מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמם חום בהריוןמיכל17/12/2007
שלום רב, אני בשבוע 10 ולאחר קיום יחסי מין היו לי התכווצויות רחמיות ולאחר כשעתיים מעט דמם חום על התחתונית.
רציתי לדעת האם הזקתי להריון?
הדימום היה חד פעמי ופסק, אין לי כאבים יותר אבל עדיין מוטרדת מהדמם החום שהופיע.
האם יש לעשות אולטראסנוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007כדאי לעשות אולטראסאונד והסתכלות ישירה על מקור הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביטאדליה17/12/2007
אני כרגע בהריון, תאריך המחזור האחרון 14/11/2007 מה שאומר שאני בשבוע 4 +5
ביצעתי שני בדיקות ביטא עד עכשיו:
10/12 - יצא ביטא 50
16/12 - יצא ביטא 2046
האם הביטא לא גבוהה מדי כרגע? לפי מה שראיתי בשבוע רביעי טווח הביטא הוא בין 10 - 425 mIU/ml
ואני הרבה מעבר, השאלה מה זה אומר? האם ההריון לא תקין?
יש לי תור לרופאת נשים רק ביום חמישי הבא (27/12) האם לחכות או להקדים את בתור?
בנוסף הייתי בהריון לפני אך ההריון הפסיק להתפתח בחמש וחצי שבועות ונאלצתי לבצע הפלה בבית חולים, חודש אחרי ההפלה קיבלתי מחזור ב- 14/11 ונכנסתי לאחר מכן שוב להריון.
אז אני ממש לחוצה ולא יודעת מה לעשות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007אכן התוצאה מעט חריגה אבל לא מאד נדירה
זה לא אומר שמשהו לא בסדר
בצעי אולטראסאונד בשבוע 7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ושריריםמאיה17/12/2007
שלום רב,
רציתי לדעת אילו שרירים מפעילה היולדת בשלב הלחיצות בלידה והאם מדובר בשרירים שאנו מפעילות במצבים אחרים? והאם אפשר "להתאמן" לפני הלידה?
תודה מראש, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007שרירי בטן ואגן
אינני בטוח שיש צורך להכנס לכושר בענין זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליאת17/12/2007
אני בחורה שלאחר מקרה של כריתת חצוצרה.
כרגע אני עם חצוצרה אחת בלבד
ואני מנסה להקלט להיריון
לפני כמה זמן שמעתי שהסיכויים שלי להיכנס להיריון הם 6 פעמים בשנה .ולא הבנתי את הכוונה
בד"כ כשיש 2 חצוצרות כל חודש עובדת חצוצרה אחרת, אבל כשיש חצורה אחת בלבד איך זה עובד ?
האם החצורה עובדת פעם בחודשיים?
ואם כן אז איך אדע מתי מתי?
אני ישמח אם תפרט לי על הנושא ותסביר לי כדי שאני יהיה יותר רגועה ואני ידע איך להתמודד עם זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007הביוץ מתרחש בכל חודש משחלה אחרת
לאחר הביוץ הביצית נכנסת לחצוצרה
אם אין חצוצרה אז בחודש שבו את מבייצת מאותו צד הסיכוי להריון נמוך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון
ליאת18/12/2007תודה על תשובתך
אמרת שהביצית יוצאת מהשחלה כל פעם שיש ביוץ יש לי 2 שחלות למרות שהורידו לי חצוצרה אחת ?
האם 2 השחלות מחוברות לאותה חצוצרה שנותרה לי?
האם הסיכויים הם באמת 6 פעמים בשנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007כל שחלה מחוברת לחצוצרה נפרדת
קשה לומר שהסיכוי הוא 6 לשנה כי בהחלט יכול לקרות שהביצית תגיע לחצוצרה היחידה שיש לך גם מהשחלה הרחוקה ולא רק מהשחלה הקרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון
ליאת18/12/2007תודה דוקטור ממש הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתנועות עוברמירי17/12/2007
שלום רב,
אני בשבוע 32 פלוס 5 ימים, לאחרונה אני מרגישה פחות את העובר שלי.
אמנם כשאני מרגישה אלו תנועות מאוד חזקות, אבל התדירות ביניהן ירדה מאוד.
יש לציין שאני במעקב על לחץ דם גבוה (140/90) אך לאחרונה הוא חזר לתקינותו וכן אין לי חלבון בשתן.
האם הירידה בתדירות התנועות מעידה על בעיה כלשהיא?
