פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בהיריון?
    סיגל
    01/08/2009

שלום,
    הנני לוקחת גלולות דיאנה, יש אפשרות להכנס בטעות להיריון?
    איך אפשר לדעת אם נכנסתי להיריון? עליתי 3 קילו וגדלה טיפה הבטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בהיריון?

הוספת תגובה

• אם לוקחים לפי ההוראות

ד''ר יואב פלד
    01/08/2009

לא ניכנסים להריון
    בודקים אם בהריון על ידי בדיקת דם או שתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין קלקסן והריון
    אביבית
    01/08/2009

בעקבות אירוע של קריש דם ברגל עליי לקחתקומדין כל החיים כי יש לי חוסר פרוטאין S . עכשיו אני רוצה להכנס להריון ולכן עברתי לזריקות קלקסן אני ובעלי כבר 3 חודשים מנסים וזה לא הולך ואני מאוד סובלת מהזריקות, שאלתי היא האם אפשר להפסיק את הזריקות ולחזור לקומדין ופשוט להיות במעק בצמוד עם בדיקות הריון וברגע שאני נקלטת להפסיק עם הקומדין ולחזור לזריקות או שאולי פשוט להפסיק בכלל, לא לקחת קומדין ולא זריקות עד לרגע שאקלט להריון.
    אודה לך לתשובה כי אני מאוד סובלת כרגע.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קומדין קלקסן והריון

הוספת תגובה

• אין ברירה

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

מפני שהקומדין יכול לגרום למומים בעובר, כבר בזמן שטרם הפיכת הבדיקה להריון לחיובית
    להפסיק את הקומדין משמעו סיכון חיים.
    בסופו של עניין, ההחלטה היא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות - תחילת הריון
    הילה
    01/08/2009

שלום, אני בשבוע 4+4, אתמול התחילו כאבי בטן (מיחושים) קלים בבטן התחתונה, בעיקר בצד ימין. הבטא הוכפלה יפה.
    אתמול עשיתי אוטלראסאונד ומכיוון שההריון מאוד צעיר הרופא ראה רק רירית מעובה (16 מ"מ), אמר שלפי זה רואים שיש הריון ואמר לי לחכות עוד שבוע וחצי ל- US לבדוק שק הריון.
    האם המיחושים בבטן תקינים או שיש חשש מסוים?
    כמו כן יש לי לעיתים, רק בניגוב לאחר שתן (לא על התחתון) הפרשה מעטה בצבע חום בהיר. זה נשמך ככה מאז שבוע לאחר הביוץ.
    רמת הפרוגרסטרון שלי 65.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות - תחילת הריון

הוספת תגובה

• תחילת ההריון

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

מלווה בשינוי דרמטי בתחושות הגוף. זה לגמרי תקין.
    גם מעט הפרשה חומה זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים והיריון - מפחיד...
    גלי
    01/08/2009

שלום רב,

חוסר הידע , חוסר הוודאות גורם לשיתוק נוראי...ההרגשה היא בקרב נשים בהריון שאני מכירה היא קשה...רופאי הנשים לא יודעים לענות על שאלות ואין ממש עם מי לדבר...

- האם יש מוקד ארצי / מרכז של בית חולים שאפשר לפנות אליו עם שאלות??
    -האם כל אישה בהיריון שתידבק במחלה - עוברה ייפגע?
    - אים אין מספיק ידע/מידע על מעבר המחלה לשילייה - מה אמורה לעשות אישה בהיריון שנדבקת??? ללדת ולראות האם "הכל יצא בסדר"???
    - האם תמיפלו מותרת בהיריון?
    - האם בדיקת מי שפיר או סקירת מערכות - תוכל לקבוע האם עובר נפגע??
    זה ממש קשה שאין עם מי להתייעץ , שאישה בהיריון נדבקת ולא ברורה המשמעות של הפגיעה בעוברה...מה נוכל לעשות???
    הפחד משתק...זה מרגיש כל כך הזמן ה"לא נכון" להיות בהיריון....
    כולנו רוצות תינוקות בריאים ...

