מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מין העוברמאיה31/07/2009
שלום ד"ר ,
אני יודעת שיש לי בת לפי US שעשיתי אצל טכנאית השבוע 18+0.
חברה אמרה לי בסקירה הראשונה שלה הם ראו גם רחם וגם שחלות ובדקו תקינות שלהם .
אני מסתכלת עכשיו במסמכים של הסקירה ולא רואה שום ממצא לגבי המערכות האלו...
מה גם שבסקירה עצמה הרופא לא דיבר בכלל על מין העובר ואני לא שאלתי כי חשבתי שזה מוקדם מדי לדעת.
מה זה אומר שלא בדקו תקינות שלהם??
איך זה אמור להופיע בממצאים כי יש שם כלמיני תוצאות של מערכות במוח, שתן, קיבה אבל שום דבר לגבי מערכת המין.
מה עושים עכשיו אני מאוד מודאגת...
האם בממצאים של זכר יש איזשהו ממצא שאמורים לבדוק ?? אשכים אולי??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשי מחברתך
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009להראות לך את תוצאות הבדיקה שהיא עברה. לדעתי לא תמצאי שם דיווח מפורט על איברי המין של העובר. לדעתי היא לא הבינה משהו מהסברי הסוקר.
אין לך שו סיבה להיות מודאגת, איברי המין של העובר אינם חלק מהסקירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צוםהריונית31/07/2009
שלום!
אני בשבוע 24 ואתמול צמתי את צום ט' באב. מאז אתמול יש לי דקירות קלות בבטן התחתונה מדיי פעם ובנוסף כאבי גב כמו כאבי מחזור (מדיי פעם ולזמן קצר). השאלה שלי היא האם אני צריכה לדאוג מהתופעות שציינתי ומה גורם לדקירות האלה.
האם גרמתי חלילה נזק לעובר בכך שצמתי?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גרמת נזק
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009ואשר לתחושותיך, אם הן מטרידות אותך, פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה בקרום-מה זה אומר???ללה31/07/2009
חברתי בהריון בחודש חמישי וסיפרה כי בסקירה נמצא מחיצה בקרום....יכול להיות שאם העובר יבוא במגע עם הכרום יהיה לו בעיה בגפיים...היא לא ידעה להסביר מהז ה בדיוק??
ונקבע לה תור נוסף לבדיקת אולטרסאונד מעמיקה....מה משמעות הדבר???
האם הסיכון הוא עכשיו למשך תקופת ההריון??או בלידה עצמה??(שתי לודות קודמות בקיסרי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להבין מתיאורך
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009מה בדיוק מצא הרופא. אם מדובר בחברתך, אמרי לה לבקש מן הרופא המטפל הסבר מקיף, עם הרחבה על המשמעויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחיצה
ללה03/08/2009זהו, שהיא לא קיבלה הסבר מדוייק או שלא הבינה בעקבות הלחץ שהייתה שרויה בה....
הבנתי כי נוצר כתוצאה מהדימומים שהיו לה בתחילת ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהמידע לא ברור
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009קשה לי להשיב תשובה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא - האם תקינה?דידי31/07/2009
שלום רב. בהריון שבוע 6 + 0 (היום היום הראשון של שבוע שביעי) לאחר IVF. בבדיקת בטא ראשונה 13 יום לאחר החזרת עוברים התקבלה תוצאה 508. יומיים לאחר מכן התוצאה הייתה 1350. התבקשתי לערוך שוב בדיקת בטא שבוע לאחר הבדיקה השנייה (כלומר - בשבוע 5+5) והתוצחאה שהתקבלה היא: 15,500. האם תוצאה זו תקינה?(תורה לא.ס יש לי ליום חמישי הקרוב, כלומר - עוד שישה ימים). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיין יש סיכוי שאני בהריוןאפרת31/07/2009
וסת אחרונה 28/06/09 אחרי חשדות שלי וחשבון ביוץ שלי ב12 לחודש יולי עשיתי בדיקת דם הריון ב- 26 לחודש. שיצא שלילי מתחת ל -2. באותו היום קיבלתי מעין מחזור לא שגרתי שערך רק 3 ימים ובכל יום אחר פחת יותר ויותר. בדרך כלל מלווה בכאבים והפעם לא היו כלל.
