מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים בהריון?מזל15/06/2008
אני שבוע 10 ו-6 ימים ומזה שבןעיים בערך סובלת מגזים ו"בלאגן" בבטן. זה קשור להריון? ומה עושים להקלה? אודה על תשובה גם מבנות הפורום יום טוב מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
נורית15/06/2008אני לא רופאה אבל מה שאני עוברת עם גזים מתחילת ההריון הזה זה פשוט נורא ואיום.
בהריונות הקודמים לא הייתה שום בעיה אבל ההריון הזה....
הבנתי שזה בגלל הלחץ שהרחם מפעיל על כל האיברים הפנימיים.
מצפה לך עוד דרך ארוכה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך. גם לי בהריונות...
מזל15/06/2008קודמים לא היה את התופעה הזאת בגלל זה זה חדש לי ומאוד מטריד מקווה שזה מסתיים בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח בכלל
ד''ר בני שכטר16/06/2008שההיריון גורם לזה, אבל קשה להתווכח עם העובדות.
תנסי להמנע ממאכלים הגורמים לגזים וגם הליכה עשויה לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירא15/06/2008
שלום לכל הרופאים!
בחודשים אחרונים של ההריון יש לי דופק מאוד מהיר ( 95-120).
היתתי אצל קרדיולוג ואחרי בדיקה גופנית הוא אמר שמדובר בתגובה פיזיולוגית להריון.
חשוב לציין שלא היו לי בעיות קרדיולוגיות לםני.
האם זה יכול להפריע לי בלידה?
ומה אפשר לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר
טלי15/06/2008גם לי יש דופק מהיר, למרות לא ממש בדקתי, אבל אני מרגישה. ויותר מזה - אני מרגישה כמו זקנה בת מאה, יש לי נשימות כבדות בזמן מנוחה. שלא לדבר על פעילות או מאמץ גופני כלשהו - אני מרגישה כאילו רצתי מרתון, אחרי עליה של עשר מדרגות. האמת היא שלדעתי זה עקב ההריון, הרי בהריון נפח הדם עולה והלב כאילו עובד כפול. האמת היא שזה מדאיג, אני רק שבוע תשיעי, מה יהיה חודש תשיעי ?..
הבידקה הקרובה שלי אצל הרופא שלי רק עוד שלושה שבועות, ואז אשאל אותו את כל השאלות הקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
מזל15/06/2008הי, אני בשבוע 11 וגם לי משבוע 7 בערך יש דופק מהיר שלא נבדק למרות שהמליצו לי לעשות אקג . אצלי בלוטת התריס עם חוסר פעילות ואמרו לי שזה חלק מהתופעות אולי שווה לבדוק את הבלוטה? מקווה שיהיה רגוע יותר ושקצת עזרתי בהצלחה מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א15/06/2008איזה מזל שיש את הפורום הזה. אני פשוט נהנת להיכנס לכאן. מאחלת הריון קל ומהנה למרות כל האי נוחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התשובות נכונות
ד''ר בני שכטר16/06/2008שלום לכן
יש צורך לשלול בעיות לבביות, אנמיה ובלוטת התריס
אם הכל תקין, צריך להמנע ממאמצים מיותרים ובלידה זה לא אמור להפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקי קולי בשתןטלי15/06/2008
לרופאים שלום רב.
אני בשבוע התשיעי. לפני כשבועיים שלושה עשיתי בדיקת שתן שיגרתית, בה נמצאו חיידקים. רק היום קיבלתי שוב תוצאות של תרבית של אותה בדיקה ולמיטב הבנתי נמצאו מעל מאה אלף חיידקים שצמחו בתרבית, מסוג escherichia coli . אציין כי בבוקר לפני הבדיקה קיימתי יחסי מין עם בן זוגי. קראתי באינטרנט שחיידק זה מצוי במעי התחתון ועשוי לעבור בעת יחסי מין לדרכי השתן.
האם זה מה שקרה אצלי ? איני מרגישה כל צריבה או כאב, האם אני זקוקה בכל זאת לאנטיביוטיקה (למרות שעברו כבר שבועיים-שלושה מאז הבדיקה) ? ושאלה אחרונה שהיא בעצם הכי חשובה - האם זה מזיק לעובר או פוגע בהתפתחותו איכשהו ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
א15/06/2008אני במקומך הייתי עושה בדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהיריון
ד''ר בני שכטר16/06/2008זה המקרה היחידי שגם אם אין סימפטומים במקרה של חיידק בשתן נותנים אנטיביוטיקה בכל זאת.
לכן הייתי ניגש לרופא/ה שלך לקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםהילה15/06/2008
אני בשבוע 30 וסובלת מטחורים.