הוספת תגובה

• מצטרפת לדעתך

לונה
    01/08/2009

אנחנו בחוסר אונים מוחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת גם ומחכה לתשובה

מש
    02/08/2009

בעיקר לגבי התמי פלו - האם זה חיסון נגד שפעת בכלל או גם נגד שפעת חזירים? הבנתי שאוכלוסיות בסיכון כמו נשים בהריון צריכות לקחת את התמי פלו תוך 48 מהופעת תסמיני שפעת כלשהי - האם נכון?
    מהו החיסון המדובר בחדשות שאמור להגיע לארץ???
    זה ממש מפחיד אני מנסה לא להמצא במקומות הומי אדם - אבל לעבודה חייבים ללכת ולמרות שביקשתי מאנשים שיעדכנו אותי אם להם או לקרוביהם יש שפעת זה עדיין קשה לסמוך על זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני..

לונה
    02/08/2009

אני עובדת בקופת חולים הומה אנשים וחלקם חיוביים לשפעת הזו ובאים אלינו להמשכי מעקב ואני מרגישה כל כך חסרת אונים שאני לא יכולה לתאר. אין לי ממי לשאוב מידע רלוונטי למצבי. ד"ר פלד המליץ להוועץ ברופא תעסוקתי אך אני לא מוצאת איפה זה יכול לעזור לי... איזו אינפורמציה יכולה להיות לו שלרופא אחר לא תהיה.... אני נמצאת מטר מאנשים שאני יודעת בוודאות שהם סובלים מהשפעת הזו. אני בורחת מהמשרד בכל פעם שאחד מהם נכנס והבוס שלי כבר מתחיל לחטוף על זה קריזה. אני ממש ממש במצוקה אמיתית בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללונה

נועה
    02/08/2009

הסתקרנתי ביחס לתשובתו של הדר' ועשיתי חיפוש בגוגל על תפקידו של הרופא התעסוקתי. העתקתי לך חלק.בבקשה, מקווה שיעזור.

כושר עבודה
    סל השירותים שעובד זכאי לקבלם, ואשר נכלל במסגרת בדיקות רפואיות המבוצעות על ידי רופא תעסוקתי, כולל גם החלטות לגבי כושר העבודה של עובדים. רופא תעסוקתי רשאי לקבוע, על פי מצבו הרפואי של עובד, האם אותו אדם יכול להתקבל לעבודה, והאם הוא יכול לחזור לעבודה מסוימת ללא כל מגבלות, או עם מגבלות תעסוקתיות שונות. הרופא התעסוקתי יכול לקבוע כי העובד אינו כשיר לחזור לעבודתו, ולהמליץ למעביד להפנות את העובד לגוף המבטח - אם קיים - כדי שאותו עובד יוכל לממש את זכויותיו לפיצויים בגין אובדן כושר עבודה. בקבלת החלטה על אובדן כושר עבודה - הרופא התעסוקתי צריך לנמק, בתיק הרפואי, את החלטתו על הגבלה תעסוקתית כלשהי.

החלטות הנוגעות לכושר עבודה של עובד במקום עבודה אינן רק עניינו של עובד הפונה למרפאה לרפואה תעסוקתית אלא גם מעניינו של המעסיק. המעסיק אמור לקבל החלטה לגבי קבלת מועמד לעבודה, או המשך העסקתו של עובד, בעקבות החלטה של רופא תעסוקתי. למעסיק יש גם זכות, להפנות עובד או מועמד לעבודה לקביעת כושר העבודה שלו.

בעל עניין נוסף הקשור לקבלת החלטות רפואיות, הנוגעות לכושרו של העובד לעבודה, הוא ועד העובדים, באותם הארגונים שבהם קיים ועד. עפ"י נוהלי עבודה של שירותי בריאות כללית (מיום 1.1.2002), יש לערב את ועד העובדים בתהליך קבלת החלטות הנובעות מקביעת כושר העבודה של עובדים.

עובדים, למרות מגבלה תעסוקתית - זו או אחרת - שנקבעה על ידי רופא תעסוקתי בגין מצב רפואי, זכאים להמשיך בעבודתם. זכות זו מוקנית להם, בין השאר, בתוקף החוק למניעת אפליית אנשים עם מוגבלויות (משנת 1998). יתר על כן - אנשים עם מוגבלויות יכולים להמשיך בעבודתם ולהיות יצרניים.

