מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהחסוי31/05/2008
הנני בעלת מחזור סדיר, בן 28 יום בממוצע.
ביוץ התרחש ביום ה-19 (ע"פ מעקב זקיקים), נמצאת היום ביום -26 , האם ניתן לבצע
בדיקת הריון ביתית או שמוקדם מידי?
ממתי ניתן לנסות??.
מקווים לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008בדיקה ביתית רצוי לבצע לפחות 14 יום לאחר הביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות בהריון תאומיםחסוי31/05/2008
שלום,
אני עם תאומים מסיימת שבוע 29. בבדיקת ה-US האחרונה הרופא אמר לי שהעוברים ממוקמים יפה בצד ימין ובצד שמאל של הבטן. ביומיים האחרונים אני מרגישה ירידה בתנועות- כלומר- יש תנועות אבל חלשות ומעטות יותר, ובצד שמאל כמעט ואין- לא הצלחתי להרגיש זאת בודאות, אם כי אני גם לא יכולה להגיד בודאות שאין תנועות בכלל. בגלל שזה הריון בסיכון (וגם אחרי IVF) אני כל הזמן בחרדות- האם ללכת להיבדק, האם לא, האם זה בסדר שאני לא בטוחה לגבי התנועות. שכבתי על צד שמאל והיו מידי פעם תנועות- השאלה היא לגבי תאומים- האם צריכות להיות יותר מחמש תנועות בחצי שעה? האם זה הגיוני שאני לא מרגישה את שני צידי הבטן? האם יתכן שהם שוב זזו והתהפכו? אני אף פעם לא יודעת אם אני מרגישה את שניהם או רק אחד מהם, ואולי השני כבר בלי דופק... זה נורא מפחיד אותי- מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו בבקשה
חסוי01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008במידה ויש ספק יש להיבדק - כולל מוניטור לשני העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותענת31/05/2008
שלום רב
אני בהריון ראשון שבוע 39 + 2 ימים
מאתמול בערב התחלתי להרגיש כאבי בטן הדומים לכאבי מחזור חזקים לפעמים גם כאבים בשני צידי הגב,המלווים בהתכווצויות שבאות ,ונעלמות כעבור פחות מדקה , ההתכווציות עצמן אינן
סדירות. אך הבטן מתקשה כמו אבן.
יש לציין שאני מרגישה היטב את תנועות העובר.
האם אלו צירים? האם עליי לעשות משהו בנדון? מכיוון שזה הריון ראשון ואני לא
יודעת מה זה צירים
תודה מראש וברכות על העבודה שאתם עושים בפורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי מייד לחדר לידה
חסוי31/05/2008לפי התיאור שנתת זה כנראה צירים ולא כדאי לחכות...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת רופא
חסוי01/06/2008תודה רבה על היעוץ
אך בכל זאת הייתי מעדיפה לשמוע דעה מקצועית מרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שזה צירים
טל01/06/2008את לא מפחדת שעד שהרופא יענה לך הראש יהיה בחוץ???
אם את רוצה לקבל אפידורל את יכולה לפספס את הקטע של האפידורל
לא יתנו לך את זה אם תגיעי אם פתיחה 6
יאללה לידה קלה ומהירה בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוחה?
חסוי01/06/2008אני עדיין מרגישה התכווצויות מלווה בכאבים טיפה חזקים אך נסבלים
ההתכווציות עדיין לא סדירות זה בא בערך פעמיים בשעה
פשוט לא בא להיתקע בביה"ח וזו תהיה אזעקת שווא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
א01/06/2008את בטח שמעת שיש צירים גם לפני שאת ממש נכנסת לתהליך של הלידה.
אני הייתי ממליצה לך באמת לא לחכות לתשובה של הרופא בפורום אך אני לא מבינה אם זה קורה מאתמול בערב אז היה לך את כל היום לגשת לרופא נשים בקופת חולים אם את לא רוצה להיתקע במיון.
