מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הריון?יפעת23/05/2008
שלום רב, אני בת 30 וחצי, בעלי ואני מנסים זמן רב להכנס להריון, מזה כמעט שנתיים. קבלתי מחזור ב- 25.4 וביום החמישי לקחתי איקקלומין למשך 5 ימים כנדרש. במקביל פנינו למרפאה לפוריות ולפי הבדיקות שהבאתי על חודשים קודמים, האחות אמרה שבאותו החודש בו עשיתי את הבדיקה לא היה ביוץ. סיימתי לקחת איקקלומין ב- 3.5 וזיהיתי ביוץ במקלון בבדיקה ביתית ב- 5.5 וב- 6.5, בשני הימים הללו קיימנו יחסים. שאלותיי: עד כה לא קבלתי מחזור ואני תוהה מתי לבצע בדיקה ביתית. עם זאת, יש לי הפרשות וכל הזמן תחושה כאילו אני כן עומדת לקבל אך בלי כאבי בטן.. האם זה הגיוני במידה ואני כן בהריון? וכיצד ייתכן שאין ביוץ? אודה על תשובתכם, בברכה יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר23/05/2008שלום לך|!
הכי בטוח זה להמתין למחזור ואז אם יש איחור לבצע בדיקת היריון.
עוד אפשרות זה להמתין 14 יום מהביוץ ואז לבצע בדיקה (למרות שאז יש אפשרות לטעויות).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך ברצוני לחדד משהו
יפעת24/05/2008המחזור אינו סדיר, היו פעמים קבלתי אחת לחודשיים. האם בעקבות האיקקלומין אני חייבת לקבל 14 יום לאחר הביוץ? כאמור, עברו מעל 14 יום וטרם קבלתי, אך יש לי הרגשה שאני כן עומדת לקבל. תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום הילודר22/05/2008
שלום,
רציתי לדעת האם ישירות בית חולים ניתן לעדכן ספח בתעודת זהות (לגבי רישום הילוד) ואין צורך להגיע למשרד הפנים.
כמו כן, האם תעודת לידה מקבלים בבית חולים או במשרד הפנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הלידה
ד''ר בני שכטר23/05/2008ניתן לקבל תעודת לידה ומספר תעודת זהות של הילוד. לא ניתן לבצע עדכונים נוספים של הספח או דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הריון בעצם?רקפת לרופא22/05/2008
שלום
מחזוא אחרון ב- 18.4.08 ומאז עדיין לא קיבתי מחזור, מרות שלפעמים יש לי כאבים המעידים על קבלת המחזורכמו כן כאבים בשדיים אך לא יותר מכך. עליי לציין כי הפסקתי גלולות לפני כשלושה חודשים ומאז המחזור שלי לא סדיר, ז"א הפעם הלפני אחרונה היתה ב- 16.3. מהו איחור במחזור אם המחזור אינו מעיד? האם לבצע בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היריון
ד''ר בני שכטר23/05/2008בודאי שלבצע בדיקת היריון.
לפי הסיפור יש סיכוי טוב שהתשובה תהיה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולסטרום ללא היריוןהילה22/05/2008
בשבוע האחרון יש לי בשד הימני קולסטרום
קיבלתי מחזור לפני כשבועיים
האם ההפרשה מצביע על היריון
אם לא מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולוסטרום.
ד``ר איילון לחמן22/05/2008להילה שלום.
התופעה שאת מתארת מצריכה ביצוע בדיקת דם להורמון הפרולקטין, וכן בדיקת רופא.בבקשה לבצע.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בתחילת ההריוןמיכל22/05/2008
גיליתי שאני בהריון לפני יומיים. מאז כמה ימים לאחר הביוץ ועד היום אני סובלת מידי פעם מדקירות וכאב בצד ימין של הבטן התחתונה. הכאב לא מפריע לתפקוד, ומופיע רק מידי כמה שעות לכמה שניות, ובכל זאת מטריד. אין לי דימומים, אך יש לי הפרשות צהובות. האם זה נשמע תקין? האם יש טעם ללכת בשלב כה מוקדם (שבוע 5) לבדיקת רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
ד``ר איילון לחמן22/05/2008למיכללל שלום.
בהחלט כן לגשת לרופא להיבדק.לא לחכות.עקב הסיבות השונות היכולות לגרום לכאבים ולהפרשות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברו בחודשים לא בשבועותת.....22/05/2008
מחזור אחרון ב 2007\12\16 אז באיזה חודש אני ???? לא שבוע....!!