מול זכותו של העובד להמשיך ולעבוד - עם ולמרות מגבלות תעסוקתיות שנקבעו לו עקב מצבו הרפואי - עומדת זכותו של המעביד לקבוע כי אין בידיו לקיים "חבילת עיסוק" מתאימה למגבלות הללו.

המשך יחסי מעביד-עובד לאחר קבלת החלטה כזאת על ידי המעביד, אינה מענינו של הרופא התעסוקתי, והיא תלויה בדיני העבודה ובמערכת יחסי עבודה, השונים ממקום עבודה אחד למשנהו.

רופא תעסוקתי יכול, במקרה כזה, רק לסייע על ידי הפנייתו של העובד לגוף המבטח למימוש הזכויות.

רופא תעסוקתי יעשה זאת כאשר הוא משוכנע שמקום העבודה המסוים אכן איננו יכול לעשות לשיקומו של העובד בעל המגבלות. חייבים להדגיש כי מאמצי השיקום של המעביד ושל העובד, בעת החזרתו של העובד לעבודה לאחר שחלה או נפצע, חייבים להיות כנים: אופי המאמצים הללו יעמוד, בעת דיון בגוף המבטח, לזכותם של המעביד ו/או העובד בבואם לתבוע פיצוי בגין אובדן כושר העבודה של העובד.

המעבידים והעובדים צריכים לזכור כי הגדרות "אובדן כושר עבודה", שעל פיהן מקבלת המרפאה לרפואה תעסוקתית את ההחלטה לגבי כושרו של עובד לעבודה איננה אותה ההגד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת אם זה בדיוק מה שאת

רחלי
    02/08/2009

מתארת, אבל לי היה בהריון הזה (ילדתי לפני חודש) כל פעם אחרי קיום יחסים, כאבים בכל הפלג התחתון של הגוף, מושך כזה כל הרגליים, הישבן והגב התחתון כאילו ימישהו מנסה למתוח אותי.
    וככל שההריון התקדם זה נהיה יותר ויותר גרוע, ובסוף ההריון זה הפך לכאבים בלתי נסבלים לא יכולתי לקיים יחסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לקרן- לגבי היחסים

רחלי
    02/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מודאגת

חוה
    02/08/2009

אין לכן מושג כמה אני סובלת נפשית מהחוסר אונים הזה.
    אני דואגת לעובר וגם מאוד דואגת לבריאותי.
    אף אחד לא עונה תשובות ברורות. שיקבעו עמדה לגבי נשים בהריון. אנחנו הולכות לעבודה כי אין ברירה אבל מי יודע מה עלול להיות המחיר.

(כמובן שכבר חשתי מרוב לחץ בעיות בנשימה וכו'...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעתחזירים

רוני
    02/08/2009

אני מניחה שההפניה לרופא תעסוקתי לא היתה כדי שיתן עוד מידע מעבר למה שהרופאים לא יודעים ממילא על שפעת זו, אלא שיקבע אם את לא יכולה לעבוד במקום מסוים וכו' - הוא עשוי להליץ על מעבר למרפאה אחרת או עבודה שלא מול קהל וכו', לפחות עד שידעו יותר. כך שכדאי ללכת-לא יתנו שמירת הריון בגלל זה - אבל רופא תעסוקתי נועד לקבוע אם יש סיכון במקום העבודה - ולהמליץ על שינוי הסביבה. מי שיש לה בעיה ספציפית עם מקום עבודה ושפעת- כדאי לבדוק.
    ובכלל - כפי שפורסם היום - התמיפלו לא מומלץ להריון בשל החשש לפגיעה בעובר (לא יודעים אם כן או לא - אני חושבת שאין מספיק מידע) וההמלצות לתת הן בשביל לשמור על האישה גם בסיכון העובר, וזאת במיוחד לאור ריבוי מקרים קשים של נשים בהריון. כך שאף אחד לא ממש יודע מה הוא עושה. לפי הפרסומים בתקשורת במקור זו תרופה לשפעת ונחשבת ותיקה בשוק.
    באשר לדרכי מניעה - פשוט לנסות להימנע עד כמה שניתן ממקומות הומים - בלי נשיקות לכל החברות והמשפחה - חוץ מהבעל והילדים, ואני אגב נזהרת גם מהילד- לא לאכול (אפילו לא ביס) מאותה כפית או קערה - לרחוץ היטב ידיים. הבעיה שאי אפשר ממש להסתובב בחוץ - קצת חם מדי- אז בעיקר לנסות לשמוע אם מישהו מהקרובים לכם חולה ולא להיפגש איתו - אנחנו לא נפגשנו עם אחות של בעלי שבועיים כי היתה חולה - לא יודעת מה זה היה - אבל חום וסימנים שיכולים להעיד על שפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה הריון אך חוששת
    ליאת
    01/08/2009

