מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה שלא נענתהרינת11/02/2009
אני בהריון שבוע5. בגלל כאבי בטן מתמשכים בבטן תחתונה שלא פסקו עשיתי US בבית חולים כי אני פרסונל. לדברי הרופאה שק ההריון לא נראה הכי יפה ולא בטוח לאן ההריון הזה יתפתח איך מצד שני לדבריה בגלל שהרירית שלי לא הכי טובה לאחר אשרמן צריך להיתייחס לערכי בתא. בנתיים - בדיקה ראשונה 1200 לאחר 3 ימים 3000 ועוד יומיים וחצי 8000. האם זה מעיד על הריון שמתפתח והאם יש סיכוי שעדיין יהיה בסדר. יש לי US נוסף ביום א. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ז"א שאלה
רינת11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תרבית שתןמורן11/02/2009
שלום רב, הגיעו תוצאות הבדיקה של תרבית שתן אשמח לדעת את תוצאותיה, והאם הכל תקין תודה רבה והמשך יום נפלא URINE-CULTURE NEG.CULTURE SG 1.03 SG LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK.\UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEINE UR 30.00 MG/DL GLUCOSE URINE Normal MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN 3.00 MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ית שתן.
ד``ר איילון לחמן11/02/2009למורן שלום.
בדיקת התרבית הינה שלילית.אבל בבדיקת השתן לכללית יש חלבון 30 מג. דבר זה דורש בדיקה חוזרת לפחות. התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהפיצפיצ11/02/2009
האם נהוג לעשות בדיקת שד בהריון או לחכות לאחרי הלידה ? אני בשבוע 30 בת 31 ועושה כל שנה באותו חודש אצל כירורג שד תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן11/02/2009לפיצפיצ שלום.
אכן חשוב לעשות הבדיקה. גשי לכירוג שיבדוק. מקסימום יזמינך לבדיקה חוזרת לאחר הידה.רוב הסיכויים אבל שלא תיהיה בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?ליטל11/02/2009
אנחנו מנסים להיכנס להריון. קיבלתי מחזור חודשי במועד(01.02.09). אני ממש מרגישה תחושות של הריון עוד לפני שקיבלתי ועד עכשיו- עייפות, כאבים בשדיים, בחילות, בטן נפוחה, כאבי ראש. כמובן שכל התחושות לסירוגין וחולפות די מהר. אני שומעת על הרבה סיפורים של נשים שקיבלו מחזור כרגיל ולמרות זאת גילו בחודש שני ושלישי שהן בהריון. אני רוצה להבין האם זה הגיוני ואיך זה ייתכן שזה קורה. הרי אם מקבלים מחזור זה אומר שרירית הרחם מתקלפת ואז זה בעצם אומר שלא יכול להיקלט בכלל הריון. אני אשמח לשמוע הסבר לכך והאם יכול להיות שאני פשוט בהריון. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מוכר בהחלט....
מתלבטת....11/02/2009שלום ליטל, איני רופאה אך קורה לי בדיוק אותו דבר כמו שלך... קיבלתי ב 21.1.09 . היום, שבוע לפני המחזור מרגישה הרגשות של כאבי מחזור , כאב בטן, חולשה ועייפות, וכמובן בטן נפוחה... (מתסכלת על עצמי כל היום במראה)איני מבינה לפשר תופעות אלו שאמורות להופיע ממש קרוב למחזור... כאן בפורום, המליץ לי הד"ר להבדק אצל רופא נשים....אצלך המצב עוד ממש מוקדם, כאדי שנבדוק שתינו לפשר התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון.?.
ד``ר איילון לחמן11/02/2009לליטל שלום.
לגבי הריון הדבר הפשוט הינו לבצע בדיקה.לגבי "מחזור" בהריון,מדובר על דמם הריוני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר בבקשה לענות על שאלות מ-9/2שני11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה השאלה.
ד``ר איילון לחמן11/02/2009לשני שלום.מה השאלה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונים על שאלות 09/02/09-חשובהגר11/02/2009
שאלתי שתי שאלות אחת בנושא דימום והשניה על אספירין בהמשך לשאלה נבדקתי אתמול במיון ועדיין היה דימום ולא נצפה דופק נאמר לי לחכות 5 ימים ולחזור על האולטרסאונד. אני מזכירה וסת אחרון 25/12/08 גודל השק אתמול 5.5 , האם במידה וביום ראשון לא יהיה דופק אצטרך לעבור גרידה? האם להמשיך או להפסיק את האספירין קרטייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tאספירין
ד''ר פרדי דוד11/02/2009לפי וסת אחרונה שמסרת את אמורה להיות היום בשבוע 7 להריון והיו צריכים לראות דופק
במידה ואת ממשיכה לדמם והשק לא גדל יתכן שמדובר בהריון שהפסיק להתפתח.