כל פעם שאני מגיעה למעקב, אני כמעט מבקשת שיעשו לי מוניטור, אבל אז אני פתאום מרגישה תנועות ובטוחה שיצחקו עלי שאני בכלל מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/12/2007בכל פעם שתחושי פחות תנועות לכי לעשות מוניטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןורד17/12/2007
הנני בהיריון השני בשבוע ה-12, נמצאת בחרדה ובתיסכול עקב עבודתי (ביקשו ממשרד התמת לפטר אותי ולפיכך הנני נמצאת במצב של חוסר וודאות לחץ, לא ישנה בלילה, מחשבות רודפות אותי במשך היום ואף שרויה במין דיכאון קל), הנני ממשיכה לעבוד במקום העבודה עד לקבלת היתר ממשרד התמ"ת וקשה לי להגיע למקום העבודה כאשר כולם יודעים שאינני רצויה בו, מצב זה מקשה עליי מאד. ביקשתי מהרופא הנשים שלי להביא לי שמירת היריון בשל מצבי הנפשי אך לטענתו שהנ"ל לא סיבה לשמירת היריון.
רציתי לברר, מה עושים במצב כזה? האם יש אפשרות לקבל שמירת היריון מסיבה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007שמירת הריון ניתנת רק במצבים בהם המשך עבודה מסכן את האשה או העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיאביאלה17/12/2007
ברצוני לדעת אני לפני כשנה עברתי ניתוח בקע סרעפתי קטן +טבורי
יש לי 2 ילדים מקסימים ברצוננו ללדת נוסף לחבורה האם עליי לחשוש לביטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבקע עלול לחזור
ד''ר רמי אבירם17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שקי הריוןשני17/12/2007
שלום...
אני בתחילת הריון טבעי ואתמול נצפו 2 שקי הריון נפרדים ברחם!!!
אז אחרי ההלם (כאמור הריון ללא טיפולים ובלי הסטוריה גנטית מהצד שלי או של בעלי...)
יש לי כמה שאלות של טירונית, מה שנקרא...:
1. בשל שחלות פוליציסטיות וביוץ לא סדיר הייתי במעקב זקיקים טרם כניסתי להריון ונצפו סמוך לביוץ 2 זקיקים מובילים (18 מ"מ מוביל ו- 14מ"מ) - האם התאומים הם כתוצאה משחרור ביצית אחת מכל אחד מאותם זקיקים או כתוצאה משחרור 2 ביציות מהזקיק המוביל?
2. במידה והכל יתפתח כשורה אני מבינה שההריון יוגדר כסיכון גבוה? יש לי 2 ילדים בגילאים 5 וקצת ו-3 עוד מעט שנולדו בניתוח קיסרי. האם הניתוחים מסכנים עוד יותר את המשכו התקין של ההריון הנוכחי? האם כדאי להיות בשמירה ואם כן ממתי ומה הפרוצדורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007מזל טוב
1.ההנחה לגבי הזקיקים לפני הביוץ יכולה להיות נכונה
2.ההריון בסיכון גבוה כמו כל הריון תאומים אחר.
3.הניתוחים מסכנים מעט מאד את המשך ההריון.
4.בשלב כזה אין צורך בשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
שני17/12/2007תודה על המענה המהיר והאיחולים.
איזו הנחה נכונה בנוגע לזקיקים?
שמהזקיק המוביל השתחררו 2 ביציות
או שמכל זקיק יצאה ביצית אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכל זקיק ביצית אחת
ד''ר רמי אבירם17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוברשותך עוד שאלה קטנה בנושא...
טליה17/12/2007בשל השוני בגדלים של הזקיקים (כאמור יום לפני שנצפה נוזל בדאגלס שמלמד על קיום הביוץ היו שני זקיקים בגדלים 18 ו 14 מ"מ) האם התרחשו 2 ביוצים בהפרש של יומיים בערך או שבו זמנית השתחררו הביציות משני הזקיקים (משום שהבנתי שזקיק בגודל של 14 בערך אינו בשל עדיין...)
אני מנסה להבין מה הלך שם...עד כמה שניתן...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לדעת וזה לא כל כך חשוב
ד''ר רמי אבירם18/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב...יש לי שאלהאתי.ד16/12/2007
שלום רב,
אני אחרי הריון כימי , שעברתי ב2.11.07
לפניו עברתי הפלה ב5.4.07 בשבוע 10 לאחר שהדופק פסק.
כרגע אני בהריון שבוע 6 , ראינו כבר דופק ביום רביעי האחרון....(בחישוב שהמחזור האחרון היה ב-2.11)
האם יש לקוות שהכל יהיה תקין ואם יש משהו שאני אמורה להזהר או לשמור עליו בתקופה זאת??
בנוסף הרופא המליץ לי לבוא אליו ב16.1.08 כדי לעשות שקיפות עורפית.
האם כדאי לעשות אצלו או אצל רופא חיצוני?
