקיות של בדיקת הדם - ויש ערכים שהם חורגים. הסתכלתי באינטרנט ולפי מה שהבנתי אחד מהערכים החורגים כנראה מצביע על דלקת.
שאלתי היא: האם יכולה להיות סכנה לעובר במצב של דלקת שלא מטופלת? בכל זאת עבר זמן מאז התחיל הכאב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נזק מיידי לעובר
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ולכשיושלם הבירור, הטיפול יענה בוודאי גם על הצורך לשמור על העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהריון?אור03/08/2009
שלום רב,
מצ"ב תוצאות המעבדה. אשמח לדעת האם מדובר בהריון או לא, והאם ציך בדיקה נוספת.
HCG QUANT.(S) 0.25 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(HCG > 25 IU/L = POSITIVE)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה שלילית...
tuly8203/08/2009אם ביצעת את הבדיקה לפני האיחור במחזור אז ניתן לבצעה שוב לאחר האיחור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצעי את הדברים הבאים
tuly8203/08/20091. שכבי על צד שמאל במקום שקט ללא הפרעה מגורמים חיצוניים.
2. הניחי את כפות ידייך על דופן הבטן וספרי תנועות העובר הנמושות במשך שלושים דקות.
3. תחושה של 3 תנועות ומעלה בפרק זמן זה נחשבת תקינה.
4. במידה והינך חשה תנועה פחות מ-3 תנועות עלייך לפנות לחדר הלידה ולבדוק את תקינות
העובר.
כדאי לאכול משהו לפני ביצוע הסעיפים לעיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות שירשרתי לכאן...
tuly8203/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009נסי בפעם הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימאיה03/08/2009
שלום דוקטור
קיבלתי אתמול את תוצאות החלבון העוברי שעשיתי התוצאה לפי גיל היא 1:1147
והתוצאה על פי הבדיקה היא 1:988
העניין הוא כזה כתוב שם גיל הריון ע"פ US 16+4
גיל ההריון ע"פ וסת אחרונה הוא 16
הגיל שחושב הוא 16
הבנתי שייתכן שהתוצאה ירדה בגלל גיל ההריון שחושב לא טוב
הייתכן ??
אני מאוד לחוצה ולא יודעת מה לעשות - האם כדאי לי לעשות מי שפיר או לא?
בשקיםות עורםית התוצאה הייתה 1:6500 ויחד עם בדיקת הדם הנלווית התוצאה 1:2400 - כל בדיקה רק העלתה את הסיכון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ואם גם השקיפות והסקירות תקינים, אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורטלי3003/08/2009
שלום
אני בת 30.6 ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון
גלולות מסוג "הרמונט" הפסקתי לקחת בסוף חודש מאי.
מאז קיבלתי מחזור בזמן, למשך חודש אחד .
את המחזור האחרון קיבלתי ב 26/6/09 , מאז עברו 39 יום ללא מחזור, עשיתי בדיקת הריון ביום שבת 1/8/09
והתשובה שלילית ,
אני מבינה שאינני בהריון , ואני יודעת שלוקח למחזור זמן להסתדר , אך קצת מדאיג אותי שהמחזור לא מגיע
וגם אין לי תסמינים של לפני מחזור (כאבי גב, בטן) כמו שבד"כ יש לי .
האם ניתן לעשות משהו על מנת לזרז את המחזור ??
שאלה נוספת : את בדיקת ההריון עשיתי בדיקה ביתית, ומחר אני הולכת לעשות בדיקת הריון בקופ"ח (בדיקת דם)
האם ייתכן שבדיקת ההריון לא יצאה תקינה או משהו ואולי אני אכן בהריון? כי יש לי רגישות בחזה, עייפות ייתר, סחרחרות קצת לפעמים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תשובה...
טלי3004/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרי
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009שלפני 3 ימים הייתה בדיקה שלילית, ומחר היא תהפוך לחיובית.
לעניין המחזור, אין מה להלחץ מכך שהוא לא מופיע. כשיתרחש ביוץ, תהרי ב"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןפנינה03/08/2009
שלום רב.
