מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתילות אביטרן לאחר לידהמאיה03/03/2009
שלום, האם ניתן להשתמש לאחר לידה ובזמן הנקה בפתילות אביטרן לשיכוך כאבים ? תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטרן.
ד``ר איילון לחמן03/03/2009למאיה שלום.
לא כתבת מדוע את משתמשת בנרות.כדאי כמובן להיבדק ולא ליטול ללא בדיקה וללא התיעצות עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית/ברזלשרי03/03/2009
אני בשבוע 14 להריון ולפני שבוע סיימתי ליטול חומצה פולית. באיזה שבוע מומלץ להתחיל ליטול כדורי ברזל? האם צריך להמשיך ליטול חומצה פולית? איזה כדורים מומלצים? תודה רבה ויום נפלא שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומצה פולית
ד``ר איילון לחמן03/03/2009לשרית שלום.
קימים מספר הרכבים של פוליויטמינים המיועדים לנשים בהריון כמו פרהנאטאל,מטרנה ואחרים.התיעצי עם רופאך עלכך. אותו הדבר לגבי נטילת הברזל-חשובה תוצאת בדיקת הדם שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום - שבוע 11dona02/03/2009
שלום רב, מאז גילוי ההריון בשבוע 4 אני סובלת מהכתמות חומות, אני במעקב אצל רופאת הנשים וכל ההריון מתפתח בצורה טובה: דופק נצפה בשבוע 7, בבדיקת האולטראסאונד האחרונה שבוע 10 וארבעה ימים אורך העובר היה 3.6 ס"מ ונצפה אפילו מזיז ידיים ורגליים (מאוד מרגש !) , הרופאה ראתה איזור דימום ברחם מעל שק ההריון והיא אמרה שזה אמור להיספג. לפני שלושה ימים (בעת מתן שתן) לפתע התחילו טיפטופים של דם אדום בכמות די גדולה - ראיתי ממש טיפות נופלות, לאחר מכן שוב הפרשות חומות והיום שוב בעת מתן שתן כמות מוגברת של דם אדום. איני יודעת מה עליי לעשות, בכל פעם שאני מדברת על כך עם הרופאת נשים היא אומרת שאין מה לעשות בנידון ושיש רק לעכוב אחרי התופעה, לא להרים משאות כבדים ולא לקיים יחסי מין. האם עלי להיות במנוחה מוחלטת ? אני עובדת בעבודה שבה אני רוב היום בישיבה אך עדין אני חוששת שאולי אני צריכה להישאר בבית- אם זה יכול לעזור? יש משהו שאני יכולה לעשות ? האם עלי ללכת להיבדק ולא לחכות עד התור הבא לרופאה? אני מודאגת, בכל פעם שזה קורה זה ממש מבהיל.. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר לעקוב
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009המצב שאת מתארת אינו נדיר. האמת היא, שאין לרופאים מה להועיל במצב זה. האמירה, שיש לנוח היא בעיקרה תוצאה של העדר דרך אמיתית להוסיף תועלת. אכן, כמו שאמרה רופאתך, או שזה ייפסק, או שבסוף תתרחש הפלה. העצה, שלא לקיים יחסי מין כעת היא נכונה מאד, כי זה עלול להעלות זוהום לרחם, כל עוד הוא דולף דם. לכשיפסק הדמם, גןם יחסי מין יהיו מותרים.
