מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלרופאיםמיטל22/03/2009
איחור בווסת סדיר של 26-27 בטיפול באיקקלומין תגובה של זקיקים וציסטה 5 ס"מ בדיקת שתן חיובית בזמן האיחור ודימום ביום 32 שנמשך יומיים במהלך הדימום שתן שלילי אחריו בדיקת אולטראסאונד נעלמה ה ציסטה ורירית 5.5 האם 5.5 זה נורמלי אחרי דימום?ואם לא האם יש ממה לחשוש כשהשתן היתה שלילית בדימום? אציין אין לי שום תופעות שמזכירות הריון ואני כבר ב5 וחצי במידה והיה ממשיך מה דעתכם?יש סיכוי שהמשיך בכלל ברירית כזו?ועם הדימום שהיה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם
ד"ר פלד22/03/2009רירית הרחם נושרת בזמן דימום ולכן הרירית דקה. בהנחה שאכן בדיקת ההריון שלילית מה שקרה הוא שהיית בהריון ( הריון כימי) ההריון פסק ולכן קיבלת וסת ( שלו את קוראת דימום) הדבר המשמח הוא שאכן "ניקלטת" להריון שזה דבר מבשר טובות לעתיד הדבר המעציב שאת קרוב לודאי כעת כבר לא בהריון. שורה תחתונה 1 לבצע בדיקת דם להריון 2 לדבר עם הרופא ולבצע סונר למצב השחלות 3 להתחיל מחזור נוסף בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בתחילת ההריוןדורית22/03/2009
שלום רב. האם זאת תופעה טבעית בשבוע 7 כתמים חומים יומיים ברציפות ולחץ בבטן תחתונה או שהדבר מעיד על בעיה כלשהי? במידה ויש הפסקת הריון בשבוע הנ"ל חלילה האם העובר נספג או מחייב גרידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים.
ד``ר איילון לחמן22/03/2009לדורית שלום.
כתמים חומים יכולים להיות כל דבר החל מכלום ועד הפלה. לכן אץ זקוקה לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית SMAצורית122/03/2009
שלום, אשמח להתייעץ עימכם בנושא שמדאיג אותי מאוד. בבדיקות הגנטיות התגלה שאני נשאית בגן אחד למחלת SMA (מוטציה SMN1) וגן אחד תקין. עקב כך, בעלי נשלח לבדיקת דם. בסיכום בדיקות הדם של שנינו נרשם שאני נמצאתי נשאית למוטצית (שינוי בגן) חסר באקסון 7 וגן אחד תקין ואילו בעלי נבדק לנוכחות אקסון 7 בגן SMA1 ונמצא שאינו נשא למוטצית החסר השכיחה. נרשם שבדיקה זו מכסה כ-90% מכלל השינויים הגנטיים המעורבים במחלת ה- SMA. הסיכון למחלת SMA בעובר קיים רק כאשר שני בני הזוג נמצאו נשאים של הגן, במקרים אלו הסיכון לעובר חולה הינו 25% בכל הריון. עם זאת- הם רשמו (וזה מה שנראה לי מדאיג וגם קצת סותר את המשפט הקודם): תוצאות אלו אינן שוללות, כאמור, אפשרות שיניב הינו נשא למוטציה שלא נבדקה. לאור האמור לעיל, הסיכון להולדת ילוד עם המחלה לא נשלל. הסיכון לאחר הבדיקה הינו 1:1800 לעובר חולה במחלת ה-SMA.יש לציין שאם ברצונכם להקטין עוד יותר את הסיכון הקיים למחלת ה-SMA בעובר, ניתן לעשות זאת ע"י בדיקת מי שפיר. 1:1800 נראה לי הסתברות גבוהה... אבל מצד שני- אני לא מבינה בכך. אני מודעת לסיכון של בדיקת מי השפיר ולכן רוצה להתייעץ עימכם האם כדאי לבצע אותה לאור הממצאים- 1:1800? אשמח לתשובתכם בהקדם... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma
ד``ר איילון לחמן22/03/2009לצורית שלום.
