מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחצים בבטן תחתונה לאחר חשיפה לריסוסהילה05/03/2016
שלום אני בשבוע 10 בדיוק
היום חלונות הבית היו פתוחים וגל של עשן סמיך )ריסוס נגד יתושים( נכנס הביתה לאחר מספר דקות חשתי דקירה בצד ימין של הבטן והתכווציות חזקות.
אני לא נמצאת בארץ כרגע האם לגשת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בבטן תחתונה לאחר חשיפה לריסוס - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/03/2016שלום.
לא בטוח באם קיים קשר בין שני הדברים. בכל מקרה שוה לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא ופרוגסטרון בתחילת הריוןמיכל03/03/2016
אני בתחילת הריון אחרי 3 הפלות בשלבים שונים. תוצאות בדיקות הדם ביום 39 למחזור: בטא 1206 פרוגסטרון 19.5 nmol (ביום 21 למחזור הפרוגסטרון היה 26.4). האם ערכים אלו תקינים? הפרוגסטרון לא נמוך מידי? תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא ופרוגסטרון בתחילת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/03/2016שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק כולל עלקול ואז להחליט על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריפול טבליות תוסף ברזל בהריוןvika02/03/2016
שלום
בהריון שבוע 14+6
אני אמורה להתחיל לקחת תוסף ברזל. קניתי את פריפול. אבל באלון לצרכן פתאום אני רואה שאין ליטול את התרופה לפני שמתייעצים עם הרופא.
מצד שני רשום שזה נגד אנמיה הנובעת מהריון.
האם אפשר לקחת את התוסף? ואם כן האם מספיק כדור ביום?
אני רוצה לציין כי בבדיקות לפני כחודש היה לי המוגלובין קצת מתחת ונורמה. (סביבות 11)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריפול טבליות תוסף ברזל בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור03/03/2016שלום לך
יכולה להשתמש ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות על המענה
ויקי03/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה עקב בידוק בטחוני - אשמח לתשובהדבורה02/03/2016
שלום,
בכניסה לרכבת יש את המעבר הזה, של הבידוק הבטחוני.
אני יודעת שזה מלא קרינה ושנשים בהריון מקפידות שלא לעבור דרך זה.
שאלתי-
האם זה באמת כל כך מסוכן?
מה הנזקים שיכולים לקרות בעקבות מעבר בזה?
שאלה נוספת-
האם זה מסוכן בכל שלב של הריון?
אני כרגע לא יודעת בוודאות אם אני בהריון (איחור במחזור אך בדיקת דם רק בשבוע הבא) ואני עוברת במעבר הזה פעמיים ביום- בוקר וצהריים.
במידה ואני אכן בהריון- נגרם נזק בשלב כזה?
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה עקב בידוק בטחוני - אשמח לתשובה - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר מגלאי המתכת בבידוק ביטחוני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 לפני בדיקהנטלי02/03/2016
שלום
האם יותר מומלץ לאכול משהו לפני הבדיקה או שלא?
מדובר בבדיקה שמתבצעת בשעת בוקר מוקדמת שבמילא אני לא נוהגת לאכול אבל האם בכל זאת כדאי לאכול לפני או שעדיף שלא? אם אוכלים זה לא עלול להשפיע על מאזן הסוכר בגוף ולכן אולי עדיף להגיע בצום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 - שאלה בבקשה......... - תגובה
בדיקה זו נעשית שלא בצום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה קדמית או אחורית? מסקרן...מתעניינת01/03/2016
שלום דוקטור. מתחילת ההריון אמרו לי שיש לי שילייה אחורית ובכל סקירה זה מצויין. אתמול הייתי בבדיקה שבוע 38 ואמרו ששילייה קדמית?? זה כמובן לא משנה אבל פשוט מסקרן. אולי הרופא טעה... בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה קדמית או אחורית? מסקרן... - תגובה
כנראה שישנה טעות באבחון. מכל מקום 2 המיקומים תקינים ולא בעיתיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל מותן, סימני הריון?יעל01/03/2016
בימים האחרונים, במיוחד מאתמול, יש לי מעין כאבים בצד השמאלי של המותן, ובבטן התחתונה. מעין תחושות לא נעימות.