מה אני צריכה לוודא שיהיה לרופא שלי אם ארצה שהוא יעשה לי את הבדיקה של שקיפות עורפית?
יש לציין שאני די הסטרית לאחר ההסטוריה שלי (:
אשמח לכל תשובה או הרגעה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007יש לקוות שהכל יהיה תקין
את יכולה לעשות אצלו בדיקת שקיפות עורפית בתנאי שיש לו הסמכה לביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באףשירה16/12/2007
שלום.
אני בשבוע ה 13. בערך מהשבוע ה 7 נסתם לי האף והתפתח גודש שמלווה לעיתים
בנזלת. קשה לי לישון בלילה ובמשך היום אני נושמת בעיקר מהפה.
שמעתי שבהריון כלי הדם מתרחבים אבל האם יש קשר לכך שהאף שלי סתום תמידית
והאם ידוע לך על פיתרון שיוכל להקל עלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007אין קשר בין הריון ואף סתום
את יכולה להשתמש בתכשירים נגד הגודש באף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים????נועה16/12/2007
שלום רב.
אני בשבוע 29. אתמול בלילה חשתי משהו כמו התקוצויות הרחם: זה היתה תחושה בבטן כמו אחרי אורגזמה אבל לא נעים אלא מתריד ונמשך בערך 5 דקות( לא דומה בכלל לתנועות העובר)
האם זה נשמע בסדר? אולי עליי לגשת לרופא או לפחות למוניטור? לא מוקדם מידי (אפילו אם זה צירים מדומים)?
תודה רבא מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007אם מדובר בארוע חד פעמי אין צורך להבדק אם את חשה היטב תנועות עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקוררת בהריוןפאני16/12/2007
שלום, אני בשבוע 25 ומקוררת צינון,ושיעול עם כאבי גרון, רציתי לדעת האם ניתן להתשמש בטיפות אף אלרין, ודקסמול ליום וללילה, או סטרפסילס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להשתמש
ד''ר רמי אבירם17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירי אקנה טרם הריוןרונית16/12/2007
היי,
כתוצאה מאקנה בפנים רופא עור המליץ לי על התכשירים הבאים:
ג'ל אדפרין 0.1%
ג'ל זינדקלין 1%
שניהם מיועדים לשימוש חיצוני באזור הפנים פעם ביום. טרם השתמשתי בהם.
אני ובעלי מתכננים להתחיל לנסות להיכנס להריון בקרוב האם שימוש בתכשירים הללו
בתקופה הטרום הריונית ובשבועות הראשונים להריון יכולים לגרום לנזק כלשהו לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/12/2007אינני מכיר את ההרכב הכימי של התכשירים הללו
מומלץ לשאול את המרכזים ליעוץ טרטולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםמאחלת16/12/2007
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 16 להריון ביום חמישי הופיעו לי טחורים (חיצוניים) באזור פי הטבעת (ככל הנראה מעצירות ממושכת) ומאז המצב הולך ומחמיר כאבים בלתי נסבלים
עכשיו התווסף לכאב גם דימום.
מה עליי לעשות ? אני נורא סובלת. ניסיתי כבר את כל השיטות אמבטיות, משחות , תזונה מרככת צואה ...
בבקשה תעזרו לי. :-(
סובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007תנסי פתילות פרוקטוגליבנול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתילות
מאחלת16/12/2007ניסיתי גם את זה אך זה נורא כואב בעת היציאות מכיוון שהיציאות לא כל כך רכות.
האם עליי לעשות משהו לגבי זה שיש דימום? לפנות לטיפול מיידי?
תוך כמה זמן זה צפוי להיעלם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצי עם פרוקטולוג(מומחה לטחורים)
ד''ר רמי אבירם17/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מעט חומה שבוע 37צוף16/12/2007
שלום,
אני בשבוע 37+1 והבוקר החלה לי הפרשה מעט חומה, מדובר בכמות מאוד קטנה ובצבע בהיר אותם אני רואה בעיקר על התחתונית, ז"א שלאחר מתן שתן ההפרשה די שקופה.
מה זה יכול להיות?
האם יש צורך לבדוק או פשוט לחכות ולראות לאן זה מתקדם?
חשוב לי לציין:
שבחודש שביעי זה היה קורה לי די הרבה ועשיתי את כל הבדיקות שצריך והתברר שזה נובע מצוואר הרחם (שהוא כנראה מעט פריך) ושאין מה לחשוש.
בחודש שמיני זה עבר לגמרי עד היום.
בנוסף אני מרגישה היטב את תנועות העובר
ד''ר רמי אבירם16/12/2007יתכן והמקור הוא פקק רירי שמבשר על לידה שמתקרבת ויתכן שהסיבה אחר
אם את חשה תנועות היטב אז הכל בסדר קרוב לוודאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)