כי לא הבנתי כ"כ אם אני צריכה לספור מה12\16 או 14 יום לאחר מכן בכל אופן אשמח לתשובה עניינית יום טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשים.
ד``ר איילון לחמן22/05/2008שלום.
גיל ההריון נספר מהיום הראשון של המחזור האחרון.מבחינת חודשים כל 16 לחודש את מסיימת חודש. כלומר כעת את בתחילת החודש השישי.לידיעתך כל העולם סופר בשבועות.אנא הצטרפי גם את.אפילו שלא כתבת את שמך...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאפרת22/05/2008
שלום,
האם זה בסדר לעשות את הבדיקה סקירה מוקדמת בשבוע 16 ו-3 ימים ?
או שזה מאוחר מדי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה.
ד``ר איילון לחמן22/05/2008לאפרת שלום.
לא,לא נראה לי מאוחר מדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותשיר22/05/2008
להלן תוצאות הבדיקות שחרגו מהטווח האם זה בגדר הסביר?
WBC 11.4 כשהטווח 4-10
RBC 3.65 כשהטווח 4.2-5.4
HGB 11.2 כשהטווח 12-16
HCT 33.8 כשהטווח 36-46
MCV 92.5 כשהטווח 77-91
NE.% 772.2 כשהטווח 40-70
NE# 8.8 כשהטווח 2-7.5
תרבית שתן פלורה של הוגינה
לדעתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן22/05/2008לשיר שלום.
הבדיקות נראות בתחום התקין פחות או יותר להריון.ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות איטית מדי של ההריון?יעל22/05/2008
אני בהריון בשבוע 6 פלוס 4 לפי וסת אחרונה. תאריך הביוץ כמעט בודאות 21.05, לפי רמת פרוגסטרון בדם שבוע אחרי כן.
תוצאות בטא כדלקמן:
13.05 938
16.05 1200
21.05 8600
בבדיקת US ב.21.5 נצפה שק הריון קטן, כ-6 מ"מ. בגלל תמונה לא ברורה (מכשיר מיושן), היה קשה לרופא לראות בבירור קוטב עוברי, אבל כן נראה משהו. לא נצפה דופק. הוא העריך את גיל ההריון לפי הUS לכמעט 5 שבועות, שזה שבוע וחצי פחות מגיל ההריון לפי תאריך וסת וביוץ.
עד כמה הממצאים מדאיגים?
האם יש סיכוי שההריון בכל זאת תקין?
האם התפתחות איטית בתחילת ההריון מצביעה על פגמים או בעיות אצל העובר?
אני מאד חרדה, מאחר ובעבר היתה לי הפלה בוששת.
מציינת שבימים האחרונים כמעט אין לי תחושת גודש ורגישות בחזה, וגם זה מדאיג אותי.
אודה לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: תאריך ביוץ 20-21 באפריל
יעל22/05/2008וסת אחרונה 6 באפריל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה. נראה שדילגת מעלי :-)
יעל22/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות .
ד``ר איילון לחמן22/05/2008ליעל שלום.
אכן תוצאת הבדיקה קצת מדאיגות.אני מניח שזומנת לבדיקה חוזרת על פיה יקום דבר.בינתיים אין דבר שאת יכולה לעשות.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יעל22/05/2008האם יש בכלל סיכוי שההריון תקין?
אילו נתונים הכי מדאיגים?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות.
ד``ר איילון לחמן22/05/2008ליעל שלום.
סך כל הממצאים לא מספק.יש לחזור על הבדיקה כאמור.לא יעזור לעשות עבודת מחקר על כך עכשיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי-נתונים ברוריםשירה22/05/2008
TRIPLE TEST AFP
שלום רשמתי נתונים יותר ברורים,
אני בת 27 קיבלתי תוצאות תבחין משולש רציתי לדעת האם תקין?יש לציין ששקיפות ןסקירת מערכות תקינות לחלוטין.-תודה רבה
--------------- :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.1 משקל: 56 מס.עוברים: 1 גיל
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 36.14 NG/UL 0.87 MOM ( < 1.99 MOM )
HCG 53.91 IU/UL 2.38 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.19 NG/UL 0.97 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות1:556
הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:1137
ערך חלבון עוברי נמון מ 2.00 מעיד שאינך בקבוצת
הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים המרכזית
.תוצאות אלו הן בתחום הנורמה המקובלת נא לפנות עם התשובה לרופא המטפל
:לתשומת לבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פניו
ד''ר בני שכטר22/05/2008נראה תקין.