נתחיל מהסוף ונאמר שהסיכון של 1:1800 הוא מאד קטן.לא ציינת את גילך אבל זה מקביל לסיכון לתסמונת דאון בגיל צעיר של האשה.את כמובן מוזמנת לבצע בדיקת מי השפיר כדי לשלול הסיכון. הסיכוי להפלה בעקבות דיקור מישפיר הינו בין 1:200 ל- 1:300,כלומר הרבה יותר גבוה.לסיכום ממליץ שתתיעצי עם היועץ גנטי של הקופת חולים שלך או בתהש,וביחד תגיעי להחלטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאית SMA
צורית122/03/2009אני בת 33, האם אתה היית ממליץ לי להבדק בבדיקת מי שפיר? (מה הסיכון להפלות ולסיבוכים במי שפיר?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMA
ד"ר פלד22/03/2009SMA הינה מחלה קשה. יש לזכור כי גם בימינולרפואה אין מענה ותשובה לכל בעיה !! ולכן לא ניתן במקרים רבים לקבל תשובה של 100 אחוז. האם לבצע מי שפיר או לא זו החלטה מורכבת שניכללים בה הרבה גורמים. זו החלטה שאת חייבת לקבל עם בן זוגך וביחד עם הרופא המטפל שלך. אם את שואלת לדעתי וזו דעתי בלבד אני הייתי כן מבצע דיקור מי שפיר אבל כאמור זו דעתי ואני בטוח שתמצאי לא מעט רופאים שיחשבו אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאית SMA
צורית122/03/2009תודה על תשובתך. האם הסיכון 1:1800 לעובר חולה נחשב גבוה יחסית או יחסית נמוך? האם התוצאות של מי השפיר נותנים תשובה של 100%? אם לא- כמה אחוזים הם נותנים? מה בדיוק אומרת המחלה הזו? היא לא ניתנת לריפוי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצלחת פעולת המפיגין+צייטוטקאלמונית21/03/2009
שלום רב, לפני יומיים קיבלתי טיפול של מפיגיין והיום בבוקר (שבת) קיבלתי את המשך הטיפול: 2 גלולות של צייטוטק. כעבור 6 שעות עברתי אולטרסאונד ונמצא ששק ההריון עדיין שם ( אך ללא דופק עוברי)- אני בשבוע 6. מאז הצייטוטק עברו כבר 12 שעות. יש לי דימום אך לא כבד כלל. מה הסיכוי ששק ההריון שלי יפלט? האם הממצאים שציינתי מעידים על כך שאני שייכת לאחוזים הבודדים עליהם הטיפול לא עובד? אני מאוד בלחץ. אשמח לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקחת ציטוטק פעם נוספת
ד''ר יזהר בן שלמה21/03/2009ורק אחר כך להכריז על כשלון
פני לרופאיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה במקרה שאני לא לוקחת עוד צייטוטק
אלמונית22/03/2009מאז הצייטוטק עברו 36 שעות, האם יש עוד סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב אני מזכירה שיש לי דימום כל הזמן
אלמונית22/03/2009הדימום הוא כמו במחזור רגיל, ללא גושי דם, ועם מעט כאבי מחזור. אחרי כמה זמן כדאי להבדק שוב? כמה זמן כדאי להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףלירז21/03/2009
לפני שבוע הרגשתי כאבי גב כאבי בטן ומשהו מוזר בבטן עייפות ומתן בשתן . הרגשתי עיייפות חולשה קושי להתכופף ולעשות דברים לצערי שוב קבלתי מחזור האם זה מעיד על מחזור? או אל הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן פשוטה
ד"ר פלד21/03/2009להריון תיתן לך את התשובה חצי דקה לכל היותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה עושים?בקופת חולים
לירז21/03/2009האם זה נורמלי שיש מחזור בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה
לירז21/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
ד"ר פלד22/03/2009קונים בבית מרקחת. בדיקת דם בקופת חולים. בהריון אין מחזור אך יכול להיות דימום נרתיקי שאת קוראת לו מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בניגוב צואהדנה21/03/2009
ד"ר שלום רב, שבוע 23 להריון, שמתי לב בפעם השלישית(לא ברציפות) כאשר אני מנגבת את הצואה יש דם. אני נוטלת כדורי ברזל ולכן הצואה בצבע שחור אך היא גם קשה מאוד ביציאה. האם יציאות קשות זה אופייני להריון וניתן לעשות משהו בנדון?או מעיד על טחורים או דבר אחר? תודה רבה מראש על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לטפל בעצירות
ד"ר פלד21/03/2009ואם הדימום נמשך יש לבררו אצל כירורג או רופא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או דימום?מורן2621/03/2009
שלום רב על פי החישוב אני אמורה להיות בשבוע 3. תאריך וסת אחרונה 21.2. היום בבוקר גיליתי דימום קל בעיקר בניגוב,האם המשמעות שקיבלתי מחזור או שזה דימום נורמלי ומה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע בדיקת הריון
ד"ר פלד21/03/2009ואז תדעי האם מדובר בוסת ( בדיקת הריון שלילית ) או בדימום במהלך הריון ( בדיקת הריון חיובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל האם לבצע
מורן2621/03/2009בדיקה היום או מחר בשתן ראשון במידה וחיובי-לגשת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבדיקה בשתן שלילית
ד"ר פלד21/03/2009לא צריך לעשות כלום אם בדיקת השתן חיובית יש לבצע בדיקה כמותית בדם ולפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזל וקרם אגיסטןמימי21/03/2009
אני בשבוע 21 ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. האם שימוש בכדורי ברזל מסוג אקטיפירן יכולים לגרום להאצה בחילוף חומרים (אני יודעת שבד"כ זה ההיפך)ובכלל מהן תופעות הלוואי שלא צריכות להדאיג כתוצאה מהשימוש בהם? 2. האם השימוש בקרם אגיסטן לטיפול בפטריה בנרתיק מותר בהריון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה 1 -- לא
ד"ר פלד21/03/2009שאלה 2 כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בביוץסיון21/03/2009
בזמן הביוץ היתה לי דלקת בדרכי השתן, הייתי במיון וקיבלתי כדורי סידורל (האדומים) ואנטיביוטיקה אין לי מושג איזה ניסיתי גם לברר ולא הצלחתי. לאחר כחודש גילית שנקלטתי ואני בהריון , השאלה שלי היא האם לקיחת אנטיביוטיקה בזמן הביוץ יכולה לגרום לבעיות בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא !!
