מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות +בדיקת דםענבר05/10/2008
שלום, אני בת 23 הריון ראשון. בשקיפות העורפית הסיכון היה 1:1800.הרופא המליץ לעשות בדיקת דם. תוצאת הבדיקה הגדילה את הסיכון לפי הבנתי כעת: "הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון המסתמך על גיל האישה ,הבדיקות הביוכימיות והשקיפות העורפית -NT הינו 1:830 (תוצאה תקינה )". 1.האם זו באמת תוצאה תקינה?הערך הוא תקין ? 2. האם הבדיקה ברוב המקרים אמורה להקטין את הסיכון (להגדיל את היחס) ? 3. האם יש צורך לעשות מי שפיר כדי להיות שקטה. אשמח לתשובה במהרה -אני קצת לחוצה.... תודה ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/10/2008שלום לך
התוצאה אכן תקינה, למרות שכביכול לאחר הבדיקה הסיכון עלה.
האם לעשות דיקור מי שפיר?
זו שאלה שאת תצטרכי להחליט עליה לבדך ובהתייעצות עם הרופא/ה שלך שעוקבים אחרי ההיריון ולאחר שתעשי סקירה מוקדמת וחלבון עוברי בשבוע 17.
כמובן שדיקור הוא התשובה הסופית בנוגע לתסמונת דאון ובעיות כרומוזומליות אחרות. האם זה מוצדק לבצע? רק לאחר השלמת הבדיקות או שתחליטו שבכל מקרה אתם רוצים לעשות בשביל להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ובחילות ללא הפסקהמ05/10/2008
שלום אני בהריון שבוע 6+3 ימים אני סובלת מכאבי ראש חזקים ומבחילות והקאות כל הזמן הבעיה היא שאני מטופלת באילטרוקסין בגלל תת פעילות בלוטת התריס ואני חוששת שבגלל ההקאות בלוטת התריס שוב לא תהיה מאוזנת האם יש כדור נגד בחילות שאפשר לקחת בהריון והאם מותר לקחת אדוויל או אקמול לכאבי הראש והאם כאבי הראש יכולים להיות קשורים להריון השמח לקבל תשובה בהקדם אני ממש סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/10/2008בתור התחלה הייתי ממליץ לך לגשת לרופא/ה שלך לבדיקה
1. ניתן ליטול כדורי או נרות פרמין להקלה על הבחילות וההקאות
2. אקמול אפשר, אדויל עדיף שלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהענבל05/10/2008
שלום אני מניקה את ביתי ורציתי לדעת האם זה בסדר אם אני לוקחת אקמול להפגת כאב ראש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
ד''ר בני שכטר07/10/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב שחלתיאפרת05/10/2008
שלום וברכה. אני בהריון, בשבוע 11. בסוף השבוע האחרון אושפזתי בבית החולים בשל כאבים חזקים בבטן בצד ימין. באולטרסאונד נמצאה שחלה מוגדלת ועלה חשד לתסביב שחלתי. בניתוח לפרוסקופי שהתבצע תחת הרדמה כללית, התברר שהשחלה חזרה למקומה ועל כן לא היה צורך בקיבוע. שאלתי היא, מהן ההשפעות שעלולות להיות לחומר ההרדמה על העובר? האם עלולות להיות השפעות בעתיד? והאם ישנן בדיקות או מעקב מיוחד שמומלץ לי לעשות במהלך ההריון על מנת לוודא שלא נגרם נזק לעובר? אודה לתשובה. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל
ד''ר בני שכטר07/10/2008אין בעיה עם חומרי ההרדמה שמשתמשים בהם לגבי מומים אפשריים לעובר.
אין מה לעשות בהמשך חוץ מהמעקב הרגיל הכולל סקירה מערכות וכו'.