כיצד ניתן להיפטר מהם? האם הם יכולים להעלם לבד?
מה ניתן לשים במקום כדי לשכך את הכאבים ולהפסיק את חוסר הנוחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
א15/06/2008תינסי לעשות הליכות אפילו קצרות כמה פעמים ביום ונסי יותר לשכב ולא לשבת.
ניתן לשים שמן אובליפיכה - זה מרגיע את המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל יעבור
ד''ר בני שכטר16/06/2008אחרי הלידה....
כל העצות שא' נתנה אפשריות, יש גם נרות ותכשירים שתוכלי לקבל מרופא/ת הנשים/משפחה שלך, אמבטיות פושרות.
ומה שחשב, שלאחר שתלדי הסיפור יחלוף....עד ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלקארין14/06/2008
ערב טוב,
ביצעתי אתמול הערכת משקל שבוע 31 - הריון עם סכרת מאוזנת בדיאטה .
התוצאות הן :
BPD- 8.41 מתאים לשבוע 33
HC- 28.94 מתאים ל31
AC- 26.79 - מתאים ל30
FTA - 57.10
FL - 5.99
FL/BPD - 71.22
HC/AC- 108.04
FL/AC - 22.36
משקל העובר - 1741.5
הרופא טען כי הוא נמצא באחוזון 50%
האם תקין?
אודה לשתובתך, שבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
טלי15/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אודה לתשובתך???
טלי16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל.
ד``ר איילון לחמן16/06/2008לקארין שלום.
אחוזון 50 הוא בהחלט אחוזון טוב.אין מה לדאוג.בכל מקרה כדאי רק להשוות ,בעזרת רופאך,להשוואה עם בדיקות קודמות,קרי סקירת המערכות וכועל מנת לראות ולהשוות קצב התפתחות העובר.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, יש לציין
טלי16/06/2008כי בכל בדיקה שנעשתה (סקירה מוקדמת ומאוחרת וכו' ) ועוד לפני שהתגלתה הסכרת העובר היה גדול בשבוע
האם זו כוונתך?
הרופא ציין שקוטר ראשו מעט גדול האם יש סיבה לדאגה
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בהריוןנורית14/06/2008
אני בשבוע 27
עשיתי העמסת סוכר בשבוע 24 ויצא 130 ( לשמחתי תקין )
הבעיה היא שבימים האחרונה התחלתי להרגיש לא כל כך טוב וכשהייתי אצל חמותי היא בדקה לי את הסוכר במכשיר ביתי והתוצאה הייתה 240
אחרי יום 204 ושוב אחרי יום 208
לפי מה שהבנתי מדובר בערך גבוה יחסית
את הבדיקה ביצענו ב 2 מכשירים שונים בכדי לוודא שלא מדובר בטעות.
יש לי תור לרופא רק בעוד שלושה שבועות ( דיכאון להשיג אליו תור )
ורציתי לשאול האם זה לא מסוכן לעובר? מה עושים?
לרקע
אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל אני מזריקה קלקסן ונוטלת מיקרופירין
לאמא שלי יש סוכרת ולאחותי היה סכרת הריון בהריון האחרון שלה ( היא השתמשה באינסולין )
כמו כן בימים האחרונים יש גם לחץ דם בסביבות ה 140/80 דופק 100-110
אשמח לתשובה
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור לרופא
א14/06/2008לא ייתכן שאישה בהריון צריכה לחכות לתור שלושה שבועות. זה ממש חוצפה. את חייבת לדרוש שיקדימו לך את התור או שימצאו לך רופא אחר. אל תוותרי מדובר בתינוק שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת אבל...
נורית14/06/2008הרופא שלי הוא מנהל המרכז לבריאות האשה
אם אני רוצה להקדים תור זה רק אצל רופא אחר ואני לא סומכת על שום רופא מלבדו
בהריון לפני כן היתה לי הפלה בשבוע 15, ויומים לפני כן הלכתי לרופא הקודם שלי, אמרתי לו שמשהוא לא בסדר והוא אמר לי שאני סתם "היסטרית". יום אחרי הלכתי לעוד רופא כי ידעתי שמשהו לא בסדר וזכיתי לאותה תשובה.
ובעוד ששאר הרופאים אמרו לי שאין שום צורך בשום בדיקות לאחר ההפלה אלא אם תהיה חס ושלום הפלה נוספת.
