מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט בתשיעי.שני03/10/2008
שלום, האם הליכה מרובה וטיפוס במדרגות בחודש תשיעי אכן יעילים ומקילים בלידה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008מנסיוני אינני חושב שזה עוזר במיוחד לקרב לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחה לפצעיםטל02/10/2008
שלום רב, אני בחודש החמישי להריון ועד לחודש זה השתמשתי לעיתים במשחה נגד פצעים בפנים של חברת ניוטרוג'ינה - VISIBLY CLEAR. רק לפני כמה ימים הבנתי שזה יכול להזיק - אני מאוד מודאגת והייתי רוצה לדעת האם גרמתי לנזק כלשהו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפצעים
ד''ר פרדי דוד05/10/2008המשחה לא מוכרת לרופאי הנשים.
עליך לפנות למרכז טרטולוגי כלשהוא(יש בהדסה ירושלים, תה"ש, בייליסון) ולשאול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק עוברגלית02/10/2008
נמצאת בשבוע ה7 היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד, בבדיקה נמצא כי יש שני שקים אחד רגיל ועגול והאחר נמצא מאורך ועל פי טענת הרופא גבוה ולכן היה קשה למצוא אותו באולטרסאונד וגינלי, שאלותיי הן:1. האם זה בסדר שלכל שק צורה משלו? 2 . והאם שק מאורך וגבוה תקין? יש לציין כי בשני השקים נמצאו עוברים עם דופק. אודה להתייחסותך לשתי השאלות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין
ד''ר פרדי דוד05/10/2008צורת השק תלויה לפעמים בחתך בו מבוצעת הבדיקה
מדובר בהריון תאומים תקין לעת עתה
שני שקי הריון. בשניהם יש החזר עוברי ולשניהם ניצפה דופק. אינני רואה מה הבעיה?
רצוי המשך מעקב רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר סיכוי להריוןMoonLight02/10/2008
שלום! לחברה שלי יש בעיה, ואני לא יודעת בדיוק מה לענות לה ואיך לעזור לה. חברתי מקיימת יחסי מין עם חבר שלה במשך תקופה ארוכה (עם קונדום כמובן). לפני חודש היא התחילה לקחת גלולות נגד הריון (זאת לא הפעם הראשונה, לפני יותר מ10 חודשים היא לקחה את אותן גלולות אך הפסיקה לאחר מספר חודשים), והם הפסיקו להשתמש בקונדומים. לפני שבוע היא סיימה את החבילה הראשונה, אך עד לרגע כתיבת ההודעה היא לא קיבלה מחזור. כשהיא לקחה הגלולות בפעם הקודמת לא הייתה שום תופעה כזאת. יש לציין שהיא לוקחת אותן בקביעות בערך באותה השעה, אך פעם אחת היא לקחה גלולה אחת באיחור של 11 שעות. כמובן שהיא פונה עכשיו לגנקולוג, אבל משום מה כולם יצאו לחופשה :-\ היא קבעה תור לגנקולוג מעיר אחרת אבל עד שהיא תלך להיבדק, מה אני יכולה להגיד לה כדי להרגיע אותה, ומה הסיכויים שהיא באמת נכנסה להריון (הבנתי שאפילו אם לוקחים את כל הגלולות בדיוק באותה שעה קיים סיכוי כולשהו להריון)? היא מודאגת מאוד, ואני יודעת שלחץ משפיע עוד יותר... תודה מראש לכל העונים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה
ד''ר פרדי דוד05/10/2008לא ברור מה תפקידך ומדוע את זו שצריכה לענות לה? מי הסמיך אותך לענות לה על שאלות רפואיות?
היא תמתין לרופא שם תיבדק ותקבל את כל התשובות לשאלותיה. ורצוי מאד ללא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי למיזיל והריוןיפעת02/10/2008
שלום רב, אנו מנסים להיכנס להריון. רופאה נתנה לי כדורי למיזיל 250 מ"ג לטיפול בפטריות ברגליים שהתחלתי לקחת לפני כשבועיים למשך חודש. הוסת האחרונה היתה לפני כשבועיים וחצי. במידה ואכנס להריון החודש, בעזרת השם, האם הכדורים עלולים לפגוע בעובר? אודה לתשובתכם, יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיזיל.
ד``ר איילון לחמן02/10/2008ליפעת שלום.