בירך השמאלית עד המפשעה גם יש תחושות של כאב קל.
לפני כשבועיים עשיתי צילום רחם, האם יש קשר לכאבים?
האם מדובר בסימני הריון?
אני נמצאת ביום ה- 22 למחזור. המחזור בדרך כלל בין 25-29 ימים.
אני משתמשת בטבליות לנרתיק, פרוגיסטן, לפי עצת הרופא. במידה ואני בהריון, יש סכנה או סיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון? - תגובה
מעט מוקדם להוכחת הריון אך ליתר בטחון בצעי בדיקת דם . במידה והמיחושים מתמידים פני לבדיקת רופא . אין סכנה בנרות הפרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית אנא התייחסותכםvika29/02/2016
שלום
קבלתי תוצאות בדיקות דם אחרי שקיפות עורפית ולהלן התוצאות:
PAPP-A 0.36 MOM
(1200.8 MU/L)
HCGB 1.13 MOM
(45.6 NG/ML)
שקיפות עורפית ׁׁׁׂNT 0.73 MOM
ׂ1.0MM
תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:240
תסמונת דאון גיל+ תוצאת בדיקה 1:880
טריזומיה 18 - הסיכון המחושב גיל בשילוב הבדיקות 1:10,000
סיכום:
עליך לפנות לביצוע תבחין ביוכימי AFP+UE3
אני בת 37+0
האם הבדיקות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שקיפות עורפית אנא התייחסותכם - תגובה
למרות התוצאות התקינות מאד ממליץ שתבצעי דיקור מי שפיר משום גילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ויקי03/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 ללא ווסת, בטא שלילית. חודש לאחר IVF שלא הצליח****29/02/2016
היי, שאלה - אני חודש לאחר טיפול IVF שלא הצליח. ווסת סדירה שבפעם האחרונה הגיעה ב 25/1 עד 4/2 (ארוכה יותר מבדר"כ). היה ביוץ טבעי ביום ה-17 וניסינו באופן טבעי, השבוע אחרון מלווה בגלי חום רציניים, עצבנות וכאבי ראש חזקים.
היום (שבוע 5) בדיקת בטא יצאה שלילית (קטן מ- 2IU)
איך יכול להיות שיש תסמינים ועד שבוע 5 אין ווסת, אך בדיקת בטא יצאה שלילית? האם להמתין ולבצע שוב בדיקה? האם יש סיבה לדאגה?
מודאגת, אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 ללא ווסת, בטא שלילית. חודש לאחר IVF שלא הצליח - תגובה
ד``ר אריה לידור29/02/2016שלום לך
המתיני מספר ימים בצעי בדיקת ביטא חוזרת ובאם שלילית פני לרופא לתחילת טיפול
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בנרתיק שבאים והולכים, שבוע 18, הריון ראשוןויקי28/02/2016
שלום רב,
אני בשבוע 18.3 וביומיים האחרונים הרגשתי כאבים בנרתיק,
כאבים שבאים והולכים וניתנים לסבילה.
רציתי לשאול אם זה תקין בשלב כזה, משום שגם הרגשתי כאבים כאלה בשבועות מוקדמים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בנרתיק שבאים והולכים, שבוע 18, הריון ראשון - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/02/2016שלום.
כדאי שתבדקי כדי למצוא את סיבת ומקור הכאב ולטפל בו.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעות שבוע 21+ הריון שניאפרת27/02/2016
בהריון שני (ראשון עבר תקין, לידת ואקום), שבוע 21+, מזה כמה שבועות מרגישה מעין מתיחה במפשעות. זה הופך לכאבים לאחר פעילות גופנית (פילאטיס שאני עושה פעם בשבוע או הליכות ממושכות במהלך טיולים בשבת..) בזויות מסוימות של הרגליים. האם זו תופעה מוכרת? האם עלי להפסיק פעילות גופנית? האם יש לכל השלכות על החידה מבחינת כאבים או כל דבר אחר? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעות שבוע 21+ הריון שני - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/02/2016שלום.
קודם כל בבקשה ללכת ולהיבדק כדי שאפשר יהיה להבין מקור הכאבים.לדוגמא ישנה תופעה שנקראת סימפיזיוליזיס ,המופיעה בהריון והקשורה למתיחת רצועות בחיבור העצמות בחלק בקדמי של האגן שיכולה להקרין למפשעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך להיבדק בדחיפות?