בכל זאת בדקתי אתמול לאחר 4 ימים בבדיקה ביתית ויצא שלילי.
היתכן שזה מוקדם מדי. היתכן שזה היה דם של השתרשות
מתי כן כדאי לבדוק ולוודא
אולי בכל זאת זו היתה וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009שאינך הרה. 14 ימים אחרי הביוץ המתועד, צריך התבחין לצאת חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזורזיווה31/07/2009
אני מבקשת לשאול האם זה תקין כי 9 חודשים לאחר הלידה עדין אין מחזור. יש לציין כי היולדת
מניקה הנקה מלאה .
אודה לכם על תשובתכם כיוון שאני מאד מוטרדת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לגבי שפעת החזיריםחוה30/07/2009
שלום רב,
אני בשבוע 36. שמעתי כבר על שני מקרים בהם נשים הרות נדבקו בשפעת החזירים והיא גרמה להם להסתבכות קשה.
הדבר מאוד מדאיג אותי. האם כל הדבקות בשפעת אצל אישה בהריון מסתבכת?
מהם ההנחיות לגבי אישה בהריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009המנעי עד הלידה מלהקלע לתוך המון. חשבי היטב את יציאותיך מביתך. אם תתחילי במקרה להרגיש חולה, פני מיד לחדר מיון יולדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להמשך ההריון??מיצי30/07/2009
לפני כ- 11 ימים קיבלתי "כביכול" מחזור בזמן, אבל התברר שזה כניראה סתם היה דימום כי תוצאת הריון ביתית מאתמול יצאה חיובית.
אולם, בבדיקת הריון בדם היום יצא ערך של 56, בכלל לא מתאים לשבוע 5+ של הריון.
האם זה אומר שבטוח משהו לא בסדר או שיש עוד סיכוי??..... אנחנו מנסים כבר מעל שנה וכבר היינו אמורים להתחיל מעקב זקיקים לקראת הזרעות. (גיל 36, ניסיון להריון שני, הראשון לפני כ- 6 שנים, שנקלט כבר בניסיון הראשון).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לחזור על בדיקת הדם, יתכן ומדובר
ד''ר יזהר בן שלמה31/07/2009בהריון שהוא תולדת ביוץ מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל30/07/2009
שלום אני בשבוע 7 וביצעתי US ראשון לפני יומיים.
ברוך השם יש דופק והכל תקין.
הרופא קבע לי פגישה נוספת לשבוע 12 לשיקופות עורפית.
זה לא מרחק גדול מידי בין US לשני?
אם יש דופק מה הסיכוי להמשך הריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש תקין
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009ואחרי שרואים דופק, הסיכון להפלה קטן באופן דרמטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RH שלילישני30/07/2009
סוג הדם שלי הוא B מינוס והבנתי שבשבוע 28 אם אני לא טועה אני אמורה לקבל חיסון אנטי D כדי הגוף לא ידחה את העובר ויתקוף אותו אבל הבנתי שאפשר גם לבדוק את סוג הדם של הבעל ואם הוא סוג כלשהו שאני רוצה לדעת מה הוא אז אין צורך לעשות את החיסון על אף שמעדיפים בכל מקרה לעשות למקרה שההריון לא מהבעל גם אם יש סיכוי קטן או אפסי אך אני יודעת שההריון מהבעל כי לא מדובר בטיפול שיכול להיות טעות בזרע או בעובר אז אני מעדיפה שלא לקבל חיסון אם אין בו צורך. השאלה היא באיזה סוג דם של האבא לא צריך חיסון והאם זה ב-100 אחוז שלא צריך אם לאבא יש את סוג הדם הזה מבחינת התגובה של הגוף לא מבחינת מה שנהוג לעשות כי הבנתי ששורה תחתונה זו החלטה שלי ושגם לחיסון יכולות להיות תופעות. אשמח לשמוע את כל המידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם האב
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009צריך להיות שלילי גם הוא, כדי שאפשר יהיה לא לתת ANTI-D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא של שני
עדי03/08/2009האם בוודאות ניתן לוותר על החיסון במידה ולשני ההורים סוג דם שלילי או שיש סיבה נוספת שלמרות שניתן לבדוק את האב מעדיפים לתת את החיסון בלי קשר לאפשרות שהאב אינו האב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על שאלתי, אנא תשובתכם...
