מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 100 גרם, תוצאה גבולית ?רוני07/10/2008
שלום לרופאים הנני בשבוע 26 להריוני. לאחר תוצאת בדיקת דם 50 גרם סוכר שיצאה לא תקינה ( 166) נשלחתי לבדיקה 100 גרם התוצאות יצאו גבוליות בעיני רופא בבית החולים, אך רופאת הנשים אמרה שלדעתה הם תקינים . להלן התוצאות: צום : 82 לאחר שעה : 172 לאחר שעתיים : 158 לאחר שלוש שעות : 92 האם עליי לשנות הרגלי תזונה ? האם יש תפריט מיוחד שעליי לעקוב אחריו ? נקבע לי תור לדיאטטנית רק לעוד חודש וחצי....מה עושים בינתיים ???? אני מודה לכם מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לרוני שלום.
גם בעיני התשובה היא תקינהץ בכל מקרה זה תמיד טוב לאכול מאוזן,בעיקר בהריון.כדאי לכן להוריד מינון הפחמימות והמתוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהההההה!!!!!!!!!!!!!!!!ליאת07/10/2008
אני בחודש חמישי שבוע 19+1 סובלת מכאבי בטן טיפה ובכל ההריון עליתי רק 3 קילו בתחילת ההריון אני יציין שהייתי בסיכון כי היו לי דימום טיפה וכאבי בטן בזמן ההאחרון רק עליתי במשקל ויש לי חשק לאכול ורציתי לדעת האם מותר לי לצום? או עדיף שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לא הייתי ממליץ לצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מדאיגהלחוצה07/10/2008
שלום לכם אני נמצאת בשבוע 36. בסקירת מערכות מאוחרת שנעשתה לי בסביבות שבוע 22 התגלה אצל העובר "אגן כליות מורחב -6" , הומלץ לי להישאר במעקב, במעקב שעשו לי בשבוע 30 נראה כי אגן הכליות 10 וכי גודל עובר מתאים לשבוע 28. הרופא לא היה חד משמעי לגבי דיקור מי שפיר והציע לחזור לביקה נוספת בשבוע 33 והכין אותנו לכך שאם אגן הכליות יתרחב עוד אז זה יעיד על תסמונת דאון. חזרנו לבדיקה ואגן הכליות נשאר 10 וגודל עובר עדיין בפיגור של שבועיים. השאלה היא האם זה מעיד על פיגור? אנחנו ממש חוששים ולא נראה לי שמי שפיר בשלב הזה יעזור לנו. כל הבדיקות שעשינו עד היום היו תקינות מלבד מה שכתבתי. חלבון עוברי, המבחן המשולב, הכל. בבקשה תחזרו אליי בהקדם. בעלי במתח נפשי רב מאוד. התחושות שלי אופטימיות יותר משלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008ל-לחוצה שלום.
אכן אגני כליות מורחבים הינם לעתים אחד מסימני תסמונת דאון.אם את מודאגת ,כפי שנשמע, הייתי ממליץ שתתיעצי עם יועץ גנטי,או שבשיתוף עם רופאך תבצעי בכל זאת בדיקת מי השפיר,כדי שיהיה רוגע עד סוף ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן ורטיבותאיילת07/10/2008
אני בשבוע 25 להריון. בעקבות תחושת רטיבות פניתי לרופא שלא זיהה דליפת מי שפיר אך זיהה פטריה ורשם לי נרות ומשחת אגיסטן. שמתי נר אחד אתמול בלילה והיום בצהרים ממש נזל ממני כ-2cc מים (יותר ממה שהיה לפני שימוש בנר) ותחושת רטיבות רק התגברה. האם להלחץ או שזו הצורה שבה יוצא הנר שנמס בנרתיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008לאיילת שלוםפ.
כאמור הומלץ לך לחזור ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם "יקחלומין" עוזר להיכנס בהריון?ל07/10/2008
על מה מבוסס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ikaclomin.
ד``ר איילון לחמן09/10/2008ל מ שלום.
אכן איקהקלומין הינה תרופה בשימוש בטיפולי פריון לגדימת ביוץ.היא מתערבת בציר ההורמונלי וגורמת להגברת הגירוי על השחלות לבייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המינון הנכון לכדור זה?
ענת02/11/2008מה הוא המינון הנכון וכמה זמן סביבים אפשר לקחת אותו ....? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר04/11/2008אין מינון מוגדר.