אפרת28/02/2016או שאפשר שבוע הבא (התור הקרוב לרופא המטפל שלי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך להיבדק בדחיפות? - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/02/2016שלום.
אם את בינתיים מסתדרת עם הכאבים.אין בעיה ואפילו מומלץ להמתין לבדיקת רופאך שמכיר אותך היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להדבקות בcmv בשבוע 16 דחוףשירן27/02/2016
אני לא מחוסנת לcmvועכשיו בשבוע 16 אניעם כאבי גרון, מה הסיכון שנדבקתי יש לי ילדה קטנה שכל הזמן מצוננת מתי כדאי לבדוק את זה והאם כדאי לדחות בדיקת מי שפיר שמתוכננת לשבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקות בcmv בשבוע 16 דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור27/02/2016שלום לך
בצעי בדיקת נוגדנים ל CMV. עכשיו , ובאם אין שינוי גם בשבוע 19
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שאני שוב בהריון חודש לאחר הפלהמורן25/02/2016
שלום,
לפני כחודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7 לאחר שנצפה דופק.
לפני כמה ימים החלו הפרשות חומות (בזמן שהייתי אמורה לקבל מחזור) שנמשכו כ-4 ימים. היום עשיתי בדיקת הריון ביתית שהייתה חיובית. האם זהו הריון או שהבטא מההפלה עדיין לא התאפסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות שאני שוב בהריון חודש לאחר הפלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/02/2016שלום.
המלצתי שתבצעי בדיקת דם להריון ובדיקת על קול לודא שהרחם נקי משאריות ההפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת CMV בהריון, אשמח לעזרתכםעדי25/02/2016
שלום רב,
אני בת 33, בהריון שלישי - בשבוע 8.
בבדיקות CMV הקודמות, שני הערכים (נוגדנים ומחלה) היו שליליים.
כעת קיבלתי את התוצאות המצורפות.
אני מאוד מודאגת, אשמח לחוות דעתכם ולהמשך פעולה.
תודה
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקת CMV בהריון, אשמח לעזרתכם - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/02/2016לום.
התוצאה הסופית של הבדיקות ל-CMV בדיקת ה-IGM הסופית המשוכללת מראה שעברת הבדיקה בעבר ובהווה את לא חולה.גם עדכני את רופאך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני וחרדה ללדת טבעי בגלל חווית לידה רשונה קשהמיה25/02/2016
שלום לכם
אני זקוקה לקצת עידוד
אני בהריון שני שבוע 33+4 , זה היה הריון לא מתוכנן אך השלמתי ואני שמחה איתו , הבעיה שלי שבהריון הראשון שלי לפני שנתיים וחצי היתה לי לידה קשה עם צירים בלתי נסבלים היה לי ירידת מים וקיבלתי זירוז פיטוצין את האפידורל קיבלתי מאוחר כך שהוא לא עזר בכלל כאילו שלא קיבלתי , המיילדת היתה שחצנית ולא התייחסה אליי טוב והייתי אז בת 21 הרגשתי שהתעללו בי בלידה .
האמת שעוד מעט אני אמורה ללדת באפריל ואני עם דמעות בעיניים איך עוברים את זה עוד פעם ??? איך אפשר להכיל כלכך הרבה כאב וייסורים , האם כדאי ללכת על קיסרי ולוותר על כל הסבל ?? או להתמודד למרות הכל ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני וחרדה ללדת טבעי בגלל חווית לידה רשונה קשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/02/2016שלום.
אכן מגיעה לך חויה מתקנת.ממליץ שתגיעי בזמן לבה"ח כדי שתספיקי לקבל אפידורל בזמן,נאחל שהצוות יהיה יותר תומך מהקודם וכו. לא הייתי ממליץ לבצע קיסרי עקב האי -חוית הלידה הקודמת.את יכולה לחשוב גם על אפשרות של לידה פרטית,כלומר לקבוע עם מיילדת או רופא פרטי ,שאת בוחרת,אז נקוה שבאמת תיהיה חויה מתקנת.בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)