מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת המשקל על ההריוןmyself8222/09/2008
שלום, בעלי ואני מעוניינים להקים משפחה. ביצענו את הבדיקות הגנטיות (תודה לאל, הכל תקין...) והתחלתי לקחת חומצה פולית. תוך כדי קריאת מאמרים בנושא הריון, נוצר בי החשש כי עודף המשקל שלי (BMI=28.6) עלול לסכן/לסבך את הריון (יותר סיכוי לסיבוכים וכו'...). האם כדאי לחכות עם הכניסה להריון עד שארד במשקל? האם החשש שלי מוצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה הגדולה
ד''ר בני שכטר23/09/2008האם תצליחי לרדת במשקל וכמה זמן זה יקח לך.
לכן אני מציע תגשי לרופא/ה שלך שמכירים אותך ותתייעצי איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורכו של העובראנונימית22/09/2008
שלום רב, לפי הספירה שלי אני בשבוע 9 ושישה ימים (לפי הרופא- יש הפרש של יום אחד- לפיו אני בשבוע תשע פלוס 5..) אתמול הלכתי לבדיקת א.ס (רופא פרטי..) ולפי הבדיקה של הרופא אורכו של העובר 4.1 ס"מ ובספר שבו אני נעזרת (ההוא עם השעון..) כתוב ש"בשבוע 9 האורך הכללי אמור להיות 2.3 ס"מ ושבוע 10 אורך כללי 3.4 ס"מ". האם יש סיבה לדאגה בגלל שאורכו של העובר גדול יותר ממה שכתוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לדאוג
ד''ר בני שכטר23/09/2008עוד מעט את אמורה לעשות שקיפות עורפית ושם יעדכנו אותך לגבי גודלו והאם הוא מתאים לגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אופטלגין בהריוןרביטל22/09/2008
שלום רב, אני בשבוע 31 להריון. קיבלתי מרופא אורטופד (שכמובן היה מעודכן בהריוני) טיפות אופטלגין לשיכוך כאבים באזור הצלעות (20 טיפות, 4 פעמים ביום). על גבי העלון לצרכן כתוב שאין לקחת את התרופה בהריון. האם אני יכולה לקחת את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ד''ר בני שכטר23/09/2008אין מניעה לקחת, אבל עדיף כמה שפחות.
אם אינך רגועה, תתקשר למכון הטרטולוגי בבי"ח הדסה עין כרם, בילינסון או בתה"ש ותתייעצי איתם לגבי השפעות אפשריות לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפס השחורשני22/09/2008
חודש וחצי לאחר לידה רגילה. מדוע הפס השחור לאורך הבטן עדיין שריר וקיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי זה דיל כזה
ד''ר בני שכטר23/09/2008את בהיריון ומופיע הפס (LINEA NUGRA שמו הלטיני).
לעיתים הוא דוהה לאחר הלידה ולעיתים ישאר לו שם לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאור22/09/2008
שלום זהו הריון ראשוון שלי\ עברתי הפלה לפני מספר ימים עם הכדור ציטוטק שמוחדר ךנרתיק (4 כדורים קטנים) \ ביצעתי בדיקת us והשק והעובר עדיין ברחם . היה לי מעט דימום פנימי. החדירו לי בשנית את הכדור , זהו היום השני מאז הכדור השני ועדיין אין דימום רציני. אני ממש מודאגת האם הכדור הזה לא פונקציונלי האם אני סתם סובלת מכל התופעות לוואי \:חום, כאבי בטן , שלשולים , בחילות קשות ולא תתבצע כלל הפלה? ... במידה והכדור לא יבצע את ההפלה הדרושה האלץ לבצע גרידה \. אני נורא מפחדת זהו הריון ראשון והבנתי שבגרידה יש יותר סיכונים ועלול להיווצר זיהום ברחם בבקשה מהמומחים ייעצו לי האם מצבי תקין ומה עלי לעשות? תודה וסליחה על האורך....... אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרבה מה לעשות
ד''ר בני שכטר23/09/2008אם האופציה התרופתית לא תצליח אכן יהיה צורך בגרידה.
לפחות אני יכול להרגיע אותך שאחוז הסיבוכים שציינת הוא מאד-מאד נמוך.
בפעם הבאה, אם אינך מעוניינת בהיריון, תשתדלי לשמור על עצמך כראוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההריון היה רצוי בהחלט!!
אור27/09/2008זהו הריון רצוי מאוד שנכשל עקב אי דופק עובר! לא צויין כי ההריון בלתי רצוי סתם כך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון וכדור פורח - שאלהelcom22/09/2008
שלום , אישתי לעתיד (חולה עליה) בשבוע ה 8 להיריון. עוד 20 יום מתחתנים. ההורים שלה רוצים לתת לנו למתנה טיול בכדור פורח. יש איזושהי בעיה מבחינת ההיריון? שאלנו את הרופא שלה, והוא אמר שלא נתקל בשאלה כזאת ושלדעתו לא צריך להיות בעיה. תשובתו לא ממש מרגיעה אותי. ההיגיון אומר שלא צריך להיות בעיה, אבל אולי יש משהו שלא חשבנו עליו. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמורה להיות בעיה
ד''ר בני שכטר23/09/2008אלא אם כן תפלו מלמעלה...ואז לא ההיריון יהיה הבעיה...