תעכבי שלא ירדו המים ותיגשי לרופא- זה לא צחוק ואל תחשבי רק אל עצמך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי הרגישה ככה ואחרי 20 דקות
מיה02/06/2008התינוק כבר היה בחוץ (בהריון ראשון שלה)
מזל שאמא שלי שלחה אותה מיד לבית חולים שהיה קרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008רצוי להיבדק, כולל מוניטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם למזרן השפעה כה גדולה על כאבי הגליזה31/05/2008
שלום!
אני בת 34 ויש לי 3 ילדים אני בהריון הראשון והשני שלי סבלתי מאותה תופעה של כאבי גב תחתון בעקבות המשקל שנוסף לי בעיקר בחודשי ההריון האחרונים בהריון השלישי החלטתי שאני לא סובלת שוב את כאבי הגב ופניתי לייעוץ, המליצו לי על חברת אירופלקס שמשווקת מזרנים וכריות אורטופדים פניתי אליהם והם המליצו לי על מיטה מתכווננת שנותנת את התנוחה המקסימלית ומורידה את הלחצים על הגב התחתון במהלך השכיבה ככה שהגב היה נח כך לפחות לדבריהם למען האמת באמת היה שיפור ניכר במצב הגב שלי בהריון האחרון השאלה שלי האם באמת המזרן והמיטה המתכווננת עשו את ההבדל בין ההריונות הקודמים שלי לנוכחי או שהיה גורם אחר שעשה את ההבדל בהריון השלישי שלי
לאה
lea_1231* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן
ד``ר איילון לחמן31/05/2008ללאה שלום.
הלחץ על הגב התחתון,אם הוא מוקל ויש תמיכה טובה לעמוד השדרה זה מקל על הכאבים.אפשר לתת הקרדיט למזרון,אם כי כמובן יכולים להיות גורמים נוספים.
העיקר שאת מרגישה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןחסוי31/05/2008
למה הכוונה:
".... טיפול באנדומטרין לאחר הזרעה אינו חיוני, אלא אם משתמשים באנלוגים של GNRH...."
אני מבצעת הזרעות בבנק הזרע, וכיון שהיה לי הכתמות פעמיים, וגם רירית די נמוכה, רשם לי הרופא אנדומטרין.
אני לא משתמשת בשום דבר אחר.......(אנלוגים.. אני לוקחת לחינם אנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2008אינני יודע מהיכן לקוח הציטוט, אך בעיקרון הטיפול באנדומטרין הוא טיפול מקובל כתמיכה הורמונלית בשלב שלאחר הגיוץ, במיוחד כאשר יש רמזים לחסר בהורמון כזה - כמו לדוגמא - הכתמות ודימומים קלים שלא בזמן הוסת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תודה
חסוי31/05/2008הפורום..... התשובות המהירות.....וגם המאירות, ההתייחסות המהירה, המקצועית והמרגיעה......והגישה האופטימית.......
המון תודה לכל הרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מים???חסוי31/05/2008
האם אוננות עם זרם מים יכולה לגרום לירידת מים בשליש השני??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי31/05/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האין זה מוקדם מדיי?רקפת לרופא30/05/2008
שוב שלום,
כרגע שבוע 6 התור שנקבע הוא ליום שני הקרוב ה-1.6 שאלתי היא האם זה מוקדם מדיי לבדיקת רופא (אולטרסאונד)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם.
ד``ר איילון לחמן31/05/2008לרקפת שלום.
אם את מתיחסת לרופא כטכנאי אולטרהסאונד בלבד,אפשר לדחות הפגישה עד לסקירת המערכות.
בעקרון תפקיד הרופא הוא מעבר לבדקת האולטרהסאונד. תקבלי בדיקה ראשונית-לודא שההריון ברחם,הסברים לגבי הבדיקות בהריון כולל בדיקות גנטיות חדשות,מעקב ההריון ,ויטמינים בהריון וכו.
מקוה להבנתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדאיגהמיכל30/05/2008
שלום דוקטור,
אני נמצאת עדיין בהריון מחוץ לרחם(בטא התחילה 1587 לפני זריקת המסה)נתנו לי בבי"ח 2 זריקות כאלו הבטא ירדה ויורדת ,כיום אני משוחררת מבי"ח אך עושה מעקב בדיקת דם אחת לשבוע,לאורך כל הדר ישנו דימום.
