מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - ריריתמיטל23/03/2009
רציתי לדעת מהו הגודל במילמטרים הנורמלי לעובי רירית אחרי ווסת? והאם 5.5. יומיים אחרי זה נורמלי? והאם איקקלומין גורם לכך אם הוא נלקח באותו חודש שלפני הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית.
ד``ר איילון לחמן23/03/2009לליטל שלום.
לא ברורה לי השאלה.מה המשמעות של עובי הרירית לאחר המחזור.,מה בעצם החשיבות כרגע?.הממצא אגב תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בתחילת הריוןאמא אוהבת23/03/2009
שלום רב, אני בשבוע 4 להריון,טרם ערכתי את בדיקת האולטרסאונד הראשונה. האם קיום יחסי מין בתחילת הריון פוגע בהיתפתחות ההריון? או שאפשר לקיים יחסי מין בצורה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהני !!
ד"ר פלד23/03/2009אין שום בעיה לקיים יחסי מין בהריון ( גם בתחילתו )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פלד
שושי24/03/2009אם כבר מדברים על נפילות בהריון... למה הכוונה שבשלב זה אין לא קורה בד"כ כלום? מתי יותר מסוכן בהתחלה או בסוף ההריון? ובאופן כללי בד"כ קורה משהו כשנופלים? או שבודקים רק לשם ביטחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריות ללא סוכר בהריוןלונה23/03/2009
אני בשבוע 6-7 של ההריון. אני אוהבת מאוד לאכול סוכריות ללא סוכר של חברת אורביט... האם מותר? אפילו אם יש בזה סכרין? זה גם בטעם מנטה-תות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת ברשותכם, ויטמין D
לונה23/03/2009מהן ההנחיות לגבי ויטמין D בהריון? הטרנד החדש הוא שכולם צריכים לקחת ויטמין D עקב חסר אצל מרבית האוכלוסיה בעולם המערבי. מה לגבי נשים בהריון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום בעיה
ד"ר פלד23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ומה לגבי ויטמין D בהריון?
לונה23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כיליה שמאל 6 מ"מ - דחוף!!!JJ23/03/2009
אני בהריון שבוע 21, ביצעתי ב-22.3.09 סקירה מורחבת-אגן כיליה שמאל 6 מ"מ וזאת לאחר שבסקירה המוקדמת נמצא בחדר שמאל של הלב מקודה היפר אקוגנית 2 מ"מ. ביצעתי שקיפות-תקין.חלבון עוברי לפי גיל 1/418,לפי גיל+בדיקות ביוכימיות 1/568.(אני בת 34). ביצעתי אקו לב עובר לפני חודש ונמצא תקין.ביקשו ממני לבצע שנית בעד חודש ולחזור ליעוץ גנטי. אני בלחץ.לא נהנת מהריון....לא יודמת מה גבי מישפיר, ביעוץ נרשם שאין הצדקה רפואית לדקור. האם זה שיקול מבחינה כספית מבחינת קופ"ח או שזה באמת לא סמן לתסמונת דאון... בבקשה עזרה.... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כיליה
ד``ר איילון לחמן23/03/2009לJJ שלום.
כדאי כמובן לנסות להירגע ולחשוב בשקט.לפי קריטריונים של משרד הבריאות ,מבצעים בדיקת מי שפיר אם הסיכון גדול מ-1:350.כאשר אצלך הוא קטן מכך.אבל אם את לא רגועה ורוצה לדעת במאה אחוז שהעובר בריא את בהחלט יכולה לבצע בדיקת מי שפיר.כאשר תדעישהכל תקין אולי גם תתחילי להנות מההריון. יש לזכור כמובן שגם בבדיקת מי השפיר קיים סיכון קטן.אם תרצי אעזור לך בכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קשר בין hcg גבוה בחלבוןדנה22/03/2009
עוברי לבין ציסטה במוח כממצא יחיד בסקירה מורחבת מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים קשר בין hcg גבוה בחלבון
ד''ר שמואל פנסקי23/03/2009אני מניח שאת מתכוונת לציסטה כורואידלית , ציסטה זו היא סמן (לא רגיש) למצב שניקרא טריזומייה 18 , שבו בכל המיקרים ישנם מומים קשים נילווים , בטריזומייה 18 ה HCG דווקא נמוך .
