מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת הריוןיעל29/03/2009
אני בשבוע 7 +1 כל הלילה היה לי כאבי גב נוראיים האם יש סיבה לדאגה שבוע שעבר הייתי אצל הרופא ונצפה דופק אציין כי אני אחרי גרידה (לפני כ- 3 חודשים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעי
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009אם הכלב לא נשך אותך, אין לך ממה לפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב משוטטשושי29/03/2009
שאלה שאולי לא כ"כ קשורה לפה. במקום עבודתי בהפסקה שוטט בחוץ כלב, החברות אמרו שהוא נראה חולה. ובגלל שאני בהריון ברחתי משם מיד. הכלב לא התקרב אלי בכלל. אבל מאז אני בפחדים שאולי הוא ליקק שולחן או משהו ונגעתי בשולחן ואח"כ אכלתי.....זה מדביק בצורה כזאת או רק בנשיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעי
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009אם הכלב לא נשך אותך, אין לך ממה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברסקרנית29/03/2009
האם ניתן לזהות את מין העובר בשבוע 13+ 5 באולטרה סאונד רגיל, ז"א כזה שיש לרופא נשים בקופת החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד קשה
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בהריוןאורטל29/03/2009
שלום,
רציתי לדעת האם מותר לעשות שעווה בבטן ובשאר אזורי הגוף בזמן ההריון?
אני בשבוע 9
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה.
ד``ר איילון לחמן29/03/2009לאורטל שלום.
בעקרון לא עושים טיפולים שאינם דחופים בזמן ההריון.יש מספיק זמן לאחר הלידה כולל השער החדש שיצמח בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימצון שיער בהריוןסיון28/03/2009
האם מותר לחמצן את שיער הבטן והפנים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימצון
ד''ר יואב פלד28/03/2009ניתן לחמצן ללא חשש בכל מקום בתנאי שמשתמשים במי חמצן H2O2 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירצורית28/03/2009
שלום רב,
אני בת 33 וחצי, מתחילה שבוע 17
אני מתלבטת ושוקלת האם לבצע את בדיקת מי השפיר. הסיבות:
- היותי נשאית SMA (בעלי אינו נשא אך נכתב שהסיכון לעובר חולה אצלנו- 1:1800)
- תוצאות שקיפות עורפית-1/2652
- תוצאות בדיקת הדם שאחרי השקיפות(PAPPA)-
1/3100 (לתסמונת דאון)
1/20000 (לטריזומיה)
- חלבון עוברי עדיין לא ביצעתי, לכן אין לי עדיין תוצאות
1. באיזה שבועות נעשית בדיקת מי השפיר?
2. האם ניתן לחרוג מאותה תקופת זמן שמיועדת לביצוע הבדיקה?
3. עד איזה שבוע ניתן לחרוג?
4. ואם חורגים- האם הנתונים פחות מדויקים?
5. כמה זמן לוקח עד קבלת תוצאות הבדיקה?
6. מה הסיכון להפלות בעקבותיה או לסיבוכי הריון אחרים?
7. ושאלה אחרונה וחשובה- האם התוצאות של בדיקת מי השפיר חד משמעיות?
המון תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן29/03/2009לצורית שלום.
1.בדיקת מי השפיר נעשית מהשבוע ה-17 ואילך.מומלץ לעשות כמובן מוקדם משום שאם הבדיקה מראה על עובר פגוע,כדאי להפסיק ההריון מוקדם.
הנתונים מדויקים וחד משמעיים בכל מקרה בכל שלב.התשובה חד משמעית עובר בריא או עובר,לא עלינו,פגוע.
הסיכון להפלה הוא בין 1:200 ל-1:300.
הזמן הרגיל לקבלת תשובה הוא כ-3 שבועות.ניתן לבצע בדיקת FISH הנותנת רוב התשובות,העיקריות שבינהן אבל לא כולן,בתוך 48 שעות,-תמורת תשלום מיוחד.
דבר אחרון,אם תרצי אשמח לבצע עבורך הבדיקה בבהח אסותא בתא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי השפיר
צורית29/03/2009תודה על תשובתך.
מה דעתך על 1:1800 לעובר חולה?
האם מצדיק בדיקת מי שפיר?
האם אתה היית ממליץ על הבדיקה בהתייחסות לנתון זה?