שאלתי האם עדיין צריך להיות לי דימום כרגע בטא 61?
מתי אמור להסתיים כל התהליך?
מתי אקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדאיגה.
ד``ר איילון לחמן31/05/2008למיכל שלום.
למה את מודאגת?.קיבלת טיפול מצוין,חסכו לך ניתוח,אז מה הבעיה.הדימום נמשך בד"כ עד ירידת ערכי הבטא ל-0. לעתים מעט אחרי.מחזור יגיע בין 4 ל-6 שבועות מתום הדמם הנוכחי.אגב הדימום היה נשך גם אם היית עוברת ניתוח.לסיכום,עליך להיות שמחה ומרוצה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מודאגת
מיכל04/06/2008שלום,
ראשית תודה על העידוד ,השבוע עשיתי שוב ב.דם ובטא 12.
אני עדיין מדממת האם זה בסדר?
האם להמשיך ולעשות ב.דם כל שבוע?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בתחילת הריוןנטלי30/05/2008
שלום,
אני בשבוע 6+. עשיתי בדיקת בטא ביום שלישי (27 במאי) ובטא היה 22860. בדיקה נוספת ביום חמישי (29 במאי - לאחר יומיים) הראתה 30000.
באולטרסאונד שבוצע באותו יום חמישי ראו עובר עם דופק, אך ההתקדמות בערכי בטא מדאיגה אותי (לא הכפיל את עצמו תוך יומיים).
האם זה נורמלי? האם זה אומר משהו לא טוב על קצב התפתחות העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להסיק מסקנות
ד''ר בני שכטר30/05/2008יש להמשיך את המעקב באולטרה-סאונד ולראות שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית לתאומיםאבי30/05/2008
אודה לכם אם תוכלו לתרגם/להמליץ לי המשך טיפול
חישוב ו.א לפי תאריך החזרת עוברים 03/07/2008
גיל האישה ביום הלידה: 35y3m
סיכון לפי גיל האישה : 1:364
עובר A
שקיפות עורפית :1.5 מ"מ
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה 1:1820
עובר B
שקיפות עורפית :1.9מ"מ
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה 1:1174
שאלותי התוצאה תקינה לשני העוברים?
האם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר (שממנה אני חוששת מאוד)?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות.
ד``ר איילון לחמן30/05/2008לאבי שלום.
אכן כמו שאת מבינה התוצאות תקינות,והסיכון הרבה יותר קטן מאשר הסיכון לפי הגיל בלבד.היתרון של מי השפיר שהתוצאה היא חד משעית כלומר העובר בריא ,או חס וחלילה חולה.לא תוצאה של אחד ל-.יתרון נוסףשלמי שפיר שנבדקים גם מומים נוספים שהם הרבה יותר נדירים אמנם אבל קימים.
החסרון הינו הסיכוי להפלה.(1:200-1:300.).ההחלטה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות.
ד``ר איילון לחמן30/05/2008לאבי שלום.
אכן כמו שאת מבינה התוצאות תקינות,והסיכון הרבה יותר קטן מאשר הסיכון לפי הגיל בלבד.היתרון של מי השפיר שהתוצאה היא חד משעית כלומר העובר בריא ,או חס וחלילה חולה.לא תוצאה של אחד ל-.יתרון נוסףשלמי שפיר שנבדקים גם מומים נוספים שהם הרבה יותר נדירים אמנם אבל קימים.
החסרון הינו הסיכוי להפלה.(1:200-1:300.).ההחלטה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחילות(לורה)חסוי30/05/2008
שלום
אני הריון בשבוע 10+יש לי פחילות נוראיות אני מאוד חלשה ולא הוכלת
רציתי לדעת מתי הן אמורות לעבור בהרך?ואם יש פתרונות לפחילה? אם לא אז לפחות אך שהוא להקל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל
ד''ר בני שכטר30/05/2008יש לומר בחילות.
בתחילת ההיריון עשויות להיות בחילות קשות והקאות. בדרך כלל זה נמשך עד שבוע 12-14.
