מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרה -דחוף!!!!!מירב01/02/2009
שלום, אני בשבוע 11, אתמול בעלי עצבן אותי, התפרצתי וצעקתי והתעצבנתי בטירוף ואז נהייו לי התכווצויות בבטן ודקירות. אני ממש בלחץ.... האם יכול לקרות משהו מעצבים??? אנא הרגיעו אותי.. או שלא... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אירה01/02/2009לא נראה לי שקרה משהו לעובר שלך אבל בהחלט יכול לקרות! תשתדלי לשמור על עצמך - עכשיו את כבר לא לבד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבדוקשירן01/02/2009
שלום! המחזורים שלי אינם סדירים. אלו האחרונים: 24.10, 15.11, 15/16.12, והאחרון בינתיים ב 10.1.09. ימיט הביוץ במחזור האחרון נבדקו בערכת ביוץ שקנינו ולפיה ב 23.1, 24 לינואר בייצתי וניסנו להכנסז להריון בימים אלו בעיקר. מתי עלי לבדוק אם נקלטתי ע"י בדיקת הריון על מנת לקבל תשובה ודאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה!!!!!
שירן02/02/2009למה אף אחד לא התייחס לשאלה שלי? אני במתח נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
לילך02/02/2009בעיקרון זה 4 ימים אחרי האיחור במחזור אבל אצלך זה לא סדיר.. אז זה יותר בעייה תחי שבוע של איחור אחרכך תלכי לבדיקת דם בבדיקת דם זה הכי וודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן,
שירן02/02/2009לא הבנתי, איך עלי לדעת מהם 4 ימים של איחור, אני לא יודעת מתי אמור להגיע המחזור. לא אוכל לראות הריון בבדיקה ביתית מוקדם יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה14 יום אחרי ביוץ מגיע המחזור
לילך02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי.
ד``ר איילון לחמן03/02/2009לשירן שלום.
אכן כדאי לבדוק לאחר 14 יום מיום הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרמים ושמנים למניעת סימני מתיחההילה31/01/2009
שלום רב, רציתי לדעת אם יש סכנה בשימוש בשמן לגוף המיועד למניעת סימני מתיחה, קצת מפחיד אותי שהוא מכיל ויטמין a כי אני יודעת שעודף ויטמין זה בהריון עלול לגרום למומים בעובר. השמן מכיל את הרכיבים הבאים ואין עליו אישור של משרד הבריאות (למרות שמדובר בחברה מוכרת weleda ) שמן שקדים- לריכוך והזנת העור שמן מבט חיטה- עשיר בויטמין אי ובלציטין, מסייע בשמירה על גמישות העור שמן חוחובה- מסייע בשמירת הלחות הטבעית של העור ובמניעת אובדן מים תמצית ארניקה- מסייע במניעת סימני מתיחה והפחתת הטראומה של העור תערובת שמנים אתריים טהורים של: ורדים, פרחי תפזים (נרולי), מור ועוד, מעניקה למוצר ארומה נעימה וכן יוצרת אפקט משמר אודה לתשובתך, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אירה31/01/2009weleda חברה מצויינת . אני קניתי קרם פנים לתינוק שלי וזה ממש מצויין. חוץ מזה מוכרים את החברה הזו ברשתות הפארם- אז לא נראה לי שהם היו מסתכנים ומוכרים משהו שמזיק לאישה הרה. אני השתמשתי בקרם נגד מתיכות של דר' פישר וזה היה מצויין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאחלי29/01/2009
שלום, עשיתי היום בדיקת בטא שיצאה 4552.1 כאשר הוסת האחרונה היתה ב24/12/08, האם בטא בגובה זה מצביעה על הריון מרובה עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר פרדי דוד30/01/2009מוקדם לשאול שאלה כזאת
כשיבצעו בדיקת US ראשונה בהריון תוכלי להבחין במספר העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהקטיה29/01/2009
שלום לד"ר, אני בשבוע 32 מחר, היום ישבתי מול מחשב כשעתיים בערך וכשקמתי שמתי לב שגומי של המכנסי טרנינג שלי השאיר לי סימן של לוחץ בבטן ממש תחתונה באיזור האגן. האם יתכן שגרמתי נזק? ללכת להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומי של מכנסים
ד''ר פרדי דוד30/01/2009הסירי דאגה מלבך
לא ניגרם שום נזק
