מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא לקיחת כדורי אסטרופם לאחר הפלהרוני09/05/2016
אני 3 שבועות אחרי גרידה (בשבוע 9) לפני ההריון השתמשתי בכדורי אסטרופם לדחיית ביוץ. רציתי לברר האם יש בעיה להמשיך בכדורים מיד עם הופעת המחזור הראשון או שיש צורך לחכות לכמה מחזורים? האם יש בעיה לקח אותם למרות שיתכן שלאחר ההפלה המחזוריות השתנתה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא לקיחת כדורי אסטרופם לאחר הפלה - תגובה
ד``ר אריה לידור15/05/2016שלום לך
המתיני עד לאחר הוסת הראשון שתקבלי אחרי הפלה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת - כאבי מחזור, כאבים בגב תחתון שבוע 12שירה09/05/2016
שלום
אני בשבוע 12 לאחר שקיפות עורפית
במשך 3 ימים אני מרגישה דקירות לסירוגין וכאבים בגב התחתון (כמו תחושה של כאבי מחזור).
האינטרנט שופע במידע שחלקו גם לא נכון וקראתי שיש התרחבות של הרחם וגם של האגן
האם זה נכון ?
הרופא נשים שלי לא עובד היום ואין לי את מי לשאול האם הכאבים הם סבירים
זה לא נמשך לאורך כל היום בעיקר בבוקר ובערב
אודה לתשובה
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
שירה09/05/2016אציין כי אין דימום או הפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע ביופסיה לנקודת חן שבוע 26לימור09/05/2016
בביקורת אצל רופאת עור היא סימנה נקודת חן כחשודה.
אני מתלבטת האם לבצע את הביופסיה עכשיו או להמתין עד לאחר הלידה (כ- 4 חודשים)
רציתי לדעת מה הסיכון להריון בביצוע הביופסיה מבחינת ההרדמה המקומית והאם קיים סיכון לזיהום הפצע המהווה סיכון להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע ביופסיה לנקודת חן שבוע 26 - תגובה
אין כל סיכון להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בפלאש בהריון - האם מסוכן?נטלי08/05/2016
שלום
יכול להיות שהשאלה תשמע מצחיקה אבל רק כדי לוודא - צילמו אותי עם פלאש מקרוב והפלאש די סינוור אותי כי הסתכלתי למצלמה ולא ציפיתי לזה (זה היה בחושך). אני בשבוע 35. האם זה איכשהו האור של הפלאש והסינוור ממנו יכול לעשות משהו לתינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום בפלאש בהריון, מסוכן? - תגובה
ד``ר אריה לידור08/05/2016שלום לך
אין חשש
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חוזר בתפרים לאחר 7 שב' מהלידהאפרת06/05/2016
שלום,
עברתי לידה עם קרעים פנימיים בדרגה 2 + חתך החיץ. לאחר 3 שבועות עברו לי הכאבים. כעת לאחר 7 שבועות אני מרגישה שוב כאבים, גם בעמידה.
האם יש סיבה לחשש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חוזר בתפרים לאחר לידה - תגובה
רצוי לפנות לבדיקה חוזרת
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ה- GBS בשתי פעמים שונותנטלי05/05/2016
שלום,
באחת התרביות שתן שביצעתי בזמן ההריון יצא לי תוצאה של GBS חיובי(אחת מתוך 6 תרביות במהלך ההריון)
עכשיו אני בשבוע 35 וביצעתי לפני יומיים גם תרבית שתן וגם בדיקה לGBS עם שני מטושים(רקטלי ווגינלי). הפעם יצא שלילי.
מה זה אומר לגבי קבלת אנטיביוטיקה בלידה?
האם עדיין אצטרך לקבל או שלא? הבנתי שהתוצאה תרפה לתקופה מסויימת האם זה נכון?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ה- GBS בשתי פעמים שונות - תגובה
אינך צריכה אנטיביוטיקה בלידה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד שבוע 6 כתוב עוברים ביכוריאלים -ביאמניוטים מה זה אומר?סהר05/05/2016
שלום רב -
היום עשיתי אולטראסאונד הריון שבוע 6
רשום עוברים ביכוריאלים - ביאמניוטים
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד שבוע 6 כתוב עוברים ביכוריאלים -ביאמניוטים מה זה אומר? - תגובה
תאומים נפרדים כל אחד בשק שלו ועם השליה שלו
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישי , שאלה על בטא גבוהה בשבוע 5מילי04/05/2016
שלום רב,
אני כעת בשבוע 5 (פלוס 6) להריוני, ובבדיקת בטא שביצעתי בדיוק לפני שבוע (4 פלוס 6) התקבלה תוצאת בטא של 21,320.
האם התוצאה תקינה? מדברים שקראתי הבנתי שהתוצאה גבוהה מדי.
זה הריון שלישי ובקודמים לא היו תוצאות גבוהות כל כך, אבל גם גיליתי את ההריון מעט מוקדם יותר.
אשמח לדעת אם דורש בירור נוסף, התור שלי לבדיקת דופק הוא רק בעוד שבועיים.
תתתתתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלישי , שאלה על בטא גבוהה בשבוע 5 - תגובה
פני לבדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חלבון עוברי בבקשה עזרה תודה מראשמור04/05/2016
שלום לכם
מצורף מסמך לתשובה של החלבון עוברי.