( את מבינה שבמדינה הזאת בשביל שמשהוא יזוז צריך לשלם באובדן של עוד עובר...) הוא התעקש שאבדק ( ממש נלחם בי )כי הוא היה בטוח שיש בעיה בקרישיות של הדם.והוא צדק
זה רופא שמגיע כל יום למרפאה והוא תמיד עמוס, הוא רופא טוב וקפדן, אני חייבת לו המון ( כמו עוד רבות )
מחר אני יתקשר אליו, אולי הוא כן יקבל אותי ללא תור
תודה בכל אופן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
א15/06/2008אני מאחלת לך המון בהצלחה. אל תידאגי הפעם הכל יהיה בסדר ובקרוב תוכלי להיות עוד אמא מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר? למה לא עונים?
נורית16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת בהיריון
ד''ר בני שכטר16/06/2008שלום לך
יש לך גורמי סיכון לסכרת, ואם הבדיקות אכן נעשו במכשירים שונים, הרי שטעות בבדיקות כנראה אין.
אני מניח שיהיה צורך לעשות לך את העמסה הגדולה של ה-100 גר'.
אכן חשוב שתקדימי את התור לרופא הנשים ואולי אפילו כדאי לבצע את הבדיקה דרך רופא המשפחה בכדי לקצר את תהליך ההמתנה וכך יהיו לך עוד נתונים לרופא שלך כאשר תראי אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תיגשי לשם ותעמידי בפניהם עובדה
שני16/06/2008שהוא יקבל אותך באותו יום - אם הוא יש תור ואם אין תור.
רק ככה זה הולך פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת ב 100%
א16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון14/06/2008
בוקר טוב, רציתי לדעת האם בשבועות הראשונים של ההריון (עוד לפני שבכלל ניתן לערוך בדיקת הריון) חום הגוף אמור להיות מעט יותר גבוה....אני אמורה לקבל מחזור ב-18.6 ובימים האחרונים יש לי חום שנע בין 37.1 ל-37.3, יש לי סחרחורות והיו גם שלשולי. אני יודעת שזה יכול להיות סתם וירוס אבל מקווה שזה יכול לנבוע גם מהריון.יש סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחייב
ד''ר בני שכטר14/06/2008יתכן שאכן מדובר בוירוס.
אבל כאשר מדברים על בדיקות חום, המטרה לזהות ביוץ ולא בהכרח מדובר על היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
א14/06/2008אצלי בימים הראשונים של ההריון החום היה 37.2 ולא יכולתי להבין למה. רק כאשר עשיתי בדיקה הבנתי שמדובר בתחילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר14/06/2008אם את מעונינת בהיריון אני מקווה שאת צודקת
ואם לא, אז הלואי ואת טועה.
המשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירון14/06/2008אני מאוד מעוניינת בהריון, רק רציתי לדעת אם חום כמו שציינתי יכול להוות אינדיקציה לתחילת הריון. תודה על התשובות ואני אשמח לשמוע אם לעוד בנות היה חום בתחילת ההריון.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירון
מיכל14/06/2008אני מקווה מאוד שאת אכן בהריון ונקלטת.
גם לי בחודש שנקלטתי להריון החום היה גבוה הממוצע שלי הוא 36 והחום נשאר אצלי גבוה 36.8
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות מאד קשה: מי שפיר בחו"ליעל14/06/2008
אני בהתלבטות מאד קשה ואשמח לחוות דעת.
בהריון בשבוע 9 פלוס 5 (מחזור אחרון 6 באפריל)
חיה באירופה, במדינה עם חוקים מאד מחמירים בכל הקשור לאבחון עוברי. לא אושר לי לבצע אבחון עוברי (אני בת 37, התל"מ יוצא 3 שבועות לפני שימלאו לי 38). אסור פה לערוך דיקור מי שפיר באופן פרטי. שקיפות עורפית כן אפשר לבצע פרטי, אבל בלי בדיקות הדם הנלוות. ובכל מקרה בגילי אני רוצה תשובה חד משמעית ולא סטטיסטית.
האופציה היחידה שלי היא לנסוע למקום אחר לביצוע הבדיקה.
הבעיה היא התזמון. בשבועות 16 ו-17 אין לי שום אפשרות לנסוע, מסיבות שונות שלא מעניינות כאן. נסיעה בשבוע 15 כרוכה בביטול חופשה, אבל ניחא.
מאשרים פה הפלה במקרה של תסמונת דאון עד סוף שבוע 21 בלבד.
במקרה של פגמים שהם מחשיבים כמינורים יותר (למשל XXY) לא מאשרים הפלה אחרי שבוע 20.
אם אבצע את הדיקור בשבוע 18, כמקובל בארץ, אני יכולה להסתכן בזה שלא יאשרו לי הפלה במידה והממצאים חו"ח יצביעו על פגם קשה.