את יכולה להמשיך לשבת מול המחשב
ולהשתמש באותו גומי של אותם מכנסיים
ושוב לא יקרה כלום לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותטלטל28/01/2009
לפני שבוע גיליתי שאני בהריון, לפי דברי הרופא אני בסביבות שבוע חמישי ועדיין לא ראה שק של העובר. רציתי לדעת עם ערכי הבטא 468 תקינים לשבוע חמישי???????????. ואם זה בסדר שיש קצת הפרשות חומות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא
ד''ר פרדי דוד30/01/2009ערכי בטא כאלה לא מתאימים לשבוע חמישי, בשבוע חמישי צריך כבר לראות שק הריון. ובבדיקת US וגינלית לרוב גם דופק בשבוע כזה
בצעי בדיקת בטא נוספת ראי אם יש עליה משמעותית או ירידה ובהתאם בדיקת US נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאשני28/01/2009
שלום רב, אני בשבוע 7 נמצא דופק תקין, ב-19/1 ערך בטא היה 8,600 והיום 28/1 הינו 54,249 לפי החישוב ההכפלה הערך היה אמור להיות הרבה יותר גבוהה - האם הנ"ל תקין ?תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישובים
ד''ר פרדי דוד30/01/2009אנא הפסיקו לעשות חישובים הריון איננו מחקר מליוני נשים הרו לפניך וילדו בשלום מבלי לעשות חישובים.
ההריון שלך קרוב לוודאי תקין
בצעי בדיקת US ותרגעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבשיל עם בירהאודליה28/01/2009
האם מותר לאכול תבשיל קדירה שמבושל עם בירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירה תבשיל הריון
ד''ר פרדי דוד30/01/2009מותר
מעניין איזה טעם יש לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןהילה28/01/2009
שלום, בת 30 . אני בשבוע 9 +3 ימים להריון. עד עכשיו הכל תקין. נראה דופק בשבוע 6 וגודל העובר התאים לגיל ההריון. היום הופיעו כתמים חומים. זו הפעם הראשונה שישנו דם מתחילת ההריון. האם יש סיבה לדאגה? מה כדאי לעשות או לא לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי דם בהריון
ד''ר פרדי דוד30/01/2009כדאי לבצע בדיקת US נוספת
לבדוק תקינות ההריון.
יתכנו הפרשות דמיות בתחילת ההריון בהריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןליו28/01/2009
שלום רב, מחזור אחרון היה ב4.12, בדיקת HCG ב-25.12 הצביעה על 0 יח'. ב-18.1 בדיקה ביתית הצביעה על הריון, ב-22.12 בדיקת אולטרסאונד לא דגמה שק הריון. ב26.12 בדיקת HGC הצביעה על 16940 . אני יודעת שעליי לבצע בדיקות HGC נוספות על מנת לררות את קצב השינוי וכך אעשה אולם אני מאוד מודאגת. האם יתכן וההריון לא תקין? (אני בת 27 וזהו הריון ראשון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני מבין
ד''ר פרדי דוד30/01/2009התאריכים מבולבלים
כדאי שתקראי את אשר כתבת
תתקני ותכתבי שוב את שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר בבקשהאני :)28/01/2009
כתבתי פה לפני שבוע..אני בהריון ראשון שבוע 9 . הקאות חזקות במהלך השבועיים האחרונים.. אני מקיאה גם מים.. ירדתי 4 ק"ג אני כולי סמרטוט ועם כאבים בבטן שרירים וצלעות מההקאות.. הבנתי מתשובתך שאין סכנה לעובר .. ב"ה בשורה משמחת אך מה לגבי!? אני מקיאה ככ הרבה וחזק .. השקדים שלי מורגשים בגלל הקאות וכואב לי בגרון אני מרגישה ממש גרוע.. לא פראמין ולא כדורי גינגר לצערי ..לא מקלים.. האם אני "פוגעת" בעצמי עם ההקאות האלה.. גם כשאני לא אוכלת אני מקיאה מיצי קיבה צהובים ודוחפת לעצמי שתייה כדי שלא אצטרך לקבל עירוי.. (מה גם שהרופא לא ממהר לתת לי עירוי) האם הקיבה שלי / המעי משהו.. נפגע בגלל ההקאות האלה שהן תופעות של ההריון?? תודה שקראת עד כה ועל תגובתך .. אתם עושים מלאכת קודש .. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בהריון
ד''ר פרדי דוד30/01/2009קודם כל כדאי שתפני למוקד רפואי או למיון לבדוק אצטון בשתן וקבלת עירוי נוזלים.