מתחילים בד"כ במינון של 100 מ"ג ואם לא מצליח בחודש לאחר מכן עולים במינון.
בכל אופן לא עושים זאת לבד, אלא תחת מעקב הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציריםמיה07/10/2008
שלום רב ,אני נמצא בשבוע 37 להריוני השני .מאוד רוצה ללדת בלידה רגילה ולא קיסרי . את ההריון הקודם והראשון סיימתי בניתוח קיסרי בשבוע 41+3 ,ה התחיל עם מיעוט במי שפיר ולאחר זירוז דרך הנרתיק ( 12 שעות ) חלה האטה בדופק העובר והחליטו על ניתוח . ברצוני לציין כי הזירוז גם רק לצירים ולא הייתה לי פתיחה כלל ולא ירידת מים .לא התקדם כלום . הרופא אמר כי אני יכולה להזמין תור לניתוח או לחכות ללידה רגילה ואם לא אז בשבוע 40 להיכנס לקיסרי . נא עזרו לי להגיע ללידה רגילה , איך אני גורמת לגוף ליצר צירים ??? נ.ב העובר כבר היתפך ואני מרגישה את הבטן כבר נמוכה גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה לאחר ניתוח קיסרי.
ד''ר שמואל פנסקי11/10/2008שבוע 40 אינו צריך להיות המועד האחרון להמתנה להתהוות לידה עצמונית , במידה וההריון רגיל וחיוניות העובר מעושרת ניתן להמתין 1-2 שבועות להתהוות לידה עצמונית . כיום לא מקובל לבצע השראת לידה באישה שעברה ניתוח קיסרי וזה לה נסיונה הראשוטן ללידה אחר כך . ישם מחקרים שהראו (לא כולם) שפעילות מינית יכולה להקדים הלידה. ישנן שיטות נוספות , לא כולן בטוחות , מקווה שתצליחי לחוות לידה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני אולי???יפה07/10/2008
שלום רב! אני ילדתי בניתוח קיסרי בעקבות מצב עכוz של העובר בן מקסים לפני 5 חודשים ואני מניקה אותו הנקה מלאה ופתאום הבטן שלי מתחילה לגדול יש לי חשש שזה מראה על הריון נוסף {עדיין לא עשיתי בדיקת הריון} רציתי לדעת האם זה מסוכן להיכנס להריון זמן יחסית קצר לאחר הניתוח ואם זה אומר משהו לגבי סוג הלידה שתהיה. אשמח לשמוע תגובה בהקדם תודה רבה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/10/2008בעיקרון מעדיפים שיהיה פער של לפחות שנה וחצי לאחר ההיריון הנ"ל אם את חושבת על לידה וגינלית.
אבל בואי לא נשים את העגלה לפני הסוסים...
תעשי בדיקת היריון ואז נעשה ספקולציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בשיפולי הבטןלימור07/10/2008
שלום רב, אני אחרי IVF ראשון, הוחזרו ב 14.9 שני עוברים מצויינים. בטא נכון ליום 5.10 - 6200. מיום ראשון יש לי דקירות בצד שמאל בשיפולי הבטן בעיקר כאשר אני נוגעת עם היד. אני ממש מוטרדת, האם זה דבר טבעי? האם שמעתם על תופעה שכזו? תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד''ר בני שכטר07/10/2008אבל אם ה"דקירות" הופכות לכאבים ו/או מחמירות הייתי ניגש להבדק (ביחוד שמחר זה כבר יום כיפור ואז תהיה בעיה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
לימור08/10/2008תודה היו לי גם כאבי בטן, אז ירדתי למיון. התגלו 5 ציסטות בגודל בין 4-6 ס"מ בצד שמאל. עם קצת נוזל, כנראה אחת התפוצצה. מה ניתן לעשות? האם הן אמורות בהמשך ההריןו לגדול או להצטמק ? תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת בגלל אלכוהולבתיה06/10/2008
גיליתי שאני בהריון. אך לפני שידעתי את זה, יצא ששתיתי בשלושת השבועות הראשונים להריון בערך כוס של יין לבן (13% אלכוהול). עד כמה זה נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר בני שכטר07/10/2008אם שתיתי כל יום כמה כוסות, זה לא בריא..