במידה שעל הדמם יתווסף כאב, יהיה עליך לפנות לרופא בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום-שבוע 11
dona03/03/2009תודה רבה לך על התשובה. האם יש הערכה עד מתי הדימום יכול להמשיך ? האם יכול להימשך גם כל ההריון? באיזה שלב אני יכולה להרגיש ביטחון לגבי ההריון ? האם ידוע למה זה קורה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשליש הראשון של ההריון שכיח
tuly8204/03/2009זה לא מצב נורמאלי אבל גם לא נדיר. בעקרון כל עוד יש דופק ואין כאבים - את יכולה להיות רגועה. הדימומים אמורים לחלוף עד סיום החודש השלישי. אם אין שינוי בצבע או בכמות ממה שאת רגילה - אז חשוב רק לנוח והימנע מיחסי מין. במידה ויש שינוי בצבע או בכמות או מופיעים כאבים - יש לפנות לרופא או מוקד רפואי. אני במצב דומה... היו לי דימומים משבוע 5 ועד היום (שבוע 11)... בשבועות הקרובים את תראי שיחול שיפור והכמות תקטן ... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים-שבוע 11
dona04/03/2009תודה על העידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויתי חוויה דומה
ישועת ה'04/03/2009בשני ההריונות חוויתי בדיוק את מה שאת מתארת. הרופאה אמרה לי גם שאין מה לעשות. אבל ב"ה הכל הסתדר ולאט לאט הדימומים חלפו. כדאי לך להתייעץ לגבי נטילת מסטיק תימני, שמסייע לשמירת הריון. זהו טל' לייעוץ לגבי המסטיק,: 050-4111423. המון המון בהצלחה. לא לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מעבדות זרtuly8202/03/2009
נתקלתי בהרבה שאמרו שהן עשו את הבדיקת דם של השקיפות ואת החלבון עוברי (תבחין משולש) במעבדות זר. האם לא ניתן לעשות את הבדיקות במעבדה של קופ"ח? האם קופ"ח לא משקללת בין תוצאות השקיפות (אולטרסאונד + בדיקת דם) והחלבון עוברי? אשמח לתגובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחס הוא דרך שאלת הכיסוי בסל
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009יתכן שהיות שחלק מהבדיקות שציינת אינן מכוסות על ידי הסל, הקופה גם לא עוסקת בגזירת הסיכון לתסמונת דאון, כפי שמתקבל מתשלובת הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתלילי02/03/2009
שלום רב. אודה על העזרה בהבנת תוצאות בדיקות מעבדה לגבי נוגדנים לאדמת. RubellaAb IgG 123 IU/ml RubellaAb IgM 10 negative AU/ml תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009IGG מעיד על היותך מחוסנת. לו היה IGM גבוה, היה הדבר מעיד שחלית לאחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרםאור02/03/2009
עשיתי העמסת סוכר של 100 גרם והערכים כדלקמן : בצום - 87 לאחר 60 דקות - 210 לאחר 120 דקות - 165 לאחר 180 דקות - 95 אבקש לדעת האם התוצאות תקינות... יצויין כי נשלחתי לבדיקה עקב ריבוי מי שפיר, והבדיקה הזו היא השנייה במספר (של ה - 100 ג'), הבדיקה הראשונה יצאה בסדר, וגם של ה - 50 ג' יצאה בסדר. אודה לתשובה בהקדם. אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני מיידית לרופאך
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009על פי ההגדרות, ועל פי הנקוט כיום, יש לך סוכרת הריונית, שיש לטפל בה, בשלב ראשון על ידי דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה עושים סלקציה בין השאלות????הריונית טריה02/03/2009
כיצד יתכן הדבר ששאלות שנשאלו לפני ימים רבים לא נענות ושאלות שנשאלו היום כבר נענות???? מאוכזבת מהפורום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פני ישירות לרופא מסויים
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009היות שהתשובות נכתבות על ידי ארבעה רופאים, כל אחד בזמנו הפנוי, יתכן ששאלתך "נפלה בין הספסלים". אין כמובן שום אפליה מכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןנעמי02/03/2009
אני בשבוע 14, ביצעתי בדיקת שתן, וערך הפרוטאין מטריד אותי מאוד. יצא לי 30 mg/dL, האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009זה כלום. זה משקף כמעט רמה של דיוק הבדיקה במעבדה, ולא איבוד חלבון ממשי דרך הכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותלחוצה02/03/2009
