מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת חלבון עוברי לאחר תוצאה תקינה של סיסי שליהלי27/04/2016
שלום, אני בשבוע 17 להריון ראשון. בשבוע 12 ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית ונמצא כי לעובר שלי יש שקיפות מוגברת 4.4. הופנתי לייעוץ גנטי והומלץ לי לערוך סיסי שליה. התוצאה עבור תסמונת דאון יצאה תקינה והמשכנו לבדיקה המורחבת - ציפ גנטי. גם שם התוצאות יצאו תקינות. השבוע ביצעתי בדיקת דם חלבון עוברי סקר שני ובהערות היה כתוב לי חשד לתסמונת דאון וT18 נא לפנות לייעוץ גנטי. בעקבות החג המרפאה סגורה ואין לי אפשרות להתייעץ עם רופא. האם יש לי מקום לחשש? האם בגלל שהתוצאות של הסיסי שליה יצאו תקינות אז בעצם התוצאות בבדיקת החלבון לא רלבנטיות? אשמח לתשובה בהקדם כי אני לא יודעת אם אוכל לחכות עד יום ראשון להתייעצות עם רופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי לאחר תוצאה תקינה של סיסי שליה - תגובה
ד``ר אריה לידור01/05/2016שלום לך
כמובן שתוצאות תקינות של סיסי השליה והשבב הגנטי מנבאים את תקינות ההריון ולא החלבון העוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידה בעקבות דימום חזק שבוע 9רוני27/04/2016
שלום אני שבוע אחרי הגרידה. הפסיקו לי הדימומים. האם לאחר בדיקת בטא ובדיקת אולטרסאונד תקינים ניתן לנסות להיכנס להריון מייד או לחכות?(זו הפלה ראשונה לאחר מספר ילדים בריאים ב"ה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי גרידה בעקבות דימום חזק שבוע 9 - תגובה
אם הבקורת תקינה יכולה להתחי לנסות להרות שוב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בנרתיק עם הכניסה להריוןנטע26/04/2016
שלום רב.
לפני מספר ימים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן בשל אבצס שהופיע לי בפנים. אני בשבוע 17, ופתאום הבחנתי שמאז האנטיביוטיקה גם ההפרשות הוואגינליות שלי הפכו להיות שקופות ומעטות לעומת צהובות ומרובות כפי שהיו מתחילת ההריון ועד ללקיחת האנטיביוטיקה. מאז תחילת ההריון פרט להפרשות, מידי פעם גם חשתי אי נוחות בנרתיק, אך ייחסתי את זה להריון.
כעת, משכל הסימפטומים נעלמו במקרה כנראה עקב לקיחת האנטיביוטיקה, אני מתחילה לחשוש שבכל 17 שבועות ההריון שלי למעשה היה זיהום בנרתיק.
האם זה מסוכן לעובר? האם יש מה לעשות עם זה עכשיו?
המון תודה, נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בנרתיק עם הכניסה להריון - תגובה
אין כל חשש בשלב זה לעובר או להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להתכופף בהריון?......נטלי25/04/2016
אני בשבוע 33 ולעתים כאשר אני מתכופפת אני מרגישה מן תחושת כיווץ/קיפול כזו בבטן העליונה. אפשר להתכופף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להתכופף בהריון?...... - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/04/2016שלום.
בעיקרון אין מניעה,בתנאי שלא מציק לך יותר מדי,להתכופף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריפיי או מי שפיר מבולבלת????!!!!אני24/04/2016
שלום
שבוע 12+2.
תוצאת שקיפות עורפית בשקלול עם הגיל 1:835
מה כדאי לעשות וריפיי או מי שפיר?
