מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםשאלה29/07/2009
שלום! אני שבוע 31 ויש לי כאבים באיזור השמאלי של התבור כבר מעל שבועיים,לאחרונה שמתי לב שזה קורה בעיקר אחרי אוכל,מה זה יכול להיות ? והאם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לדאגה
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009מפני ששום דבר לא באמת השתנה עם ההריון. הכאב יכול לנבוע מתנועתיות המעיים אחרי האוכל, שקצת צפוף להם עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מדומה? בדיקה מוקדמת מדי?אפרת29/07/2009
אז ככה
הייתי אמורה לפי התאריך לקבל היום וסת
בשבוע האחרון החלו שינויים בחזה שלי .. התכהות סביב הפטמה ושינויים בעטרה
מה שהחשיד אותי שאני בהריון
עשיתי בדיקת דם והתשובה שלילית ביותר קטן מ - 2
האם הריון מדומה יכול גם להניב תופעות כאלו?
אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מדומה אינו אפשרות
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009במקרה שלך, מפני שמצב כזה הוא הפרעה פסיכיאטרית, ואת נשמעת שפויה. נסי לקחת בדיקה נוספת בעוד מספר ימים. אגב, התכהות הפטמה אינה קורית כל כך מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימאיה29/07/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 15+2 הריון שני,
עד כה שקיפות וסקר טרימסטר תקינים, אבל בסקירה נמצא מוקד אקוגני בלב העובר והדיות מוגברת של המעי, נשלחתי ליעוץ גנטי, אבל הרופא ביקש לחזור אליו אחרי שאבצע בדיקת התבחין המשולש, הבנתי שאת הבדיקה יש לבצע בין השבוע 16-18, אבל רצוי בשבוע 17. הייתי רוצה להקדים ולבצע את הבדיקה בשבוע 16, על מנת לקבת תשובות יותר מהר.
האם זה באמת משנה כל כך והתוצאות עשויות לא לדייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאה תהייה מדוייקת
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009אבל הכ חשוב שתזכרי, שברוב העצום של המקרים, הממצאים שצינת אין בהם כלום, והכל עובר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי!
מאיה29/07/2009ותמסור בבקשה ד"ש לניצה מעמיתה לעבודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - שבוע 16שירלי29/07/2009
אני בהריון עם תאומים שבוע 16 בלי עין רע טפו טפו טפו
שלשום בלילה כאבה לי הבטן וגם אתמול עד הצהריים - כאבי בטן תחתונה קלים. ללא דימום.
האם זה יכול להיות מסוכן? אין דואגת ממני. אני כל היום חושבת מה יהיה
ביום שישי ב"ה יש סקירה מוקדמת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן יכול
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009להגרם מהרבה סיבות. לו הכאב היה ממקור רחם, והייתה לו משמעות רעה, הוא היה צריך לכאוב יותר. יחד עם זאת, רק את יכולה לקבוע מתי יש צורך לגשת לרופא. אני איני יכול לומר לך לא לגשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
שירלי29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרגיע אותך קצת... גם אני
רוני29/07/2009תחילת שבוע 15 תאומים ולחוצה מאד... בכל מקרה קורה לי בימים האחרונים שבעיקר בערב ואחרי יום בו לא נחתי הרבה(למרות שאני עובדת בישיבה ובלי הרבה מאמץ פיזי), יש לי כאבים קלים בבטן תחתונה ואפילו עם דקירות קלות. לרוב אני פשוט נכנסת למיטה לנוח ואפילו הולכת לישון מוקדם יותר ואחרי מנוחה זה די נרגע. אגב, אם אני קמה מהר - אני גם מרגישה כאבים שעוברים תוך כמה שניות - נראה לי שאולי זה השרירים עם גדילת הרחם שכנראה מסיבית יותר בתאומים. בכל מקרה - תנוחי הרבה ושיהיה בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלשלילונת29/07/2009
שלום רב
אני בת 32 בקרוב, מקבלת כל 25-27 יום. אתמול קיבלתי מחזור ביום ה-26, מחזור חלש ביותר שנעלם אחר שעתיים ורק בניגוב יש סימן לאדמומיות. יש לציין כי המחזור שלי סדיר כל חודש וביום שישי האחרון עברתי בדיקת פאפס. האם יש קשר בין שני הדברים?? ייתכן שאני בהריון?? מה הסיבות שיכולות לגרום למצב כזה????
