מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכון לעובר במיפוי עצמות?דנה2209/02/2009
שלום, בעלי צריך לעבור מיפוי עצמות. האם בטוח לי ולעובר לשהות במחיצתו בשעות שלאחר הזריקה ולאחר הבדיקה? תודה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לעובר במיפוי עצמות?
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009קרוב לוודאי שאין בעייה , היוועצי עם הרופא שמבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מריגישים את העובר???????????אורית09/02/2009
ד"ר שלום , אני בשבוע 9 להריון מעוניינת לדעת באיזה שבוע כבר אפשר להרגיש את העובר בבטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
דיגי09/02/2009למיטב ידיעתי, לאשה מבכירה (הריון ראשון) תנועות העובר מורגשות בסביבות השבוע ה20-22 . אשה וולדנית מזהה תנועות העובר אפילו לפני בסביבות שבוע 18-19. סתם לידע כללי, מעקב תנועות עובר מומלץ החל משבוע 28, 5 תנועות בחצי שעה * 2 ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מריגישים את העובר???????????
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009בהריון ראשון מרגישים בד"כ מאוחר יותר , החל משבוע 18 ועד מעבר לשבוע 20 , אך יצא לך מספר פעמים ליצפות בתנועות בעת בדיקת ה ולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף - תאריך אמיתי או משוחזרהדר09/02/2009
שלום, תאריך וסת שלי: 07/05/08 משוחזר עפ"י הרופא שעשה לי מעקב הריון: 10/05/08. מתי אם כן אני אמורה ללכת לביקורת (במידה ואני לא יולדת עד אז): האם ב- 10/02/09 או ב- 14/02/09? והאם הולכים ישירות לבית החולים? צריך הפנייה (אני בקו"ח כללית)? אודה למענה דחוף, מדובר במחר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מריגישים את העובר???????????
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009שאלות אלו יש לשאול את רופאך , איני עובד עם ה"כללית": אך בד"כ מקובל לקבל הפנייה מרופאך. אני צמניח שגם בכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במידה ואפשר...Certificate09/02/2009
במידה ואפשר לשאול זאת כאן, מה מומלץ למרוח נגד יובש בנרתיק בזמן הריון (כלומר, מוצר שלא יגרום לבעיה בשל ההריון) ? שמן תינוקות ? שמן שקדים ? אחר ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009קודם בידקי יתכן והדבר נובע מזהופ פטרייתי, שמנים שציינת ואחרים איינם בעייתיים וניתן להשתמש בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הזריקה שנותנים לפני ההזרעה?לילך09/02/2009
הרופאה נתנה לי מרשם לזריקה בנתיים אמרה לא לקנות. לפני ההזרעה אצטרך אפשר קצת פרטים על הזריקה הזאת מה היא עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "זריקה לפני ההזרעה"
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009קודם כל עשי לך נוהג לקבל מידע מרופאך , הזריקה הניתנת לפני ביוץ היא הורמון (HCG ) המחליף את ההורמון המופרש באופן רגיל (LH ) שגורם לתחילת תהליך הביוץ שבסופן הזקיק בו שהוהה הבייצית פוקע והבייצית חורגת ממנו . בד"כ כ 36 שעות לאחר ההזרקה יכול הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים כדור להשבחת הזרע?לילך09/02/2009
לפני ההזרעה האם יש כדור שלוקחים להשבחת הזרע? הרפאה אמרה שאין אבל שמעתי שייש ושזה עוזר. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ביום ה-11?
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009פעם נעשו נסיונות כאלו , למיטוב ידיעתי לא עוד כיוון שההצלחות אינן גדולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ביום ה-11?מיכל08/02/2009
האם יכול להיות ביוץ ביום 11 בדקתי והיה? וזה היה ב-31/1 וביומיים האחרונים אני מרגישה כאבי בטן מוזרים לא כאבי מחזור מה יכול להיות והאם יש סיכוי שאני בהריון ומתי אפשרי לעשות בדיקה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש לפעמים כאבים כאלה
לילך09/02/2009כמו דקירות בבטן התחתונה.. מוזר החודש לא היה לי חודש שעבר היה ולא נכנסתי להריון.. אין לי מושג מה זה נקווה לקבל תשובה פה. בהצלחה=)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ ביום ה-11?