האמת שלא חשבתי על מי שפיר אבל בגלל הגיל 34 מתחילה לחשוש
אשמח לשמוע את דעת המומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה אבל לגבי הבדיקה החדשה
אני25/04/2016מתלבטת בין מי שפיר לבדיקה החדשה שהבנתי שהיא בדיקת הדם המתקדמת ביותר - גנומיטי
עקרונית אני לי צורך לעשות מי שפיר ולא נראה לי שאהיה מסוגלת לא לבדוק בכלל
לכן אשמח לדעת האם במקרה כזה כדאי לעשות את הגנומיטי, מדוע היא הכי מתקדמת ומאיזה שבוע ניתן לעשות אותה..תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריפיי או מי שפיר מבולבלת????!!!! - תגובה
התוצאה שיצאה לך היא עדין בגדר התקין .משרד הבריאות קבע את הגבול של 1:350 למי שפיר.אבל אם את רוצה להישאר רגועה את יכולה לבחור באחת משתי הבדיקות שציינת. לגבי מי השפיר לציין שמיגוון הבדיקות הרי יותר גדול וגם האפשרות של בדיקת הציפ הגנטי קיימת.החיסרון בבדיקת מי השפיר הוא כמובן הסיכון הקיים להפלה.בשיעור של כ- 1:600.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים מאוד בגב התחתון עם הקרנות לרגליים ולבטן התחתונה.אירן24/04/2016
אני בשבוע 22 להריון ואני כבר שבוע במחלה בבית לאחר שהייתי במיון עם כאבים בעיקר בגב והפניה לאורתופד. האורתופד בדק אותי ונתן לי הנחיה להיות שבועיים במנוחה בבית ולחזור אליו אחרי שבועיים לראות אם אין צורך להמליץ על שמירת הריון. יש לציין שיש לי גם שליית פתח וכן זה הריון ivf. עכשיו יש לי רופא נשים אדיש וקר כל כך שזה מפחיד. שום דבר לא מטריד אותו שום דבר לא מזיז לו. כשהייתי אצלו לביקורת אחרי המיון הוא אפילו לא רצה להסתכל במכתב שחרור ממיון ובמכתב סיכום מהאורתופד שכתב בפירוש כדורים נגד כאבים על פי אישור רופא נשים. השאלה שלי היא אם אורתופד ממליץ בסוף על שמירת הריון האם רופא הנשים יכול לסרב לחתום? והאם זה יכול לפגוע בסיכויים לקבל שמירת הריון במקרה הצורך? האם כדאי ללכת לרופא נשים נוסף לחוות דעת נוספת? יש לציין ששני ההריונות הקודמים שלי היו ללא בעיות ועבדתי עד סוף ההריון כך שאני אוהבת לעבוד אבל הפעם אני באמת חוששת לעצמי ולבריאות שלי. אני באמת סובלת מכאבים. אשמח לכל עזרה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו שמתי לב שכבר ענו לי שבוע שעבר
אירן24/04/2016תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 21 התגלה חיידק בגרון Strep.pyog.gr.Avika21/04/2016
שלום
אני בשבוע 21 +6
התגלה אצלי חיידק Strep.pyog.gr.A בגרון. ככל הניראה אצטרך לקחת אנטיביוטיקה.
קראתי שאחרי שבוע 14 אנטיביוטיקה יכולה לפגוע בשיני העובר.
מה אני עושה? אילו אנטיביוטיקות בטוחות בשלב הזה של הריון? שמתאים לדלקת בגרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה
ויקי21/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 21 התגלה חיידק בגרון Strep.pyog.gr.A - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/04/2016שלום.
בנושא זה להתיעץ עם רופא המשפחה. במקביל ניתן לפנות למחלקה למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות,שהם אחראים לגבי בטיחות תרופות בהריון.תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לספא ובריכות חמות כשיש חשש להריוןמישהי21/04/2016
שלום, אני ובעלי קיימנו יחסים לא מוגנים בפעם הראשונה לפני 4 ימים. שבוע הבא אנו אמורים לנסוע לנופש בים המלח. אני ממש לא יודעת אם נקלטתי להריון ובכל זאת אשמח לדעת האם מותר לי לעשות מסאז, להיות בג'קוזי ולהיכנס לבריכות ים המלח. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לספא ובריכות חמות כשיש חשש להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/04/2016שלום.
בעיקרון לא צריכה בעיה מיוחדת. אבל יש להתקשר למרכז של משרד הבריאות האמון על מצבים ותרופות מיוחדות בהריון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישה תנועות עובר שבוע עשריםחני20/04/2016
שלום רב, אני בשבוע 20 להריוני השני..