מה האופציות העומדות בפני?
חשבתי על סיסי שליה, אבל המינוס הוא החלבון העוברי, וגם הסיכון הגבוה יותר להפלה (זה הריון שהושג במאמץ ניכר ולקח לנו שנה וחצי).
אופציה אחרת היא דיקור בתחילת שבוע 15. פה זה מקובל, אבל אני מבינה שבארץ פחות.
יש לי גם בעיה חמורה של מחסור בהמלצות על רופאים. בארץ הבעיה כמובן לא קיימת, אבל אני קצת חוששת מטיסה מאומצת אחרי דיקור מי שפיר (אין טיסות ישירות). אופציה אחרת היא דיקור במדינה אירופאית אחרת. האם יש גורמים אמינים בארץ שיודעים להמליץ על טובי הרופאים באנגליה או בסקנדינביה?
אני מרגישה כמו בסרט רע. כל כך אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008ליעל שלום.
את יכולה לבצע הבדיקה בארץ בשבוע 17-20,ולבצע בדיקת FISH למי השפיר הנותנת תשובה לגבי המומים העיקריים בתוך פחות מ-72 שעות.כרוך אמנם בתוספת תשלום.אז לא תפספי כלום.אבל בואי גם ניחל לתשובות תקינות.אשמח אפילו לעזור לך בביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלת המשך
יעל14/06/2008FISH זה תמיד בנוסף לבדיקה הרגילה, עם התרבית, שלוקחת שבועיים?
ומה ההבדל בין FISH ל-PCR? ראיתי שבדנמרק יש אפשרות לקבל תשובות ראשוניות באמצעות PCR. האם זה אותו דבר כמו FISH?
ההתלבטות בלהגיע לארץ קשורה גם לחשש מהטיסה הארוכה לאחר דיקור. אין מכאן טיסות ישירות, כך שטיסה משמעותה יום די מפרך. אני מנסה למצוא אופציה קרובה יותר, אבל אם לא אמצא, אז בהחלט אגיע לארץ, ואצור קשר. תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה בבקשה תשובהמיכל13/06/2008
שלום,היה לי הריון מחוץ לרחם אני אמורה לקבל ווסת( בשבוע הקרוב) ראשונה לאחר ההרייון החוץ רחמי.שאלתי האם אוכל לנסות עכשיו להיכנס להריון? קבלתי 2 זריקות להמסת ההריון לפני חודשיים בערך.
תודה ומקווה לייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008למיכל שלום.
בדרך כלל יש לעקוב אחר רמות הורמון ה-BHCG ולראות שירד לשלילי.כדאי גם להיבדק אצל רופאך ולראות שהכל חזר לנורמה לפני קבלת ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלורין13/06/2008
אני באיחור של כשבוע מהמחזור
ווסת אחרונה 5/5/08
לפני יומיים ביצעתי בשעות הערב בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית
האם יכול להיות שאני בהריון, האיחור ממשיך
האם שווה לעשות בדיקת דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר איילון לחמן14/06/2008ללורין שלום.
כן בהחלט שווה לבצע בדיקת דם אשר תיתן תשובה חד משמעית.זאת כמובן אם האיחור ממשיך והינו תופעה חריגה אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברישְמוּפְּס13/06/2008
הי,
תוצאות חלבון עוברי
AFP MOM - 1.07
HCG MOM - 1.61
ESTRIOL MOM - 0.77
סיכון לפי גיל בלבד 1:512
סיכון לפי גיל+ביוכימיה 1:432
על אף שרשום לי על תוצאות הבדיקה כי איני נמצאת בקבוצת סיכון, התוצאות מדאיגות אותי. קבעתי מי שפיר בכדי להיות בטוחה.
בכל מקרה שאלתי היא לגבי האסטריול, אני מבינה שהתוצאה נמוכה בתוך הטווח ואולי זו הסיבה שהסטיסטיקה לא הכי טובה.
גם אם במידה ותוצאות מי השפיר יצאו תקינות בנוגע לבעיות כרומוזומליות. האם יש לדאוג מבעיות נוספות עקב הרמה הנמוכה של ההורמון?
האם יש אפשרות להוסיף את ההורמון בצורה מלאכותית והאם כדאי?
התחלתי לאכול ולשתות הרבה סויה עקב הבדיקה.
בת 33 וקצת (או הרבה) היסטרית.
לתשובתכם המלומת אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008לשמופס שלום.(מהיכן השם הזה?).
להערכתי לקחת החלטה נכונה עם מי הפיר. אם את מודאגת ורוצה להיות בטוחה במאה אחוז- זוהי הדרך הנכונה עם הסיכון הקל שבדבר.לגבי רמת האסטריול-חסרת משמעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ולגבי השם....