אני בת 30, הריון רביעי, שבוע 27. מלפני כשבועיים התחיל לי לחץ דם גבוה בבדיקה ראשונה בקופ"ח 143/85, ודופק מעל 100. אושפזתי למהלך לילה אחד למעקב. בדיקות הלחץ דם היו שונות בין לחץ דם תקין ללחץ דם גבוה, המקסימום היה 166/83. דופק בין 97 ל115. בבדיקה בבית המקסימום של לחץ דם היה 150/90. אני מרגישה ממש רע, חלשה, מתעייפת בקלות במשך כל היום. יש לי במהלך היום כ4,5 התקפים שבהם אני מרגישה פעימות בראש, כאבי ראש, חולשה נוראית, בעיקר בגפיים תחתונות. עשיתי איסוף שתן ל24 שעות ויצא לי 138 מ"ג חלבון.
הרופא שלי המליץ על מנוחה ומעקב. אני בבית כבר כמעט שבועיים ולא מרגישה טוב. חשוב לי לציין כי כשהיו ימים שיצאתי מהבית או עשיתי מעט מאמץ, למחרת היה לי לחץ דם יותר גבוה והרגשתי ממש רע. כשאני במנוחה אני מרגישה מעט יותר טוב, אך עדיין לא ממש מתפקדת כרגיל.
הרופא שלי אמר לי שאני אביא לו טפסים לשמירת הריון והוא ימלא לי אותם.
אני חוששת שביטוח לאומי לא יאשר לי שמירת הריון, למרות המלצת הרופא שלי.
האם לפי חוות דעתך הרפואית, מגיע לי שמירת הריון?
אודה מאוד לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הרופא ימליץ אין סיבה
ד''ר יואב פלד03/08/2009שבביטוח הלאומי לא יאשרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך המהירה
פנינה03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לחשוש?שבוע 603/08/2009
היי,
אני בשבוע שישי, הריון ראשון אחרי טיפול בגונל ואוביטרל.
בבדיקות דם שבוע שעבר היו הערכים הבאים, 14 יום מהאוביטרל בטא 364, יומים אח"כ 718.
מהביוץ היו לי כל הזמן מעין כאבי בטן קלים וגם החזה כאב, בימים האחרונים התופעות נחלשו, האם יש סיבה לדאגה?
קבוע לי אולטרה סאונד ראשון ליום חמישי הקרוב, האם לעשות משהו לפני כן? יש טעם בביצוע בדיקת דם נוספת?
אודה לתשובתכם בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא . המתיני לסונר
ד''ר יואב פלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מדומים?מש03/08/2009
שבוע 24+6 מרגישה תנועות כמעט בכל יום.
כבר יותר מחודש (בדיעבד) הבטן שלי מתקשה לכמה זמן (יותר מדקה כל פעם). קשה לי לאמוד כמה זמן בדיוק כי רגע ההתקשות וההרפייה אינם מורגשים על ידי - אני פתאום "מגלה" שהבטן קשה וההרגשה היא כאילו יש לחץ גם על המעיים - ואז אני פתאום מגלה אחרי אולי 10 דקות שהבטן שוב רכה יותר.
השאלה היא האם אלו צירי בריקסטון, משהו אחר שצריך לבדוק אותו, או בכלל לא צירים אלא תנועות של העובר לעבר החלק הקדמי של הבטן????
אין דימום או משהו כזה ב"ה.
זהו הריון ראשון (שבו הגעתי עד לשלב כזה...) ואני מאד בלחץ!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מש03/08/2009תכיפות ההתקשויות פר שעה קשה לי לניבוי אבל זה קורה הרבה פעמים לאורך היום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה.. :-)
מש03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לטפל דרך האינטרנט
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ובסופו של דבר, ההחלטה אם להבדק על ידי רופא היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמיכל03/08/2009
אני בת 30, בשבוע 11.
