מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידת מי שפירחסוי01/03/2009
שלום רב. אני בשבוע 36. מתחילה להתרגש ולחשוב על הלידה המיוחלת..... מספר שאלות: א. במידה של ירידת מי שפיר - האם צריך מיד לפנות לבית חולים? עניין של לצאת מיד מהבית או שאפשר להתארגן בנחת? ב. קראתי שיש דבר כזה פקיעת הריר או משהו כזה.... (רק ריר ולעיתים דימום, אך לא ירידת מים) אם זה גם אומר שמתחיל תהליך הלידה ויש לפנות לבית חולים? ג. נניח מתחילים לי צירים (זו לידה ראשונה). מתי הכי נכון לצאת לבית החולים ? (בית החולים מרחק נסיעה של 10 דקות מהבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
חסוי03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יזהר בן שלמה03/03/20091. עם ירידת מי השפיר עלייך להגיע מיד לביה"ח. הכיני היום תיק, שבו כל מה שתצטרכי, וכל שיהיה עליך לעשות הוא לקחתו ממקומו שליד דלת היציאה מביתך.
הפקק הרירי, המעורב במעט דם, יופיע בדרך כלל אחרי שכבר תחושי מידה כזאת או אחרת של צירים.
3. לחדר הלידה כדאי להגיע כאשר יש ציר כואב כל כחמש דקות. אם תגיעי קודם, הזמן בחדר הלידה ייראה לך כנצח, ועלול להגרר כטראומה לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אפידורל וניתוח קיסרינעמי28/02/2009
בהריון שבוע 35, מתגוררת בחו"ל(הולנד), לידה אחת מלפני 10 שנים בארץ, קיסרי. הרופאים כאן לא ששים לתת זריקת אפידורל לנשים שילדו בעבר בקיסרי בטענה שזה כרוך בסיכונים מוגברים. ...הם בכל מקרה אגב לא נותנים בשמחה משככי כאבים משום סוג וההעדפה היא ללדת בבית. שאלתי היא, כמה נכונה הטענה שלהם? אני לא מתכוונת לוותר כל כך מהר על אופצית ההקלה בכאבים... בתודה מראש! הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתחושת הכאב רקע תרבותי
ד''ר יזהר בן שלמה28/02/2009מחקרים הראו, שבהולנד, לעומת אוכלוסיה אמריקאית ממוצא איטלקי, תחת אותן הנחיות טיפול, נשים הולנדיות צרכו כשליש מכמות נוגדי הכאב, למרות שרמת שביעות הרצון שלהן מן הטיפול הייתה זהה. מכאן מובן, מדוע לרופאים בהולנד יש נטיה להמליץ על המנעות ממתן התרופות עד כמה שהדבר אפשרי. מהיותך מזרח תיכונית (כמו האיטלקיות), עימדי על זכותך לקבלת האלחוש הרצוי לך. הסיכון אינו מוגבר מהותית בשל הצלקת הרחמית. אגב, האם שקלת לבוא ללדת בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלואי שיכולתי ללדת בארץ...