שְמוּפְּס14/06/2008ככה אנחנו קוראים לתינוק בינתיים (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל דחוףףףףףקרן13/06/2008
שלום אני כיום בשבוע 35+2 בשבוע 33 עשיתי הערכת משקל שיצאה כך:
BPD 84 מ"מ מתאים לשבוע 33+4
HEAD CIR 295.2 מתאים לשבוע 32+2
TAD 87 מ"מ
AB.CIR 277.89 מ"מ מתאים לשבוע 31.6
יחס HC/AC 1.06
FEMUR IEN 59מ"מ מתאים לשבוע 30+5
גיל ההריון לפי US 33.4 משקל העובר 1800 ג"ר
לעומת זאת היום חזרתי על הערכת המשקל שבועיים אחרי ואלו התשובות:
BPD 90 מ"מ מתאים לשבוע 36+4
OFD 115 מ"מ
HEAD CIR 321.9 מ"מ מתאים לשבוע 35+6
TAD 104מ"מ
APAD 109 מ"מ
AB.CIR 334.41 מ"מ מתאים לשבוע 37.4
יחס HC/AC 96
FEMUR IEN 66 מ"מ מתאים לשבוע 34
גיל ההריון 36.4
משקל ילוד 3066.8
רציתי לדעת למה ישנם הפרשים כל כך בסך הכל לאחר שבועיים והאים יש ממה לחשוש מהנתונים? לגבי גובהה הילוד או כל בעיה אחרת אפשרית
תודה על תשובה מהירה ואמינה אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
ד``ר איילון לחמן14/06/2008לקרן שלום.
לא ציינת בשאלתך מדוע את מבצעת כל שבועיים הערכת משקל העובר ?.גם שימי לב בהתיחס לשאלתך שהרגל גדלה בכ-4 שב במשך שבועיים.ממליץ שתתיעצי עם הרופא המפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעת הטלת שתןורדית13/06/2008
האם אני צריכה לדאוג מכאב שבא לי בסיום הטלת שתן? מופיע כמו לחץ כלפי מטה וקצת כאבים בגב (כמו ציר). או שזה נובע "משחרור לחץ" של השלפוחית ואז הראש יורד למטה...?
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבוע 38
ורדית13/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008לורדית שלום.
מה יותר פשוט מביצוע בדיקת שתן לכללית ותרבית?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לבצע בדיקת הריון ביתי?עדי13/06/2008
האם ניתן לדעת יומיים לפני מחזור בבדיקה ביתית קיים הריון?
בנוסף,בד"כ מופיע כתם חום יומיים לפני מחזור.האם להתחיל לספור מאותו יום שמופיע הכתם או מיום המחזור השוטף?
תודה ואתם ממש מקצועיים ומתיחסים לכל שאלה ברצינות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
א13/06/2008אני עשיתי בדיקה 5 ימים לפהי המחזור וזה נתן תשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד``ר איילון לחמן14/06/2008למעיין שלום.
המחזור נספר מהופעת הדימום הממשי. כדאי לחכות עם הבדיקה עד לעיכוב במחזור,על אף שחלק מהבדיקות מבטיחות תשובה קודם.כידוע גם שבדיקת הדם הינה יותר אמינה.
תודה על ההערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ורדיקלית!יעל12/06/2008
שלום בת 21.5 בסוף השבוע ה18 להריוני.
הנני עדיין מקיאה כל בוקר- מיץ מרה (צבע צהוב).
נכון לציין כי עד הלום ההקאות לא פסקו ובשליש הראשון היו חמורות במיוחד.
הנני סובלת מסחרחורות באופן כרוני שהתחילו כתוצאה מההריון בנוסף לזה מלווים כאבי ראש, קשיי נשימה (ביחוד במאמץ ואף הקל שבקלים).
יש לי הפרשות מרובות ונוראיות מהנרתיק.
בבדיקות דם האחרונות יצאה רמת ליקוציטים בשתן- 500 אך התרבית שלילית.
הנני מאוד מודאגת וחוששת האם יש סיבה לדאגה או מקום לבדוק.
האם יש מקום להבדק בדיקה למחלות מין כגון: עגבת, זיבה וכו'?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיקלית.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008ליעל שלום.
נראה לי שאת זקוקה לבירור פנימאי יסודי בנושא ההקאות וקשיי הנשימה. לגבי ההפרשה,,בצעי בדחיפות משטחים לתרבית ונקבל תשובות.האם רופאך מיודע לכל בעיותיך אלו??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)