מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עניתם על שאלתי..לילך27/01/2009
1.האם מותר לצבוע שיער בתכיפות בהריון? האם החומר הכימי הזה לא מזיק לעובר? האם הריח של הצבע לא מזיק לעובר? 2.אני בחודש רביעי ולצערי עד כה נהגתי להתקלח מתוך הרגל במים חמים מאוד מאוד.לא באמבטיה אלא בעמידה במקלחת במשך כרבע שעה. האם זה מסוכן? אם כן- למי? לי או לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעת שער, מקלחת חמה...
ד''ר שמואל פנסקי31/01/2009אין לי ספק שאם צביעת שער הייתה בעייתית בהריון החברות היו מוציאות התראה ברורה ובולטת ולא מסתכנות בתביעות, לגבי מיים חמים , אני בדעה שלא לעבור דברים קיצוניים בהריון , אך ככלל העובר מוגן היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביעת שער
ד''ר שמואל פנסקי31/01/2009נשים רבות צבעו שער , ככל הידוע לי לא נימצאה בעייה, אך לא בוצעו מחקרים מספקים בבני אדם , לסכום נראה שאין סכון משעותי אך יהיה זה זהיר להימנע מכך בתקופת ביית אברי העובר (עד שבוע 10 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות פסים בשבוע 9?מיכלוש27/01/2009
אני רוצה לעשות פסים בשיער בשבוע 9 -האם יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לעשות פסים בשבוע 9?
ד''ר שמואל פנסקי31/01/2009נשים רבות צבעו שער , ככל הידוע לי לא נימצאה בעייה, אך לא בוצעו מחקרים מספקים בבני אדם , לסכום נראה שאין סכון משעותי אך יהיה זה זהיר להימנע מכך בתקופת ביית אברי העובר (עד שבוע 10 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון במקלון לאחר הזרעהחוה27/01/2009
ביצעתי הזרעה לפני 13 יום, לאחר שהזרקתי יום לפני אוביטרול ולקחתי כדורים במשך 5 ימים כדי לקבל ביוץ בזמן ולחזק אותו - זו הזרעה ראשונה שלי אני בחורה בת 29 בריאה. מרגע ההזרעה הרגשתי כאבי בטן של מחזור וכאבים בשדיים, ביום חמישי הקרוב ( בעוד ימיים) צפויה לי בדיקת דם שתאמת האם אני בהריון או לא. מרוב סקרנות וחוסר שינה בלילות ראיתי שיש מקלונים לבדיקת הריון שנותנים מידע כ4-6 ימים לפני הגעת המחזור לגבי הריון. היום בבוקר בשתן ראשון ניסיתי והוא הראה תשובה שלילית . האם התשובה אמיתית? ביצעתי את הבדיקה מוקדם מידי? מה אומרים כל הסימפטומים שחוויתי מרגע ההזרעה?? ( זה נתן לי תחושה של הריון המתפתח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אירה27/01/2009הי לי בדיוק אותו דבר בהריון. הלכתי לרופא עור והוא אמר שמצב כזה בסדר גמור אצל חלק גדול מהנשים בהריון! לצערי אני כבר 7 חודשים לאחר לידה ועדיין לא נפתרתי סופית מהפצעים על הגב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםשלי27/01/2009
בשליש הראשון הופיעה אצלי אקנה של ממש אשר נחלשה מאוד לקראת שבוע 13. עכשיו בשבוע 25 הפצעים חזרו ביתר שאת ומופיעים גם על הגב, העורף והחזה. האם הדבר יכול להעיד על מצב הורמונלי לא תקין? למעט המפגע האסטטי האם יכולה להיות לפצעים השלכה על מהלך ההריון? בדיקות דם שביצעתי שבוע שעבר היות תקינות למעט מחסור בברזל ו B 12 ( לא יודעת אם זה קשור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אירה27/01/2009היה לי בדיוק אותו דבר בהריון. הלכתי לרופא עור והוא אמר שמצב כזה בסדר גמור אצל חלק גדול מהנשים בהריון! לצערי אני כבר 7 חודשים לאחר לידה ועדיין לא נפתרתי סופית מהפצעים על הגב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לדעת שאני לא היחידה
שלי29/01/2009חשבתי שנפטרתי מעונשם של אלו כשסיימתי את התיכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בהריון
ד''ר פרדי דוד30/01/2009קיימת תופעה כזאת בהריון. העיקר שבן זוגך ימשיך לאהוב אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מדאיגות?anl26/01/2009
אלו המדדים שיצאו בבדיקת הסקר אחרי השקיפות העורפית. האם הנתונים מדאיגים? בשקיפות יצא סיכוי 1:4980 ואלו התוצאות של בדיקות הדם: Papp-a 0.31 Free B-HCG 10.71 Nt 1.3 אודה על תגובה כי אנו מעט לחוצים מהעניין!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מדאיגות?