עד בדיקת ה- US הבאה כדאי לבצע גם תבחין הריון כמותי.
לא ברור לי מדוע את לוקחת אספירין? אם את ממשיכה לדמם כדאי שתפסיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים קלים לפני ההריון - בן זוגדני11/02/2009
האם עלי לחשוש מכך שעישנתי חשיש מספר ימים לפני שהכנסתי את אשתי להריון ובסמוך לאותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים קלים
ד''ר פרדי דוד11/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?שולה10/02/2009
האם תופעות הריון יכולות להופיע לפני איחור?כמו חולשת ותחות עילפון,היה לי את זה כבר בהריון עבר.האם אפשר לעשות בדיקת שתן לפני איחור? כי י בדיקות כאלה בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות הריון
ד''ר פרדי דוד11/02/2009אם יהיה איחור גשי לבצע תבחין הריון. מיותר ולא אמין לבצע את הבדיקה לפני איחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה.שרית10/02/2009
מחזור אחרון 21.1.2009. קיום יחסים: 3.2, 4.2, 5.2. כמובן ללא הגנה. היום: 10.2.2009., אני סובלת מכאבי מחזור, אי נוחות, ובעיקר בטן נפוחה. מנסה להבין את הפשר לאלה, המחזור אמור להגיע עוד שבוע מדוע הוא מראה על אותותיו כבר מעכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו הדבר
מיכל10/02/2009מחזור אחרון ב-21/1/09 היה לי ביוץ ב- ביום ה-11 וקיימנו יחסים ב-1/2/09 2/2/09 בימים האחרונים יש לי כאבי בטן אבל לא של מחזור כאבים שונים אומנם הייתי בהריון כבר בעבר אבל מי זוכר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל?
מתלבטת....11/02/2009מיכל שלום! הצלחת לברר מה פשר אותם כאבים? אני עדיין עם בטן נפוחה וכאבי מחזור, ועם חולשה לא ברורה. אין מצב שתופעות אלו יעידו על הריון. נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה
ד''ר פרדי דוד11/02/2009מציע לך להבדק אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה ....פיי10/02/2009
שלום אני בשבוע 5 לאחר טיפול IVF לפני ארבעה ימים התחלתי להשתעל ולפני יומיים הצטננתי . דיברתי עם הרופא נשים שלי והוא אמר שאם יש לי חום או כאב ראש שאני יכולה לקחת אקמול ללא שום דאגה או אופטלגין . שתיתי המון תה עם לימון ודבש ניגשתי לבית מרקחת ואמרתי שאני בהריון ואני רוצה משהו נגד שיעול על בסיס טבעי הרוקח נתן לי HERBAL אני לוקחת אותו כבר שלושה ימים וחל שיפור בשיעול ובאותו זמן הצטננתי הרוקח אמר לי שאני יכולה לעשות אינהלציה רק עם מים בלי שום חומר נוסף עשיתי גם וגם שמתי מים עם מלח באף כדי שאוכל לנשום . אני חשה יותר טוב אומנם לא החלמתי לגמרי שאלתי היא האם גרמתי נזק שהוא לעובר ??? אני פתאום חוששת אבל מאוד סבלתי הדרך הזו פשוט כמו התעללות כשלוקחים תרופות על בסיס טבעי. בבקשה את התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה ....
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009א גרמת כל נזק , מאחל הריון תקין ומהנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009הכוונה "לא גרמת" ראיתי שה"ל" נשמטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר קצת פרטים על הזרעה?לילך10/02/2009
איך זה הולך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר קצת פרטים על הזרעה?
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009הכי טוב לשוחח ישירות עם הרופא המטפל. באופן כללי: מתזמנים את הביוץ , בד"כ הגברת מקס\בלת טפול לגרימת צמיחה של יותר מזקיק אחד (הבייציות שוכנות בזקיקים) , במיקרים רבים , האישה מקבלת זריקה שמתזמנת את הביוץ ל 36 שעות לעכר. לאחר הזריקה , הזריקה ניתנת כאשר צופים ב US בזקיק מוביל בשל (כ 2 ס:מ קוטרו) .
