מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלסטון פעם חוזרתיפית01/04/2009
שלום,
עקב צירים שהתרחשו בשבוע 32 קיבלתי צלסטון (2 מנות).
בבדיקת מי שפיר בשבוע 36 נמצא כי הריאות עדיין לא בשלות.
בשבוע 37 רוצים ליילד אותי ולאור הממצאים החליטו לתת לי שוב צלסטון.
חיפוש ברשת העלה תוצאות לא ברורות: "בסיבוב שני לא נותנים 2 מנות אלא רק מנה אחת", "יש בכך סכנה בהתפתחות העובר".... בכל מקרה לא כ"כ ברור עפ"י החיפושים (לא חד משמעיים) מה המשמעות ומהו המינון הראוי.
האם יש סכנה במתן מנה נוספת של צלסטון? מהן ההשלכות ומהו המינון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר יואב פלד01/04/2009לתת קורס נוסף של צלסטון ובמיוחד שהבדיקה מוכיחה שראות העובר טרם הבשילו
מטפלים בך היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריפינגחסוי01/04/2009
שבוע 40. הרופא עשה לי היום סטריפינג ואמר שאם תהיה הפרשה דמית לא להיבהל. אכן יש לי מעין הפרשה _לא דם סמיך או דימום, אלא הפרשה). שכחתי לשאול אותו אם ההפרשה אמורה להפסיק מתישהו......מניחה שכן, אודה על התייחסותכם.
בנוסף - מנסיונכם - תוך כמה זמן "אמור" הסטריפינג לגרום לצירים? האם זה תמיד עובד או שמנסיונכם יש מקרים שלא עבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סריפינג
ד''ר יואב פלד01/04/2009ההפרשה תלך ותיפסק!
לא תמיד הסטריפינג עובד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לשאלות שלי ?ויקי01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה שאלתך?
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בהריוןמיכל01/04/2009
אני בשבוע 7 סובלת מבחילות בהריון, בבית המרקחת אמרו לי שיש מוצר במקוםגבידול שקוראים לו N בחילות שפועל על אותו עקרון. שאלתי האם זה מוכר לכם המוצר הזה והאם ניתן לבלוע אותו למרות שרשום למצוץ אותו או ללעוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השם של המוצר שעליו שאלת לא עבר
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009אנא חזרי על השאלה. כמו כן, כדאי לקחת כל תרופה באופן שבו ההוראה מציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קדמיתאורית01/04/2009
מה המשמעות של שילייה קדמית
לגבי מי שפיר
לגבי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה קדמית
ד''ר יואב פלד01/04/20091 לגבי מי שפיר -- יש לעבור דרך השליה על מנת להגיע למי השפיר
2 לגבי הלידה - חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עוברלי01/04/2009
אני שבוע 38+2 עשיתי היום הערכת משקל עובר ומשקל העוברית הינו 3.498
BPD 94 מתאים בממוצע לשבוע 38+5
FEMUR 74 מתאים בממוצע לשבוע 38+1
HC 33 U מתאים בממוצע לשבוע 37+5 HC ממוצע 38+2
AC 347 מתאים בממוצע לשבוע 38+5 WE 3498
מנח מצג אורכי ראש
שיליה קידמית דרגה 2 שלוש
האם התוצאה תקינה? או שהעוברית גדולה מדיי? ולאיזה שבוע הריון משקלה מתאים?
האם הדבר אומר שאצטרך לעבור קיסרי?
התל"מ שלי הינו 17/4
אשמח לתשובה מהירה מודאגת מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל טוב
ד''ר יואב פלד01/04/2009לידה קלה ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ...שמלחיצהויקי31/03/2009
לפי השקיפות שביצעתי יש לי שיליה אחורית מה זה אומר לגבי תנןעות העובר
ובכלל מה זה אומר האם יש הבדל בין שליה אחורי ת לקדמית?
ובעיקר מה זה אומר לגבי התנועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחיצה.
ד``ר איילון לחמן02/04/2009אין כל השלכות לגבי מיקום השיליה אם אחורית או קדמית,ככלל.נכון שנשים עם שיליה קדמית מתחילות להרגיש תנועות העובר קצת יותר מאוחר.הכונה בלהרגיש,כלומר העובר זז כרגיל.רק ההרגשה האמהית מעט יותר מאוחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףשרון31/03/2009
בס"ד
ערב טוב...
בת 27, הזרעה ב3/3, ב18/3: בטא 295.
ב25/3 הייתי בבדיקת אולטרסאונד, נצפה שק הריון בתוך הרחם, אך טרם נצפה דופק...
רופאה שלי אמרה להגיע רק בסביבות 14/4.... החזה שלי די מנופח, אבל אני שמה לב שמדי פעם פחות ומדי פעם יותר ולפעמים הרגישות בחזה נעלמת כמעט לחלוטין. אותו דבר עם הבחילות: במיוחד בערב מרגישה יותר בחילות, אבל אין לי בכלל הקאות.. ואני מרגישה כאילו משהו מבפנים לוחץ לי את איבר נוסף בגוף וזה גורם לבחילות..
1. האם התופעה עם בחילות תקינה ומתאימה להריון לשבוע שאני נמצאת בו?
2. כמעט כל זמן יש לי (סליחה על התיאור) הפרשות צהובות.. האם זה תקין בהריון?
3. מדי פעם כאבי מחזור חזקים לכמה דקות ואז עובר. האם זה קיים בהריון?