ולנתוני השקיפות - 1/2650
1/20000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות והריוןקארין27/03/2009
אני סובלת מחרדות מספר שנים ומאמינה שחרדות במהלך הריון זה לא טוב לעובר.
הייתי רוצה לדעת האים ישנם טיפולים בחרדות במהלך הריון וכאלו שכמובן לא ישפיעו על מהלך ההריון או על התפתחות העובר. אציין שמעולם לא טיפלתי תרופתית בחרדות אני די מצליחה להשתלט עליהם אך הדופק המהיר הזה כמו שנבהלים נראה לי שלא הכי טוב לעובר או להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד"ר פלד28/03/2009ניתן לטפל היטב בחרדה בהריון!!!
אם הטיפולים הלא תרפתיים לא יהיו יעילים נתן להשתמש בכל שלב של ההריון במגוון תרופות שהן בטוחות לעובר. ניתן לטפל בסימפטומים כמו דופק מהיר ודפיקו לב וניתן לטפל גם בחרדה עצמה
כאמור הטיפולים השונים בטוחים בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר ופרוגרסטרוןאפרת27/03/2009
אני מאוד מודאגת ולא מצליחה לקבל מענה לגבי הפרוגרסטרון.
אני בשבוע 7 כבר נצפה דופק.
אך הפרוגרסטרון כל הזמן יורד וכרגע עומד על 60 . האם תקין?
אני מקבלת תמיכת אנדומטרין . האם אמור להדאיג ? אודה על תשובה מהירה
מה הערכים התקינים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד"ר פלד28/03/2009כל עוד יש דופק ואת מקבלת תמיכה על ידי פרוגסטרון אין טעם בבדיקת הפרוגסטרון בדם.
בדיקה זו רק מלחיצה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון- עזרה בבקשה....לילוש27/03/2009
שלום!
אני בת 29, מעוניינת להכנס להרין, אבל לא ממש מבינה את כל ה"חישובים" :)
סיימתי גלולות בתחילת החודש, קיבלתי מחזור ב15/3, מתי כדי לקיים יחסי מין ע"מ להרות? בהריון הקודם שלי סיימתי גלולות וישר נכנסתי אז אני לא ממש יודעת איך לחשב....
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישובים
ד''ר יואב פלד28/03/2009אין צורך לחשב. זה רק מלחיץ ומתסכל אם לא ניכנסים להריון
תתנהגי כרגיל וההריון בוא יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית חיובית ודם לא.ויקי27/03/2009
שלום לכולם!!
אני נוררא לחוצה...
לא קיבלתי ווסת מתאריך 09.02.2009 הווסת שלי תמיד מגיעה והפעם לא...
עשיתי בדיקה ביתית בתאריך - 22.3.09 שהייתה חיובית ויום אחרי זה בדעקת דם שהייתה שלילית ובנוסף הגניקולוג המטפבי עשה לי US ולא ראה כלום.. אני לא מבינה מה קורה בבקשה
האם מישהוא מוכן לעזור לי ולהסביר לי את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות
ד"ר פלד28/03/20091 בדיקת השתן בטעות יסודה
2 היתי בהריון צעיר והפלת וכך עד שעשית בדיקת דם היא הפכה לשלילית.
אני בטוח שעכשיו גם בדיקת השתן וגם בדיקת הדם שליליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להגדלת הסכוי להריון תאומיםנעמה27/03/2009
שלום אני מנסה כעת להכנס להריון.מסיבות רפואיות עכשיו מותר לי להכנס להריון אבל לא תמיד.
לכן הייתי רוצה שיהיה לי הריון תאומים.
רציתי לדעת האם יש אפשרות להגביר את הסכוי להריון תאומים ואם כן ,כיצד?
יש לי שחלות פולציסטיות ואני לוקחת חצי כדור איקקלומין בין היום ה5 ליום ה10 למחזור
וביום הביוץ זריקה של שתי אמפולות אוביטרל.
אם אקח כדור שלם של איקקלומין ליום זה יעזור?
יש לציין שבחודש הקודם לקחתי כדור שלם וזה עשה לי כאבי בטן איומים ולכן
הרופא אמר לי לרדת לחצי כדור.
בתודה
אשמח לתשובה מהירה
נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד"ר פלד28/03/2009עדיף ללדת כל פעם ילד אחד ולא תאומים ממספר רב של סיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירלילך26/03/2009
.האם דיקור מי שפיר מסוכן יותר בשבוע 23 מאשר בין שבועות 16-20? האם מומלץ לערוך דיקור בשבוע כזה?