שלום,
    אני ובעלי מתכננים הריון אך אנו חוששים מכיוון שאני חולת אסטמה (מטופלת לפי הצורך בוונטולין ולוקחת בודיקורט למניעה באופן קבוע).ובנוסף בגלל שפעת החזירים אנו רוצים לדעת האם כדאי לדחות את התכנון.
    אני במקצועי מורה, לכן אני נמצאת בקרבת ילדים אשר חולים בשפעת הרבה מאוד (לפחות בשפעת העונתית).
    תודה, ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה הריון אך חוששת

הוספת תגובה

• תכנון

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

היות שתכנון על בסיס סיכון וסיכוי הוא נגזרת של אישיות ומכלול נסיבות, אין דרך לעוץ עצה טובה.
    יהיה עליכם להחליט בעצמכם. נראה לי שאם אתם בני 30 ויותר, כדאי לא לדחות, ואילו אם אתם צעירים בכמה שנים, אפשר לחכות מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בסיכון??
    חדווה
    01/08/2009

שלו רב.
    אני בשבוע 11+6 (הריון שהושג בIVF רביעי).
    את ההריון התחלתי עם הכתמות דמיות שהמשיכו לסירוגין עד שבוע 9 ופסקו. בשבוע 11+2 הופיע לי שוב דימום. הפעם חזק יותר, כמו מחזור. הרופא נתן לי להזריק ג'סטון 10 ימים ברציפות וביקש שאנוח. הדימום אכן פסק אחרי קצת יותר מ-24 שעות.

יש לציין שבמשך התקופה עשיתי מס' א"ס והכל תקין.

יש לי כמה שאלות:

1. מה יכולה להיות הסיבה לדימומים?
    2. האם יש סיבה לדאגה?
    3. האם ההריון נחשב להריון בסיכון גבוה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בסיכון??

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

1. הסיבה יכולה להיות אזור קטן של חיבור לא הרמטי של השליה לדופן הרחם, שפולט מדי פעם מעט דם
    2. סיבה לדאגה יש, אך לא היסטרי.
    3. עדיין מוקדם להצמיד תווית של הריון בסיכון, מפני שאם הדמם האחרון יהיה האחרון באמת, ההריון אינו בעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• lh גבוה וסיכוי להריון
    בתאל
    01/08/2009

lh ביום ה3 למחזור 8.7 שזה גבוה וקורה לי רק בביוץ, אני לאחר מספר מחזורי טיפולי הפריה והחודש אנחנו מנסים להיקלט טיבעי, פרט לבדיקה הנל לא עשיתי עוד בדיקות דם מלבד אולטרסאונד עם זקיק מוביל שגדל יפה, אציין שהזרע תקין ובדרך כלל מבייצת טיבעי לאור LH גבוה זה רציתי לדעת מה סיכויינו להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    lh גבוה וסיכוי להריון

הוספת תגובה

• אינו עומד בפני עצמו

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

לציין LH גבוה, בלי לפרט עוד כמה דברים אחרים, הוא כמו לתאר אדם לפי צבע חולצתו, בלי שום פרטים אחרים. נוסף לכך, המדידה בחודש הנוכחי אינה משנה את מכלול מצבך, ולכן אינה יכולה לנבא דבר כלשהו דווקא לגבי החודש הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    סוזי
    01/08/2009