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009ה free beta HCG גבוה משמעותית, מוטב שתבקשי מרופאך פגישה עם יועץ גנטי. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע בהריוןלי26/01/2009
שלם רב, רציתי לדעת אם יש בעיה כלשהי לעשות קעקוע בזמן הריון בכלל ובתחילת ההריון בפרט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע בהריון
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009לא כל נושא מלמדים בבתי הספר לרפואה , זה אחד מהם , כדי לקבל תשובה מוסכלת יתכן והמ"מעבדה הטרטולוגית בראשות פרופ. אור נוי בירושליים תוכל לתת לך תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ביוץ ומעקב זקיקיםאור26/01/2009
שלום , אנו מנסים להיכנס להריון כבר כמה חודשים , המחזור סןף סוף נהייה סדיר, חששתי הרבה זמן שאני לא מבייצת אך בבדיקת דם ראינו שכן , ובפעם הבאה עשיתי מעקב זקיקים שהראה על 17 מ"מ , והרופא אמר שאלו הימים לנסות. ניסינו 4 ימים ברציפות ושוב קיבלתי מחזור. חשוב לציין , שבדקתי בימים אילו עם הערכת ביוץ שקונים , וזה לא הראה שיש ביוץ , האם יש מצב שאני מבייצת , אך לא לחלוטין? הביצית לא יורדת או משהו? ואם כן , מה ניתן לעשות בעיניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ביוץ ומעקב זקיקים
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009כדי שהריון יתקיים דרושים שלבים רבים שכולם יעברו ללא בעייה , כל שיבוש באחד השלבים יכול למנוע מההריון להתממש , כל זוג חווה את זה , לכן באין מימצאים ברורוים המורים על בעייה מקובל להמתין כשנה של יחסים סדירים ללא אמצעי מניעה.
חלק מהשלבים הם: ביוץ , זרע תקין, ריר צווארי מתאים , תזמון, חדירת הזרע לבייצית, התחלת חלוקה , המעבר של התאים הראשדונים בחצוצרה , ההשתרשות בדופן הרחם... אך למרות כל המיכשולים ברוב הגדול כפי שאת יודעת זה מצליח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- primolut norשני26/01/2009
שלום, נטלתי primolut nor במשך 4 ימים (8 ימים לאחר הביוץ) סה"כ יצא לי לקחת 8 כדורים. כעת גיליתי שאני בהריון (מאוד רצוי עבורי) האם באיזשהיא דרך הכדורים יכולים לפגוע בעובר , בהריון? קראתי את התשובה הזו ומאוד נבהלתי..(שענה למישהי אחרת): "יש סכון לוירילזציה של עובר ממין נקבה (סכון להופעת סמני מין זכריים בעובר ממין נקבה ) . עלייך להפסיק נטילתם בחודש בו את מעוניינת להרות על אף אי הנוחות . " בברכה, ד"ר דביר גור אגף נשים ויולדות מרכז רפואי וולפסון האם לדעתך הכנה יש אמת בדבר??? קראתי תגובות אחרות שאין סיכון תודה מראש, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר primolut nor
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009לא , אין בעייה. אך את יכול לקבל תשובה רישמית ממספר מעבדות יעוץ טרטולוגי , קימות בירושליים (פרופ. אור-נוי) , באסף הרופא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב-אני צריכה עזרה בב'שהמירי26/01/2009
