מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הריון? חום 37 , 3 שבועות, דימום לאחר איחור..שי09/04/2016
שלום רב, אני מנסה כחצי שנה להיקלט.
החודש הייתי עם חיידק סטרפ בגרון ויחסית די חולה אך לא ויתרתי והמשכנו לנסות.
הוסת האחרונה היתה ב7.3
חום הגוף שלי (שחר ובכללי) מתחילת המחזור האחרון ועד עכשיו עומד יציב על 37-37.3. כשבוע מהביוץ(אני מזהה לפי הפרשות)הרגשתי כאב חד בצד שמאל של הבטן התחתונה באמצע הלילה כזה שלא חשתי בעבר לוייחסתי אותו להשתרשות או למשהו שקורה שם...
כיום אני עם איחור של 4 ימים כשבדרך כלל המחזור שלי מאוד סדיר. עם זאת, בדיקת שתן לאחר יומיים איחור היתה שלילית. כאבי מחזור קיימים כבר שבועיים.
היום לפתע פתאום קמתי עם דימום אדום והחום עדין 37 האם זה המחזור?
האם בכל זאת יש סיכוי להריון? אני בעיקר חוששת מכל הנושא של הריון חוץ רחמי/הפלה ובגלל שהחום עדין במצב כזה זה די מדאיג אותי ולא ברור לי כי אני יודעת שלפני מחזור הוא יורד...מה יכולה להיות הסיבה שהחום הזה עדין קבוע ככ הרבה זמן אם לא הריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? חום 37 , 3 שבועות, דימום לאחר איחור.. - תגובה
ד``ר אריה לידור10/04/2016שלום לך
בצעי בדיקת הריון ובאם שלילי יש להתייחס לדימום כאל וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של פרגניל על ערכי ביתאהדס07/04/2016
שלום,
אני לאחר 3 היריונות כימיים שכולם היו בשבועות 5-6 עוד לפני שנוצר שק.
בתאריך ה-10.3 קיבלתי מחזור.היה לי ביוץ בתאריך ה-21.3.
עשיתי בדיקת דם בתאריך 3.4 ויצא לי ביתא 16.יומיים לאחר מכן בתאריך 5.4 עשיתי בדיקת דם נוספת ויצא לי ביתא 19.בערב של ה-5.4 עשיתי זריקת פרגניל.
היום עשיתי שוב בדיקת דם ויצא לי ביתא 99.
האם זה תקין ? או שהביתא הוכפלה בגלל הזריקה ואני עלולה חס וחלילה שוב לחוות היריון כימי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מחכה לתשובה
הדס07/04/2016בקשה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של פרגניל על ערכי ביתא - תגובה
ד``ר אריה לידור10/04/2016שלום לך
המשיכי לעקוב אחרי ערכי הביתא מדי מספר ימים בתקווה שימשיכו לצמוח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידה, מחזור קצר ושמירת נידהקרין07/04/2016
שלום,
לפני מס' חודשים עברתי גרידה.
לפני הגרידה המחזור שלי היה נמשך בערך 30 יום, אולי קצת יותר, סדיר פחות או יותר.
מאז הגרידה המחזור שלי הוא בן 27-28 יום,
דימום של 6 ימים
שלושה חודשים אני מנסה להכנס להריון (לפני הגרידה נכנסתי בקלות פעמיים).
ללא הצלחה.
אני שומרת נידה ולפי החישוב-אני טובלת במקווה רק אחרי שהביוץ כבר נגמר!
יש לי תור לרופא רק עוד שבועיים,
הייתי רוצה לבוא אליו מוכנה בידיעה מהן האופציות ואיך מטפלים במקרים כאלה בדרך עם הכי פחות תופעות לוואי ועיכובים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה, מחזור קצר ושמירת נידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2016הרופא יפתור את הבעיה יתכן ויהיה צורך לדחות את הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תרבית שתן שבוע שבע להריוןאור06/04/2016
שלום רב ,
אני בשבוע שבע , בתרבית שתן נמצא :
Escherichia coli
40,000 CFU/ML APP.
האם מדובר בדלקת בשתן שמחייבת אנטיביוטיקה ?
האם ייתכן שהבדיקה לא הייתה סטרילית מספיק וכדי לבצעה שוב ?
אני ממש לא מתלהבת מלקחת אנטיביוטיקה בשבוע כה צעיר של ההריון .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת תרבית שתן שבוע שבע להריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2016תחזרי על הבדיקה אם לא מדובר בזיהום חיצוני יש לשקול טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליכה ומאמץ גופני מסוכן?נטלי05/04/2016
שלום
אתמול בערב החלטתי לחזור לביתי ברגל מרחק של 10-15 דקות הליכה ברגל כשצריך לעלות על גשר. הרגשתי שהרגליים שלי מאוד מתאמצות וכאבי שרירים כתוצאה מכך בשוקיים בחלק התחתון של הרגל. בקיצור התאמצתי לעלות ולהגיע ובדיעבד זו היתה החלטה מטופשת. האם הליכה ומאמץ גופני שכזה יכול להיות מסוכן או שאולי זה בריא? מה זה עלול לעשות ? האם כדאי ללכת להיבדק?