האם תקין?
בנוסף נמצא מוקד אקוגני בחדר ימין ושמאל של הלב
מחכה לאקו לב.
שקיפות 2 ממ
מחכה לסקירה .
האם תשובת החלבון מורידה את הסיכון שהעלו המוקדים והשקיפות
יש סיבה לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכם דילגתם עליי
מור10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה חלבון עוברי בבקשה עזרה תודה מראש - תגובה
בעקבות ממצאים אלו ממליץ על יעוץ גנטי ושקילת אפשרות לבצוע דיקור מי שפיר . כמו כן אקו ללב העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר בשד הריון תאומים שבוע 32מאיה04/05/2016
שלום
אני בת 31 כרגע בהריון תאומים שבוע 32 (IVF)
לפני 3 שנים גילתי גוש שפיר בשד ימין ומאז במעקב כל חצי שנה עושה בדיקת אולטרא'.
הגוש סטטי עם גבולות סדירים תמיד. היום עשיתי שוב את הבדיקה וראו שהגוש גדל קצת.. עדיין עם גבולות סדירים. האם זה בגלל ההריון? האם זה מסוכן שזה גדל? האם הגוש יחזור למימדיו הרגילים לאחר ההריון? האם מותר להניק עם גוש שפיר? ההנקה יכולה להחמיר את המצב?
מתי יהיה אפשר להסיר את הגוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שפיר בשד הריון תאומים שבוע 32 - תגובה
קרוב לוודאי שצמח משום ההריון וצפוי לקטון לאחר הלידה. אין בעיית הנקה. פני לבדיקת כירורג שד
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגה? הריון ראשוןדריה04/05/2016
שלום למומחים.
אני שבוע 23. אתמול עשיתי בדיקת אולטראסונד . בבדיקה משקל העובר 600 גרם. אורך הראש בסדר. אורך הבטן מתאים לשבוע 24. אורך הרגל מתאים לשבוע 22
האם יש סיבה לדאגה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיבה לדאגה? הריון ראשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016יש שינוי בין עובר לעובר
צריך לודא גיל הריון וצמיחה תקינה של העובר.
עדיף ע"י רופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לדאגה? הריון ראשון - תגובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016שקיפות 11-13 שב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות את הבדקות סקר ושקיפות לזיהוי מומים בעובר לאחר שבוע 13?אנונימית03/05/2016
שלום, גיליתי שאני בהריון מבדיקה ביתית. תאריך המחזור האחרון שלי היה בסוף פברואר או תחילת מרץ (אני לא זוכרת תאריך מדוייק) זה היה מחזור ראשון לאחר נטילת גלולות ויש לציין כי המחזור שלי אינו סדיר.
אני שוהה בארצות הברית והביטוח שלי אינו תקף לבדיקות הריון. האם ניתן לחכות עם הבדיקות עד ל 30/5 כשאגיע לארץ? או שזה כבר מאוחר מידי? (חשוב לי לבצע את השקיפות העורפית ובדיקות הסקר)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לעשות את הבדקות סקר ושקיפות לזיהוי מומים בעובר לאחר שבוע 13? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016סקירה ראשונה 14-16 שב
שניה 20-24 שב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יהיה מאוחר מידי לבצע שקיפות
אנונימית04/05/2016על פי תחילת המחזור האחרון אני כבר בשבוע 9 ואוכל לעשות את הבדיקה רק ב 30/5 (שבוע 13-14) אך מאחר והמחזור שלי אינו סדיר אני לא בטוחה בדיוק בשבוע ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי מחיצה ברחם אשמח לדעת על מקרים של הריון תקין על אף המחיצהגילי03/05/2016
אשמח לדעת, האם יש מקרים שניתן להחזיק הריון על אף שישנה מחיצה ברחם .
הייתה לי מחיצה מלאה ונותחתי כעת יש לי 30-40%- הייתי לפני ניתוח והריתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי מחיצה ברחם אשמח לדעת על מקרים של הריון תקין על אף המחיצה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016יש לשקול כריתת נוספת של המחיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת בלוטת התריס - מולטי ויטמין פרנטלרינת03/05/2016
שלום רב אני בת 30 בהריון שבוע 8 . אני לוקחת עול יום בצום 150 יוטירוקס לתת פעילות בלוטת התריס . היום שכחתי לקחת בבוקר . מה עליי לעשות . האם ניתן לקחת מנה נוספת היום או שעליי לקחת מנה כפולה מחר ?
שאלה נוספת הומלץ לי על מולטי ויטמין פרנטל וראיתי שהוא מכיל יוד התחלתי לקחתי כשהוע ורק אחכ הבנתי שלא תמיד ממולץ כשיש בעיה בבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות הלוטת התריס - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016לקחת היום.
פרנאטל מיועד לנשים הרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
רינת04/05/2016כפי שרשמתי אני בהריון שבוע שמונה והומלץ לי על פרנטל האם עצם העובדה שהוא מכיל יוד לא יהווה בעיה לתת פעילות ? אני מטופלת ע"י יוטירקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד מריר בהריון 85% מוצקי קקאונטלי03/05/2016
שלום
רציתי לברר האם שוקולד מריר עם 85% מוצקי קקאו מומלץ לאכול בזמן הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד מריר בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ04/05/2016מצויין אבל במידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)