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009כן אפשרי , במיקרה זה המחזורים קצרים ועמדים על 23-24 ימים , תבחין הריון לאחר 14 יום מהביוץ יהיה חיבוי במידה והרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית ברחם לאחר גרידה - שאלה דחופהאינה08/02/2009
שלום רב, לפני 10 ימים, בהיותי בהריון בשבוע 19+1 (תאומים מונוכוריאליים IVF) בעקבות ירידת מים, נאלצתי לעבור הפסקת הריון באמצעות לידה + גרידה (בוארו +בום). לפני כשלושה ימים עלה לי החום (37.7) ונפלט קריש דם. בבדיקת US + דופלר שביצעתי היום 8.2.09 התגלה כי ברחם ישנו תוכן היטרוגני, אקוגני בחלקו, בעובי 20 מ"מ וכן הודגמה פעילות וסקולרית עשירה בחלל הרחם. הרופא שערך US קבע כי הממצא מתאים לרזידואה. הרופא שבדק אותי נתן לי כדורי מטרגין ואמר לי לחזור ב- 12.2.09 (כעבור 5 ימים) לביקורת. הרופא אמר, כי במידה ועד אז השארית לא תפלט החוצה ע"י הכדורים, יוחלט לבצע גרידה. אני לוקחת את מטרגין כבר יומיים ובינתיים אין כל השפעה, ואפילו הדימומים פחתו. אני מאוד חוששת מהמצב שנוצר. טרם התאוששתי מאובדן התאומים (הריון ראשון שהושג לאחר טיפולים של שנתיים) וכעת אני מאוד חוששת מפגיעה ברחם והסיכוי להיכנס להריון בעקבות הגרידה הנוספת. רציתי לשאול: 1. האם ההמתנה של 5 ימים (בינתיים החום נשאר סביב 37.6) יכולה להזיק והאם כדי למהר ולבצע את הגרידה בהקדם האפשרי? 2. האם במקרה שלי ניתן לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית ולא גרידה?ואיזו מבין שתי הפעולות פחות מסוכנת לרחם? תודה רבה מראש על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית לאחר גרדה
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009ראשית , אני רואה שעשפת מידע לא מבוטל על המצב. ברפואה במיקרים רבים אין שחור ולבן , לפי מידת החום והבנתו של רופאך, אני מניח שהוא סבור שלא התפתח זהום משמעותי , במיקרה זה במידה והשארית תפלט לבד תחסכי פעילות כרוגית , היסטרוסקופייה מאפשרת הדמייה ישירה של הבדיקה ובמיקרים רבים היא עדיפה , אך ישנם שיקולים נוספים כגון אפשרות זהום פעיל או לא היכול לשנות את העדפה.
היוועצי ברופאך. בהצלחה בסיום ההריון הלא מוצלח הזה ומאחל הריון קרוב ומוצלח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת
אינה09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחות והתכווצויותאירה ר.ר08/02/2009
האם מתיחות והיתכווציות בזמן הריון זה דבר שגרתי? באזורים כמו רגלים, איבר המין, ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות והתכווצויות
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009כן , לפי תאורך מדובר בתופעות רגילות הקשורות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשיר08/02/2009
אני חשה בחילות חזה נפוח כאבי גב תחתון עייפות ולחץ בשלפוחית השתן וכאבים בבטן התחתונה, רצית לדעת האם מדבור בהריון ? תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדעי בדיקת הריון הכי טוב
לילך09/02/2009או בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009יתכן , עשי תבחין הריון ותקבלי תשובה קצת יותר ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMV בהריוןדפי08/02/2009
שלום, עשיתי בדיקת CMV לפני שנה וחצי (לפני ההריון) ונמצא שחליתי בעבר - IGG חיובי IGM שלילי.. אני בשבוע 15 והרופא שלי טוען שאין צורך לחזור על הבדיקה, אבל הרי יכולה להיות הידבקות שניונית. האם יש לחזור על הבדיקה בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר איילון לחמן08/02/2009לדפי שלום.