אני בשבוע 30.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- היום לא אתמול.........
נטלי05/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הליכה ומאמץ גופני מסוכן? - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/04/2016שלום. לגשת ולהיבדק זה תנמיד טוב. מאמץ גופני בהריון פחות מומלץ שווה שהאנרגיות תלכנה להתפתחות העובר ולא שריריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד מעקב גדילה- תוצאות AB.CIR ללא שינויליטל05/04/2016
היי,
אני נמצאת בשבוע 39 להריון. ביצעתי אתמול 4.4.16 בדיקת אולטרסאונד
אלה התוצאות
BPD 88 - שבוע 36
HEAD CIR 321-שבוע 36+2
AB.CIR 322 - שבוע 36+1
HC/AC 99
FEMUR LENGTH 74- שבוע 37+4
משקל 3000
בתאריך 17.3.16-בשבוע 36+2 עשיתי בדיקה דומה-התוצאות
BPD 83 -שבוע 33+2
HEAD CIR 315-שבוע 35+3
AB.CIR 323-שבוע 36+0
HC/AC 97
FEMUR LENGTH 70-שבוע 36+0
משקל 2750
אני פונה לגביי מדד AB.CIR שלא חל בו שינוי בשלושת השבועות האחרונים נשאר כשהיה,הבנתי שמדובר בהיקף בטן והתוצאה קצת מלחיצה אותי.
אשמח לדעת אם זה אכן חריג ואם אני צריכה לבדוק את זה ? או שהגיוני שאין שינוי כאשר ביתר המדדים חלה עליה.
אשמח לתשובה מהירה עקב הלידה הקרבה. המון תודה!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד מעקב גדילה- תוצאות AB.CIR ללא שינוי - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/04/2016שלום.
אכן היקף הבטן לא גדל,יתכן שמדובר במצב בו השיליה לא מספקת לעובר את כל צרכיו.כדאי להתיעץ עם רופאך באם יש מקום לזרז הלידה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות יותר בולטת ברגל אחת ימיןמעיין04/04/2016
שלום,
אני נמצאת בשבוע 36 להריון (מחר)
ביומיים האחרונים כאשר אני חוזרת הבייתה מסוף יום עבודה, אני שמה לב כי נהיו לי קצת נפיחויות ברגליים.
הנפיחות בולטת יותר ברגל ימין.
האם זה שזה בולט יותר ברגל ימין, זה מהווה יותר סכנה?
הייתי במעקב אחות שבוע שעבר והכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות יותר בולטת ברגל אחת ימין - תגובה
אכן קצת חריג. שווה לבדוק מצב ורידי הרגליים בעזרת רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים cmv חוזרת בהריוןשרון04/04/2016
שלום בתחילת ההריון שבוע 7 בערך בתאריך 24.11.15 ביצעתי בדיקת נוגדנים ל cmv. נוגדנים מסוג igg ו igm. שני סוגי הנוגדנים היו שלילים. כרגע אני בשבוע 24+5 לפני שבוע ביצעתי בדיקה חוזרת ל cmv. אבל הרופאה נתנה לי רק בדיקה לנוגדנים מסוג igm. האם זה מספיק כדי לומר שאכן הכל תקין ולא נדבקתי חס וחלילה ב cmv במהלך ההריון? עברו מאז הבדיקה הראשונה 4 חודשים. האם יש גם צורך לבצע בדיקת נוגדנים מסוג igg? האם ייתכן מצב שחס וחלילה הייתה הדבקה ב 4 החודשים האחרונה והתפתחו נוגדנים מסוג igm שכבר הספיקו להפוך לנוגדנים מסוג igg?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים cmv חוזרת בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/04/2016מאחר וזמר רב עבר עדיף לבדוק את שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV רוצה לדעת האם עליי לעשות בדיקה חוזרת לאחר כמה שנים שעברולילך03/04/2016
שלום
אני בשבוע חמישי והשבוע אלך לעשות בדיקות דם כמו CMV
הסתכלתי על הבדיקות שלי משנים קודמות, וראיתי שב2014 בדקו לי CMV
ויצא
IgG POSITIVE 70.40
IgM NEGATIVE
EBV IgG-EBNA POSITIVE 395.00
מה התוצאות אומרות? והאם עליי לעבור את הבדיקה שוב?
המון תודה!
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV רוצה לדעת האם עליי לעשות בדיקה חוזרת לאחר כמה שנים שעברו - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/04/2016שלום.