שלום! בת 30 הריון 3 שבוע 18 לפני כמה שבועות גיליתי גוש קטן בבית השחי כחצי סמ על סמ מקסי'. יש לציין כי החזה שלי מאוד כואב היות ואני עדיין מניקה את בני הקטן. וכי לאחר לידתו של בני הופיעה לי בליטה פי 2 מגודלה כעת באותו מקום, שרופא אבחן זאת כצינורית סתומה.והגוש אכן ירד כעבור מס' שבועות. התורים מאוד רחוקים,לכן ברשותך 3 שאלות 1- רציתי לדעת אם תופעות כאלו מוכרות? 2-ואם כן ממה הן נובעות 3-אגב , בדיקות דם לפני חודש ולפני שבוע וחצי תקינות(הכל בטווח) באם הייתה בעיה הייתי אמרוה לראות חריגה של למפוציטים או לא בהכרח? ב"ה אין הסטוריה משפחתית. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/2009התופעה מוכרת ולא נדירה, ונובעת מקיום שאריות רקמת שד בבית השחי. למרות זאת, חובה עליך להבדק על ידי רופא. טווח של שבועות בודדים אינו בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
לחוצה03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ לבצע סקירת מערכות מוקדמתא01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בין שבועות 14-16
tuly8201/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מומלץ לבצע סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד``ר אריה לידור03/11/2010שלום לך
מומלץ לבצע בשבוע 14-16
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתרחלי01/03/2009
אני מנסה ליקלט להריון כחצי שנה אך ללא הצלחה אך החודש מאחר לי הווסת ביומים התאריך האחרון היה ב1.2.09
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה מהפורום
רחלי15/03/2009אני ממש מאוכזבת מהפורום הזה נראה שאתם מגבים למי שבא לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומדוע את מאוכזבת
ד"ר פלד15/03/2009איזו שאלה לא נענתה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישי דםליאת01/03/2009
הריון שבוע 7+3 הפרשות חומות כמעט משבוע 6 ביום שישי האחרון (27.2.09) עליתי למיון עקב הפרשות חומות רבות וכאבי מחזור שאגב כבר מהתחלה קיימים, הל היה תקין עובר + דופק אך נמצא גם שני קרישי דם אשר נמצאים מתחת לשק הריון ולא גדולים מאודו, אשר יתכן כי מהם ההפרשות והומלץ על מנוחה. האם הדבר עלול לסכן את העובר עד מתי מנוחה? במחינת מעקב כל כמה ימים מומלץ לעכוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם.
ד``ר איילון לחמן02/03/2009לליאת שלום. מטרת המנוחה היא לודא שאין יותר דימום פעיל שגורם לקרישי הדם.או לפחות לצמצמו. מומלצת בדיקה חוזרת לאחר כשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר שאבת הריון חוץ רחמי בצווארסיוון01/03/2009
שלום, לצערי לאחרIVF ובטא חיובית היה דימום והתגלה ששק ההריון ממוקם מאוד נמוך ברחם והיה חשש שיכנס לצוואר הרחם. לאחר מספר ימים של מעקב הבטא המשיכה לטפס וביום ראשון לפני שבועיים הגיעה ל 21000 ואף נצפה דופק (בדיוק שבוע 5+6 - סיום שבוע 6) אבל בבדיקת אולטרסאונד נוספת למחרת נקבע כי השק נמצא בחלקו בכניסה לצוואר הרחם וההריון הוגדר כאקטופי בצוואר הרחם והוחלט לשאוב את ההריון. השאיבה התבצעה בפרוצדורה עם הרדמה מקומית בלבד בצוואר הרחם והייתה קלה. (אני חיה בחו"ל והפרוצדורה התבצעה בבית חולים באירופה) מיד לאחר הפרוצדורה נעשה אולטרסאונד שהדגים שהשק כבר לא נמצא. נתבקשתי לעקוב אחר הדימום ולוודא שאינו ממשיך מעבר לשבועיים ואכן הדימום נפסק לאחר שבוע. כמו כן נתבקשתי לבדוק בדיקת הריון ביתית שבועיים לאחר הפרוצדורה כדי לוודא אם יוצא שלילי או חיובי. הבדיקה הבוקר הראתה חיובי. מה המשמעות? סביר להניח שהבטא ביום הפרוצדורה הייתה כבר קרוב ל 30000 (יום קודם היתה כ 21000) מה המהירות שבה היא אמורה לרדת ולהתאפס? אני כמובן יודיע לבית חולים אבל רק מחר אוכל לדבר איתם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צווארי
ד``ר איילון לחמן02/03/2009לסיוון שלום.
כמובן שעדין יכולה הבדיקה להיות חיובית.השאלה העיקרית מה רמתה.אני בטוח שבהח יפתור סוגיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד בתחילת הריוןורד01/03/2009
האם אולטרה סאונד בשבוע 10 אמור להיות בטני או שעדיין וגינאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדר"כ וגינאלי
tuly8201/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על שלפוחית השתןשלי01/03/2009
אני בשבוע 30, בימים האחרונים החלתי להרגיש לחץ על השלפוחית ותכיפות גדולה יותר במתן שתן. הבנתי שהדבר יכול לנבוע מירידה של העובר נמוך יותר כחלק מהכנה ללידה. האם לא מוקדם מידי בשביל סוג כזה של דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ.
ד``ר איילון לחמן02/03/2009למאיה שלום.
המלצתי קודם כל לפני שמדברים על ירידת הראש וכו,ללכת ולהיבדק. במקביל גם לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)