תחילת הריון לאחר IVF החזרת 2 מוקפאים. לפני יומיים בטא 3758 (19 יום אחרי החזרה, ערכים ראשונים היו 111, 353) לפי חישוב שבוע 5 פלוס 5. הבוקר דימום. האם יתכן שמעיד על הפלה? או שאין סיבה לדאגה? מה לעשות? US ראשון מתוכנן ליום רביעי הקרוב... האם להמתין עד אז או שיש בדיקה לבצע, מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• אני חושבת שאת מגזימה

לונה
    01/08/2009

בשלב שלך זה תקין עד כמה שידוע לי. אני בדיוק באותו שלב שאת נמצאת בו וגם אצלי לא תמיד יש תנועות עובר רצופות. להלחץ זה נורמלי. אבל יש להלחץ ויש לעשות דברים מטורפים כמו לשקר לרופא ולנסוע לחדר מיון. את לא תוכלי להמשיך ככה עד הלידה. ומה אח"כ כשהילד יוולד? תעירי אותו כל חמש דקות כדי לבדוק שהוא בחיים? אני מציעה, לטובתך וגם לטובתו, שתרגעי קצת. אומרים שלאכול משהו מתוק גורם לעובר לזוז. אצלי זה לא הוכח אבל את יכולה לנסות אם את בפאניקה כזו. את גם יכולה לקנות מכשיר שבודק את קולות הלב של העובר. הבנתי שיש מכשירים ביתיים. למרות שלדעתי גם זו הגזמה... אבל לפחות לא קיצוני כמו לפנות לחדר מיון כל הזמן. את צריכה להיותר גועה כמה שאפשר בהריון, לקחת דברים בפרופורציות, להנות ממנו ולא להיות בפאניקה מתמדת. יש לך עוד כמה חודשים עד הלידה, אם תמשיכי ככה את תשתגעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה שלי מופנת לחוסי

לונה
    01/08/2009

אני מצטערת התגובה שלי מופנת לחוסי.
    אני סבורה שלחצתי במקום הנכון. זו הפעם השניה שזה קורה. לדעתי אם מישהו מפרסם הודעה חדשה בדיוק ברגע שמישהו מנסה להגיב לזו שבראש הפורום, התגובה מופיעה לא במקום.

בכל מקרה מתנצלת. התגובה לא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא דחוף

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

דמם קל בתחילת ההריון אפשרי בכ-20% מן ההריונות. המתיני לבדיקה המתוכננת. נוסף לכך, גם אם עלולה להתרחש הפלה, אין בעצם מה לעשות בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףף (ארוך)
    חוסי
    01/08/2009

בוקר טוב, לכולם.
    יש לי שאלה שכל הזמן, אבל כל הזמן מטרידה אותי בטירוף...
    אני בשבוע 23 + 4 ימים.. כל הבדיקות תקינות ברוך ה', הריון ראשון...
    אז ככה: הדבר היחיד שמעסיק אותי במהלך היום גם בעבודה וגם בלימודים, גם בבית, בקיצור בכל מקום: זה תנועות של העובר...
    לפעמים יש ימים שאני מרגישה אותו נגיד פעם בשעה, שעתיים 2, 3 בעיטות.. ואז פתאום לחצי יום אני יכולה לא להרגיש אותו בכלל.. ויש ימים שאני בכלל לא מרגישה ופתאום בערב במשך איזה שעה מרגישה חזק כל 10 דקות...
    בקיצור, בשעות שאני לא מרגישה אני פשוט משתגעת ברמות שאין דברים כאלו... לפני שבועיים, קמתי בבוקר ופתאום נלחצתי למה אני לא מרגישה, הלכתי לרופא שלי, אמרתי לו שיש לי כאבים (למרות שלא היו) והוא הפנה אותי למיון.. במיון בדקו והכל היה בסדר... אז ככה שללכת לרופא שלי זה לא אופציה, כי מיד מפנה למיון ואפילו לא עושה אולטרסאונד...
    מישהו יכול בבקשה להרגיע אותי? האם מה שאני עוברת זה נורמלי? וכל כמה זמן אני אמורה להרגיש אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףף (ארוך)