התוצאות אומרות שבזמן הבדיקה היית מחוסנת בפני CMV ,עקב הדבקות קודמת.שוה אבל לבדוק שהמצב עדין זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הערכת משקל קביעת תורנטלי03/04/2016
שלום
אם בשבוע 32 תהיה בדיקת הערכת משקל לאיזה שבוע הכי טוב לקבוע תור לרופאת הנשים?
הייתי בשבוע 29 אצל רופאת הנשים שלי ושאלתי אותה מתי להגיע שוב היא אמרה להגיע חודש לאחר הערכת משקל שזה יוצא לפי חישוב בשבוע 36. זה לא קצת מאוחר?
כדאי להגיע לפני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בבקשה....................... - תגובה
מטרת בדיקת הערכת המשקל היא לודא התפתחות וגדילה נאותה של העובר.שוה לכן לפנות עם התוצאות לרופאה המטפלת ,עם קבלת התוצאות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה וגינלית בבי"חמיכל01/04/2016
שלום. אני בשבוע 35. היום הייתי בבדיקה במיון יולדות בבי"ח עקב צריבה קלה בנרתיק וכיב קטן בנרתיק.
הרופאה שבדקת אותי, שמה כפפות אך לפני שעשתה לי את הבדיקה נגעה בידיה עם הכפפות במנורה אותה כוונה, וכן בוילון ואז עשתה עם אותן כפפות בדיקה אינטימית עם אצבעותיה.
מה הסיכון לקבל דברים לא סימפטיים בצורה כזו כמו מרסה למשל או משהו אחר? האם עליי להיבדק עכשיו?
מאוד לא רגועה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה וגינלית בבי"ח - תגובה
הסיכוי להדבקות הוא מינמלי ביותר.נכון שעדיף לבצע הבדיקה מידית עם הכפפות, אבל הסיכוי להידבק מהמנורת בדיקה או מהוילון,הוא אפסי.לגבי בדיקה נוספת,תמיד שוה להיבדק לקבל תוצאות רצויות ולהיות רגועים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקת דם שבוצעה הבוקר -----------------------------קרין30/03/2016
Estradiol
594 pmol/L
Progesterone
19.6 nmol/L
LH
8.59 mIU/mL
שלום רב,
אלו בדיקות שבוצעו הבוקר,
תוכלו בבקשה לעזור לי להבין מתי התרחש הביוץ? או לפחות הערכה? טווח זמנים?
פעם ראשונה שעשיתי בדיקה מהסוג הזה.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות, זה ממש חשוב לי
קרין03/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בחדר ימין ושמאלמור30/03/2016
מהו מוקד אקוגני
נמצא בסקירה בלי ממצאים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
מור14/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני בחדר ימין ושמאל - תגובה
ד``ר אריה לידור19/04/2016שלום לך
יש לפנות ליועץ גנטי וכן לבצע אקו ללב העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומיגרנות נוראיות - אופטלגין- שאלהמיכל30/03/2016
שלום רב. נכנסתי להריון בשעה טובה לאחר שתי הפריות, אני נמצאת בתחילת החודש השלישי (9+2) ,ואני נוטלת פרנטאל, חומצה פולית 400 וברזל פולקס 400. כבר שנים רבות שאני סובלת ממיגרנות (פעמיים שלושה בחודש) אבל בחודש האחרון התדירות והעוצמה הוחרפו כל כך שנאלצתי לקחת כבר 7 אופטלגין בחודש אחד. האם יש סיכון באופטלגין? ככל הנראה התרופה היחידה המותרת שאיכשהו עוזרת לכאבים ומה אפשר לעשות כדי להפחית מעוצמת הכאב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומיגרנות נוראיות - אופטלגין- שאלה - תגובה
בנושא תרופות בהריון, יש להתיעץ עם המחלקה המתאימה במשרד הבריאות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים לcmv בפעם השנייה בהריוןשרון30/03/2016
שלום בתחילת ההריון שבוע 7 בערך בתאריך 24.11.15 ביצעתי בדיקת נוגדנים ל cmv. נוגדנים מסוג igg ו igm. שני סוגי הנוגדנים היו שלילים. כרגע אני בשבוע 24 לפני יומיים ביצעתי בדיקה חוזרת ל cmv. אבל הרופאה נתנה לי רק בדיקה לנוגדנים מסוג igm. האם זה מספיק כדי לומר שאכן הכל תקין ולא נדבקתי חס וחלילה ב cmv במהלך ההריון? עברו מאז הבדיקה הראשונה 4 חודשים. האם יש גם צורך לבצע בדיקת נוגדנים מסוג igg? האם ייתכן מצב שחס וחלילה הייתה הדבקה ב 4 החודשים האחרונה והתפתחו נוגדנים מסוג igm שכבר הספיקו להפוך לנוגדנים מסוג igg?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
שרון03/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נוגדנים לcmv בפעם השנייה בהריון - תגובה
הנוגדנים מסוג IGM מדברים על הדבקה בהווה.נוגדנים מסוג IGG מדברים על הדבקה בעבר ומצב מחוסן בהווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)