שלום רב הנה להלן מה שעובר עליי מתחילת הנישואים במרץ שנה שעברה.מיד עם תחילת קיום יחסי המין עם בעלי לאחר החתונה התחיל לי תופעות של ציסטית כרונית שבמשך 8 חודשים אני סובלת ממנה פעם שותה אנטיביוטיקה עוברים התופעות ושוב פעם מופיעות.בחודש וחצי האחרונים תודה לאל אני לא סובלת מציסטית וכבר מעל 4 חודשים אני לא שותה את הגלולות פמינט למניעת הריון.המחזור שלי מאז ומעולם היה סדיר (28 יום) וגם לאחר הפסקת הגלולות לא היה שום בעיה איתו.בבדיקות שעשיתי התגלה אף שאני נשאית של וירוס הפפילומה האנושי סוגים 8-33 ועוד. בחודש ינואר קיבלתי את הווסת ב2.1 ובחודש זה התחלנו לנסות להכנס להריון.בכונה תחילה חישבנו את ימי הביוץ המוערכים כלומר בימים 12-16 מתחילת הוסת האחרונה.כך עשינו וקיימנו יחסים בימים אלה וברצוני אף לציין כי היו ימים שבהם לאחר קיום היחסים היה מתגלה על פיסת הנייר שהיתי מנגבת מעט את הפות וגם בעלי את הפין מן סימני דם מאד מאד בהיר-שזה בחיים לא קרה לנו. היום ה 26 לינואר וכמובן לא חיכיתי לשום הופעת וסת כי היא אמורה להופיע ב 30 אם כמובן לא היתי נכנסת להריון-ופעם ראשונה בחיי הקדים לי הוסת ב 4 ימים.אציין אף שבימים האחרונים הרגשתי מן מתח כזה באזור הרחם. אשמח אם תסבירו לי מה זה יכול להיות הופעה הוסת המוקדמת..וסימני הדם שהיו בזמן קיום היחסים. האם זה אומר שמה היתי בהריון והרחם לא החזיק את ההריון? והאם הציסטית שאני סבלתי ממנה והפפילומה יכולים להפריע לכניסה להריון? ושאלה אחרונה-הבנתי שימי הביוץ מתרחשים אצל חלק מהנשים ביום ה 22. איך עליי להתנהג? אשמח מאד אם תענו לי על השאלה אני מאד דואגת תודה רבה מ ראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב-אני צריכה עזרה בב'שה
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009ראשית את שואלת שאלות רבות מאוד , לכן רצוי שתפני לגניקולוג עם סבלנות , תכיני רשימת שאלות מסודרת ותקבלי מענה פנים אל פנים .
הדברים שמנית אינם צריכים לפגוע בסיכוי להרות , הכתמה דמית לאחר יחסי מין דורשת ברור צוואר הרחם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה תוצאת בדיקהגלית26/01/2009
בהמשך להודעה קודמת יש נתון נוסף שם בדיקה TSH תוצאה 1.23 יחידות mIU/L 0.35-4.20 תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד''ר פרדי דוד27/01/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקהגלית26/01/2009
שלום, המחזור החודשי שלי הוא 28 ימים, יש איחור של 5 ימים ניגשתי לבצע בדיקת דם וזוהי התוצאה האם אכן אני בהריון? תודה מראש שם בדיקה BETA-HCG תוצאה <2 IU/L יחידות - (לא מצויין רק קו אמצעי - )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גלית
:)26/01/2009אני מקווה שאני לא נדחפת אבל לפני ההבנה של קטן מ2 זה לא הריון.. בע"ה תקלטי במהרה :) כמובן שתחכי לתשובות רופא.. אבל ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתחוששת....26/01/2009
שלום רב הריון תאומים ראשון , שבוע 16, בשקים נפרדים, לפני כמה ימים עשיתי סקירה ראשונה הרופא אמר לנו כי אצל אחד העוברים כל האיברים תקינים מלבד המוחון וורמיס, האם זה נורמלי? מה הסיכוי שבעוד מספר שבועות האיבר כן יהיה תקין? מה עושים אם לא יהיה תקין? אצל העובר השני הכל תקין . בבקשה הרגיעו אותי, אני מאוד חוששת... תודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוחון ורמיס
ד''ר פרדי דוד27/01/2009לא ברור מה זה אומר " מלבד המוחון ורמיס" האם הוא קיים? חסר? יש בעיה אחרת במוח הקטן או סביבו?
כל זה את צריכה לשאול את הרופא שביצע את הבדיקה.
כי מן הדברים שכתבת לא משתמע דבר וחצי דבר
האם לא הופנית להמשך בירור? האם לא הוזמנת שנית לבקורת?