לא מרגישה שום תנועות וזה מלחיץ אותי מאוד.
יכול להיות שמשהו לא בסדר עם העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרגישה תנועות עובר שבוע עשרים - תגובה
כדאי לגשת והיבדק. יש לזכור שאם מיקום השיליה הוא קדמי,מתחילים להרגיש התנועות בסביבות השבוע ה-22.בבדיקה גם ימוקם מיקום השיליה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דימום במהלך המחזור החודשישואלת20/04/2016
שלום,
אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון למעלה מחצי שנה
בחודשיים האחרונים שבוע לפני שאני אמורה לקבל וסת מופיעה הפרשה דמית, כתמתמה חומה.
בחודש שעבר חשבתי שמדובר בהשתרשות ולא כך היה כי הוסת הופיעה.
והחודש שוב, שבוע לפני מתי שאני אמורה לקבל את הוסת מופיעה ההפרשה הזו.
מה זה יכול להיות?
על מה זה יכול להעיד?
האם זה מצריך בדיקה מיידית?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דימום במהלך המחזור החודשי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/04/2016ממליץ בדיקה כולל פפ וסונר.
יש לשקול בדיקת חלל הרחם לפני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. עוד שאלה קטנה..
שואלת21/04/2016האם בהכרח ההפרשות הנ״ל מסמנות על משהו לא תקין?
יש סיכוי שאלו הריונות כימיים מוקדמים?
בדיקת אולטרסאונד ופאפ תקינות
ממתינה כעת לפרופיל הורמונלי וצילום רחם לאחר מכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקפיצה בפעם השלישית את ההודעה שלי... מתעלמים ממנהשירה20/04/2016
שלום רב
לפני מס' שבועות שלחתי הודעה אך לא קיבלתי עליה מענה.
לפני כ 3 שבועות תקפו אותי כאבים עזים ברחם. הלכתי לרופא והרופא גילה ציסטה בגדול 6 ס"מ מה שהצדיק את הכאבים. אמר לי שבמידה ומופיעים כאבים חזקים לפנות למיון. יופ למחורת תקפו אותי בלילה כאבים מאוד חזקים והתפנתי למיון. במיון גילו שיש לי שק הריון ונאמר שהציסטה נוצרה עקב הגופיף הצהוב. אציין שהייתי עוד מס' פעמים במיון ובדקו לי תמיד שיש זרימות דם תקינות לשחלה.
היום - 3 שבועות אחרי רק היום חזרתי לעבודה מאחר וכל יום תקפו אותי כאבים חזקים. היום אני בסדר, מעט חלשה עם כאבים עמומים. בבוקר הייתי בביקורת אצל רופא נשים שאמר שהציסטה קטנה.
אני עדיין לא רגועה... האם יש סיכון להריון? האם הציסטה תיעלם או תיקטן עם הזמן ?
ודבר אחרון - האם יש המלצה כיצד להתנהג עם ציסטה?
האם מותר להתאמן ? האם יש תזונה שאני יכולה לאכול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקפיצה בפעם השלישית את ההודעה שלי... מתעלמים ממנה - תגובה
מצטער לשמוע על העכוב במתן תשובה. בכל מקרה כרגע עם התפתחות ההריון,אין לציסטה השפעה על התפתחות ההריון.הדבר היחיד ,שבאופן חריג ,מדגיש חריג,הציסטה יכולה להתובב לגרום לכאבים ואז יש צורך לעיתים בהתערבות כירוגית-להוציאה. מדגיש שוב שמצב זה הוא מאד חריג.אין קשר לתזונה או לפעילות גופנית. בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה ד"ר איילון
שירה25/04/2016שלום ג"ר
תודה רבה על תשובתך
ז"א שאני יכולה להתאמן ? אתמול עשיתי אימון של שעה ואני מרגישה ממש טוב (אציין כי לפני ההריון הייתי מתאמנת מאוד חזק והכושר הגופני שלי גבוה, עקב הציסטה לא התאמנתי כחודש ורק עתה אני חוזרת לאט לאט לאימונים)
ושאלה נוספת - האם ניתן לקיים יחסי מין ?