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אני לא רופאה, תבצעי
אפרת29/07/2009בדיקת הריון אולי זה סימן להשתרשות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש אפשרות שהרית
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009כי את מקיימת יחסי מין ללא מניעה, אזי יתכן שהדמם המוקדם והחלש הוא דמם עקב השתקשות עובר ברחם. קחי בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידהרוני29/07/2009
שלום רב,
אשתי עשתה הערכת משקל בשבוע 35+1 שיצאה 3100 . הערכת משקל הבאה שנקבעה היא בעוד 3 שבועות שזה יוצא שבוע 38+. אם אז המשקל יצא מעל 4 קילו ויוחלט על ניתוח קיסרי, הרי לא ישאר זמן לקבוע תור.
הבנתי שניתוח קיסרי מתוכנן צריך לקבוע 3-4 שבועות מראש. לא ברור לי איך זה עובד במקרים כאלה.
אשמח להסבר קצר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה מדומה
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009ראשית, אם אינה סובלת מסוכרת הריונית, אין סיבה לניתוח במשקל שמעל 4000.
אם יקבע חד משמעית, שההמלצה היא על לידה בניתוח, התור ימצא. עוד לא קרה המקרה, שאישה שהחלה לידה, ושהייתה צריכה ניתוח, לא נותחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תפקוד של בלוטת התריס - מתאילנדאורי מתאילנד29/07/2009
אישתי אובחנה בארץ בתת פעילות בלוטת התריס, והרופא אמר שאין צוורך בטיפול ורק בעת הריון יהיה צורך לקחת הורמון מסויים. ערך ה TSH אז היה 7.8
בבדיקה עדכנית שערכנו נמצא ערך של 7.5
הרופא אמר שבתאילנד, ממליצים ליטול את ההורמון רק כשהערך מעל 10
האם השתנו הערכים והוא לא מעודכן?
האם לחפש רופא אחר? או פשוט להמשיך כרגיל. כרגע בשבוע 8 של ההריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
עדי29/07/2009גם לי יש תת פעילות של הבלוטה וערך הTSH שלי הוא בערך 7.5 ותמיד נאמר לי על ידי רופאת המשפחה שרק מערך של 10 לוקחים כדורים ורופא הנשים שלי אמר שאני יכולה לטפל בזה כשאהיה בהריון אבל קראתי על זה המון באינטרנט ואומרים שזה לא טוב להתפתחות של העובר שזה לא מאוזן (לפחות 2.5) כי בשליש הראשון של ההריון לעובר אין בלוטת תריס והוא לוקח את ההורמון מהאם ולכן לא טוב שהיא תהיה בחוסר.
הייתי לפני חודש אצל מומחה לאנדוקרינולוגיה והוא אמר שהוא מודע לכך שרופאי הנשים לא מייחסים לכך חשיבות אף על פי שזה מאוד חשוב ולא כדאי להכנס להריון לפני שמאזנים את הבלוטה ובמקרה שלכם שהיא כבר בהריון אז כדאי כבר עכשיו לקחת את הכדורים שהבלוטה תתאזן, נכון שהתת פעילות של אשתך קלה כמו שלי אבל מי שמתכננת הריון או כבר בהריון כדאי שתאזן אותה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לקחת טיפול
ד''ר יזהר בן שלמה29/07/2009ההבדל לא משמעותי, ולא נגרם נזק לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי
מיואשת29/07/2009מציעה לכם ללכת לאנדוקרינולוג או לכתוב פה בפורום מתאים כי ממה שאני יודעת מאוד חשוב לטפל בפעילות של הבלוטה לפני הכניסה להריון ובמהלכו, אתה יכול לחפש מידע על זה באינטרנט ותראה שבכל מקום כתוב שזה חשוב וגם אנדוקרינולוגים שזו המומחיות שלהם טוענים כך.
אני לא מפקפקת בידע של רופאי הנשים פה ובכלל אבל הבנתי מהאנדוקרינולוג שלי שרובם ממעיטים בחשיבות של זה ואני אומרת אם אפשר לטפל ולאזן אז למה לקחת את הסיכון ולא לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחורירביטל28/07/2009
אני בשבוע 9 של ההריון השני שלי.
בבדיקה נמצא כי יש לי רחם אחורי וזאת לאחר שלא ניתן היה למצוא את דופק התינוק.