מדוע אינך שואלת את רופאך מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף-סקירה מוקדמת
חוששת....27/01/2009הרופא שלי אכן הזמין אותי לבדיקה נוספת בעוד 3 שבועות כדי לבדוק האם המוחון התפתח. הוא אמר וגם כתב ש"המוחון אינו מושלם" האם אני אמורה להבין מכך שהוא לא קיים? הוא טוען כי ייתכן שהוא עדיין לא מושלם וביקש שאחזור בשבוע ה 20 לבדיקה נוספת. שאלתי על הסיכוי והאם אנחנו צריכים לחשוש. הוא לא העמיק והרחיב בתשובה לכן אני חוששת, מה הסיכוי (אולי באחוזים) שאכן המוח יתפתח כראוי ? ומה עושים אם לא יתפתח? ניסיתי לשאול עד כמה אני צריכה לדאוג והוא אמר שנחזור אליו לבדיקה נוספת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוחון ורמיס
ד''ר פרדי דוד30/01/2009אם המוחון ורמיס חסר קיימת בעיה . הייתי מציע לך לבצע סקירת מערכות נוספת עם הדגשה למוח העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו בבקשה, דחוף מאוד!!!!!!!!!!!!!לאה26/01/2009
כבר 7 חודשים מנסה להיכנס להריון אחרי גלולות של 3 שנים. יש לי מחזור לא סדיר. כבר חודש שלישי אין לי מחזור. עשיתי אולטראסונד ויש לי הרבה צסטות, מסתבר שאני לא מביצת. רופה אמר שצריכה להתחיל טיפול כי בלי אין סיכוי כימת שאכנס בהריון. הוא אמר לחזור לבדיקה שיהיה לי מחזור. זה רופה פרטי כללית מושלם שלי לא מחסה טיפול אצלו כפי שהוא אמר. לפני שבועיים היתי אצל רופת מרפאה והוא אמר שציסטות שיש לי לא מפריע להיכנס בהריון. מה לעשות??? בנוסף יש לי כאבים כבר חודש בבטן התחתון כמו כאבים מחזור ורופה אמר שזה יכולות בגלל הציסטות גדולות שיש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
חוששת....26/01/2009אני אומנם לא רופאה, אבל הייתי במצבך עד לא מזמן, יש לי שחלות פוליצסטיות (אם שמעת על התופעה?) והביוץ אצלי לא היה סדיר, לקחתי תרופות ואח"כ עברנו לזריקות, ניסינו רגיל בערך כשנה ואח"כ התחלנו טיפולים (זריקות לא הגענו להפרייה חוץ גופית) והיום אני בהריון , אז אל תדאגי, תפני לייעוץ אצל רופא טוב, תנוחי , תפעלי לפי ההנחיות שיתנו לך, לחץ לא יעזור לך אלא להפך. אולי כדאי לך לנסוע לאיזו חופשה מרגיעה, להתייעץ בעניין עם בן הזוג (התמיכה של בן הזוג חשובה ומאוד עוזרת). בעלי תמך בי, ייעץ לי המון ואפילו הזריק לי את הזריקות. זהו, בהצלחה, ולא לדאוג זה בסוף יגיע, רק בלי לחץ!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות בשחלה והריון
ד''ר שמואל פנסקי27/01/2009אני מניח שרופאך מצא שיש לך שחךות פוליציסטיות , אלו שחלות במבנה מיוחד שחלק לא קטן מהאוכלוסייה סובל מהן (יותר מ 10%) ולעיתים דורש עזרה כדי להתגבר על השיבוש ההורמונלי הקשור אליהן ולסייע להרות , זכותך לקבל הסבר ממצא ומספק מרופאך , רוב הגניקולוגים מטפלים בכך לפחות בטיפולם הראשוניים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ לא תקיןלילך26/01/2009
שאלה חשובה במידה ובדיקת פאפ לא תקינה האם יש לבצע הפלה בהריון שבוע 8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAP
ד''ר פרדי דוד27/01/2009לבדיקת פאפ לא תקינה יש דרגות שונות ופירושים שונים. עליך לפנות למרפאת צואר הרחם שם יוכלו לקבוע אם בכלל קיימת בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר והחזרים מהקופה/מדינהsari25/01/2009
שלום רב, אני בשבוע 15, בשבוע שעבר עשיתי סקירת מע' ראשונה והופניתי ליעוץ גנטי עם המלצה לשקול דיקור מי שפיר בשל שתי ציסטות בצואר העובר ושקיפות עורפית של 2.5 מ"מ. בקופה אמרו לי שלא יוכלו לקבוע לי ייעוץ גנטי לפני קבלת תוצאות חלבון עוברי - אותו אעשה רק בשבוע 17 בהמלצת הרופא. אני חוששת לחכות עד לשבוע 18 עם דיקור מי השפיר - ואז לחכות עוד 3 שבועות עד לקבלת התוצאות. האם ניתן לבצע את הבדיקה קודם לכן (בשבוע 16) ולאחר מכן לבצע חלבון עוברי וייעוץ גנטי (ולקבל החזרים בדיעבד אם יאושרו)? האם אין הבדל משמעותי בכך שהעובר יגדל עוד שבועיים בבטן (דיקור שבוע 18 ולא 16) - במקרה של צורך חו"ח לסיים את ההריון בעקבות תוצאות הבדיקה (כלומר - גרידה חו"ח בשבוע 21 ולא בשבוע 19). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה
ד''ר פרדי דוד27/01/2009אינני מבין מדוע אינך מבררת את כל זה בקופה בה הנך מבוטחת?
האם לדעתך מדור זה נועד לשאלות מן הסוג שאת שואלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה האדיבה
sari27/01/2009ועל כך שהתעלמת לחלוטין גם מהשאלה שבסוף ההודעה שלי, שחשבתי שדווקא מתאימה מאוד לפורום הריון ולידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)