ד"ר פלד21/03/2009בהצלחה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית21/03/2009
שלום רב,הנני בשבוע 14 הכל תקין ,מאז נטילת ויטמין "פריג'נטלי" הנני סטבלת מבעיית עצירות קשה וקיבה כהה-הבנתי שהנ"ל נגרם כנראה מהברזל שנמצא בויטמין זה - מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף את הכדור
ד"ר פלד21/03/2009לסוג אחר כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות להולדת בתהילה21/03/2009
שלום, רציתי לדעת כיצד ניתן להגביר את הסיכוים להולדת בת? שמעתי שאם מקיימים יחסי מין יומיים שלושה לפני ביוץ , אז הסיכוי הוא יותר גדול. האם זה נכון? האם יש שיטות נוספות שעשויות להגביר את הסיכוי להולדת בת? כמו כן, רציתי לברר מה העלות לבחירת מין הילוד במסגרת הפריה ? תודה מראש הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרונית נכון
ד''ר יזהר בן שלמה21/03/2009שקיום יחסים עד 3 ימים טרם הביוץ מגביר סיכוי לבנות (85%). יש המוסיפים שינויי תזונה, אך אני בספק אם זה עוזר.
אבחנה טרום השרשתית בהפריה חוץ גופית, במטרה לבחור את מין העובר, מאושרת במדינת ישראל רק למי שיש לו לפחות ארבעה מהמין השני. כאשר מאשרים, זה עולה כ-15,000 דולר או אולי מעט פחות. צריך להתעניין ישירות ביחידות המבצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כווצים בבטן התחתונהתמי20/03/2009
שלום ושת שלום אני בתחילת הריון ויש לי לפעמים כווצים בבטן התחתונה במיוחד שני משתעלת כווצים ממש חזקים האם יש ממה לחשוש או שזה רגיל אשמח לתשובתכם בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לדאוג
ד''ר יזהר בן שלמה20/03/2009בתחילת ההריון ייתכנו שנויים בתחושת הגוף.
מה שאינו כאב, אינו מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון בהנקההגר20/03/2009
תודה על התשובה המהירה! ברצוני לדעת אלו גלולות לקחת על מנת למנוע הריון כאשר אני מניקה. בנוסף, קראתי בספרים כי במהלך הנקה מלאה בשלושת החודשים הראשונים להריון הסיכוי לביוץ נמוך מאוד, האם זה נכון? ילדתי לפני כחודשיים ועדיין לא קיבלתי מחזור, האם הסיכוי שלי להכנס להריון נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש גלולות מיוחדות
ד''ר יזהר בן שלמה20/03/2009הסיכוי שאת כבר הרה הוא נמוך ביותר.
יש לפנות לרופאך כדי שירשום את הגלולות המיוחדות לזמן ההנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולת פוסטינור בזמן הנקההגר20/03/2009
שלום, לפני כחודשיים ילדתי ואתמול אני ובעלי קימנו יחסי מין עם קונדום אשר נקרע במהלך קיום יחסי המין. אני מניקה וחוששת להיכנס להריון בשלב מוקדם כל כך,ברצוני לקחת את הגלולה של היום שאחרי, האם היא מסוכנת בזמן הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל בעיה בפוסטינור בהנקה !!
ד"ר פלד20/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןמור20/03/2009
בת 31 הריון ראשון (עובר 1), מתכננת טיסה לארה"ב בין שבועות 17 עד 19. האם יש סכנה בטיסות ארוכות בזמן הריון ומה הסכנות? האם זה עוזר לקצר את זמן הטיסה הממושכת ע"י תחנת ביניים באירופה לדוגמא? מה המלצתך? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
ד"ר פלד20/03/2009בהריון יש תופעה של קרישיות דם מוגברת. גם טיסה ממושכת היא גורם סיכון לקרישיות יתר. יש לשתות הרבה בטיסה על מנת שלא להתיבש. יש להרבות בטיולים במטוס על מנת שלא יווצרו קרישים בגפיים התחתונות. יש רופאים שבמקרים מסוימים ממליצים על זריקת קלקסאן חד פעמית לפני הטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)