נעמי01/03/2009אם מישהו מוכן להטיס אותי בשבוע 35 ארצה, אני באה!! ותודה על התשובה המבהירה והמרגיעה. נתעקש במבטא ישראלי על זריקת אפידורל אם ארצה בכך. ההולנדיות, אגב, לא מעיזות לדרוש אלחוש משום סוג. זה מתקבל כאן כביטוי של חולשה. אפילו אצל רופא השיניים ברירת המחדל היא טיפול ללא זריקת הרדמה!! אכן סיפור מענין של תרבות, שאני עדיין לא מתרגלת אליה... בכלל ההתרשמות שלי ממע' הבריאות בהולנד היא לא תמיד חיובית, וזאת למרות (ואולי בגלל) שאני חלק ממנה, כדיאטנית, בעבר בארץ בקופ"ח. הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקציה ? :-)ClickRisk28/02/2009
בנוגע למניעת סימני מתיחה : 1. קראתי במספר מקומות שיתכן ומדובר בגנטיקה נטו, ולכן כל התעשייה המשגשגת טובה בעיקר לחברות המוכרות את המוצרים, האם למישהו יש מידע מבוסס, שלפיו כדאי / לא כדאי להשתמש בתכשירים נגד סימני מתיחה ? 2. בהנחה וכן כדאי להשתמש, אילו תכשירים נוספים יש פרט לשמן נבט חיטה ? 3. לגבי שמן נבט חיטה, ממתי כדאי להתחיל להשתמש בו, וכיצד בדיוק ? (רק למרוח פעם ביום ?) בנוגע לעיסוי פרינאום : 4. שמעתי שהעיסוי כלל לא עוזר ולא אפקטיבי, האמנם ? 5. אילו פעולות מומלצות נוספות קיימות ? (שמעתי משהו לגבי בלון ?) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, נולדים עם הנטיה
ד''ר יזהר בן שלמה28/02/2009דבר אחד ברור (פרט לרווחיהם של היצרנים), השמנים אינם מזיקים, ולכן למה לא להשתמש בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין הילודדניאל28/02/2009
ד"ר שלום, מאיזה שבוע ניתן לדעת את מין הילוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 13-14 במכשיר אולטרהסאונד טוב
ד''ר יזהר בן שלמה28/02/2009בגישה ואגינלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשגית27/02/2009
זאת כבר הפעם השלישית שאני שואלת את השאלה הזאת ואף אחד לא מתייחס פשוט מדלגים!!! לא בסדר שעונים על שאלות ששאלו אחריי ועל שלי לא! שלום, אני בת 34 , ומנסה להיכנס להריון. מחזור אחרון 12/02/09 לאחר 8 ימים חשתי כאבים ולחצים בבטן התחתונה , שאלתי כאן אתכם הרופאים האם יתכן ביוץ כ"כ מוקדם ונאמר לי שלא. בדקתי במקלוני ביוץ ביום ב- 12, 13 ו ה- 14 שזה היום (תמיד בבוקר) ולא זוהה ביוץ... האם יכול להיות שפיספסתי והוא היה בין ה- 9-11 או שאולי עדיין לא היה ביוץ?? תודה רבה! שגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעם לא דילגתי
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009כל אחת משתי האפשרויות תיתכן. כד להבדיל ביניהן כדאי לקחת בדיקה לפרוגסטרון ביום ה-21. אם הרמה כמו אחרי ביוץ (שלא ראית במעקב) הרי שהוא היה בין הימים 9-11.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשירי27/02/2009
שלום ד"ר בסקירה מוקדמת (שבוע 15) התגלתה ציסטה במוח העובר. לפני מס' ימים (שבוע 18) עשיתי בדיקה נוספת וישנה ציסטה נוספת בצד השני. שאר בדיקות גנטיות וחלבון עוברי יצאו תקינים. ד"א, אני לאחר IVF בשיטת מיקרומניפולציה (אומרים ששזה מגדיל סיכון לפגמים גנטיים..?) הפנו אותי למי שפיר בעיקר על מנת לשלול תסמונת 18 ואחרות. אני לא בטוחה שרוצה לעשות את זה עקב הסיכון שבבדיקה אבל לא יודעת מה נהוג ומה הסיכון לאותה תסמונת. האם במצבים כאלה בד"כ מפנים לבדיקה (לא נמצאו סממנים נוספים םגומים, הכל נראה תקין גם בסקירה ובבדיקות שגרתיות אחרות). אני לא יודעת איפה מקבלים ייעוץ גנטי אם זה בכלל יכול לעזור וכבר לא יודעת מה לעשות. אין אלטרנטיבה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למכון גנטי
