מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ולויקוציטים בשתןעינת28/05/2008
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 19. בעקבות כאבים חזקים בבטן העליונה לפני יומיים שלחתי בדיקת שתן לכללית ותרבית.
התוצאות של התרבית לא התקבלו עדיין אך ישנם התוצאות של הכללית:
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK.\UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE
HB 0.03 MG \DL = 10 ERYT\UL
האם עלי להיות מודאגת מכך שנמצאו לויקוציטים? האם זה מעיד על דלקת בדרכי השתן, או שיש מקום להתעלם מערכים נמוכים אלו? האם לפנות כבר עכשיו לרופא לקבלת טיפול מתאים? רופא משפחה או נשים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים.
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לעינת שלום. כאבים בבטן עליונה,נדיר שיגרמו מדלקת בשתן.בכל מקרה כמות הכדוריות הלבנות אינה גדולה וכדאי לחכות לתוצאת התרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר-בבקשה דחוףאדר28/05/2008
שלום
האם עבר עשיר בהפסקות הריון יזומות רבות(5) מגביר את הסיכוי להפלה כתוצאה מדיקור מי שפיר?
מה הגורמים להפלה כתוצאה מהדיקור? שמירת מנוחה? מקצועיות הרופא המדקר? סיבות ביולוגיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לאדר שלום.
הסיבה העיקרית להפלה כתוצאה מהדיקור הינה גרימת זיהום.כמובן שבקרה הפרטי שלך יש חשש ממצב של אי ספיקת צוואר הרחם.לידע הרופא המדקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחלון ריריתדנה28/05/2008
שלום,
אני בת 27, בהריון ראשון ספונטני, ללא היסטוריה מיילדותית. ההריון הינו הריון בסיכון גבוה ללידה מוקדמת עקב צירים מוקדמים לא סדירים החל משבוע 20, ועקב כך אני בשמירת הריון.
אני בשבוע 32 + 5, ובימים האחרונים אני מרגישה לפעמים תחושת לחץ חזקה בנרתיק. בבדיקה וגינלית אמרה הרופאה שיש כחלון של הרירית, יחד עם זאת, צוואר הרחם ארוך וסגור. מה המשמעות של הכחלון? מה הוא נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחלון.
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לדנה שלום.
ממש לא יודע מה היתה כוונת הרופאה. למה שלא תשאלי אותה ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי...רקפת לרופא28/05/2008
שלום, כרגע שבוע 6 והתור שניתן לי אצל הרופא הוא רק ב- 16.6 שאלתי היא: האם התאריך הזה לא מאוחר מדי לבדיקת אולטרסאונד? עליי להקדים את התור? לצין שלא עשיתי אף בדיקה עד עכשיו גם לא בדיקת דם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לרקפת שלום.
אם את יודעת בודאות שאת בהריון ואין כל בעיות כמו דימומים או כאבים ואת בריאה בד"כ,לא צריכה להיות בעיה. כמובן ששוה ועדיף לבדיקה הראשונית לראות רופא כבר עכשיו.אני בטוח שאם תרצי תמצאי הדרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הרחבת חדרי המוח ואי סימטריהגלית28/05/2008
אני בשבוע ה- 27 יש לי עובר ממין זכר. ונמצאת במעקב חדרי המוח היום חזרתי מאולטראסאונד ובו הובחן כי החדר הימני רוחבו 11 מ"מ והחדר השמאלי 4.5 לפני שבועיים זה היה החדר הימני רוחבו 10.4 והחדר השמאלי 5.2 וקיים אסימטריה ביניהם. יש לציין שעשיתי מי שפיר, חלבון עוברי ושאר האיברים בעובר תקינים.
אני בהמשך מעקב ונקבע לי תור לMRI
מה זה אומר ההרחבה הזאת והאי סימטריה?
אשמח לקבל תשובה
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי המוח.
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לגלית שלום.
תפקיד בדיקת ה-MRI לראות שמבנה המוח תקין,ולנסות להבין סיבת האסימטריה שיכולה להיות חוסר ניקוז או יצירת יתר של נוזל המוח.כמובן גם לראות ההשפעה על הרקמות השכנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום - לגבי הרחבת תאי המוח
נטע23/03/2009גלית שלום גם לי יש בעיה כזאת היום אני בשבוע 28 ואמרו לי שתא אחד 9.5 מ"מ ואחד 5 מ"מ לפני זה זה היה 9 מ"מ ו5מ"מ אשמח אם תוכלי עקב זה שעברת את כול הבדיקות לומר לי מה זה אומר ומה הסיכונים ואיך זה משפיע על הילד בעתיד ? לפי התאריך אני רואה שכבר ילדת אז מזל טוב דרך אגב גם לי יש בן אשמח מאוד אם תתיני לי רגע כי כרגע אני נמצאת במבוי סתם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה -
שרית05/05/2009נטע שלום - התוכלי בבקשה לעדכן בהתפתחויות מאז, אני אובדת עצות. לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר-מודאגתמיטל28/05/2008
אני בשבוע 37.