האם העלת את נושא ההריון לרופאה המטפלת?.בעקרון למה דוקא בחודש הטיפול להיכנס להריון?,מומלץ לך גם להתקשר ליחידה למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות.-02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתאושרת02/10/2008
שלום רב, אני בשבוע ה-12 פלוס 5 ימים, קמתי הבוקר עם סחרחורת ולחץ באזור עצם הבריח בחזה, האם יש סיבה או הסבר לתופעה הזו? לא סבלתי עד כה לא מסחרחורות או בחילות וכן גם לא לחץ בחזה. תודה מראש ושנה טובה, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת והריון
ד''ר שמואל פנסקי02/10/2008התופעה שאת מתארת, קרוב לוודאי קשורה לתהליכים רגילים הקשורים לשינויים שגופף עובר בהריון , אך אם הדבר ישנה ויציק היוועצי ברופאך כיוון שלפעמים ההריון כשלעצמו אינו הסיבה.
שנה טובה ויציבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידורל- מותר?יוליה02/10/2008
שלום! אני שבועיים לאחר לידה ומניקה, יש לי חשש שיש לי דלקת בדרכי השתן (אני כבר עברתי את זה המון פעמים ויודעת לזהות את הסימפטומים) האם מותר לקחת סידורל (שהוא מאוד מקל לי אל הצריבות)עד שאני אפנה לרופא לקבלת טיפול ביום ראשון?זה לא יפגע בהנקה?יש לציין שאני בריאה ילדתי בשבוע 41 לידה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדורל והנקה
ד''ר שמואל פנסקי02/10/2008א. סדורל כמובן אינו טפול בדלקת אלא מקל בלבד לכן....
לא ידוע האם מופרש בחלב האם אך מאידך ילדים מטופלים בסדורל לכן לא אמורה להיות בעייה . בכל מיקרה רופא הילדים הוא הכתובת הנכונה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי לא תקיןכפי01/10/2008
שלום רב,אני בת 31,הריון שני שעד כה היה תקין.יש בבית יש ילד עם PDD ובלי קשר בצעתי מי שפיר לפני שבוע.עכשיו קבלתי תשובות בחלבון של 1:200 ואני מאד מודאגת. יש לי כבר ילד בבית עם צרכים מיוחדים ואינני מעוניינת ללדת עוד ילד עם תסמונת דאון.שאלתי היא אם תשובות המי שפיר יצאו תקינות, האם זה מבטיח לי ב-100% שהילד יהיה בריא? אנחנו חוששים שבגלל שכבר החלבון יצא לא תקין, משהו לא בסדר עם הילד ואנו מתלבטים האם בכל מקרה לבצע הפלה... אשמח לתשובה מהירה היות ואנחנו ממש מבולבלים ומתייסרים... תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
ד''ר פרדי דוד02/10/2008הסיכון של 1:200 הנו סיכון סטטיסטי בלבד.
תוכלי לראות בתשובה תקינה של בדיקת מי השפיר סוף לעניין ובמידה ולא תהיה שום בעיה שתתגלה בבדיקת US קרוב לוודאי שהוולד יהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בשבוע 4עדי ת.01/10/2008
שלום, אני בת 37. הריון שלישי. היום התברר לי שאני בהריון, ככל הנראה בשבוע 5. מאחר ולא ידעתי על כך - היה לי דימום קל בשבוע שעבר, שחשבתי שהוא וסת - שתיתי כוס יין אדום. מחומר שקראתי באינטרנט הבנתי כי דוקא הפגיעה החמורה ביותר לעובר עלולה להיות בשבועות המוקדמים. האם ייתכן ונגרם נזק לעובר? אם כן, מהו סוג הזנק העלול להיגרם. מודאגת. תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין
ד''ר פרדי דוד02/10/2008מותר לך לשתות יין בארוחות.