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009בכל מרכז רפואי גדול יש מכון גנטי, שאנשיו יכולים לספק מספרים מדוייקים על הסיכון לתסמונות הכרומוזומליות בנתוניך האישיים. חשוב לזכור, שהסיכוי לאיבוד ההריון בדיקור מי שפיר הוא 1:200 ורק את יודעת מה משקלו של סיכון זה, לאחר כל המסלול שעברת עד להפריה חוץ גופית ובמהלכה. לסיכום, אחרי כל היעוצים, ההחלטה היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה פיענוח בדיקהאירה 2827/02/2009
היי אני בהריון עם תאומים הרופא שלח אותי לבדיקות שני הבדיקות הללו לא בתחום הרופא טוען שזה תקין ואני מודאגת משהו יכול להגיד לי שזה תקין? Hematocrit 34.9 Leucocytes (U)25 יש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל זה יש רופא
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009תחומי התקין לגבי כל בדיקה בודדת הם רק לצורך מתן מסגרת. ההחלטה המעשית אם משהו תקין או לא היא מתוך ראיית מכלול הנתונים שבתשובת הבדיקה. רק הרופא שלך (ולא אנחנו על פי דיווחך) ראה את המכלול, ונתן עצה על פיו. צריך להאמין לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתאורלי27/02/2009
שלום אני בת 39 בשבוע 11.2 ערכתי שקיפות עורפית והתוצאה הינה: עובי שקיפות עורפית: 1.4 מ"מ סיכון משוקלל: 1:325 סיכון לתסמונת דאון לפי גיל הנבדקת במועד הלידה הוא 1:117 אשמח אם תסבירו לי מה זה אומר מבחינתי. תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שהכל טוב
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009משמעות התשובה היא, שבנתונייך, בדיקת השקיפות הערפית מנבאה סיכון נמוך פי שלושה לתסמונת דאון, מזה שמחושב על פי גילך בלבד. עדיין, על פי הוראות משרד הבריאות את זכאית לדיקור מי שפיר על חשבון המדינה, כדי לשלול תסמונת זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני לידהיפה27/02/2009
שלום אני בשבוע 38 לידה שניה, קראתי בספרים שרצוי לעשות בדיקות דם קרוב ללידה, והייתי אצל הרופא נשים והוא אמר שהבדיקות האחרונות שלי הם לפני חודש וזה מספיק. אבל יש לי חברה שהגיעה לביה"ח ללדת ועד שעשו לה שם בדיקות דם כבר עבר הזמן שלה לקחת זריקת אפידורל. אני מפחדת שבגלל שזו לידה שניה לא יהיה לי מספיק זמן עד שיעשו לי שם בדיקות דם. האם בכל אופן כדאי השבוע לעשות בדיקות דם או שאכן הבדיקות מלפני חודש מספיקות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין טעם
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009בתי החולים, מסיבות שעיקרן משפטיות, יתבססו רק על בדיקה שנעשתה אצלם, סמוך לביצוע האילחוש האפידורלי. לעצם העניין - אם מהלך לידתך יהיה כה מהיר, שלא יהיה סיפק ביד רופאיך לבצע אפידורל בטרם תגיע תשובת הספירה, את בת מזל, שכן תהיה לך לידה מאד קצרה. חשוב לזכור, שמטרת ההגעה לחדר הלידה היא ללדת תינוק בריא. הפחתת כאב היא בסופו של חשבון מטרת משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבלוטה בבית השחיnili26/02/2009
שלום אני בהריון בשבוע ה11. מאז תחילת ההריון בנוסף לגודש בחזה יש לי כאבים בבלוטה בבית השחי. האם זה משהו שקשור להריון או שיש לייחס לזה משמעות חריפה יותר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני רופאה אך מנסיוני
הריונית 327/02/2009זה קשור להורמונים ולבלוטות החלב זה קרה לי 3 פעמים בהריון ה1 בשליש ה2 לאחר הלידה ה2 שהבלוטה התנפחה מאוד וכעת בהריוני ה 3 משבוע 6 לערך רופא שבדק אמר שזה קשור לצינוריות החלב לכי לרופא הבדקי ותראי שזה כלום הכי טוב לשקט שלך הריון קל ומשעמם!! (((:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
nili27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשור להריון
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009"קו החלב" הוא הקן שבו יכולה להופיע רקמת שד. הוא נמשך מבית השחי ועד קו המתניים מלפנים (ראי בכלבים וחתולים). אצל בני האדם, מפותח רק זוג אחד, אך לעתים יש מי שיש להם צמד פטמות קטנות כעשרה ס"מ מתחת לשדיים הרגילים. באותו אופן, לעתים די קרובות יש רדמת שד בתוך בית השחי. היא מגיבה להורמוני ההריון ממש כמו רקמת השד עצמה, ולכן רגישה וכואבת. אין סיבה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך26/02/2009
