מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ווירוס הפפילומהלירון31/03/2009
שלום
אני בחורה בת 25.5 ולפני כשנתיים וחצי נדבקתי בוירוס הפפליומה מבן זוגי דאז המתבטא בהופעת יבלות באזור איבר המין. מרגע הגילוי אני במעקב אצל רופא ועוברת בדיקות פאפ כל שלושה חודשים ואף עברתי ביופסיה. אני בהריוני הראשון בשבוע 17 ובתחילת ההריון הייתי בבדיקה שיגרתית אצל הרופא והוא אמר לי לחזור אליו כשלושה חודשים אחרי הלידה כיוון שאין דרך לטפל ביבלות עכשיו.
שאלתי היא האם באמת אין דרך טיפול אם כי רק מניעה של המצב והאם הוירוס יכול לסכן את העובר באיזשהי דרך ובהנחה שהיבלות הן חיצוניות בלבד, האם קיים סיכון בלידה רגילה ועדיף ללדת בניתוח קיסרי?
אני מאוד מודאגת ואשמח לקבלת תגובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לטפל בפיפלומה גם בהריון !
ד''ר יואב פלד31/03/2009יש לדון על דרך הלידה עם הרופא המטפל
ברוב המקרים יומלץ על לידה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וצמאוןלירון31/03/2009
שלום
אני בשבוע ה-17 להריוני הראשון ובימים האחרונים אני מרגישה תחושת צימאון כל הזמן (מרוב שאני שותה המון מים, יש לי כאבי בטן) ורציתי לדעת האם יכול להיות שהתפתחה אצלי סכרת הריונית שכן אמי ואביה חולי סכרת?
חשוב לי לציין כי איני אוכלת כמעט כלל חטיפים וממתקים וכמו כן, איני שותה כלל שתיה מתוקה מלבד 1-2 כוסות נס קפה ביום עם כפית וחצי סוכר אך מה שכן אני אוכלת 2-3 פירות ביום ובעיקר תפוחי עץ צהובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי העמסת סוכר
ד''ר יואב פלד31/03/200950 גרם ותדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותרינת31/03/2009
עשיתי אתמול שקיפות עורפית שבוע 12 בדיוק. הבדיקה בוצע בבית חולים ודי התאחזבתי ורמת הביצוע.
קודם כל הרופא עשה את השקיפות לא וגינלית אלא דרך הבטן ואמר שזה גם אפשרי ומספיק למדידה אם העובר בתנוחה הנכונה. האם זה נכון?
על דף התוצאות לא היה חישוב הסיכון אלא המדדים בלבד שהוא אמר שהם תקינים: CRL-52. והשקיפות 1ממ. לפי הבנתי זה תקין. מזלי שעשיתי גם בדיקת דם שתשכלל את התוצאות אבל אם לא הייתי עושה למה לא נותנים תוצאות משוכללות לפי US.?
קראתי באיזה מקום שאפשר לבדוק בשקיפות הימצאות או היעדר מחיצת האף וזה עוד יותר מעלה את הדיוק של התוצאה - האם זה לא רוטינה בכל בדיקת שקיפות אלא דבר חדש שעוד לא נכנס בכל מקום.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר יואב פלד31/03/2009הבדיקה שבוצעה בבית החולים היא בדיקה ציבורית.
לכן ניתן להניח שהרופא שביצע אותה הוא מנוסה וביצע את הבדיקה לפי ההוראות והנוהלים המתאימים.
כמובן שניתן להרחיב את הבדיקה ולראות דברים נוספים.
למשל את עצם האף או למדוד את אורך צוואר הרחם ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחה ומחיקהשני30/03/2009
שלום,
אני בשבוע 37+3
אתמול בלילה היו לי צירים מאוד צפופים, חלקם קצת כאבו חלקם לא
תיזמנתי ציר למשך כמעט דקה כל כמה דקות בין 3 ל 5
היום בבוקר הרופא ראה מחיקה של 60% ופתיחה של 1 וחצי
הוא אמר שזה כנראה מעיד על לידה קרובה מאוד ביום יומיים הבאים
כי כך לא סוחבים מעבר
השאלה שלי אם זה אכן נכון ברוב המקרים או שיש מקרים
שאפשר להיות עם נתונים כאלה גם יותר?