שתיית אלכוהול במטרה להשתכר הנה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאלין30/09/2008
לכל הרופים שלום! קודם כל חג שמח ושנה טובה. אני בהריון שבוע 12+2. אתמול ביצעתי בדיקת שקיפות, להלן התוצאוות: Nuchal Translucency - 1.62mm סיכון גיל 1:1146 סיכון 1:4242 הרופא אמר כי ראה את עצם האף ביום ה' הקרוב (בתום החג), אבצע בדיקת סקר ביוכימי ראשון. האם תוכלו לומר לי לבינתיים האם השקיפות תקינה? זהו הריוני הראשון ואני נורא דואגת. אשמח לתשובתכם בהקדם. תודה וחג שמח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד''ר שמואל פנסקי30/09/2008התוצאה בגדר הנורמה , הדגמת עצם האף תורמת בנוסף להקטנת הסכון לת\יסמונת דאון , את יכולה להעביר את החג באופן רגוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח:)
אלין01/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתמעיין30/09/2008
שלום אני אמא לשתיים ובהריון שבוע 6 האם הפרשות שקופות ולבנות הם רגילות בהריון או שיש לי סיבה לדאגה והשמח אם תסביר לי מה זה אומרהערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה - negative HEPATITIS Bs Ag - negative HEPATITIS C Ab 1 - Negative TREPONEMA SCR./TPHA 2 - IU/ml <3 Negative TOXOPLASMA IgG - Negative TOXOPLASMA IgM 3 - IU/ml negative 7.30 RUBELLA Ab IgG 4 - IU/ml 9.90 positive CMV IgG - negative CMV IgM פירוט הערות מציין הערה 1 Treponema SCR by ELISA 2 POSITIVE: >=8.8 BORDRELINE: 7.2-8.8 NEGATIVE: 0-7.2 3 NEGATINE: 0-15 POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 4 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות שקופות , תוצאות מעבדה
ד''ר שמואל פנסקי30/09/2008א. הפרשות כאלו שאת מתארת אינן מורות על מימצא חריג. ב. תוצאות המעבדה מראות שאינך חולה במחלות הזיהומיות שנבדקו . המשך הריון תקין ומהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן הריון?מיכל29/09/2008
שלום רב, אני בת 26, בעלת מחזור חודשי מדוייק ורגיל. לאחרונה בן זוגי ואני מנסים להיכנס להריון. לפני יומיים הייתי אמורה לקבל את הווסת לא היה לי דימום אך היו לי הפרשות חומות שממשיכות עד היום. האם הפרשות אלו הן תחילת המחזור? האם יש אפשרות להריון למרות ההפרשות? לתשובתכם המהירה אודה, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - הריון ?
ד''ר שמואל פנסקי30/09/2008לעיתים יש הכתמות דמיות ואף דימום בתחילת הריון , תבחין הריון עשוי להועיל בפתרון הנעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהולמיכל29/09/2008
לפני כשבועיים כשטרם ידעתי שאני בהריון הייתי באירוע משפחתי ושתיתי כמות גדולה של אלכוהול 5-6 כוסות. שבוע שלאחר מכן גיליתי שאני בהריון. כיום, לפי הווסת האחרונה שלי אני בשבוע החמישי להריון. האם יש סיכון לעובר? האם לשתף את רופאת הנשים שלי בסיפור? והאם אלולים להגרם מומים שאין דרך לבדוק אותם מאוחר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
מיכל02/10/2008האם כדאי לעשות הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול
ד``ר איילון לחמן02/10/2008למיכל שלום.
קודם כל רצוי להירגע. דבר שני לשתף הרופאה המטפלת.דבר שלישי אם את מאד מודאגת ,ניתן להתקשר למחלקה למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות בטלפון :02-6243669. בברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל02/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעירית29/09/2008
היי, אני בת 24, כבר שנתיים נוטלת גלולות מרסילון, לפני כחודש הפסקתי גלולות על מנת להיכנס להריון, אני נוטלת חומצה פולית כבר חודשיים, נאמר לי שבגלל משך הזמן הארוך שלקחתי גלולות אני צריכה להימנע מלהיכנס להריון בחודשיים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות. האם זה נכון? ומה קורה למי שלא עושה הפסקה שכזו? האם גוף שעדיין מלא בהורמונים מסוגל להיכנס בכלל להריון? ואילו נזקים עלולים להיגרם לעובר של מישהי שלא עשתה הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפסקת גלולות
ד''ר שמואל פנסקי30/09/2008אין מניעה רפואית להרות מייד לאחר הפסקת הגלולות . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת מאודאלמונית29/09/2008
אני בחורה בת 24 מקבלת מחזור די סביר. המחזור האחרון היה 27.08.08 ועדיין לא קיבלתי אני לא מפסיקה לחשוב על זה ויש לי כאבים כאלה כמו של מחזור וחוששת מאוד לאיחור מה לעשות. שכחתי לצייין יש לי חבר אבל אנחנו ניזהרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת
ד''ר שמואל פנסקי30/09/2008תבחין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)