הוספת תגובה

• אני חושבת שאת מגזימה

לונה
    01/08/2009

בשלב שלך זה תקין עד כמה שידוע לי. אני בדיוק באותו שלב שאת נמצאת בו וגם אצלי לא תמיד יש תנועות עובר רצופות. להלחץ זה נורמלי. אבל יש להלחץ ויש לעשות דברים מטורפים כמו לשקר לרופא ולנסוע לחדר מיון. את לא תוכלי להמשיך ככה עד הלידה. ומה אח"כ כשהילד יוולד? תעירי אותו כל חמש דקות כדי לבדוק שהוא בחיים? אני מציעה, לטובתך וגם לטובתו, שתרגעי קצת. אומרים שלאכול משהו מתוק גורם לעובר לזוז. אצלי זה לא הוכח אבל את יכולה לנסות אם את בפאניקה כזו. את גם יכולה לקנות מכשיר שבודק את קולות הלב של העובר. הבנתי שיש מכשירים ביתיים. למרות שלדעתי גם זו הגזמה... אבל לפחות לא קיצוני כמו לפנות לחדר מיון כל הזמן. את צריכה להיותר גועה כמה שאפשר בהריון, לקחת דברים בפרופורציות, להנות ממנו ולא להיות בפאניקה מתמדת. יש לך עוד כמה חודשים עד הלידה, אם תמשיכי ככה את תשתגעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות עובר-לידע כללי

טלי
    03/08/2009

בשבוע 24 לא מרגישים תנועות עובר כל שעה. התנועות הממשיות שמורגשות במהלך רב היום הם משבוע 30 ומעלה (ככה אצלי בכל אופן) אני בשבוע 34 ויש לפעמים חצאי ימים שאני לא מרגישה שום תנועה-נכון שזה מלחיץ אבל כל הזמן תקווי לטוב, תחשבי חיובי.
    ברגע שאת חוששת תאכלי משהו מתוק ואם את יכולה תשכבי על צד שמאל (אם את בבית).
    אל תילחצי , העובר ישן בממוצע בין 16-18 שעות ביום, לעיתים כשאת ערה הוא ישן וכשאת ישנה הוא ער (אין התאמה בין הערות והשינה של האם לזו של העובר!!!) ולכן אל תילחצי .בהצלחה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה של גיל

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

המעקב אחרי תנועות העובר, כאינדיקטור למצבו, הופך להיות חשוב בשבועיים שלושה האחרונים של ההריון. עד אז, זה לא ממש עקרוני.
    את יכולה להרגע, לפחות כעת, מפני שאת מאד רחוקה ממועד הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה בבטן
    דנה
    31/07/2009

שלום רב,
    הערב אחרי ארוחת הערב עברתי לסלון וכולם עוד ישבו בפינת האוכל, אז ישבתי שהראש פונה לכיוון שבו יושבים כולם, פתאום הגיע מולי אחיין (עוד מעט בן 4) של בעלי בריצה ונתן לי בוקס בבטן התחתונה (לא צפיתי את זה, כי הייתי עם הראש לצד השני) הוא בא בהתלהבות לספר לי משהו. באותו רגע כאב לי ואחרי דקה זה עבר. כרגע לא כואב לי, האם אני צריכה לעבור בדיקה? ואם כן, האם זה יכול לחכות ליום א'?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכה בבטן

הוספת תגובה

• שבוע 14+5

דנה
    31/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא ממשיך לכאוב

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

אין סיבה לפנות לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה
    תמרה
    31/07/2009

ערב טוב!