אם הלילה יחזרו לי הצירים בתדיראת כה צפופה זה אומר שהפתיחה ממשיכה לגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחה ומחיקה
ד''ר שמואל פנסקי31/03/2009אף אח'ד בעולם אינו יודע מהו השילוב הגורם לתחילת לידה , בבתהליך לידה רגיל הצירים הופכים עסים יותר ה, המירווחים בין המירים קצרים , ולאחר תקופה של הכנה (השלב הלטנטי או החביוני בעברית) נתחילים להרגיש בבדיקה פתיחה גוברת , במידה והתסמינים חלפו, לא ניתן לדעת מתי תתחיל הלידה , היו לי מספר לא קטן של יולדות ש"סחבו " שבועות לאחר שהחלה פתיחה ואף גדולה משמעותית מזו שאת מתיינת . סבלנות , הדבר האמיתי יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריליאור30/03/2009
שלום רב,
קיבלתי תשובה של החלבון עוברי AFP- 2.43, נאמר לי שזה לא כ"כ תקין.
שתי הפרמטרים האחרים תקינים. כנ"ל שקיפות וסקירה מוקדמת.
שקלול מחושב של בדיקות וגיל- 1:3174.
נלחצתי מאוד. יש על מה? מה הערך הזה אומר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים..
ליאור30/03/2009אם זה חשוב, אני בת 32, ההריון מהחזרת מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
ד''ר שמואל פנסקי31/03/2009רמה כזו של חלבון עוברי מגבירה במיקצת את הסכון לבעיות הקשורות לדלף של החלבון העוברי המתאפשר ע"י פתח בד"כ במערכת העצבים , או סביב הטבור , כיוון שהעלייה הינה קטנה , הסכוי מצויין שאין כל בעייה . הדבר דורש שבעת הסקירה המאוחרת ישימו דגש על מימצאים היכולים להיות לכך , והבדיקה תבוצע ע"י רופא שהוכשר (level 2 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוחה - אשמח לייעוץדניאל30/03/2009
שלום רב-
אני בהריון( 12-3 בטא 94 , 17-3 בטא 642 ) (מחזור אחרון 7-2, אוביטרל 25-2) הזרעה ב 26-3 וקיום יחסים גם יומיים אחרי.
ב - 26-3-09 אולטרסאונד וגינלי ראשון , נצפה שק הריון תוך רחמי (8X5 ממ) עם טבעת כפולה (אינני יודעת למה הכוונה) ,לא נצפה עדיין עובר או דופק או שק חלמון
ב- 29-3-09 הייתי אצל הרופא שלי (מומחה לפריון כמובן) שאמר כי התוצאות לא תואמות את השבוע המצופה וכי ציפה לפחות לשק חלמון - כמובן המליץ לראות מה יראה האולטרסאונד הנוסף שנקבע ל 2-4-09 אך הוא אינו בטוח שההריון תקין
אני יודעת שרפואה אינה מדע מדויק אך האם תוכלו לומר לי מהם הסיכויים להריון תקין -
האם תואם את השבוע בו אני נמצאת או זה מבשר רעות להמשך
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוחה - אשמח לייעוץ
ד''ר שמואל פנסקי31/03/2009הפרש של 3 ימים בין 2 בדיקות US הוא קצר מדי , אני מניח שיש גם הבדל בין המכשירין ובין הבודקים , כ 4 שבועות לאחר ההזרעה ניתן לרות שק הריון סדיר עם עובר בתוכו ב US נרתיקי, המתיני ואני תקווה שתהני מהריון מוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
דניאל31/03/2009האולטרסאונד הנרתיקי הראשון והיחידי (הרופא שלי רק הסתכל על תוצאות הבדיקה לא ערך בדיקה נוספת) נערך 4 שבועות בדיוק אחרי ההזרעה ולא ראו עובר רק שק הריון (אפילו לא שק חלמון) ומכאן הדאגה
אבל תודה
אמתין בתקווה לאולטרסאונד השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שליה קלהשרון30/03/2009
שלום רב
אני בשבוע 9+2. בשבוע שעבר (8+5) היו לי כ- 48 שעות של דימומים קלים ביותר (הפרשות חומות ולא ממש דם). כשהגעתי לרופא הוא עשה לי אולטרסאונד ונצפה דופק. הוא טען שעל פניו הכל נראה בסדר ולטענתו מדובר בהפרדות שיליה קלה. הרופא שלי לא מרבה במסירת אינפורמציה. מה זה אומר? האם זה מראה על בעיה מתמשכת או משהו חולף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שליה קלה
ד''ר שמואל פנסקי31/03/2009הפרגות שלייה הינה מושג של הריון מתקדם (בד"כ מדברים על מחצית השנייה) , שלבי ההריון הראשונים דימום קל הוא מימצא שכיח , נובע מיצירת הקשר בין השלייה נוצרת לכלי דם ברחם , במידה וניצפה דופק הסכוי מצויין שההריון ימשיך לסיום מוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מטרידיםסיגל30/03/2009
שלום
בת 31 שבוע 20+5 מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי ראש הולכים וחוזרים, לפעמים הם נמשכים ימים שלמים. ומפריעים לי במהלך היום בעבודה ובבית בטיפול בילדה שלי.