בהריון הראשון לא הייתה בעיה כזאת. האם הדבר הגיוני? ומה ההשלכות לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני. אין לזה כל השלכה
ד''ר יואב פלד28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות זרע לאחר השבחהדקלה28/07/2009
שלום,
אנו בתהליך הזרעה וכחלק מהענין עושים השבחת זרע:
לאחר ההשבחה, המדדים של הזרע הם:
VOLUME: 0.7 ml
CONCENTRATION: 110
MOTILITY (%): 60%
MOTILITY (GRADE): +3
האם הנתונים טובים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009כי הנתונים החשובים הם אלה שלפני ההשבחה. מצד שני, לפי מה שמסרת, נראה שהנתונים לפני ההשבחה היו גם הם טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהדקלה28/07/2009
שלום,
האם שימוש באיקקלומין, אוביטרל או אסטרופם (לקראת הזרעה) עלול להביא להשמנה בזמן נטילת התרופות הנ"ל (כלומר, להביא להשמנה תוך כדי השימוש בתרופות אלו ובטרם הכניסה להריון)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009אם כי נשים מסויימות משתמשות בנטילת תרופות הפריון כאישור לזלול, ולהאשים את התרופות בהשמנתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותקרן28/07/2009
שלום,
אני בהריון, שבוע 6 ובשבועיים האחרונים אני סובלת מצרבות מידי יום (בעבר לא סבלתי מזה).
האם ניתן להשתמש בטבליות "טאמס" ? האם זה יכול להזיק או שאין בעיה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, לא יזיק
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתח מלאהשי בן דויד28/07/2009
לפורום שלום,
אני בשבוע ה-24 לערך
ואובחנה אצלי שליית פתח מלאה
האם זה נחשב הריון בסיכון?
ומה המשמעות לדבר זה? ומה ההשלכות של הריון בסיכון?
הרופא טען שזה כניראה לא יסתדר עד ללידה ושנצטרך ניתח קיסרי?
אין לי דימומים
מה לגבי טיסות?
האם אני מוגבלת בטיסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מסכן חיים
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009הוא הסיבוך החשוב, שיכול להגרם משליית פתח. אין דרך לדעת מתי הוא יקרה לראשונה, והאם מן הדמם הראשון הכמות תהיה גדולה. לעתים קרובות הדמם הראשון אינו ממשיך, אך כל אירוע נוסף של דמם הוא חזק מקודמו, עד שהוא כל כך חזק, שמנתחים. לא כדאי להמצא בטיסה, כשמתחיל דמם כזה.
כדאי מאד להיות במעקב צמוד, ולקבל תרופה להבשלת ראות בשבוע 28, כדי שאם תהיה לידה מוקדמת בניתוח עקב דמם, העובר יהיה במצב מיטבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאורלי28/07/2009
שלום
אני בשבוע 18 שבוע לאחר דיקור מי שפיר, מהלילה יש לי כאבי בטן וכאבי גב וכל רצוני הוא לשכב.
האם עליי לפנות למיון בגלל שאני אחרי דיקור? או לחכות למחר ואולי הכאב יחלוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יתהפך לבד
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009תוכלי להתחיל בלידה רגילה, מפני שלעוברים רבים כרוך השורר (טבור) סביב הצוואר, ואין עם זה בעיה. אם לא יתהפך לבד, איני ממליץ על נסיון היפוך (בשל השורר הכרוך), אלא יש לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני למיון באופן מיידי
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזקרין28/07/2009
שלום רב!
אני בשבוע 33 להריון. מצג עכוז, בנוסף יש סיבוב של חבל הטבור סביב צווארו של העובר, האם יש סיכוי ללידה רגילה או שבמצבי מומלץ ללדת רק בניתוח קיסרי.
בתודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יתהפך לבד
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009תוכלי להתחיל בלידה רגילה, מפני שלעוברים רבים כרוך השורר (טבור) סביב הצוואר, ואין עם זה בעיה. אם לא יתהפך לבד, איני ממליץ על נסיון היפוך (בשל השורר הכרוך), אלא יש לנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןדרומית28/07/2009
אני בת 30 ונכנסתי להריון,החלטתי לבצע הפסקת הריון לפי עצת הרופא בעזרת כדורים. ביום ראשון נטלתי את השלב הראשון של הכדורים מסוג "מיפג'ין"
לאחר 48 שעות הגעתי שוב לבית החולים ליטול את השלב השני (כפי ההנחיות)
אך הרופא אחר לי שלא יוכל לקבל אותי היום וביקש שאחזור מחז ( ז"א 72 שעות לאחר נטילת ה"מיפג'ין.
שאלתי היא האם מצב זה הוא תקין? האים ההמתנה של 72 שעות יכולה לפגועה ביעילות ההפלה ? האם זה מסוכן לבריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תהיה בעיה
ד''ר יזהר בן שלמה28/07/2009המיפג'ין גורם להריגת ההריון. התרופה השניה גורמת לפליטתו. עם התרופה השניה ניתן לחכו, ואין בכך בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)