אני נמצאת בהריון בשבוע ה- 5+16 ימים , אני עדיין עם בחילות והקאות אבל לצערי היום שהייתי במעקב אצל הרופא נאמר לי שירדתי קילו וחצי בשבוע והמוגליבין שלי ירד קצת אודה לכם אם תתנו לי עצה מה לעשות בקשר לבחילות ולירידה במשקל תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009אם זה עדיין לא עבר, זה יעבור בקרוב. אכל י מנות קטנות בהפרשים קצרים, ולא ארוחות גדולות. את המשקל שאיבדת תרויחי חזרה בקרוב. ההמוגלובין לא שייך לסיפור, וכל שעליך לעשות הוא להתחיל לקחת תכשירי ברזל המיודים לזמן ההריון, ברגע שתחלוף הבחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להריוןחסוי26/02/2009
חברה שלי ואני לא קיימנו יחיסים אבל השתפשפנו עם איבר המין שלי בשלה וניסינו להכניס אבל נכנס רק הכיפה.. עכשיו כבר חודש ככה או אפילו פחות ועכשיו ירד לה דם שהיא אפילו לא במחזור... מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
חסוי26/02/2009עכשיו עבר*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לקיום הריון
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009דמם שלא במועדו יכול להיות חלק מתמונת הריון מוקדם. אי החדרת איבר המין אינה מבטיחה שלא יגרם הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברשני26/02/2009
באיזה שבוע ניתן לראות את מין העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 13-14 במכשיר טוב ואגינלי
ד''ר יזהר בן שלמה27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות+סרק ביוכימיהילה26/02/2009
שלום רב, האם כל הערכים בטווח הנורמה? האם כדאי לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר? NT -Nuchal Translucency 1.25 MoM NT -Nuchal Translucency 1.30 mm PAPP-A 0.67MoM PAPP-A 1177 mIU/L Free Beta HCG 0.71 MoM Free Beta HCG 27.8 mg/ml תוצאות שקיפות: 1.3 מ"מ CRL 51מ"מ Maternal age- related risk 1/800 Down's syndrome risk 1/5000 Trisomy 18 risk 1/20000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
הילה26/02/2009א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות שקיפות + סקר ביוכימי
דני27/02/2009אני לא מבינה לא מדלגים בשיטתיות על השאלה שלי? שאלתי משהו לא טוב? שלושה רופאים שונים כבר התעלמו עדיין לא מעבדת תקווה לקבל תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחד משמעית - לא!
ד''ר יזהר בן שלמה28/02/2009את הבדיקות מבצעים כדי לראות האם רמת הסיכון נמוכה יותר מאשר לפי הגיל בלבד. אצלך זה המצב, ולכן אין סיבה לדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהעדינה26/02/2009
שלום יש לי פטריה בנרתיק כבר כמעט שנה, מאז שהתחתנתי. לקחתי את כל התרופות, משחות, כדורים, נרות וכו שקימים. תמיד זה חוזר או שזה אפילו לא הולך אני לא יודעת. עכשיו אני הריון בשבוע 11 ויש לי בגלל זה התכוצויות, שורף לי , מציק לי מאד ולא נעים לי כלל. יש לי גם הפרשות עם ריח מאד לא נעים. זה גם מכניס אותי לחרדות בגלל כל ההתכוצויות והריח אפילו שעשיתי אולטראסאונד והכל בסדר. יש לציין שיש לי גם פטריה באצבעות הרגליים כבר שנים ואניח פשוט שמה משחה כמעט כל יום וכן יש לי עור מאד מאד רגיש. מה לעשות?יש פתרון? האם זה מסוכן להריון? נמאס לי כבר להכניס מזרקים ונרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר שמואל פנסקי26/02/2009האם ביצעת תרבית שהראתה על זיהום פטרייתי ? לזהום פטרייתי אין ריח חריג , אינו גורם התכווצויות ואינו מסכן את ההריון , אני מציע שקודם כל ישלח רופאך גדימה לתרבית ואחר כך יטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)