א. האם זה שכיח בהריון?
ב. יש משהו לעשות להקלה לפעמים זה ממש מטריד ומפריע לי לתפקד...
ג. האם זו סיבה להיכנס לשמירת הריון?
(יש לציין שאני לא לוקחת ברזל אבל ההמוגלובין הוא 10.3 האם זה קשור לראייה כי אני משתמשת במשקפיים לצפייה בטלוויזיה)
אשמח לתשובתכם המקצועית!
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש מטרידים - אפשר תשובה??
אורית31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד''ר יואב פלד31/03/20091 בדיקת ראיה עדכאנית
2 הפניה לרופא נוירולוג שתחום התמחותו כאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- (1) ריח רע מהנרתיק (2) קשיי נשימהט29/03/2009
שלום לרופאים,
אני בשבוע 20 ויש לי שתי שאלות (שאינן קשורות זו לזו):
1 - כבר זמן מה לאורך ההיריון יש לי ריח ממש רע מהנרתיק. לא משהו שמקלחת משכיחה. אני מחליפה תחתונית בתדירות גבוהה, אבל הדבר לא עוזר, ומציק לי מאוד. אני נאלצת לכבס כל יום את המכנסיים שלבשתי באותו היום, משום שהריח כה חזק ועובר את הבד. אין לי הפרשה כמעט, אין גירודים או כאבים - רק ריח רע. מה זה אומר, האם זה בסדר, ומה אפשר לעשות כדי לטפל, אם בכלל?
2 - אני סובלת מקשיי נשימה שאין להם טיפול, בלי קשר להיריון, ומגיל צעיר, בשל חוסר מעבר אוויר דרך האף, וקוצר נשימה ריאתי. הדבר החמיר לאחרונה - האף סתום, והנשימה קצרה, מהירה וקולנית מעט. אני יכולה לשאת את זה, אבל חוששת משני דברים: א'-שזה מזיק לעובד וגורם לפחות חמצן להגיע אליו, ב'-שלא אוכל לנשום בצורה יעילה במהלך הלידה. האם חששותיי מוצדקים? מה עליי לעשות בעניין?
תודה רבה על תשומת הלב.
בברכה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
אסתר02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשניי הנושאים רצויה בדיקה
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009פני לרופא המטפל ויש סיכוי טוב שימצא פתרון לבעיה הראשונה.
החשש שלך מנזק לעובר אינו מוצדק, מפני שאם את חיה עם רמת כניסת האוויר שלך, גם עוברך חי איתה היטב. בכל מקרה, עדיף שרופאך יבדוק אותך ויחווה דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אסתר02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן - חשובsol29/03/2009
שלום ד"ר. הייתי היום בבדיקה שגרתית אצל האחות ורופא הנשים. אני בשבוע 25+3, הריון שני, ברוך השם ללא בעיות מיוחדות. כל בדיקותהשתן בהריון הנוכחי יוצאות עם לואוקוציטים וחלבון. לאחר עשייתתרבית, תמיד יוצא סטרילי.
היום שוב יצאה בדיקה עם חלבון ++ ולואוקוציטים+++. יש ממה לחשוש? אין לי בצקות, ועליתי בחודש וחצי האחרונים 2 ק"ג. אמרתי לרופא שיש לי לחץ מדי כמה דקות לשירותים (לתת שתן), אך הוא אמר שאין ממה להתרגש.