הרופא המטפל שלך יסביר על הבדיקות האפשריות בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתלילי05/10/2008
אני בשבוע 16. ובשבוע שעבר עברתי קופת חולים. כך שלא יכולתי לקבוע תור לסקירת מערכות מוקדמת היום התקשרתי לכל המכונים במרפאה שלי ולאף אחד אין תור. ז'תומרת שאני לא הולכת לעשות את הבדיקה. האם זה בסדר? יש בדיקה שעושים במקום? האם יש סיכונים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
שרית05/10/2008היי הסקירה המוקדמת מאוד חשובה , באיזה קופ"ח את כעת ? את יכולה לבצע את הסקירה המוקדמת באופן פרטי , גם אני ביצעתי אותה באופן פרטי ולי היה החזר המקופ"ח על הבדיקה לכן חשוב לדעת באיזה קופה את ....בכל אופן גם אם את לא מעוניינת לבצע אותה באופן פרטי אני בטוחה שיהיה אפשר לארגן לך תור לביצוע הבדיקה בקופ"ח , בקשי לשוחח עם מנהל המרפאה ודרשי שימצאו לך תור. שיהיה לך בהצלחה והמשך הריון תקין ובריא !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת BETAטלי05/10/2008
עשיתי היום בדיקה דם נוספת לראות אם זה עלה, בבדיקה הראשונה המספר היה 283 הייתי בשבוע 4, בבדיקה היום (שבוע 6) המספר כבר היה 27256 . האם זה לא גבוה מידי, אמרו שזה סבירות לתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן06/10/2008לטלי שלום.
אנא בצעי בדיקת על-קול ותדעי במדויק מספר העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קיסרישרית05/10/2008
שלום רב , הנני חודש לאחר ניתוח קיסרי חירום שהתבצע בהרדמה מלאה ( לידה ראשונה ).. ברצוני לדעת האם נכון הדבר ששריר הבטן נחתך אף הוא במהלך הניתוח והאם כתוצאה מכך לא ניתן להפעיל את שריר הבטן התחתונה ?! ז"א האם ניתן יהיה להחזיר את הבטן לקדמותה באמצעות כפיפות בטן או שהשריר "אבוד" ולא יחזור לתפקד....???? תודה רבה ושתהיה לכם שנה טובה , בריאה ומאושרת !!!!! שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי.
ד``ר איילון לחמן06/10/2008לשרית שלום.
המקובל ברוב המקומות הוא להפריד השריר ולא לחתוך אותו.מפרידים לאורך את חלקו הימני מהשמאלי.כך שלאחר 6 שב,זה הזמן המומלץ לחכות, רוב הסיכויים שהכל יחזור למקומו בשלום.ותוכלי להתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ04/10/2008
שלום אני בשבוע6 להריון לפני שלושה שבועות עשיתי צילום חזה לא ידעתי שאני בהריון האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008לא מסוכן שכן כמות הקרינה נמוכה מאד ולא יכולה להזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצע בדיקה?אלמונית04/10/2008
שלום, ב-19/9 הייתה לי הווסת האחרונה. המחזור שלי יחסית סדיר - כל 28-31 יום. ב-2/10 הופיעו בבדיקת הביוץ 2 פסים. קיימנו יחסים מ-30/9 עד ה-3/10 (כל יום). בתקווה שאכן אכנס להריון, מתי אוכל לבצע בדיקת דם ומתי בדיקה ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008תוכלי לבצע תבחין הריון ולקבל תשובה אמינה לקראת ה- 20/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פונדוסלילך04/10/2008
שלום שוב נאמר לי שיש לי שיליית פונדוס. מה זה אומר? מה ההשלכות? האם זה קשור למצג עכוז של העובר. שבוע 36 וחצי האם יש לו סיכוי להתהפך? תודה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008שליית פונדוס נימצאת בעמדה תקינה
כדאי שתתייעצי עם רופאך לגבי היפוך עובר יזום
לא בטוח שהעובר יתהפך מעצמו בשבוע כזה למרות שהיו דברים מעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחה 1 ס"מלילך04/10/2008