עדי04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאות
ד''ר יזהר בן שלמה04/08/2009ניתן לוותר. פיתוח נוגדנים RH הוא הסיבה היחידה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסההילה30/07/2009
האםזה בסדר לטוס לתאילנד בתחילת חודש שלישי ל- 3 שבועות?
אילו אמצעים עלי לנקוט כדי להיזהר?
האם הטיסה מסוכנת לעובר או לרחם בחודש כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009השתדלי להנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןהילה30/07/2009
שלום,
יום לפני איחור המחזור בטא 56, יומיים אח"כ בטא 176, פרוגסטרון - 65.
יש לי מעט הפרשות צהובות-חום בהיר בניגוב השתן (לא מגיע לתחתון).
האם תקין?
אם הביוץ היה ב- 13/07, איזה שבוע אני? מתי עלי לקבוע אולטארסאונד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009ספרי לפי תאריך הוסת האחרון, ולא לפי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהנועה30/07/2009
אני חודשים וחצי אחרי לידה, אינני מניקה וברצוני לקחת שוב גלולות. האם אני חייבת לחכות למחזור ראשון? פשוט להתחיל לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות לוסת הראשון
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבדוק?שולה30/07/2009
שלום,
אני בעלת מחזור ארוך יחסית כי תמיד הרופא מוסיף לי לתאריך הווסת האחרונה.
אין לי מושג מתי הביוץ שלי. מאז שהתחתנתי אני על גלולות ונכנסת מיד עם הפסקת השימוש .
קבלתי פעם אחרונה ב 1/7/09
מתי מומלץ לי לבדוק הריון בבדיקה ביתית ? באיזה תאריך ייצא נכון?
אשמח לקבל תאריך שממנו מומלץ לבדוק הריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק מאוחר לא מזיק
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009אז במקום להלחץ ולדעת בשניה הראשונה, חכי שבועיים, ובדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי תזונה במהלך ההריוןמאיה30/07/2009
שלום רב.
אני בהריון ראשון, שבוע 7.
קראתי מספר מאמרים הממליצים מה לאכול וממה להמנע. אחד האיסורים הוא על בשר נא וכן על נקניקים. ברצוני לדעת אם האיסורים האלו הם כללים או שיש כללים יותר ממוקדים והאם יש להמנע מבשר נא לאורך כל ההריון וללא קשר לתוצאות בידקת הדם (בדיקת החיסונים) ? כן לגבי הנקניקים - האם האיסור הוא על כל סוגי הנקניקים או סוגים ספציפים? האם מותר לאכול נקניק מחומם? (האיסור מתייחס לנקניק כדוגמא לבשר קר).
הסיבה שאני שואלת היא שבשר (נא) ונקניקים הם חלק מרכזי בתזונה שלי (אין לי בעיית כולסטרול) וקשה לי מאוד להתמודד עם השינוי הדרסטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר נא
ד''ר יזהר בן שלמה30/07/2009עלול להעביר לאשה מחלה הקרויה טוקסופלזמוזיס. אם האם נדבקת במחלה, שאיננה קשה, העובר יכול להדבק, ונגרמים לו נזקים, בעיקר במערכת העצבים המרכזית.
נראה שתצטרכי להתמודד עם השינוי הדרסטי בהרגלי התזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רק יעשה לך טוב
טל30/07/2009נקניקיות ובשר מעובד זה לא שיא הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)