לחץ דם תקין הבנתי מהאחות 122/81. בבדיקת סוכר הרגילה יצא 175 (של ה- 50 גרם). יש לי תור השבוע לעשות את הבדיקה השנייה של ה- 100 גרם.
יש ממה לדאוג??
אודה לתשובתכם.
ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטיפול טוב
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009לפי הפירוט שלך את מטופלת בדרך המקובלת והנכונה. אין סיבה לדאגה. לא בכל פעם שנותנים לבצע בדיקה נוספת יש מקום להכנס לפאניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 39+4 ימיםחסוי29/03/2009
שלום רב.
הריון ראשון. שבוע 39 וארבעה ימים. בבדיקה היום הרופא ציין: צואר רחם אחורי, מעט מקוצר סגור ראש -3 bps 8
אגן תקין.
מה ההסבר למה שכתב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהכל בסדר
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009המשמעות היא שאת עדיין לא בלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר שיש עוד זמן?
חסוי29/03/2009האם זה אומר שבוודאות הלידה רחוקה? או שהכל יכול להשתנות תוך רגע ויתחילו תופעות לידה (פתיחה, ירידת מים וכו)?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על התייחסות על השאלה המשנית
חסוי31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דרך לדעת תוך כמה זמן
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009האם 8 שעות או 8 ימים. יחד עם זאת, רק בסרטי קולנוע יולדים תוך רבע שעה מההתקעות במעלית ועד החילוץ. בחיים זה תמיד יותר הדרגתי, ולכן אין מה להלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- notching בעורקיי הרחם - מה זה?sari29/03/2009
שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי,
בסקירה המאוחרת התגלה notching דו צדדי בעורקי הרחם, s/d 3.12 מעט מוגבר.
מאוד אשמח לדעת מה זה אומר?
אין לי לחץ דם כללי גבוה (אפילו קצת נמוך). הרופא אמר שאני צריכה להיות במעקב לחץ דם של עורקי הרחם, אחת לחודש.
האם מותר לטוס לחו"ל במצב כזה? האם יאשרו לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לגמרי ברור
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009מדבריך לא ניתן להבין האם המושג NOTCHING מתייחס לתבנית הזרימה בעורקי הרחם או לממצא אנטומי בהם. כדאי מאד שתשאלי את מי שקבע את הקביעה, מהי בעיניו המשמעות המדוייקת שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא כתב - למעקב זרימות דם ולחץ דם
sari29/03/2009רופא הנשים של הקופה (לא זה שעשה את הסקירה) הפנה אותי לרופאת המשפחה שתתן לי הפניה. זו אמרה שאין לה מושג מה זה.
בבדיקה הוא אמר שהמשמעות היא לחץ דם מעט מוגבר בעורקים של הרחם, ושזה אומר שאני עלולה לפתח לחץ דם כללי המעלה סיכון לרעלת הריון.
ניסיתי לפנות לרופא שעשה את הסקירה אך הוא אינו במרפאה בימים הקרובים.
