מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!שגית25/03/2009
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון מחזור אחרון ב- 9/3/09 עד ה- 12/3/09
וב 18/3/09 קיבלתי שוב מחזור.
ממתי עליי לספור לביוץ?
תודה,
שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא וסת
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009מה שראית אינו מחזור. אנא פני לרופא שלך ליעוץ על סמך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים של זוגתיתמיר25/03/2009
זוגתי חווה בשבועיים האחרונים כאבים חזקים באזור הבטן. לאחר 2 בדיקות אצל רופאים שונים, אובחנה דלקת בשלפוחית השתן, אם כי זוגתי טוענת שאלו לא אותם כאבים. היא לוקחת ב 4 ימים האחרונים אנטיביוטיקה בהמלצת 2 הרופאים ואין שום שינוי חיובי.
רופא אלטרנטיבי נוסף שבדק אותה (לפני שבועיים)טוען שהיה לה הריון חוץ רחמי (אכן לפני כחודש היה בלבול מסוים בסדר נטילת גלולות וסוגן..) והוא ביצע לה, לדבריו, הפלה בעזרת סוג של כוח על. גם אם הדבר נכון, מדוע הכאבים ממשיכים?
אנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות.
אני מאוד מאוד אודה אם תוכלו לעזור ולהאיר את עינינו בנושא - מה אנחנו מפספסים?! מה זה יכול להיות? למי ללכת?
המון תודה מראש,
תמיר-בן הזוג המודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009בנתונים שסיפקת, לך לרופא והעלה בפניו את כל הספקות והאפשרויות. בלי בדיקה לא ניתן להביע דעה במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?מיטל24/03/2009
טיפול ראשון איקקלומין וסת סדירה 27-28 וציסטה 5 ס"מ איחור בווסת 2 בדיקות שתן חיוביות ביום 32 דימום של יומיים וחצי שנפסק (ווסת מזה שנים 4-5 יום), בדיקת אולטרא סאונד יומיים לאחר הפסקת הדימום שחלות בגודל תקין ללא הציסטה רירית עובי 5.5. שאלתי כמו מה נראה המצב הזה כי לדברי הרופא עובי הרירית קצת לא תואם לסיום הווסת אשמח לקבל את חוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבצע בדיקת דם להריון ולחזור לרופא
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009והוא יהיה אז יותר חכם, כי יהיו לו כל הנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתילילך24/03/2009
האם בקע סרעפתי אצל עובר הוא מום מולד או שהוא יכול להגרם גם כתוצאה מעישון בזמן ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד על עישון
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009מום מולד הוא כל מה שהילד נולד איתו. המומים המולדים יכולים להיות תורשתיים או לא. באלה שאינם תורשתיים, לגבי חלק אנומכירים את הגורם, ובמקרים אחרים איננו יודעים. בקע סרעפתי בילוד הוא לא תורשתי, אך איננו יודעים את סיבותיו.
עישון הוא רעה חולה, בין בעת הריון ובין שלא בעת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית-בבקשה אני לחוצה....מיקי24/03/2009
שלום רב,
אני בת 24 ובשבוע ה-13 להריון.
היום עשיתי שקיפות עורפית, התוצאה היא כזאת:
שקיפות עורפית: 2.4 מ"מ.
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל האישה בלבד: 1:1404
סיכון משולב לתסמונת דאון לפי גיל ושקיפות עורפית 1:1577
מה זה אומר? אני ממש ממש דואגת ובוכה בלי הפסקה..
בבקשה תעזרו לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה הכנסי נא
ענבר.25/03/2009צרי איתי קשר למייל [email protected] אשמח לסייע לך בשאלתך. ואגב, ממש אין לך סיבה לדאוג על פניו לפי התוצאות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
ד''ר פרדי דוד26/03/2009זה אומר שהבדיקה תקינה ואת כבר יכולה להפסיק לבכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית משקלדניאל24/03/2009
ד"ר שלום רב,
אני בהריון שבוע 15 תחילת חודש רביעי .. מתחילת ההריון העלתי 5 קילו - אחות הריון ציינה שזה הרבה .
אני אוכלת כמו שצריך .. אני לא זוללת כל היום עוגות קצפת .. אני אוכלת אוכל בריא פשוט רעבה יותר..
האם 5 קילו זה הרבה ? מה עלי לעשות?? תמיד הייתי מלאה ולכן אינני רוצה לצאת אחרי ההריון עם עודף משקל רב.
אשמח לעזרתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לספור
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009נסי לדווח לעצמך כמה את אוכלת, ומה. יחד עם זאת, אל תצומי כל יום או כל היום. מה שחשוב הוא כמה תעלי מכאן ואילך. אם צריך, היוועצי בדיאטנית לצורך הנחיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות-קושי בזיהוי שקע מעל הסעדי24/03/2009
ערב טוב,
אני בשבוע 15+1. סקירת המערכות תקינה, אך הרופא ציין כי לא ניתן לזהות בפני העוברית שקע מעל הסנטר. האם יש לנושא חשיבות, פרט לנושא האסתטי? עלי לציין כי חליתי ב- CMV בוודאות בתחילת ההריון- סביב שבוע 3-4 (אם כי הסקירה מראה כי אין הסתיידויות במוח או בכבד). האם יש קשר בין השניים?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל שקע ניתן לראות
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009הסוקר היה צריך להסביר לך, לבקשתך, מה אומר מבחינתו אותו שקע, שהתקשה לראותו. על פי העובדה שלא שלח אותך הלאה, לבירור מעמיק נוסף, אני מניח שמדובר על תצפית חסרת משמעות מהותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןרחל24/03/2009
היה לי הריון כימי בשבוע 5 שאלתי האם ניתן להכנס בד"כ מהר להריון או שזה מעקב ואם כן הדימום של ההפלה נחשב מחזור וצריך לצפות לביוץ באותו החודש כמו בוסת רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם כווסת
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/2009ראי בדמם של ההפלה מחזור וסת, חכי לוסת הבא ואז תוכלי להרות ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה...חדשה.........24/03/2009
היי,
אני ב"ה בהריון תקין שבוע 15+0.
