מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 20 להריוןElena13/12/2007
שלום רב, אני בתחלת שבוע 21 של הריון. אני קראתי באינטרנת שמשבוע 20 כבר מתחילים להרגיש את התנועות של התינוק, אני כמעט ולא מרגישה כלום, אולי רק אחרי שאני מתפנית וזה לא ממש נרגש. אני מאוד מודאגת מזה, יש לי סקירת מערכות מאוחרת עוד שבועיים, עד אז אני לא יכולה לבקש שיעשו לי אולטרסאונד כי אני מוטרדת או משהו כזה, אין לי ברוך השם כאבים, אין לי חום, או חס וחלילה דימומים, שהיו לי בשבוע 12 בערך. אני מרגישה בסדר, אבל האם זה לכל אישה קורה בזמן שלה, האם זה משתנה מהריון להריון? או יכולות להיות סיבות אחרות שעליהן אני לא יודעת?
תסלח לי בבקשה, אם אני מגזימה קצת או משהו כזה, אבל זה הריון ראשון שלי ובעזרת השם מטיפול פוריות יחידי אני נכנסתי להריון, והתינוק שלי כל כך יקר לי ואני כנראה אמא פולניה מאוד מודאגת, אבל בכל זאת אני מצפה לתשובתך ותודה רבה לך על תשומת לבך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן אמא פולניה
ד''ר בני שכטר15/12/2007בהחלט יתכן שבשלב הזה של ההיריון עדיין לא תרגישי ממש תנועות.
לכן אני מציע לקחת נשימה ארוכה ולהרגע.
אני בטוח שזה יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים בהריוןטלי13/12/2007
שלום רב,
רציתי לברר האם מותר להשתמש בתכשיר נגד כינים
בזמן ההריון?
אני בשבוע 12 ,הריון ראשון עם תאומים לאחר IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר את התכשירים
ד''ר בני שכטר13/12/2007ולכן צריך לראות מה כתוב על האריזה והאם ישנה אזהרה לגבי ההריון.
אם עדיין לא בטוחה, ניתן להתקשר למכון הטרטולוגי בתה"ש ולברר ספציפית לגבי חומר מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
קרן13/12/2007כל התכשירים הם חומריים כימיים עד כמה שידוע לי הכי טוב זה לחפוף את השיער עם שמפו בתוספת רוזמרין שהוא דוחה כינים שמפו של פינוק וסירוק קל יש מלא את תמצאי רק לא חפיף וכל זה זה מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליהסיגל13/12/2007
שלום. אני בשבוע 32 יש לי בן. עברתי הערכת משקל ובה נמצא כי נצפית הרחבה קלה של אגן כליה ימנית ל 6 מ"מ. פרנכימה שמורה. אורך כליה 41 ממ. אגן כליה שמאלית תקין 3 ממ אורך הכליה 38 ממ. זכר אשכים בשק . שלפוחית במראה תקין. עד כה כל הבדיקות היו תקינות . מה הסיבות היכולות להביא לתוצאה כזו? איך קורה שיש כליה מורחבת אצל עובר האם זה משהו שהאם אכלה, תרופות או משהו בדומה לזה? אילו השלכות יש לכליה מורחבת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם13/12/2007במידה ומדדים אלה נותרים בעינם גם בשבוע 35 ואילך זה נחשב לתקין.
במידה וזה יהיה 7 ממ או יותר יתכן ויהיה צורך במעקב לאחר הלידה.
לתופעה זו אין כל קשר אליך.היא נפוצה יותר אצל בנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא תקין?שני13/12/2007
שלום,
אני בתחילת הריון טבעי ללא טיפולים:
מחזור אחרון - 8.11
מועד הביוץ - 28.11 (לפני שבועיים ויום - ידוע בוודאות בשל מעקב זקיקים עקב p.c)
07.12 - בטא 36 (10 ימים לאחר הביוץ)
13.12- היום בטא 833
האם העלייה הגדולה בערך הבטא (כ- 800) כעבור 6 ימים בלבד היא תקינה?