להקאות קשות במיוחד קיים כדור בשם זופרן יקר מאד מאד שיעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר שבוע 28מודאגת28/01/2009
בוקר טוב רופאים יקרים, אני בשבוע 28 (+1) ואתמול נבהלתי מאוד משום שלהבדיל מימים אחרים,תנועות העובר היו עמומות וקלות ולא בעיטות ותזוזות חדות כפי שבד"כ אני מרגישה. הבוקר כשהתעוררתי ולאחר שאכלתי שוקולד חשתי בתנועות העובר (למעלה מ-3 תנועות) כששתיים מהן היו חזקות והשאר לפי המתכונת של אמש קלות/עמומות וככל הנראה גם גיהוקים. האם זה מספיק כדי לדעת שהוא בסדר למרות הירידה בחוזק/עוצמת התנועות? האם גם גיהוקים (משערת שזה גיהוקים) נחשבים לתנועת העובר או שאולי אני צריכה ללכת לאחד ממרכזי הנשים ולהיבדק? כפי שאתם מבינים אני חוששת ומעט לחוצה כי קראתי שבשבוע הנוכחי העובר הוא הרבה יותר אקטיבי השאלה האם זה אמור להתבטא בתנועות חדות וחזקות או מספיק בתנועות עמומות? מודה לכם על העזרה, יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד''ר פרדי דוד30/01/2009אם את חשה בתנועות עובר זה מספיק. מכסימום תפני לרופאך או למוקד גניקולוגי בבקשה לביצוע מוניטור NST וכך תוכלי להרגע שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכרזוהר28/01/2009
היי, אני בשבוע 34 ואתמול עשיתי העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה 141 רציתי לדעת אם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד''ר פרדי דוד30/01/2009עברת את גבול העליון של הנורמה .במקרה כזה מומלץ לבצע העמסת סוכר מלאה 100 גרם. GTT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ורנטגןמיטל28/01/2009
שלום רב, לא ידעתי שאני בהריון, כאשר בצעתי צילום רנטגן אחד בשוק הרגל. בזמן הצילום כיסן לי את הירך באמצעות סינור עופרת. לאחר מעשה הסתבר לי שהייתי שבועיים בהריון לפני בדיקת הרנטגן. האם יש סכנה לעובר. הנושא הזה מאד מדאיג אותי. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנטגן
ד''ר פרדי דוד30/01/2009כמות הקרינה נמוכה , מאד, וצולמת עם כיסוי אזי אין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידהשרון28/01/2009
שלום לרופאים בקורס הכנה ללידה המדריכה המליצה לקחת כמוסות שמן נר הלילה (1 ליום, 1300 מ"ג), וכן בשבועיים-שלושה לפני התלמ להחדיר 4-5 כמוסות כאלו לנרתיק. הנל על מנת לרכך את צוואר הרחם ולהקל על הלידה האם יכול להזיק לי או לעובר? האם יש סיבה לא לקחת? האם ההשפעות החיוביות מוכרות גם על ידי הרפואה הקונבנציונאלית? תודה מראש שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן נר הלילה
ד''ר פרדי דוד30/01/2009שמנים ומסג' לריכוך שרירי הפרינאום לקראת לידה מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)