4. האם התופעות הללו מתאימות לשבוע שאני נמצאת בו?
5. האם ללכת לאולטרסאונד רק בסביבות 14/4 זה לא מאוחר מדי?
6. לאור כל האמור, מה הסיכוי שב14/4 אפשר יהיה לראות דופק בעזרת ה'?
תודהההההה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד``ר איילון לחמן02/04/2009לשרון שלום.
השורה התחתונה,אם את לחוצה גשי שוב להיבדק.לא ברורה לי למשל התלונה על חוסר הקאות-למה זה חסר לך??.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דמויי וסת בתחילת הריוןבת 2631/03/2009
אני בשבוע השישי להריון שלי (ע"פ חישוב מיום הוסת האחרון שהיה ב 18.2).
כבר שבועיים אני מרגישה כאבים דומים מאוד לוסת. לא כאבים חזקים אך בהחלט הם שם. הכאבים עצמם לא נורא מטרידים ומפריעים לי אך אני מאוד דואגת האם יש לכך משמעות של סיכון כלשהו להריון שלי. זה הריון ראשון ולכן אני לא יודעת מה נורמלי ומה לא.
ביקרתי אצל רופא נשים ברפואה דחופה. טרם הייתי אצל הרופא שלי, בעוד מס' ימים אבקר אצלו. הרופא אמר שרואים שההריון בתוך הרחם ואינו מזהה בעיה מיוחדת.
בכל זאת חשוב לי לשאול האם זו תופעה מוכרת? אם זה נורמליאו שיש לי סיבה לדאגה? האם יש משהו מיוחד שאני צריכה לעשות או לא לעשות בעקבות כך.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת
ד''ר יואב פלד31/03/2009נובעת מגדילת הרחם ומתיחת הרצועות הקשורות איליו.
לעיתים הכאבים מקרינים לשפתיים הגדולות
חסר סיכון ואו משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40...מה עכשיו?חסוי31/03/2009
מחר מתחילה שבוע 40 (מחר תאריך הלידה המיועד).
האם אני יכולה להתייצב במיון יולדות באופן חופשי ללא טופס 17 עמ"נ לבצע מוניטור?
מה בודקים במיון? האם רק מוניטור שבודק צירים? או גם לאולטראסאונד, הערכת משקל, כמות מי שפיר, לחץ דם, חלבון בשתן וכו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר יואב פלד31/03/2009בבית החולים ובקופת החולים
שאלי במוקד הקופה בה את מבוטחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונט טורטאני31/03/2009
שלום אני רוצה לדעת איך אפשר למנוע מהעובר\ית תסמונט טורט ואם אפשר לראות את זה באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונט טורט
ד''ר יואב פלד31/03/20091 לא ניתן לראות באולטראסאונד
2 יש לפנות ליעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ביעוץ גנטי אפשר למנוע תסמונת
אני01/04/2009טוראט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
אני02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ אינו בדיקה
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009על פי הידוע לי, עדיין לא זוהה בצורה מדוייקת גורם יחיד לתסמונת. מסיבה זאת, גם בדיקה גנטית לא יכולה לגלות את מציאותו אצל עובר. לכשיתגלה הגורם, ניתן יהיה לדבר על אבחנה בטרם לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמאוד מדיגאה אותיויקי31/03/2009
שלום אני אהיה בשבוע 20ביום חמישי ואני עדין לא מרגשה תזוזות אפילו קטנות ממש כלום זה הריון 1 שלי אבל מה שאני לא מבינה זה עם אני אמורה להרגיש בשבוע 20 אז למה אני לא מרגישה כלום הרי נשארו רק יומים עד יום חמישי ..אני ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס ב ל נ ו ת
ד''ר יואב פלד31/03/2009התנועות בו יגיעו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמיכאלה31/03/2009
אני בחודש הראשון להריון שני. אני מניקה את ילדתי בת 4 חודשים.
האם מותר להניק בהריון? האם יש סיכון לעובר בהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר יואב פלד31/03/2009המשיכי להיניק
קחי בחשבון שעם התקדמות ההריון תנובת החלב תפחת ובסוף תיפסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מנפילה בהריוןשושי31/03/2009
בהריון קודם נפלתי בחודש שביעי על הבטן ואשפזו אותי ל24 שעות לוודא שאין הפרדות שליה והכל היה בסדר. כעת אני שוב בהריון בחודש שביעי ומה שנשאר לי זה פחדים!!! אני הולכת לאט ברחוב ופשוט מפחדת לזוז יותר מידי.רציתי לדעת עד כמה נפילה בהריון זה מסוכן? באיזה שלב של ההריון זה הכי מסוכן בהתחלה? בסוף? בד"כ קורה משהו? או שלרוב לא קורה כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
ד''ר יואב פלד31/03/2009נפילה בהריון לרוב לא מסוכנת ( כמובן תלוי מאיזה גובה....)
על מנת לגרום נזק לעובר יש צורך בחבטה רצינית לאיזור הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ועוד שאלה קטנה
שושי01/04/2009הפחד שלי הוא בעיקר מנפילה בהליכה ברחוב.... זה גם לרוב לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב והפרשותיעל31/03/2009
אני בשבוע 7 +4 ימים יש לי כאבי גב נוראיים ומלא הפרשות שקופות ולבנות האם יש סעבה לדאגה אני אחרי גרידה ואני בהיסטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד אין דימום
ד''ר יואב פלד31/03/2009את יכולה להיות רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)