2. האם עדיף לערוך סקירה מאוחרת בשבוע 22+2 או בשבוע 23+2?האם יש קשר בין זה לבין ההחלטה אם לבצע דיקור או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר יואב פלד28/03/2009אם אין סיבה מיוחדת עדיף לבצע את הדיקור בשבועות 16-18
בידיים מיומנות אין הבדל בסיכון.
את הסקירה יש לבצע בשבוע שלסוקר הכי נוח לצפות בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לידהצורית26/03/2009
שלום,
משיחות עם חברותיי, שהתנסו כבר בלידות,
הבנתי שהלידה עצמה היא חווייה כואבת מאוד.
האם הצירים עצמם גם הם כואבים?
איך אפשר לתאר את כאבי הצירים? כיווצים בבטן?
והאם אקח אפידורל זה יחסוך ממני חלק מכאבי הצירים או שרק את כאבי
הלידה עצמה?
האם קיים סיכוי שלא יכאב לי בכלל?
אודה על תשובתכם...
זה מלחיץ מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יואב פלד28/03/2009כאב הוא חוויה תרבותית
לכן יש מקומות בהן ילדות נשים ללא כל משככי כאבים ובחדרי הלידה שוררת דממה
יש תרבויות שבהן כאב הלידה מושרש בתרבות ולכן הנשים צורחות במהלך הלידה
מניסיוננו בארץ לידה אכן תהליך כואב. סף הכאב שונה אף הוא מאישה לאישה.
לשם כך יש בחדרי הלידה שיטות ואמצעים שונם על מנת להקל על הכאב החל משיטות הוליסטיות כמו דמיון מודרך טיפולם אלטרנטיבים כמו עיסוי ומקלחות מיים חמים ועד שיטות תרופתיות כמו טישטוש גז צחוק ואפידורל
בבואך לחדר הלידה תוכלי לבחור במה להשתמש לפי ההציע המצוי במקום בו תבחרי ללדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחות חמות בהריוןצורית26/03/2009
שלום רב
רציתי לדעת האם מקלחות חמות מזיקות לעובר?
והאם יש חשיבות לשבוע ההריון?
(אני בשבוע 16)
ומהי מקלחת חמה? כמה מעלות?
או שרק מקלחת רותחת מזיקה?
תודה על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזיק בכלל
ד''ר יואב פלד28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים אחרי גרידה ללא מחזורportabelo26/03/2009
לפני חודשיים עברתי גרידה לעובר בשבוע 11 ללא דופק. אולטרסאונד לאחר התהליך הראה שהרחם והשחלות תקינות ונקיות והרופא אמר שניתן לנסות להכנס להריון. כחודש לאחר הגרידה חשתי כאבים עזים בבטן התחתונה שהביאו אותי למיון בבי"ח שם נאמר לי שהתרחש ביוץ ובעתיו נוצרה ציסטה שפקעה. הרופא בבי"ח אמר שזה זמן טוב לנסות להכנס להריון. חודש מאוחר יותר טרם הופיע מחזור אבל הכאבים בבטן התחתונה חזרו. בדיקת דם הראתה שאני לא בהריון.
1)האם יכול להיות שהתרחש ביוץ ללא מחזור וללא הריון?
2) האם יכול להיות שהציסטה הראשונה מקורה בביוץ שהביא להריון שלושה חודשים לפני כן מבלי שנראו סימנים להיווצרותה בבדיקה לאחר הגרידה?
3)האם אני צפויה לציסטות בכל ביוץ עתידי שלי (לפני הגרידה וללא הגלולות - כחמישה חודשים, המחזורים שלי היו תקינים וסדירים)?
אני בחרדות שמה משהו נפגם בתהליך הגרידה ואשמח לקבל תשובה לשאלותי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה
ד''ר יואב פלד28/03/2009אם המחזור שלך סדיר היית אמורה לקבל מחזור לאחר כחודשיים מן הגרידה
אין קשר בין הממצאים בשחלות לגרידה
אם אכן המצב הוא שעברו חודשייים ולא קיבלת מחזור
יש מקום להתייחסות רצינית למצבך על מנת לשלול מספר מצבים הדורשים טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודשיים אחרי גרידה ללא מחזור
portabelo11/04/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)