לפי חישוב גס שלי במידה וזה מכפיל את עצמו כל יומיים - שלושה זה היה אמור להיות פחות לא?
אם זה לא תקין, על מה זה יכול להעיד? על הריון רב עוברי?
ושאלה נוספת - הביוץ היה מאוחר יחסית (ביום ה-21) האם לדעתכם ידרש תיקון לתאריך וסת אחרונה להמשך המעקב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם13/12/2007נשמע מעט חריג אבל יכול להיות תקין ולא מחייב שמדובר בהריון רב עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
שני13/12/2007תודה על המענה המהיר!
ממה העלייה המעט חריגה של הבטא יכולה לנבוע?
הרופא שלי אמר שבהתחלה זה עולה לפעמים במהירות גדולה יותר וזה תקין. זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר13/12/2007אכן יכול להיות.
אבל כמובן צריך לעקוב ולראות שלא מדובר בהריון מרובי עוברים או בעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לקראת בדיקת דופקשואלת13/12/2007
שלום רב,
אני אמורה לעבור בדיקת אולטראסאונד לדופק עוברי ב- 23.12.2007.
ב- 9.12- נצפנ שק הריון בתוך הרחם.
מאז, אני ממש בלחץ ובחרדות.
ההריון הושג לאחר ניסיון של שנה ו- 8 חודשים להיכנס להריון.
השאלה שלי- האם יש בדרך כלל סימנים מקדימים המצביעים על כך שההריון אינו תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ד''ר בני שכטר13/12/2007שלום לך!
הלחץ שלך מובן, אולם לדעתי אינו במקום. בינתיים הכל היה תקין ובזמן ולכן רוב הסיכויים שכך יהיה ובאולטרה-סאונד הקרוב תוכלו לראות כבר דופק.
אין סימן מבשר לבעיה אלא אם כן יש דימום או הפרשות דמיות.
בכל אופן כדאי להרגע ויהיה בסדר אני מאמין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שואלת13/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צוואר הרחםקרן12/12/2007
באיזה שבוע צריך לבצע תפר צוואר הרחם? והאם אני יצטרך להיות בשמירת הריון במיטה כל הזמן יש לי תינוק בן שנה אני יוכל להרים אותו?הריון קודם עברתי הפלה טבעית בשבוע 19 עקב זיהום ברחם עשיתי צילום רחם והכל תקין בכל זאת כדאי יהיה לבצע תפר צוואר הרחם?
תודה מראש אני מאוד חוששת שיקרה לי שוב מה שקרה הריון קודם ושוב תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ישנה דעות חלוקות בענין זה.
בד"כ עושים תפר צווארי במקרים שהייתה פתיחה של צוואר הרחם, ללא כל צירים מוקדמים. זאת אומרת, שיש איזו שהיא אי-ספיקה של הצוואר שנפתח ללא כל גורם מקדים (כגון: צירים).
במקרה שלך, איני מכיר את הפרטים, אבל את מתארת מצב של זיהום, שמין הסתם היה מלווה בכאבים וצירים.
בכל אופן, את צריכה להתייעץ עם הרופא שלך שכנראה מצוי בפרטים של המקרה הקודם.
בד"כ את התפר עושים סביב שבוע 12-13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות**נתי**12/12/2007
שלום...אני בשבוע 31+4..
וזה כבר כמה שבועות שיש לי כאבים נוראיים בצלעות....(מישום מה רק בצד ימין)...
ממה זה יכול לנבוע????חשוב לציין כי בפעם האחרונה שעשו לי אולטרסאונד העובר היה במצג עכוז...יכול להיות שזו הסיבה לכאבים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר13/12/2007לחץ של העובר והרחם הוא אופציה סבירה.