מה המשמעות של notching? האם מותר לטוס במצב כזה? כמובן שאיני מצפה שתתן לי אישור לטוס, אך אני רוצה להבין באופן כללי האם טיסה במצב זה מגבירה סיכון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאקרן29/03/2009
תאריך מחזור אחרון 16.02 היום 29.03 בטא 2104 האם ערך תקין רק היום עשיתי בדיקה ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009כדאי לעבור בדיקת אולטרהסאונד ואגינלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן29/03/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
קרן30/03/2009היום ביצעתי בדיקה U.S ולאחר שהגעתי הביתה גילתי כתמים חומים על התחתונים האם יש סיבה לדאגה אודה מראש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותרדתאנונימית29/03/2009
שלום לך ד''ר.. אני בשבוע 9+3 היום זה הריון icsi בשל בעיית רע אצל בעלי.. אני בת 24 זהו הריון שני שלי כאשר הריון הראשון הסתיים בגרידה עקב הפלה טבעית בשבוע 7 ... השאלה שלי היא כזאת.. כבר ראו דופק לעובר ועובר שמתפתח טוב מאוד לפי השבוע שלו אך אני בכול זאת דועגת מה קורה איתו שם בפנים כי האולטראאונד הבאה שלי רק בעוד חודש ואין לי מושג מה איתו שם בפנים עם הוא עדיין חיי ויש דופק? יש לציין שאף רופא לא רוצה להפנות אותי לאולטראסאונד כי הם אומרים שזה מיותר אך לפי מה שאני יודעת בגלל שזה הריוןicsi אמורים לעקוב אחריו יותר מאשר הריון רגיל לא? יש לציין שאין לי דימומים (היו הכתמות חומות מתחילת ההריון עד שבוע 8 והפסיקו לפני שבוע) ואין לי כאבים ולא כלום.. תאכלס אני בכלל לא מרגישה שאני בהריון כי אין לי גם סימני הריון לא בחילות ולא כלום...האם אני יכולה בכול זאת לדרוש מהרופא הפניה לאולטראסאונד כול 10 ימים בערך כי ההריון הזה הושג לאחר 7 שנים של ניסיונות כושלים.. ועוד שאלה קטנטונת היום רבתי עם רופא משפחה שלי בגלל חוצפתו והוא צעק עליי והתעצבנתי מאוד ובשל כך בכיתי כשיצאתי ממנו האם נגרם נזק לעובר? תודה לכם על העזרה מראש (וסורי על המגילת אסתר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009ברור שהבעיה שלך כרגע היא דאגה. מבחינת שגרת המעקב אין צורך אוביקטיבי. כדי לענות על הצורך שלך באולטרהסאונד, שאינו הכרחי, מצאי בקרבת מקום מגורייך רופא נשים, שישמש כרופאך האישי. הדבר אומנם יותר יקר, אך יתכן שמבחינתך הוא כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
אנונימית29/03/2009אין בעיר שלי רופא נשים בכלל רק בעיר שליד שזה 20 דקות נסיע ולשלם לרופא פרטי אין לי כסף ממש.. השאלה שלי היית האם כן עליי לדרוש אולטראסאוד כול 10 ימים בגלל icsi או שפשוט לשבת ככה ולחכות עוד חודש וליראות מה קורה עם העובר? ומה גם שאין לי תופעות של הריון בכלל ואני לא מבינה למה לכולם יש משהו לפחות ולי כלום למראות שאני בוודאות בהריון כבר עם עובר עם דופק ותואם את השבוע שלו.. למה לי אין תופעות של הריון בכלל? האם הדבר מראה על בעיה? ועוד שאלה יש לי הפניה לדיקור מיי שפיר בשבוע 20 בערך בגלל icsi אני ובעלי לא כול כך רוצים לעשות את זה בגלל הסיכון שבזה ומה גם שאני רק בת 24 ולא ניראה לי שתהיה בעיה.. האם אפשרי לא לעשות? תודה על תשובתך.. ישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה עדיין לתשובה
אנונימית31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליי תמיד? אני מחכההההה
אנונימית01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה אין בעיה על תענו אני כבר יסתדר
אנונימית01/04/2009ממש תודה רבה לכם על היחס.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך בה הרית, שייכת לעבר
ד''ר יזהר בן שלמה02/04/2009את עומדת בפני מצב, שרבות מן הנשים במצבך חוות. מטיפול אינטנסיבי כמעט יום יומי, הן עוברות למצב, שבו לא קורה כלום. מצד שני, הריון כבר אינו מחלה או בעיה, ולא ממש צריך לעשות משהו כל כמה ימים.
אשר לסוגיית האבחנה הגנטית באמצעות דיקור מי שפיר, אין בה הכרח ואינכם חייבים בכך. ההמלצה לביצוע דיקור, כאשר הסקירה המוקדמת תקינה, היא מאד יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםליה29/03/2009
אני מתכננת להיכנס להיריון בעוד חודשיים שלושה ב'ה
ויחד עם זאת אני רוצה להתחיל כבר היום ללכת לחדר כושר.אמרו לי שזה לא מומלץ לפני היריון. והשאלה שלי האם זה נכון? האם עליי לדחות את האימונים עד אחרי הלידה או שאני יכולה להתחיל להתאמן כבר מעכשיו ללא חשש ?
תודה מראש
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לך הכל
ד''ר יזהר בן שלמה29/03/2009מי שאמר לך את השטות שציטטת, לא היה בעל ידע בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)