עד לפני שבוע+ לקחתי כמעט כל יום כדור אחד של חומצה פולית 0.4 מ"ג ובנוסף לקחתי גם כדור ברזל "פריפול" שהתברר לי שיש בו גם חומצה פולית במינון של 0.4 מ"ג.
זה אומר שלקחתי ביום 2 פעמיים 0.4 מ"ג חומצה פולית.
אני אשמח מאוד לדעת! אם אין בזה בעיה?מה לעשות? להמשיך רק עם ה"פריפול"?
תודה מראש על התשובה........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה
ד"ר פלד24/03/2009אפשר להמשיך רק עם פריפול
בכל מקרה לא נגרם כל נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה - סיכוי לתאומים?מיכלי24/03/2009
שלום רב אני בשבוע 4 + 2 ימים הבטא היום הייתה 1555 רציתי לדעת : 1) האם מדובר בבטא גבוה והאם יש סיכוי לתאומים 2) מתי להערכתך אפשר לבדוק דופק. בתודה מראש מיכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 לא נראה כתאומים
ד"ר פלד24/03/20092 עוד שבועיים ניתן יהיה לראות דופק ולהיווכח סופית שמדובר בהריון עם עובר יחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון בולטת לעובריתשיר24/03/2009
שלום!! במעקב התפתחות שבצעתי לעוברתי, שבוע 33, היא נצפתה כמוציאת לשון בתדירות גבוהה ביותר.. לצד זה נצפו גם ריבוי מי שפיר וגודל מעל לממוצע (חשד לסכרת, אני יודעת..) דאגתי נתונה לעניין הלשון. בדיקת מי שפיר יצאה תקינה ועדיין, האם יש הסבר מניח את הדעת או מחייב בירור עמוק יותר לעניין? האם זו תופעה מוכרת? מה כדאי לעשות? אשמח מאד לעזרה בעניין! אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות ליחידת סונר מיקצועית בבית
ד"ר פלד24/03/2009חולים על מנת לעבור בדיקה מדוקדקת של העוברית
לשון בולטת + ריבוי מי שפיר דורש ברור מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות!!!תמר24/03/2009
שלום שתי שאלות חשובות: 1.תאריך הווסת האחרון היה ב31.7.08 ואמרו לי לחשב את גיל ההריון לא לפי הווסת אלא לפי בדיקת האולטרסאונד שנעשתה לי בתחילת ההריון- 7.8.09. זאת אומרת שלפי האולטרסאונד אני עכשיו שבוע32+5. הרופאה אמרה לי עכשיו ללכת לפי תאריך הווסת ולא האולטרסאונד. האם זה הגיוני שפתאום ככה משנים לי את התאריך??? 2. יש לי שליית פתח מלאה והרופאה שלי אמרה שבמקרים כאלו צריכים להתאשפז כבר בשבוע 34 עד סוף ההריון. האם זה נכון??? קצת מדכא אותי להיות מאושפזת בבי"ח חודש שלם לכן חשוב לי לקבל חוות דעת שנייה בנושא. (ההריון תקין ולא הופיעו לי דימומים. החשש הוא שיופיע לי דימום) תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההריון
ד"ר פלד24/03/2009גיל ההריון נקבע לפי הוסת ואישור של בדיקת סונר מוקדמת אם יש סתירה בין 2 הנתונים בדיקת הסונר קובעת.
עליך להיות במעקב של יחידת אם עובר בבית החולים בו את אמורה ללדת והם יקבעו את סדרי המעקב ומועד הילוד שיהיה בניתוח קיסרי בשל שילית הפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון אגיסטןגלית24/03/2009
שלום אני בשבוע 19.2 להריון. האם ניתן להשתמש במשחת אגיסטן על בסיס יומי - בגלל אי נעימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא כל בעיה !!
ד"ר פלד24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברשושי24/03/2009
אני מגישה לאחרונה כאילו שהעובר התהפך עם הרגליים כלפי מטה, אני מרגישה לפעמים בעיטה אפילו מכאיבה לכיוון שלפוחית השתן... זה נראה כאילו הוא מנסה לצאת אומשהו כזה. זו תופעב נורמלית? תנועות חזקות יכולות לגרום לירידת מים חלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה שבוע את ?
ד"ר פלד24/03/2009תנועות חזקות לא גורמות לירידת מיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 26
שושי25/03/2009יש לציין שגם עכשיו וגם בהריון קודם - יש לי עוברים מאוד פעילים אני מרגישה הרבה תנועות חזקות.
בד"כ הבטן שלי אפילו זזה. אבל עכשיו כנראה שהוא התהפך עם הרגליים כלפי מטה והבטן לא זזה אבל התנועות החזקות לכיוון שלפוחית השתן דיי מציקות. השאלה רק אם זה דבר נורמלי? מצוי? יש מה להלחץ מכזה דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר מתהפך
ד''ר פרדי דוד26/03/2009את מרגישה את תנועות העובר וטוב שכך. לכל שאר שאלותיך: אין ממה לחשוש במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםדיקלה24/03/2009
שלום, אני בשבוע החמישי בהריון ראשון. האם גירודים בבטן הם נורמלים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד.
ד``ר איילון לחמן24/03/2009לדיקלה שלום.
לא גירוד בשבוע 5 אינו חלק קבוע מסימני הריון. יש לגשת להיבדק.(לא בלחץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)