בבדיקה שגרתית אצל הרופא הוא אמר שיש לי ריבוי מי שפיר קל- AFI21 ,יחס כיס מקסימלי- 7.2.
רופא אחר טען שכמות מי השפיר תקינה.
שתי הסקירות שעשיתי- תקינות וגך גם בדיקת העמסת הסוכר.
הערכת משקל-2700 גרם ושאר המדדים תקינים.
מה ההשלכות של כך על העובר? האם עליי לצפות לבעיות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישפיר.
ד``ר איילון לחמן29/05/2008למיטל שלום.
בעקרון המספר שאת מציינת הוא לא קיצוני בכלל. אם האבחנה נעשתה עי הרופא המטפל שלך,תתיעצי אתו שוב. בעקרון הרי כל בדיקותיך עד עתה תקינות.אבל יש ממליצים על העמסת סוכר של 100 גר ועוד בירורים. כאמור פני לרופא המטפל שיחליט אם צריך עוד בירור או לא.שתיהיה לידה קלה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיטל29/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון תרופתיתשגית28/05/2008
שלום,
וסת אחרונה 13/3 ב 28/4 וב 30/4 לקחתי מפיג'ין וציטוטק להפסקת הריון
לאחר שבועיים 14/5 הגעתי לבדיקה אצל רופא שאמר שהכול בסדר והוסת תגיע בין 4-6 שבועות
כלומר 28/5 -11/6.
קיימתי יחסים והקונדום נקרע ב- 27/5! האם עליי לקחת פוסטינור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון
ד``ר איילון לחמן29/05/2008לאורית שלום.
בהחלט כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון וריבוי קל של מי שפירקארין27/05/2008
שלום
אני בשבוע 27+5 בהעמסת סוכר של 100 היה הערך אחד חריג ,שלאחר שעה 201, הרופא החליט לטפל בי כבסכרת הריון ולכן אני מטופלת כבר שבוע אצל דיאטנית ע"י דיאטה מאוזנת. היום היה לי מעקב גדילה שבו נצפה ריבוי קל של מי שפיר (21) ומשקל העובר 1260, הסבירו לי שהוא גדול בשבוע לגיל ההריון.
מה ההשלכות של ריבוי קל של מי שפיר וכמו כן האם העובר גדול מדי לגיל ההריון?
תודה מראש
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2008אכן ההתייחסות למקרה שלך צריך להיות כאל מקרה של סכרת הריונית עם מעקב כמו שהומלץ לך. ריבוי מי השפיר קשור לנושא זה אך אין כרגע צורך בטיפול כלשהוא (בהנחה שבוצעה סקירת מערכות ונשללו מומים). המשקל תקין לגיל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחרדהרחל26/05/2008
שלום,
אני בשבוע 7 להריון. בעקבות התקף חרדה מתמשך ומחשבות טורדניות (על כל הסימפטומים האופיניים, כגון דופק מואץ, חוסר שקט וחוסר שינה) המליץ לי הרופא על ציפרלקס 10 מ"ג וקסאנאגיס חצי מ"ג.
למרות שמרכז טטרולוגי אישר את התרופות, אני מעדיפה לחכות עד תום הטרימסטר הראשון.
שאלתי: האם מצב ממושך של חרדה הינו טרטולוגי ויכול להזיק לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד``ר איילון לחמן27/05/2008למיקה שלום.
מצבים נפשיים שלהאם שאינם מלווים בבעיות פיזיות כגון לדוגמא חוסר בתזונה או ההיפך,תזונת יתר אינם מהווים סיכון לעובר.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות מאומצת בהריוןרחל26/05/2008
שלום,
אני בתחילת השבוע השביעי להריוני.
עד לשבוע שעבר עשיתי פעילות גופנית אירובית מאומצת. לאחר ההתעלמות הרגשתי סחרחורת, אך לא במהלכה. הבנתי שרצוי לא לעבור דופק 140, וכנראה שעברתי דופק זה.
האם יש בכך סכנה לעובר? האם לא הגיע אליו מספיק חמצן בשל הדופק הגבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות.
ד``ר איילון לחמן27/05/2008למיקה שלום.