24 שעות לאחר הזריק ולעיתים גם כעבור 48 שעות הגבר נותן זרע ע"י אוננות , הזרע עובר "השבחה" כך שרק זרע חיוני עם מעט מאוד נוזל זרע נישאר , הזרע מוזרק ע"י קטטר עדין לתוך הרחם ע"י הגניקולוג , באופן זה חולפים על חלק מהקשיים המוהרמים על הזרע בדרכו לביצית בחצוצרה . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם 17-OH-Pלילך10/02/2009
מתי צריך לעשות אותה? בזמן הווסת? ביום הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם 17-OH-P
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009בד":כ היא מתבצעת עם יתר הבדיקות לברור פריון ביום ה 2-4 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון בעת נטילת אנטיביוטיקהמימי09/02/2009
האם אנטיביוטיקה יכולה לשבש את בדיקת הריון (בדיקה ביתית) יכולה להשפיע על השתן לפי הבדיקה יצא שאני לא בהריון אך המחזור טרם הגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון בעת נטילת אנטיביוטיקה
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009אנטיביוטיקה אינה משבשת את התבחין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת קיבה קטנהמירי09/02/2009
שלום, בשבוע ה-21 להריון ערכתי סקירה מורחבת שבה נאמר לי שהקיבה כל העובר לא נראת בבירור הוזמנתי לאחר שבועיים וחצי כדי לבדוק שוב ובסקירה השניה נאמר לי שהקיבה של העובר קצת קטנה בהתאם לגודל העובר. הרופא היציע שאגש לעשות סקירה אצל רופא מומחה יותר כדי לשמוע דעה נוספת. לדעתו איך בסיס לדאגה. ואכן תאמתי תור לרופא מומחה בעוד כשבוע. מה זה אומר קיבה קטנה קצת יותר מגודל העובר? אילו סיכונים והשלכות יש למצב כזה בעתיד? האם באמת אין בסיס לדאגה? מאותו רגע אני לא רגועה. אשמח להתיחסותכם בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה ההסבר?
סיון24/09/2011הי רציתי לדעת איך זה הסתיים, בהנחה שאת הרבה אחרי. גם לי אמרו בסקירה שהקיבה קטנה קצת וזה מלחיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה קיבה קטנה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/09/2011ערב טוב
קיבה קטנה בסקירה יכולה להיות מצב זמני אקראי ללא כל משמעות
קיבה קטנה יכולה לשקף מצב בו הקיבה מתמלאת דרך הקנה כאשר הושת חסום
באון נורמלי קיבה מחוברת לפה דרך הושת
לפעמים הושת חסום וקיבה מתמלאת דרך חיבור לקנה ( שמחובר גם לראות)
מצב זה מצריך ניתוח תיקון לאחר הלידה
מצב זה של חסימת הושת יכולה להיות חלק מתסמונת VACTER
בו יש לפעמיים גם בעיות בחוליות, רקטום, לב, כליות
לכן מומלץ לבצע בירור מקיף, יעוץ גנטי, אקו לב עובר, סקירה מפורטת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
סיון15/10/2011קודם כל תודה על התייחסותך... מה שהעלה לי עוד כמה שאלות...:
אקו לב עשיתי במקרה, והוא היה תקין, כמו גם יעוץ גנטי, השאלה לאיזו בדיקה ספיציפית אתה מתייחס? לגבי הסקירה המפורטת, מי עושה אותה (כי הרי עשיתי סקריה שנייה, אצל שני רופאים שזו עבודתם, אז מה בעצם השוני?).
תודה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מורחבת קיבה קטנה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ16/10/2011אברי הגוף נמדדים לפי עקומות צמיחה.
הוריאביליות (השונות) בין הפרטים מאד גדולה גם ברחם.
לרוב השינויים נשארים בגדר הנורמה.
ממליץ לחכות לבדיקת הסוקר המומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון בעת נטילת אנטיביוטיקה
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009הקיבה העוברית ניצפית כיוון שהעובר בולע מי שפיר , כך שאנו רואים נוזל , הכמות משתנה באותו עובר מזמן לזמן , חסימה בדרכי העכול , בעיות בליעה ועוד יכולות לגרום לבעייה , אך רוב הסכויים שמדובר בתיזמון , אני מניח שהבדיקה הבאה תבהיר שאין בעייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בשבוע 32שרון09/02/2009
שלום קיימת אצלי מעט הפרשה בצבע לבן צהבהב ובזמן הליכה ממושכת לחץ העובר על האגן גורם לי להרגיש כאילו משהו שורף.האם מדובר בתופעה שכיחה או אולי זאת פטריה וטגינלית שנוצרה. במידה וזאת פטריה האם יש סכנה בשעת הלידה שהועבר ידבק? מה הטיפול המומלץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בשבוע 32
ד''ר שמואל פנסקי10/02/2009הפרשות שכיחות בהריון , פטרת נרתיקית שכיחה ואינה מסכנת את ההריון , רצוי לטפל לפני הלידה כיוון שלפעמים כול לגרום בהמשך לפטרת בפטמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)