תהנו ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בהריוןדורית סבג22/09/2008
אני בשבוע 24 להריון בכיפור אהיה בע"ה בשבוע 26 האם יש סכנה לצום?? האם אמורים רק לשתות מים?? אנא עצתכם? הרפואית דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיעה אישית לחלוטין
ד''ר בני שכטר23/09/2008אם מטופלת שלי שואלת אותי האם לצום ביום כיפור, התשובה שלי היא שעדיף שלא.
אם היא מתעקשת, אז הייתי אומר לה לנסות ואם היא מרגישה שלא בטוב שלפחות תשתה ו/או תפסיק את הצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38אורית22/09/2008
בהריון שני מה הסיכוים ללדת לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימים
ד''ר בני שכטר23/09/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשבוע 38 +אורית22/09/2008
האם אחד התופעות לפני לידה הוא שלשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהכל כבר נתקלתי
ד''ר בני שכטר23/09/2008וגם תחושת "קלקול קיבה" ושלשולים נמצאת ברשימה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה עזרו ליקורן22/09/2008
שלום אני בשבוע 19 לוקחת פוריק הריון ולא מצליחה להכנס לשרותים בכלל!!!,אני נכנסת פעם בשלושה שבועות,הבטן כואבת נסתי לקחת את כל התרופות בעולם והיחידה שעוזרת לי זה יובסלקס, האם מותר לי להשתמש בתרופה זו פעם פעמיים בשבוע? אם לא מה אני יכולה לעשות? אודה לכם באם תענו מהר לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר23/09/2008א: את יכולה
ב: תנסי להחליף סוג כדורי ברזל
ג: תנסי תרופות סבתא, כגון- מיץ שזיפים, עגבניות, שמן פאראפין וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום-עזרה דחוף!שני22/09/2008
אני בשבוע 36 להריוני, בשבוע שעבר- עשיתי בדיקת GBS . העיניין הוא שאני החדרתי לעצמי את הקיסם לנרתיק, ואינני בטוחה האם זה מספיק עמוק ואכן נלקחה דגימה. קיבלתי תוצאה שהחיידק לא נמצא. שאלתי: האם ייתכן שהבדיקה לא נעשתה כמו שצריך ולכן לא נמצא חיידק? כדי לחזור על הבדיקה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו הסיבה
ד''ר בני שכטר23/09/2008שהרופא אמור לבצע אותה...
אם את לא רגועה, פני לרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות רגל ימין בלילהגלית22/09/2008
נמצאת בשבוע 5-6 ,אתמול בלילה נרדמה לי כל רגל ימין והתעוררתי מזה, מאוד נבהלתי, האם זו תופעה מוכרת בתחילת הריון? האם יש בכך פגיעהבעובר? ברצוני לציין כי עשיתי בדיקות קרישת דם לפני כחודשיים והכל היה תקין. מה ההסבר לתופעה? מודאגת מאוד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי
ד''ר בני שכטר23/09/2008שתוך כדי שינה הופעל לחץ עם הרגל וזו הסיבה.
אם חוזר על עצמו גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריוןג'ני22/09/2008
שלום האם יש סיכוי להריון למרות שקיבלתי מחזור? יש לי בחילות יומיים וזה לא משהו רגיל אצלי. אני נורא רוצה להכנס להריון (יש לי כבר ילדה). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד''ר בני שכטר23/09/2008לעיתים דימום הנחשב כמחזור מקורו בהיריון.
תעשי בדיקת היריון ותוכלי להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שאני בהריון?שי22/09/2008
סיום מחזור לפני שבוע וחצי. יחסי מין ללא אמצעי מניעה לפני שבוע. האם יש סיכוי שאני בהריון? יש טעם לבדוק? אני חסרת מנוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי?
ד''ר בני שכטר23/09/2008תמיד יש.
חסרת מנוח? תאלצי להמתין ולראות האם יהיה איחור במחזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!א21/09/2008
שלום רב רציתי לומר שאני בשבוע ה 29 להריוני מזה שבוע, שבועיים בערך אני סובלת מגרד נוראי באיזור הנרתיק והדגדגן. גרד זה מופיע בעיקר כאשר יש לי הפרשות ולאחר מקלחת, כאשר האיזור עדיין רטוב. אציין שב 3 השנים בערך שלפני ההריון, החלה אצלי תופעת הגירודים, ולאחר בדיקה, נאמר שיש לי, אם אינני טועה, את חיידק ה gbs . לפני ההריון היו לי גירודים באיזור, שהופיעו בד"כ אם לא הייתי שוטפת את האיזור למשך כמה שעות, ובניגוד לעכשיו, כאשר הייתי שוטפת, והמקום היה "נקי".. יותר, אז לא היה מגרד לי. הייתי חייבת להתקלח לפחות פעמיים ביום בכדי להקדים תרופה למכה. האם סביר להניח שגם כרגע מדובר בחיידק זה? האם הופעת הגירודים בשלב זה יכולה להצביע על סכנה לעובר עוד בשלב זה? אפנה לרופא בהקדם, אך אודה לכן מאוד אם תוכלו להרגיע אותי, או לתת לי מידע כלשהו בנושא. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
ד''ר בני שכטר23/09/2008לעובר כעת.
אבל יש הרבה אי נוחות שלך.
את צריכה להבדק והרופא/ה שלך יסתכלו ויראו במה מדובר ותקבלי טיפול מתאים שיעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)