אציין שוב כי אין לי כאבים כמו בעבר
יש לי רק התכווצויות רחם כמו כאבי מחזור שהבנתי שהם לגיטימים לשבועות הראשונים
תודה לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה ד"ר איילון - תגובה
התעמלות גופנית בהריון היא מוגבלת בכל מקרה.הרי רוב האנרגיות שלך צריכות ללכת לטובת התפתחות ההריון ולא השרירים.בנוסף ללחץ על הרחם משרירי הבטן.בהריון מומלץ בעיקר הליכות בקצב מתון או שחיה.
אין מניעה לקיום יחסים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 21 שיעול חזק שתופס את כל הגוףvika20/04/2016
שלום
האם מותר להשתמש בדבש בהריון?
אני יודעת שלילדים עד גיל שנה אסור דבש בגלל סכנת חיידק מוסיים שיכול לגרום לבעיות
מה הדין לגבי עובר? הרי דבש יעבור את השיליה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 21 שיעול חזק שתופס את כל הגוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/04/2016שלום.
לגבי תרופות ומאכלים בהריון יש להתקשר למשרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לורסטין או אקמול צינון?תמי19/04/2016
שלום רב, אני בשבוע עשירי להיריון ותפסו אותי שיעול וצינון, לא ברור אם התקררתי או שזה אלרגיות. האם מותר לקחת לורסטין או אקמול צינון? או עדיף שלא. תודה על המענה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורסטין לא מכירה אבל אקמול צינון
vika20/04/2016אסור. מותר אקמול רגיל.
תפני יותר לכיוונים הטביעים כגון מרק עוף, תה עם דבש ולימון הרבה מוצרי ויטמין C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת מי שיר כואבת? והאם אוכל ללכת לעבודה יום אחרי?שלומית19/04/2016
שלום, לצערי החליטו שאני צריכה לבצע בדיקת של מי שפיר. עשיתי מחקר באינטרנט והבנתי שעושים את הבדיקה על מנת לקבוע אם העובר סובל מתסמונת דאון או מליקויים אחרים בחומר הגנטי.
השאלה שלי היא האם הבדיקה הזו כואבת והאם אני אוכל להגיע לעבודה יום אחרי?
אני פשוט רוצה להכין את עצמי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלומית, תסתכלי בעמוד שנתת
שלומית19/04/2016היי שלומית
נתת שם לינק לאתר של מכבי, יש שם את כל המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בדיקת מי שיר כואבת? והאם אוכל ללכת לעבודה יום אחרי? - תגובה
ד``ר אריה לידור19/04/2016שלום לך,
הבדיקה אינה כואבת. רצויה מנוחה בת יומיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנוגע לשמירת הריון.אירן18/04/2016
שלום. אני בשבוע 21+1 להריון ואני כבר שבוע במחלה בבית לאחר שהייתי במיון עם כאבים בעיקר בגב והפניה לאורתופד. האורתופד בדק אותי ונתן לי הנחיה להיות שבועיים במנוחה בבית ולחזור אליו עוד שבועיים לראות אם אין צורך להמליץ על שמירת הריון. יש לציין שיש לי גם שליית פתח וכן זה הריון ivf.
עכשיו יש לי רופא נשים אדיש וקר כל כך שזה מפחיד. שום דבר לא מטריד אותו שום דבר לא מזיז לו. עכשיו חזרתי ממנו והוא אפילו לא רצה להסתכל במכתב שחרור ממיון. למרות שהתלוננתי על כאבים וגם בסיכום ביקור כתב ללא תלונות.
השאלה שלי היא אם אורתופד ממליץ בסוף על שמירת הריון האם רופא הנשים יכול לסרב לחתום? והאם זה יכול לפגוע בסיכויים לקבל שמירת הריון? האם כדאי ללכת לרופא נשים נוסף לחוות דעת נוספת? אשמח לכל עזרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנוגע לשמירת הריון. - תגובה
ד``ר אריה לידור19/04/2016שלום לך
פני לרופא תעסוקתי עם המלצות האורטופד כדי ליישם את המנוחה שהמליץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)