מתואמת לי שקיפות עורפית לשבוע 14+1,
האם זה מאוד בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להקדימה מעט
ד''ר יואב פלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מסוכן בהריוןעדי03/08/2009
שלום רב,
שאלה קצת מוזרה ואני מתנצלת מראש,
בהריון שבוע 27, לפני כשבוע אכלתי כריך ופרות שארזתי בשקיות אוכל, שמתי לב שלאוכל ישנו טעם לוואי מוזר, אך אכלתי את מרביתו.
רק לאחר מספר ימים גיליתי כי מקור טעם הלוואי היה בשקיות האוכל שאוכסנו בסמוך לחבילה של דפי מרכך למייבש הכביסה, שהפיצו את ריח חזק מאוד לכל תכולת ארון השרות ובכלל זה לשקיות האוכל. כדאי אולי לציין כי באותו ערב חשתי כאבי בטן חזקים מייד לאחר ארוחת הערב, אני לא יודעת אם הדבר קשור לתקרית "השקיות" או לארוחת הערב, מאז מרגישה בסדר,
האם הדבר מסוכן לעובר?
תודה
אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר אצלך ואצל עוברך
ד''ר יואב פלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתדניאלוש03/08/2009
שלום..
אני בשבוע ה5 להריון ללא תופאות לוואי חוץ משכואב לי מאוד החזה
אני מודאגת משום שאני יודעת שאמור להיות בחילות והקאות בהריון הראשון שלי סבלתי מהאקות ובחילות..
העם ללכת להבדק שוב אצל הרופא ולספר לו?
רציתי לשאול על הבטא שלי יצא 500 בשבוע ה4 להיון זה תקין.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי שמחה לקבל תשובה
דניאלוש03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, לי גם יצא בשבוע 4 בטא 500 ובשני
רחלי04/08/2009ההריונות שעברתי לא היה זכר לבחילות והקאות, זה לא אינדיקציה להריון תקין.
יכול להיות הריון תקין לגמרי ללא התופעות הנ"ל ולהיפך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009בכל הריון ניתן להרגיש קצת שונה מאשר בקודמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקלטות לאחר נטילת גלולותשי-לי03/08/2009
שלום, א
אני לוקחת גלולות פמינט. האם מיד כאשר אפסיק את נטילתן אוכל להיכנס להריון או שבד"כ לוקח זמן לגוף להתנקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להרות מייד
ד''ר יואב פלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי דיקור מי שפיר-ללכת לבריכה/יםמישמיש03/08/2009
שלום,
רציתי לדעת אם אחרי שבוע וחצי של דיקור מי שפיר מותר לי ללכת לים ולבריכה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן תהני
ד''ר יואב פלד03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לידהרחלי03/08/2009
אני כחודש אחרי הלידה (לידה שניה) ועדיין לא פסק הדימום לגמרי.
אין לי דימום רציני, כל פעם נראה שנפסק ואחרי איזה יום או יומיים יש לי עוד קצת דם ואז לאט לאט מתבהר ונהיה צהוב ונעלם ואז שוב. זה יותר כמו כתמים,אני לא מרגישה שיוצא, רק רואה אח"כ....
רציתי לשאול האם זו תופעה חריגה? האם יתכן שאריות שליה ברחם או קרעים בצוואר הרחם?
יש לציין שאני ב"ה מרגישה מצוין....
אודה על התשובה, כי אני מאוד לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
רחלי03/08/2009נחכה לתשובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009לוודא באולטרהסאונד שאין שאריות ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי Dלונה02/08/2009
אני סוג דם A- ובעלי סוג דם O+
האם צריך לבצע זריקת אנטי D? אם כן, איפה זה מתבצע ובאיזה שלב?
זהו הריון ראשון. כרגע שבוע 25 פלוס 1
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 28-31
ד''ר יואב פלד02/08/2009זריקה לשריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:-)
לונה03/08/2009האם זה מתבצע במסגרת קופת חולים או בי"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת חומריםהריונית02/08/2009
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 8. במהלך ניקוי הבית יוצא לי להשתמש חומרי ניקוי שכתוב על אריזתם לא לשאוף אותם(ואני כמובן מריחה אותם....).
האם להימנע משימוש בחומרים אלו? האם נגרמה הרעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש בהריון כמו שלא בהריון
ד''ר יואב פלד02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)