האם זה בסדר לטוס בשבוע 33 טיסה של שעתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה

הוספת תגובה

• מבחינת ההריון אין בעיה

ד''ר יואב פלד
    31/07/2009

יתכן שתיהיה בעיה מבחינת הביטוח הרפואי
    לא הייתי טס ללא ביטוח
    יש לזכור כי הביטוח בכל מקרה הוא עליך ולא על התינוק שאם יולד ידרש לפגיה ולזה את לא מכוסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתפטר ממקום העבודה?
    לונה
    31/07/2009

אני עובדת במקום רפואי בתור מזכירה ונמצאת בחדר אחד עם לפחות 80 חולים ביום. כל אחד מהם קרוב אלי לא פחות ממטר אך החדר קטן, כמו כל חדר של רופא.
    היו לנו כבר מספר רב של חולי שפעת A/H1N1 מוכחים. חלקם מגיעים לאחר שהבריאו מהחום להמשך טיפול עקב תסמינים ממושכים יותר כגון שיעול ונזלת. הם לעיתים בחדר לפחות 10 דקות, משתעלים ומנוזלים. אני מאוד מודאגת כיוון שאני בשבוע 25 להריוני ואני לא יודעת אם כדאי שאתפטר. אני לא מצליחה למצוא מספיק אינפורמציה לגבי השפעת הנגיף על נשים הרות ועל עובריהןוההחלטה אם להתפטר היא קריטית עבורי כיוון שמדובר בפרנסה וצורך קיומי. מצד שני הבריאות לפני הכל.
    אשמח אם תאמר לי את חוות דעתך הכנה לגבי מצבי ומה היית ממליץ לעשות במקרה שלי. האם שימוש במסיכה בזמן העבודה יפתור את הבעיה או שלעזוב את המקום הוא הפתרון? תודה וסליחה על אורך ההודעה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתפטר ממקום העבודה?

הוספת תגובה

• לפנות לרופא תעסוקתי

ד''ר יואב פלד
    31/07/2009

ולשמוע את חוות דעתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ביוץ
    שירה
    31/07/2009

שלום

אם יש הריון ועושים בדיקה ביתית לביוץ (לאחר שהיה ביוץ) האם הבדיקה אמורה לצאת חיובית תמיד
    כלומר 2 פסים חזקים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ביוץ

הוספת תגובה

• אם יש הריון

ד''ר יזהר בן שלמה
    01/08/2009

כדאי לבדוק בערכה יעודית, ולא להסתמך על רגישות צולבת של ערכה לבדיקת ביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילאטיס בהריון
    סיוון
    31/07/2009

שמי חן ואני בשבוע 10 להריון . הכל תקין ואני תוהה האם מומלץ לי לקחת שיעורי פילאטיס הריון.
    עד כמה זה "שווה" לי לעשות זאת והאם יש סיכונים?
    כמו כן אני גרה ברמת גן באזור שיכון וותיקים ונתקלתי במרכז שמעביר שיעורים במיוחד לנשים בהריון
    איך אדע אם הוא מקצועי מספיק או סתם שרלטנות לשמה?

לקביעת תור
    סגירה
    פילאטיס בהריון

הוספת תגובה

• כל פעילות גופנית

ד''ר יזהר בן שלמה
    31/07/2009

שנעימה לך, מותרת בהריון. ברגע שתרגישי שלא טוב לך, הפסיקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה נרתיקית לאחר קיסרי
    גילה
    31/07/2009

אני בהריון שבוע 7 ילדתי את ביתי הבכורה ב-26.11.2008 בקיסרי בחירום לאחר שלא התפתחה הלידה בפתיחה של 8 לאחר 18 שעות עם צירים רציתי לשאול מה הסיכוי ללדת בלידה רגילה? מהו הסיכון לקרע ברחם ? האם הייתי צריכה לחכות יותר בין ההריונות? ומה עלי לעשות ע"מ להעלות את סיכויי הלידה בלידה נרתקית (קורס הכנה ללידה,עישוי הפרינאום???) מוכנה לעשות כל דבר אנא עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    לידה נרתיקית לאחר קיסרי

הוספת תגובה

• הגברת הסיכוי

ד''ר יזהר בן שלמה
    31/07/2009

ללידה לדנית אינה תלויה בשום דבר שתעשי. גורל המפגש בין עצמות האגן שלך לבין הילוד הבא שלך אינו בר חיזוי. לדעתי, לא הקדמת מדי להרות, כי בעצם אין מסקנה מוצקה בספרות לגבי המרווח האופטימלי שבין לידות לאחר ניתוח קיסרי.
    לא נותר לך אלא להתפלל, שבלידה הבאה הכל ילך טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה