מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גרוןאלמוג16/09/2008
שלום יש לי כאב גרון , והשאלה שלי האם מותר לקחת קלגרון , או משהו בסגנון הזה או שיש אופציה טיבעית אחרת שלא כרוכה בתרופה אנא עזרו לי הגרון שלי כואב חזק תודה מראש , אלמוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
ד''ר בני שכטר16/09/2008ליטול קלגרון או סטרפסילס אבל אם אפשר להסתדר עם תרופות הסבתא של תה חם, לימון ודבש יהיה יותר עדיף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון
אלמוג16/09/2008גם אם אני בשבוע 32 מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר
ד''ר בני שכטר19/09/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וצרבותשירה16/09/2008
שלום רב לרופאים היקרים שבוע 37. למרות שאני משתדלת לאכול מאוזן, בריא וכו' ולא עליתי הרבה במשקל, אני חשה עייפות נוראית וכבדות ברגליים. אין קשר לפעילות כזאת או אחרת. חשה כאילו יש לי משקולות ברגליים וכל שאני רוצה הוא לשכב ולהניח רגליים למעלה. מלבד העובדה הזו אני סובלת אימים מצרבות מזעזעות עד שאני כמעט מקיאה. כל מה שאני אוכלת/שותה עולה לי למעלה, מעין נתקע בגרון ושורף לי את כל הסרעפת, ושט ושאר חברים. האם אלו תופעות נורמליות של סוף ההריון או שמא יש סיבה לדאגה? רוב תודות שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי
ד''ר בני שכטר16/09/2008אף פעם בהיריון..אבל זה נשמע לי הגיוני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד"ר שמואל פנסקי!שאלה נוספת..לא משנה15/09/2008
שלום ד"ר שמואל, תודה על תשובתך בנוגע לחשש מהריון לא רצוי. שאלות נוספות לי ברשותך : האם במידה ואיחרתי ביום אחד בהתחלת החפיסה מצריכה שימוש באמצעי הגנה נוסף כל החודש? האם פוסטינור יעילה ב-100% במניעת הריון לא רצוי בטווח של 72 שעות?האם ניתן לקחת בטווח של מעל 72 שעות?עד שבוע למשל? כמו כן מתי כדאי לעשות בדיקת הריון כדי לוודא בביטחון אם יש או אין הריון?אמרת פשוט שבטווח של חמישה ימים זה לא מספיק לדעת...מתי הבדיקה יכולה כבר לדעת?כמה עליי להמתין על מנת לבדוק ולקבל תשובה אמינה ביותר מבדיקת ההריון? כמו כן במידה וחלילה יש הריון לא רצוי למי עליי לפנות?אני רווקה בת 28 בריאה והכל ברוך השם. תודה רבה לך אודה לתשובתך המהירה , (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008פוסטינור אינו יעיל ב 100% במניעת הריון , ככל שהנטילה מתארכת מזמן קיום היחסים יעילותו פוחתת . מעבר ל 72 שעות היעילות נמוכה.
תבחין ההריון חיובי כיומיים לפני מועד הופעת הוסת הצפוי , כלומר במידה ויהיה הריון , כ 12 יום לאחר קיום היחסים. המידה והריונך אינו רצוי מומלץ להיוועץ ברופא נשים בו יש לך אמון , כרווקה את עומדת בקריטריון לאישור הפסקת הריון . ועדות כאלו קיימות בבתי החולים הציבוריים וברבים מהפרטיים , אך רצוי לקבל הבט רחב מרופא נשים קודם להחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בהריוןאתי15/09/2008
אני בת 26, הריון ראשון, שבוע 38. לפני כמה חודשים התגלו סימני מתיחה במתניים, ובתחתית הבטן. בשבעו שעבר החלו סימני מתיחה גם באיזור הבטן ותוך כמה ימים החל גירוי עז בעור באיזור הבטן והתפשטה פריחה על כל הבטן שמתפשטת לגפיים(ירכיים, ידיים, כפות רגליים) כרגע כל הבטן מכוסה בפצעים ושלפוחיות אדומות וכן במקומות שהזכרתי. מה לעשות כדי לעצור את התפשטות הפריחה וכדי להקל על הגירוי העז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה מגרדת בהריון
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008את מתארת סוג פריחה אופייני להריון , קיים טפול שעשוי להקל , אך היוועצי ברופא הנשים שלך שיאבחן במדוייק את הבעייה כיוון שלפריחות בהריון יכולה להיות השפעה מעבר לאי הנוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מענהמודאגת15/09/2008
שלום אני בת 27 , הריון ראשון לפני כשבוע נצפה עובר crl 7.7 מ"מ מתאים לשבוע 6+5-ללא דופק ו.א 18.7 לכן גיל הריון 7+5 בזמן הבדיקה . גודל השק מתאים לשבוע 8+1 אני ממש בלחץ עוד כיומיים יש לי בדיקת us שניה כדי לוודא האם הריון תקין או לא........ הסיכויים אינם לטובתיה כלל? כלומר אין סיכוי שיהיה דופק? מיואשת מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר16/09/2008אין לדעת, בכל זאת נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו קצת מעודד... הייתי בסרט הזה
נעמה16/09/2008היום אני בשבוע 10 אבל בשבוע 5 +3 (וסת 1.7) הגעתי למיון עם דימום ונצפה שק הריון ללא דופק הרופאה אפילו לא ראתה עובר! כמובן שאמרה שאין כל כך סיכוי "הפלה מאיימת" ויש לשוב ל - U.S
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, המשך.. ואחרי 4 ימים עשיתי
נעמה16/09/2008והכל בסדר, תודה לאל. זה נורא מוקדם לקבוע. שיהיה הרבה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באזור המוח של עוברמיה15/09/2008
שלום היום עברנו סקירת מערכות מורחבת, ואמרו לנו שיש באזור המוח של העוברית שלנו שני סיצטות בצבע שחור, יש לנו בדיקה עוד חצי שעה בבית חולים אבל הסבירו לנו שלא בטוח שיוכלו לתת לנו תשובה מיידית, אנחנו גרים כעת בהולנד, וגם נורא קשה עם השפה כי גם הם לא בדיוק מתרגמים נכון מהולנדית לאנגלית. האם זה נשמע לכם מוכר? האם זה יכול להשפיע על התפתחות המוח של העוברית שלנו? אמור לנו שכל האיברים האחרים תקינים. תודה מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות במוח העובר.
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008לא מסרת באיזה שבוע בוצעה הבדיקה ציסטות מסוג choroid plexus cysts (אם הכוונה להן) אינן נדירות ,
באם הסקירה והמדדים תקינים הסכוי לבעייה קטן מאוד , ובד"כ הן חולפות . קיים ויכוח האם מומלץ לבצע דיקור גנטי , במידה ושאר הבדיקה ללא רבב הסכוי לבעייה גנטית קטן מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמודאגת15/09/2008
שלום אני בת 27 , הריון ראשון לפני כשבוע נצפה עובר crl 7.7 מ"מ מתאים לשבוע 6+5-ללא דופק ו.א 18.7 לכן גיל הריון 7+5 בזמן הבדיקה . גודל השק מתאים לשבוע 8+1 אני ממש בלחץ עוד כיומיים יש לי בדיקת us שניה כדי לוודא האם הריון תקין או לא........ הסיכויים אינם לטובתיה כלל? כלומר אין סיכוי שיהיה דופק? מיואשת מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRL 7 mm ללא דופק
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008בדרך כלל בCRL כזה , במטמר נרתיקי טוב ניתן לראות דופק , כיוון שרופאך סבר שכדאי להמתין שבוע נוסף כדי לאבחן ביתר דיוק , רצוי להעזר בסבלנות עוד ימים בודדים כדי שהאבחנה לגבי תקינות או אי תקינות ההריון תהיה ודעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותגלית15/09/2008
12 יום לאחר החזרת עוברים -טיפול הפרייה בטא 158,E2=7617,פרוגסטרון גדול מ127 לאחר יומיים בטא 454,E2=8891,פרוגסטרון גדול מ127 שאלותיי הן: 1.האם קצב עליית הבטא והE2 תקינים? 2. האם זה שהפרוגסטרון נשאר באותו ערך זה בסדר? (אנני מקבלת תמיכה בגלל שבזמן ההחזרה קיבלתי אוביטרל). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים.....
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008נראה לי שהכתובת הטובה ביותר לשאלותיחך הינה הרופא שביצע את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה בהריון?נעמי15/09/2008
שלום. האם אפילציה, דהיינו הסרת שיער במחט חשמלית, מותרת בהריון (שבוע 12)? ידוע לי שלייזר אסור. תודה מראש, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי ידוע שמותר
יעל15/09/2008אני עושה (אני בשבוע 15)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא מקבלת תשובה מקצועית....?
נעמי16/09/2008גם אם אין לכם תשובה, הנימוס מחייב להתייחס לשאלה שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות בבטןזיוה15/09/2008
אני בשבוע 27 ובימים האחרונים אני מרגישה התקשויות בבטן. האם זה הגיוני? האם מצריך בדיקה? (כאילו העובר בועט והבטן מיתקשה לכמה דקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשויות בבטן.
ד''ר שמואל פנסקי16/09/2008בשבוע כזה חשים היטב בתנועות העובר , אני מניח שההתקשויות שאת מתארת הם צירים , צירים לא מסוכנים , ניקראים "ברקסטון היקס" והם שכיחים , אך במידה ואת חשה התקשויות סדירות למדי בתדירות של כ 4 או יותר בשעה רצוי להבדק ללא שהיות כיוון שלידה מוקדמת אינה בעייה נדירה ולפעמים ניתן למנוע אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםשלי14/09/2008
יש לי מהלילה צירים. בהתחלה הם הופיעו פעם בחצי שעה, עשרים דקות ולאחרונה הם מופיעים פעם ב- 10 דקות. בנוסף, עוצמת הכאב עלתה. המליצו לי לא להגיע לביה"ח מוקדם מידיי. מתי עליי להגיע לביה"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מהלילה
ד''ר שמואל פנסקי15/09/2008לא פרטט באיה שבוע את נימצאת , אני מניח מהניסוח שמדובר במועד הלידה הצפוי (37-42 שבועות) . קשה לתת יעוץ מדויק . במידה ואת בהריונך הראשון , הלידה בד"כ אינה מאוד מהירה ובאם את חשה היטב בתנועות , אין משהו חריג, הריונך אינו בסכון גבוה ניתן להמתין עד שיהיה ברור לך שאת בתהליך לידה אמיתי, כלומר הכאב הולך ומתחזק . תדירות הצירים עולה ואת חשה שהיית רוצה משהו שיקל על כאביך (בד"כ לפחות 2 צירים ב 10דקות) .