כיוון שטריזומייה 18 מלווה בסימנים רבים , מימצא מתואר כשלך כמימצא בודד אינו מדאיג וברוב הגדול של המיקרים בסקירה השנייה אותה את צריכה לבצע המימצא נעלם. בהצלחה.
(ישנם היום יועצים גנטים טובים שיוכלו ליעץ לך במידה ורופאך יחשוב זאת כראוי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!!!!!!!!!
דנה23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות קצרותחיים22/03/2009
בת 26 הריון ראשון שבוע 7. 1. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת גלוקוז בדם. יצא 93 כשאר הנורמה היא 70-100 לפי הטווח שהיה רשום לצד הבדיקה. שאלתי היא האם זה התוצאה איננה גבוהה מידי ביחס לערכים? 2. האם מותר לעשות אמבטיות בהריון עם מים רותחים? אם לא מדוע? תודה מראש......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות קצרות
ד''ר שמואל פנסקי23/03/20091. התשובה תקינה לכל דבר.
2. לא לכל שאלה ישנה תשובה רפואית מוסכלת ובדוקה , לתפיתי לא כדאי לבצע בהריון דברים שיכולים להביא את הגוף לקיצוניות , לכן הורידי את האטמפ. במעלה או שניים , בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה...דנה22/03/2009
שלום רב. אני בדילמה ואשמח לקבל דעה שלישית. לפני חודש בדיוק עברתי הפלה (גרידה) בשבוע השמיני בעקבות הריון לא תקין רציתי לדעת מהו זמו ההמתנה המומלץ לחכות עד לניסיון הבא של כניסה להריון התייעצתי עם שני רופאים. אחד מהם אמר לחכות שני מחזורים ואז לנסות שוב , והרופא השני אמר לי שאפשר לנסות אחרי המחזור הראשון ... אשמח לשמוע עוד דעה. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה...
ד''ר שמואל פנסקי23/03/2009מבחינה רפואית גרדה , אין מניעה לנסות הריון מייד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה......חדשה.........22/03/2009
היי, אני ב"ה בהריון תקין שבוע 14+5. אתמול בטעות במקום לשבת על כסא התישבתי(נפלתי) על הרצפה(לא היה שם כסא). המכה לא היתה בבטן ,והרגשתי כאב (לא בבטן )רק לאחר הנפילה וזהו. יש צורך ללכת להבדק? תודה והמשך יום נעים..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
ד"ר פלד23/03/2009בשבוע שלך החבלה צריכה להיות ממש ממש ממש רצינית על מנת שיגרם נזק לעובר קרוב לוודאי שאין צורך בשם ביקורת מילדותית בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורללונה22/03/2009
שאלה קצת מוזרה אולי... סטטיסטי בארץ, האם רוב הנשים היום מקבלות זריקת אפידורל? או שהמגמה הפוכה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל
ד''ר שמואל פנסקי23/03/2009המגמה שונה בהתאם לאזורים הגאוגרפים , במרכז חלק גדול מהנשים דורש אפידורל , בצפון הרבה פחות , השיקול שלך לדעתי צריך להיות ענייני עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, איפה אפשר לקבל אינפורמציה
לונה23/03/2009על הבעד והנגד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחפשי בגוגל - יש המון מאמרים
tuly8223/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה והריוןעדי22/03/2009
ילדתי לפני כחודש ואני מניקה את בני הנקה מלאה. לאחר הלידה של בני הראשון (כחודש וחצי) קיבלתי וסת למרות שהנקתי מלא, ואז הרופאה אמרה לי שהסיכוי שלי להיכנס להריון הוא כמו כל אישה ברגע שקיבלתי וסת. האם זה נכון? ומה הסיכוי להיכנס להריון בהנקה מלאה אם לא קיבלתי וסת עדיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה לתשובה בבקשה