אבל אם שתית רק כוס אחת, זה ממש לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזםרקפת06/10/2008
שלום לרופאים, שבוע 24,ידוע כי עוברים בדיקות גנטיות לפני הכניסה להריון, אך ישנן מחלות כגון אוטיזם ותסמונת ראט ועוד שלא ניתן לגלות בבדיקות אלו, ברצוני לדעת האם ניתן לגלות אוטיזם במהלך ההריון או כל מחלה שצויינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרבה הצער
ד''ר בני שכטר07/10/2008עדיין לא ניתן לגלות אוטיזם במהלך ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו בבקשה, דחוףל06/10/2008
מחזור הייתי צריכה לקבל ב 7.09 , כל הבדיקות הורמונליות תקינות, אבל לפי בדיקת דם אני לא בהריון. מקיימת יכסי מין כימת כל יום, מה עוד לעשות כדי להיכנס בהריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לרופא/ה שלך
ד''ר בני שכטר07/10/2008אינני יודע בני כמה אתם, כמה זמן מנסים להיכנס להיריון, האם המצב הבריאותי שלכם תקין, המחזורים סדירים ועוד הרבה פרטים רלבנטים.
את צריכה לגשת לרופא/ה שלך שמכירים אותך ולאחר בדיקה להתייעץ איתו מה ניתן לעשות בכדי לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירמרים06/10/2008
שלום רב אני בת 31 , הריון ראשון לאחר 8 שנים של נישאוין ללא ילדים. וביצעתי בדיקת מי שפיר לאחר שבדיקת חלבון העוברי יצאה 1:72. למרות שבדיקת שקיפות העורפית יצאה 1:9999 ובסקירה מוקדמת לא ראו דברים חריגים, והבדיקה היתה תקינה. ברצוני לדעת האם יש דרך לברר את תקינות הבדיקה: בבדיקה נאלצו לדקור אותי 3 פעמים עד שהצליחו לשאוב מי שפיר. יש סיכוי, שח"ו, נעשתה פגיעה בעובר? האם ישנה דרך לוודא זאת? או שמא בדיקת אולטסאונד המאשרת כי רואים דופק, והעובר זז, זה מספק? נאמר לי כי אם ישנה בעיה, ח"ו, אם תוצאות השפיר, מתקשרים מהמעבדה לאחר שבוע ימים. יש אמת בדבר? אודה על תשובות מפרטות בברכת גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/10/2008אני מאמין כי לא הייתה פגיעה בעובר ולכן תפסיקי להעסיק את עצמך בשאלה הזו.
גם לענין העובדה שמתקשרים אחרי שבוע אם זה לא תקין, זה לא נכון.
לקבל תשובה לטוב או לרע, לוקח כשבועיים-שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים ביד ימיןקרן06/10/2008
שלום! שמי קרן, אני בשבוע 36 ו- 4 ימים. בשבוע שעבר חשתי נימלולים ביד שמאל אולם התעלמתי מכך כיוון שאמרו לי כי התופעה שכיחה. כעת, החלו לי כאבים חזקים מאוד ביד ימין, עד לכדי כך שאיני יכולה להזיזה ולבצע בעזרתה דבר. האם הדבר חריג??? תודה, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד''ר בני שכטר07/10/2008אבל את מציגה משהו קצת קיצוני.
כדאי להבדק אצל רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת כמוך
רעות16/02/2009שלום קרן,
גם אני בשבוע 37 וסובלת ממש כפי שאת מתארת
הייתי אצל רופאת המשפחה שלי ולטענתה אין מה לעשות בעניין הזה.
אני ממש סובלת ורציתי לדעת האם לך אמרו משהו שונה?
אודה לך אם תוכלי לעדכן אותי.
תרגישי טוב.רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום הכיפוריםאלין06/10/2008
שלום, אני בהריון שבוע 13+1. עד כה תקין ברוך ה'. האם מותר לצום ביום הכיפורים או שאתם ממצילים להמנע מצום? תודה, אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תודה
אלין07/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענין של תחושה
ד''ר בני שכטר07/10/2008אישית אני לא שש שנשים בהיריון צמות.
את יכולה לנסות ואם את רואה שאת מרגישה לא טוב או חלשה ומסוחררת, הייתי מפסיק את הצום ולא מתעקש עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בימי המחזוראור05/10/2008
שכבתי עם החבר שלי ביום הראשון למחזור שלי (אני יודעת זה נשמע מבחיל) שאלתי היא , האם יש סיכוי להיכנס להריון בתקופת המחזור ? ואם כן האם לקחת פוסטינור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי אפסי
ד''ר בני שכטר07/10/2008האם ליטול פוסטינור? לשיקולך בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)