אנו נגד פעילות גופנית מאומצת בהריון.האנרגיות שלך צריכות להיות מכוונות להתפתחות העובר ולא כרגע להתפתחות שריריך!!.ההריון בכל זאת,עקב העליה בנפח הדם וכו מהווה מעמסה על מערכות הגוף,אז למה דוקא בתקופה זו להעמיס עוד!!!.בקיצור כבוד העובר נרמס מעט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותורד26/05/2008
שלום רב!!!
שבוע 16, הריון ראשון. יתכן שאני כבר מרגישה תנועות קלות של העובר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות.
ד``ר איילון לחמן27/05/2008לורד שלום.
בעקרון יכול להיות.מעט אולי מוקדם,אבל יכול להיות.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתעדי26/05/2008
לרופאים שלום רב,
אני כרגע בשבוע 19 , הומלץ לי לעשות סקירה מאוחרת בשבוע 24 מכיוון שאז אפשר לראות יותר מומים שנוצרים בשלב זה.
מצד שני נאמר לי שאם חס וחלילה מגלים בעיה בשבוע 24 שבגללה צריך להפסיק את ההריון זה מאוחר מדי בשביל הוועדה להפסקת הריון.
האם אפשרי לעשות בשבוע 24?
מה הכי מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/05/20081 - אפשרי
2 - שבוע 24 .
במידה ויש מום חמור, יש ועדה עליונה שיכולה לאשר הפסקת הריון במקרים חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל של שבועיים בין תאריך המחזור לבליאור26/05/2008
בוקר טוב
לפי וסת אני נמצאת בשבוע 31 בדיוק היום,עשיתי ולטרסאונד אתמול היקף הראש והבטן מראים על 33 שבועות,גם הירך מראה על 32 שבועות כמעט,למה ההבדל משמעותי ? אולי טעיתי בתאריך המחזור?
בנוסף אורך הרחם הבנתי שאורכו צריך להיות 35 ואצלי הוא התקצר ונמצא באורך 32 הילד במצב ראש
כל הבדיקות כולל סקירות מוקדמת מאוחרת ,שקיפות,חלבון עוברי הכל תקין אני קצת מודאגת בהבדלים בין הוסת לאולטרסאונד,לפי מה אני ילד?
משקל התינוק 2200 קיל
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדמה לי שמדלגים על שאלתי תודה
ליאור27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל.
ד``ר איילון לחמן27/05/2008לסופי שלום.
לא הבנתי משאלתך האם ההבדל בגודל קיים לאורך כל ההריון או רק הופיע בבדקיה באחרונה. אם הופיע רק בבדיקה האחרונה,ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים ובמקביל לעבור בירור אצל הרופא המטפל לגבי הסיבות להעטה בהתפתחות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה רשמתי בבלבול תקרא שוב בבקשה א
ליאור27/05/2008שלום
מצטערת כנראה לא הייתי ברורה אני כותבת בפזרנות.
לפי וסת אני שבוע 31 ולפי אוטרסאונד אני 33 שבועות זה נורא ההבדל של השבועיים זו שאלתי התינוק שוקל 2200 היקף בטן וראש מראים על 33 שבועות של הריון והיקף ירך 32 ההפרש בשבועות זו שאלתי אין חלילה וחס האטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה.
ד``ר איילון לחמן27/05/2008לסופי שלום.
אם הבדיקות לאורך כל הדרך אותו דבר אין כל בעיהעם ההבדל שלהשבועיים .שוב במידה וההבדל לא השתנה לאורך הבדיקות השונות בדרך.כלומר שאין קפיצה פתאומית.אגב לא מכיר בדיקה של היקף הירך,כנראה התכוונת לאורך הירך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת בתרוני25/05/2008
אני יודעת שעל מנת להביא בנות יש לקיים יחסים כיומיים/שלושה לפני הביוץ
אבל נשאלת השאלה בכדי להבטיח הריון של בת "האם צריך לקיים יחסים גם ביום הביוץ ?"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת.
ד``ר איילון לחמן26/05/2008לרוני שלום.
ממליץ שתקני הספר בן או בת.בחנויות הספרים.
שיהיה בהצלחה. העיקר שיהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?DGANIT25/05/2008
המחזור שלי מופיע בד"כ בין 25 ל-28 יום בחודש האחרון קיבלתי מחזור לאחר 24 יום וזאת כנראה בעקבות לקיחת כדורי פרימולט נור במשך כשבוע בחודש קודם על מנת לאחר את המחזור - בעקבות חתונה. החודש זה לאחר קיום יחסים קיבלתי דימום לאחר 18 יום מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי27/05/2008קשה לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)