עדי24/03/2009אני מחכה לתשובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה והריון
ד"ר פלד24/03/2009הנקה מהווה אמצעי מניעה חלש כלומר אפשר להניק ולהיכנס להריון
כך ש:
אם את רוצה להימנע מהריון עליך להשתמש באמצעי יעיל
אם את רוצה להרות מהר יש להפסיק ההנקה
אם לא איכפת לך המשיכי להניק ותמתיני לבשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת בטיחות בהריון - אנא מענהאנונימית22/03/2009
שלום, אני בשבוע 22והיום בבוקר הייתי מעורבת בתאונת שרשרת קלה מאוד. בזמן הבלימה החגורה התהדקה ולחצה לי מאוד על הבטן התחתונה. אני לא יודעת אם זה פיזי או פסיכולוגי - כתוצאה מהתהדקות החגורה או מהבהלה אבל אני קצת מרגישה לא טוב - בחילות ומיחושים בבטן לסירוגין מאז הבוקר. האם עלי להבדק? אציין כי גם ככה נקבעה לי סקירת מערכות לקראת סוף השבוע. אודה על מענה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת בטיחות בהריון - אנא מענה
ד''ר שמואל פנסקי23/03/2009כן רצוי להבדק , במידה ואת חשה היטב בתנועות , עברת את הארוע בשלום , ישנה חשיבות להניח את חגורת הבטיחות כך שהרצועות לא ילחצו על הרחם הריוני (מתחת ומעל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילת מומיםשונית22/03/2009
אני בשבוע 19 וחצי , לעובר שלי יש עורק טבורי יחיד ולכן שלחו אותי לשלילת מומים ואקו לב, קבעו לי שלילת מומים לעוד שבוע אני אהיה ביום האחרון של שבוע 20 האם זה תקין? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת מומים
ד''ר שמואל פנסקי23/03/2009כן , המועד מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או סתם מחזור?דניאלה22/03/2009
שלום, אני מקבלת מחזור סדיר כל 28 יום, גם מרגישה את הביוץ , השאלה שלי היא האם יכול להיות מצב שהיה לי איחור של יום בקבלת המחזור, בעוד ששבוע קודם הרגשתי כאבים בחזה, עייפות וחולשה (רציתי לישון או לנוח כשהיה לי אפשרות) והרבה פיפי, אבל שוב קבלתי מחזור רגיל אומנם באיחור של יום, האם כדאי לנסות לעשות בדיקת היריון אחרי סיום הדימום או שאני יכולה להבין מכך שאני לא בהריון ושזה מחזור תקין תודה ושבוע טוב דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק בהקדם האפשרי
ד''ר יזהר בן שלמה22/03/2009מיד כשיש איחור רצוי לבדוק, מפני שזה עשוי לגלות הפלה מאד מוקדמת, ששווה התייחסות במידה שקורית יותר מפעם אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן להריוןמיטל22/03/2009
ברצוני לדעת האם בדיקת שתן להריון ביתית יכולה להיות מהימנה במהלך דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יזהר בן שלמה22/03/2009ויכול להיות שהדמם הוא בעת השרשה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר פלדמיטל22/03/2009
תודה על תשובתך המהירה בעניין רירית הרחם רק ששאלתי הייתה האם הרירית של 5.5 נחשבת לתקינה לאחר ווסת או דימום כי בבדיקת רופא הוא טען שהיא קצת עבה בהתאם למצב....ועניין הווסת שאני קוראת לו דימום כי הוא היה יומיים וחצי ולא 4-5 כמו ווסת רגילה אז אשמח לקבל תשובה לעניין גודל הרירית בהתאם לשלב שבה היא נבדקה יומיים אחרי שנפסק הדימום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
ד"ר פלד22/03/2009יתכן כי הסיבה היא התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)