ההגעה לבית החולים תלויה בעוד גורמים כגון המרחך מביה"ח , האם את נימצאת באזור בו הפקקים שכיחים ואז כדאי לקחת טווח ביטחון גדול יותר , הרבה תלוי בהגיון הבריא.
לגבי הריון חוזר , לגברת יש במיקרים רבים תובנ לגבי משך הלידה הספציפי לה ובהתאם לכך מנווטת את מועד הפנייה לביה"ח.
לידה קלה ובטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שאני בהיריון לא צרוי!לא משנה14/09/2008
שלום, סימתי את הוסת לפני כשובע. ביום שלישי שעבר ה-9.9. היתי אמורה להתחיל חפיסת גלולות חדשה.אך שכחתי והתחלתי ליטול יום למחרת ב-10.9. היום אני מרגישה חולשה,בחילה ועיפות(אך חשוב לציין שהיתי בסופש באילת ויכול מאוד להיות שגם היתבשתי או התקררתי מהמזגנים). בכל אופן עשיתי עכשיו בידקה ויצא שלילי. האם ביקת מקלון הזהב אמינה?אם לא,אילו בדיקות מומלצות? כמו כן, האם הבדיקה יכול לדעת בטווח של חמישה ימים מקיום האקט (כי קימנו ב-10.9. והיום רק ה-14.9.) אם אני בהריון או לא? כמו כן האם העובדה ששכחתי ליטול גלולה ב-9.9. ולקחתי יום אחרי היא קריטית מבחינת הסיכוי להריון?האם עלינו לנקוט אמצעי זהירות נוספים החודש כמו קונדום וכד' בשל כך? אודה לתשובתכם המהירה אני דואגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בהריון
ד''ר שמואל פנסקי15/09/20081. הבדיקה הביתית אמינה למדי .
2. 5 ימים מקיום היחסים הינו טווח בו עדיין לא ניתן לגלות הריון במידה והחל , זאת גם בבדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שאיבהשירה14/09/2008
שלום אני שואבת חלב לבני בן החודשיים אני מעוניינת להפסיק את יצור החלב מהי הדרך הנכונה לעשות את זה? יש בידי כדורי דוסטינקס - האם מומלץ לקחת אותם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שאיבת חלב
ד''ר שמואל פנסקי15/09/2008רצוי להפסיק באחת לדאוג לתמיכה טובה של השדים לאורך כל היממה , מספר יממות , בד"כ זה מספיק , במידה ומתפתח גודש ניכר ניתן להשתמש בדוסטינקס , רוב הנשים מצליחות להסתדר ללא הטפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדלי14/09/2008
שלום אני נמצאת בשבוע 38.2 היום עשיתי בדיקת אולטרה סאונד גדילת העובר אמרו לי שהעובר שוקל 3300 עד 3500 האם זה משקל טוב לשבוע שאני נמצאת בו ואני רוצה לציין שאני סובלת בסכרת הריונית בדרך כלל מאוזנת חוץ מכמה ערכים חריגים וגם רציתי לדעת מה זה שיליה דרגה 3קראתי בספר שצריך לפנות דחוף לרופא, מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל, סוכרת הריונית , שליי
ד''ר שמואל פנסקי15/09/2008ערכת המשקל נימצאת נמצאת בתחום הנורמה , רצוי תמיד לזכור שהערכות משקל אינן מקבילות למדית המשקל על מאזניים והן נוטות לשגיעות +- 15% ) . דרגת שלייה = 3 מראה שבאולטראסאונד ניצפים סמני הסתיידות , יכולת החיזוי של דרגת השלייה על תפקודה אינה טובה וברוב המיקרים הן מתפקדות היטב , במידה ואת סובלת מסוכרת הריונית אני מניח שאת במעקב הדוק יותר מזו שבהריון רגיל לחלוטין. בכל מיקרה רצוי שתיוועצי ברופאך המטפל. לידה קלה ובטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור עם התקןאסנת14/09/2008
יש לי התקן מסוג novat, המחזור מאחר לי יומיים,האם יכול להיות שאני בהריון?,ההתקן נמצא אצלי כ-9 ח'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והתקן ?
ד''ר שמואל פנסקי15/09/2008ראשית ניתן להרות עם התקן . הבטיחות של התקן רגיל היא בסדר גודל של 98 % לערך
אחור של יומיים אינו דבר נדיר . את יכולה כבר לבצע תבחין הריון בייתי או בדם או לחילוופין להמתין עוד ימים ספורים ואז לבצע הבדיקה במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)