אם את מקיאה המון ולא מצליחה לאכול ולשתות, פני לרופא/ה שלך לבדיקה וניתן לקבל כדורים או פתילות (נרות) שיכולים להקל על המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בהריוןמזל30/05/2008
שלום אני בהריון בשבוע 8 ו 4 ימים סכרתית לא מאוזנת עם אינסולין 4 זריקות ביום עשיתי בדיקות מעבדה,אלה התוצאות אם תוכלו להסביר לי את משמעותם:
TSH 0.56
FT4 14.3
FT3 4.5
אודה על תשובה מהירה אני מאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ד''ר בני שכטר30/05/2008בהיריון בדרך כלל רמת ה-TSH יורדת באופן נורמלי.
את סובלת מבעיה הורמונלית אחת (סכרת) שאינה מאוזנת (לדבריך), לכן חשוב שתהי במעקב צמוד של מרפאת היריון בסיכון ושם ידאגו שהמקב והאיזון מתבצעים כראוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרא30/05/2008
שלום רב,
ביצעתי העמסת סוכר של 50 גרם- תקין
לאחר מכן בגלל שיש לי עובר גדול ביצעתי גם העמסה של 100 גרם- תקין.
כרגע אני בשבוע 37 ולפני מספר ימים גילו אצלי סוכר בשתן ומאז אני קיבלתי מכשיור הביתה כדי לבדוק סוכר בדם.
התוצאות בצום בסדר אבל שעתיים אחרי ארוחות הן עולות עד 150 לערך.
הרופא שלי שלח אותי למיון יולדות אך שם שלחו אותי בחזרה הביתה כי טענו שאין סיבה להשאיר אותי במעקב.
האם התוצאות האלו בשבוע 37 יכולים להזיק לתינוק ולגרום לסיבוכים בלידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר30/05/2008שלום לך
בשבוע זה של ההיריון כבר לא ניתן לעשות הרבה ולכן שלחו אותך הבייתה.
הבעיה העיקרים תהיה אם חלילה העובר יהיה במשקל של מעל 4000 גר', שאז בנשים עם סכרת היריונית נהוג לבצע ניתוח קיסרי ולא לאשר לידה וגינלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר גדול וסוכר
א01/06/2008העובר באמת יותר גדול מהגיל שלו. אני הולכת לבצע הערכת משקל בעוד שבוע אבל כבר בשבוע 34 הוא היה 2800 גרם.
קראתי בכתבה שאם יש לי סכרת הריונית אז יש סיכון שזה יעבור גם לתינוק. האם זה נכון?
וכמו שאתה אומר שבשבוע הזה כבר לא ניתן לעשות משהו אז איך אפשר להגן על העובר.?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרביתר30/05/2008
שלום,
אני בהריון בשבוע 9, עשיתי תרבית שתן, ויצא:
קוקים גרם חיוביים, קוקים גרם בשרשרת, מתגים גרם שליליים. כ100,000 מושבות לסמ"ק.
אין לי צריבה או סימן אחר.
מה המשמעות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקים בשתן
ד''ר בני שכטר30/05/2008בהיריון שלא במצב שהוא טרום היריוני, אם מוצאים חיידקים בשתן, תמיד נותנים טיפול אנטיביוטי אפילו שאינך חשה בשום סימפטום.
לכן, גשי לרופא/ה שלך לקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מי שפירמיכל29/05/2008
שלום רב,
אני בת 31. בשבוע 20 בצעתי דיקור מי שפיר. היום קיבלתי את תוצאות בדיקת מי השפיר ותודה לאל הכל תקין. במכתב מהמעבדה נכתב כי בדיקת הכרומוזומים של תאי העובר הראתה קריוטיפ תקין בעובר.
שאלתי היא לגבי ערך החלבון העוברי - במהלך הבדיקה החלבון העוברי נמצא בערך של 0.6 MOM (תחום הנורמה בין 0.5 ל- 2.5) ואני מעוניינת לדעת מה משמעות נתון זה.
תודה וסופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ד''ר בני שכטר30/05/2008המשמעות היא שהכל תקין ובגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)