בעקרון הבדיקה הקודמת אומרת שחלית בעבר ב-CMV ולכן המחשבה היא שאת מחוסנת.אם אתבכלזאת כן רוצה ,ניתן לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בן גוריוןשלי08/02/2009
בכל פעם שהעובר שלי נתפס בעדשת האולטרהסאונד ( כחמש פעמים) הוא עומד על ראשו. האם יכול להיות שכך הוא מבלה את כל ההריון מבלי להתהפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן גוריון.
ד``ר איילון לחמן08/02/2009למאיה שלום.
כידוע ראש העובר הוא החלק הגדול והכבד בגופו.לכן הוא בדרך כלל כלפי מטה.אגב מה רע בבן -גוריון. אולי העובר בדרכו לראשות ממשלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור איבר המין רגלים וברכייםאירה ר.ר08/02/2009
אני בחודש 6 להריון וזהו הריון ה1 שלי. כבר כמה שבועות אני מרגישה כאבים באזורים הנ"ל. הרגשה של מתיחות קשות. את הכאבים אני מרגישה אחרי שכיבה בספה, תוך כידיי הסתובבות במיטה, כשקמה אחרי ישיבה. האם הכאבים האלו הם שיגרתיים להריון? ומה כדאי לעשות בשביל להימנע מהם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש למישהו תשובה?תודה
אירה ר.ר08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באזור איבר המין רגלים וברכיים
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009הריון כרוך בתחושות שונות ומשונות , קרוב לוודאי תאורך מתאים לשכאלה והם יחלפו לאחריו. תחושת צירים סדירה מחייבת בדיקה , אך לפי תאורך אן מדובר בכך.
פטרונות קסם אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל תבורקטיה08/02/2009
קראתי אתמול כי אסור להרים את הידיים בהיריון, כדי שחבל הטבור לא ייכרך סביב העובר. אבל לפני זה תליתי והורדתי כולב עם בגד מאוד קל מהמעקה באמבטיה שהממוקם בגובה 2 מטר+ קצת ,בערך.האם הפעלתי לחץ על העובר וחס וחלילה חבל תבור ייכרך סביב הטבור? האם לגשת לבדיקת US דחופהאו שזה סתם מיתוס?חשוב לציין כי אני בגובה 1.65 , כלומר התאמצתי קצת כדי לתלות את הכולב. שבוע 34.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל טבור.
ד``ר איילון לחמן08/02/2009לקטיה שלום.
האמת שלא ברור לי הקשר בין הרמת ידים וכריכת חבל הטבור העוברי סביב העובר.ומה שאלתך לגבי כריכת חבל הטבור סביב הטבור שאת שואלת.בכל מקרה את מוזמנת לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן - מודאגת!אמאלה08/02/2009
כרגע בשבוע 30+2, בסקירות שנעשו בשבוע 21 ובשבוע 24 נצפו מדדים תקינים (ירך וראש), פרט להיקף בטן שהיה קטן בשבוע מגיל ההריון. בהערכת משקל שעשיתי היום שוב נצפו שאר המדדים תואמים את גיל ההריון, שוב, פרט להיקף הבטן שהפעם היה קטן בשבועיים מגיל ההריון. כרגע המשקל המוערך הוא 1246 גר'. (HC-279 BPD-77 FEMUR-56 AC-227) הופניתי להמשך מעקב גדילה בהריון. שאלתי: מה הגורמים? מה המשמעויות? האם מדובר במום עוברי או "רק" בסיכון ליילוד מוקדם אם הגדילה מתעכבת? הערה: בבדיקה צויין BPP 8.8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן.
ד``ר איילון לחמן08/02/2009שלום. היקף בטן קטן בשבועיים בשבוע 30 הוא לא נורא. יש לעשות לעיתים בירור עם ההפרש יגדל,בנושא מחלות זיהומיות שונות וכו.המשמעות של ה-BPS -8/8 היא מצוינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)