שלום רב אני בשבוע 36 ו 3 ימים. יש לי כאבי בטן שהתבררו כצירים לא סדירים, בבדיקה בבית החולים עלה כי יש פתיחה של 1 ס"מ וצואר הרחם מחוק 50%, מצג העובר הינו עכוז. (צואר באורך 1.5-2 ס"מ) הרופא רצה לאשפז אותי ולא רציתי, האם הייתי צריכה חהתאשפז? האם זה השלב הלטנטי של הלידה ? כמה זמן זה יכול לקחת? האם אפשר להתרחק מאיזור בית החולים? תודה רבה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008המתיני בביתך עד שיופיעו צירים סדירים בעוצמה ותדירות קבועה רק אז תפני לבי"ח
לגבי מצג עכוז קיימת אפשרות להיפוך התייעצי על כך עם רופאך
לגבי תחזית מועד הלידה לאלוהים פתרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בנרתיק לאחר לידה. דחוףףףףףףףףשרי04/10/2008
שלום אני ילדתי לפני שבוע לידה רגילה עם מעט תפרים יש לי גירודים בנרתיק לאחר ששטפתי את האזור בלגיינה,סבון, מים ושום דבר לא עוזר. יש לי נרות פולידין רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש בהם אם אני מניקה. אנא עזרה דחוףףףףףףף יום שבת היום ואין לי רופא להתעייץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בנרתיק
ד''ר פרדי דוד05/10/2008היות והיום כבר יום ראשון אזי כדאי שתבדקי ע"י רופאך שיתן את הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהנורית04/10/2008
ד"ר שלום לי יש שחלות פוליצסטיות והמחזור שלי מתאפיין באיחורים קיבלתי ווסת אחרונה בתאריך 14.08.08 ביום חמישי בתאריך 01.10.08 עשיתי בדיקת דם להריון ולהפתעתי יצא בטה של 1373 ביום שיש הלכתי לרופא נשים ובבדיקת אולטרסאונד לא ראו שק ולא עובר הרופא טען שכנראה ההריון לא תקין האם לעובדה שיש לי שחלות פוליצסטיות יש קשר כי אין לי ביוצים סדירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
ד''ר פרדי דוד05/10/2008הייתי מציע לבצע בדיקת בטא נוספת על מנת לראות באם קיימת עליה או ירידה בערכים
אם קיימת עליה יש לבצע בדיקת US נוספת
לא הייתי ממהר להכריז שההריון לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון בעקבות יתר לחץ דםדנה03/10/2008
שלום ברצוני לקבל חוות דעת בהרינוי הראשון החלה עליית לחץ דם בשבוע 22 לערכים 140/90 ילדתי בלידה רגילה בשבוע 38 כעט אני בהריון שני אשר החלה עליית לחץ דם משבוע10 כעט אני שבוע 19 אם ערכי לחץ דם של 150/95 דופק מהיר 110 וכאבי ראש קיבלתי שמירת הריון משבוע 10 רופאת הנשים רשמתה כי אני סובלת מלחץ דם כרוני למרות שעליית לחץ דם יש לי רק בהריונות ובאופן שוטף איני סובלת מיתר לחץ דם . רציתי בבקשה לדעת האם אכן זאת אינדיקציה לשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר ל.ד
ד''ר פרדי דוד05/10/2008זו בהחלט אינדיקציה לשמירת הריון
הריונך ואת נימצאים בסיכון על כן הייתי ממליץ על טיפול במרפאת הריון בסיכון גבהה עד ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בהריוןשרית03/10/2008
שלום, שמי שרית, אני בשבוע 15 להריון. רופא הנשים שלי נתן לי תוסף "מטרנה", הכולל חומצה פולית, ברזל וויטמינים נוספים. שמתי לב, שתופעות הלוואי מתבטאות בעצירות ופצעים גדולים וסגורים על הפנים. כשהפסקתי לקחת את התוסף למשך שלושה שבועות, נעלמו הפצעים והעצירות. לאחר מכן החלפתי את ה"מטרנה" ב"פרנטאל" וניתקלתי באותן תופעות. האם זה נגרם מהברזל או משאר הויטמינים ? האם יש פיתרון לכך ? תודה רבה, ממתינה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
ד''ר פרדי דוד05/10/2008קרוב לוודאי שזה ניגרם מאחד המרכיבים שבתרופה. יש להחליף את התרופות שאת לוקחת עד שתימצא זו שמתאימה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)