גשי עם התשובה לרופא/ה שלך להמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה מרופא, דחוףטלי22/05/2008
שלום רב,
אתמול עשיתי העמסת סוכר 50, ואני בתחילת שבוע 23. קיבלתי את התוצאה והיא 102 (הבנתי שמעבר ל- 140 חריג וצריך לבצע העמסת 100 גרם סוכר).
האם אני צריכה לבצע את הבדיקה בשנית, או שמא מספיק שביצעתי אותה מתי שביצעתי, ועם התוצאה שהיא תקינה?
בתודה מראש ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טלי22/05/2008מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר
ד``ר איילון לחמן22/05/2008לטלי שלום.
התשובה מצוינת. הלואי על כל עם ישראל.אם מאד נהנית מהבדיקה את מוזמנת לבצע אותה שוב.אחרת אין צורך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו, ממש תודה!!
טלי22/05/2008ז"א שלא צריך לבצעה שוב, למרות שבוצעה בשבוע לפני השבוע שצריך, כן?
(כי צריך הרי ממה שהבנתי לבצע הבדיקה משבוע 24, אך אני ביצעתי אותה בשבוע 23).
אז לא צריך לחזור אליה, למרות שבוצעה בשבוע לפני, נכון?
(פשוט אני לא מקבלת משום מקום תשובה סופית של כן או לא...
ואני די בסרטים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו.
ד``ר איילון לחמן23/05/2008לטלי שלום.
עכשיו אני מבין שמאד נהנית מהבדיקה והתשובה הקודמת שאין צורך לבצע שוב,לא מספקת אותך.את מוזמנת לכן לבצעה שוב ושוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בהריוןאביטל22/05/2008
שלום אני בשבוע 31 הריון שני והתגלה אצלי בקע הרניה מפשעתי בשני הצדדים שבצד ימין גדול יותר. לידה ראשונה הייתה רגילה.(ארוכה מאוד).
האם כדאי לעשות ניתוח קיסרי ולא לידה רגילה? כי אני פוחדת שבזמן הלחיצות השבר יגדל בצד שמאל וייכאב לי מאוד אחרי הלידה (אני סובלת מכאבים במפשעה).
האם תהיה בעיה לקחת אפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר22/05/2008שלום לך!
אין צורך בניתוח קיסרי בשל הבקעים.
זה לא אמור להפריע בלידה ובטח שלא צריך למנוע קבלת אפידורל.
לאחר הלידה תתייעצי עם כירורג בנוגע לתיקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתנועות-דחוףשלי22/05/2008
שבוע 24, כבר יומיים שאני כמעט ואיני מרגישה תנועות עובר ואם כן הן מתרכזות ממש באזור למטה, ולא באזור הטבור ומטה.
לפני כן עובר מאוד פעיל.
האם יש צורך להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד''ר בני שכטר22/05/2008אם יש שינוי משמעותי וחריג מאד, כדאי להבדק ולא רק בשביל להוריד לחץ ומתח מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אוריתשרון22/05/2008
שלום
לפני חודש וחצי ילדתי כאשר במהלך ההריון נמדדה חומצה אורית בערכים (גבוהים) של 7.9
לפני כשבוע ביצעתי שוב בדיקה (כאמור לאחר הלידה) והתוצאה היתה 8.5
האם יתכן כי הערך גבוה עדין עקב הורמוני הריון שנשארו בגוף בטווח הזמן בו ביצעתי את הבדיקה או שבודאות ניתן לומר כי ערך זה גבוה אצלי גם בסיטואציה שאינה הריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי
ד''ר בני שכטר22/05/2008שהערך הנ"ל גבוה ללא קשר להיריון.
יש צורך לגשת לרופא המשפחה למעקב ולראות האם ישנן עוד בדיקות לא תקינות ואם לא, לעקוב ולראות האם יש צורך בבירור נוסף או טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןנעמי ח.21/05/2008
שלום
ביקרתי היום אצל רופא הנשים שלי ולפי האולטאסאונד, נאמר לי כי גיל ההריון הוא 6 שבועות+ 4 ימים.
לפי המחזור האחרון 30.03.08 ומועד ביוץ 18.04.08 (שידוע לי כי ביצעתי בדיקה) גיל ההריון הוא 7 שבועות+ 4 ימים.
הכיצד ייתכן כי טעיתי בשבוע או שאולטראסאונד אינו רגיש דיו בשלבים האלה או שהעובר לא התפתח כמו שצריך?
תודה מראש,
נעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר איילון לחמן22/05/2008לנעמי שלום..
אם העובר עם דופק,אז כל ההסברים שמנית באים בחשבון.יש רק לחזור על הבדיקה בעוד 10 ימים שבועיים ,כדי לאמת הממצאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)