אבל עם מדובר בכאב ממוקם מעל צלע ספציפית, יש צורך בבדיקה מכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בזמן ההריוןElena12/12/2007
שלום רב
אני בחודש חמישי להריוני, ברוך השם, אין לי תלונות או משהו כזה. אני רק רציתי לשאול לגבי נטילת הויטמינים. עד עכשיו לקחתי פריפול (חומצה פולית + ברזל) וזהו. אני שאלתי את הרופא שלי לגבי מטרנה - קומפלקס של כל מיני ויטמינים חיוניים והוא אמר לי שפריפול ומטרנה אותו דבר אין צורך לעבור למטרנה. עכשיו אני הייתי בבית מרקחת וביקשתי לקרוא את מה שכותבים בהוראות לכדורים הללו וראיתי שיש שם חוץ מברזל וחומצה פולית 1 מ''ג - גם אלמנטים חשובים לא פחות מברזל.
מה עלי לעשות? האם אני צריכה לקחת גם את הפריפול וגם כן את המטרנה? או לעצור במשהו אחד?
תודה על תשומת לבך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חובה אבל אפשרי
אם את אוכלת הכל ובצורה מאוזנת אין צורך בתוספות מזון למעט ברזל בזמן ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנייפית12/12/2007
שלום שמי פרח ואני בת 26 אני סובלת מהפרעות קצב בערך 10 שנים ולא הפריע לי עד הלידה שהייתה לי . אני רוצה להכנס להריון שוב אבל פוחדת מהמצב שאולי יקרה לי מקרה של svt כמו בלידה שעברה האם הסיכוי הוא גדול ומה עלי לעשות בשביל למנוע ? אולי לקחת אפידורל כי בלידה הקודמת הייתה לידה טיבעית ללא שום חומר או תרופה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
את צריכה לפני ההיריון המתוכנן לגשת לקרדיולוג שעוקב אחריך ולקבל יעוץ האם יש צורך במעקב מיוחד במהלך ההיריון.
אין קשר לענין האפידורל בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקק הריריחדווה12/12/2007
שלום!
אני בשבוע ה38+3 ואתמול בערב כאשר נכנסתי לשירותים שמתי לב להפרשה לבנה צהובה צמיגית מאוד(סליחה על התיאור הדוחה)שיצאה כמו שבלול ללא בית, ובכן הנחתי ואני כמעט בטוחה שאני צודקת שזהו פקק הרירי המדובר..משום שלפניו לא היו לי הפרשות כלל ובוודאי שלא צמיגיות כמו זו.יש לציין כי אני סובלת מצירים כמעט כל 10 דק' אבל במיון שלחו אותי הביתה כי יש מחיקה רק של 70%, וסה"כ הכל תקין.ובכן לשאלותי:1. מהו בעצם פקק הרירי?
2.האם הוא מבשר על לידה מתקרבת ואם כן אז כמה קרבה? ימים או שבועות?
3.ומה קורה כאשר הוא משתחרר?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה"פקק הרירי"
ד''ר בני שכטר13/12/2007בוקר טוב!
1. הפקק הרירי בד"כ רירי עם הפרשה דמית קלה (כשמו כן הוא).
מדובר בחומר ה"חוסם" את צוואר הרחם, שכאשר יש התחלה של פתיחה של הצוואר הוא מתנתק ונפלט החוצה.
2. לעיתים הוא מקדים את הלידה במספר שעות עד......ימים ארוכים, ולכן לא ניתן להסיק ממנו על לידה קרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתשני12/12/2007
שלום ד"ר
אני עדיין לא יודעת אם אני בהיריון, אך חליתי בשפעת (צינון כאבי גרון שיעול). מותר לקחת כדורים כמו אקמול /אופטלגין וכדומה?
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי רק אקמול
ד''ר רמי אבירם13/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ראשונהאורי12/12/2007
שלום
רציתי לדעת באיזה שבוע מבצעים את הסקירת מערכות המוקדמת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 14-16
ד''ר רמי אבירם13/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך- מועד לבדיקת דופק עוברישואלת12/12/2007
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת, למה הכוונה לשבוע 7 מלא?
בהתחלה או לקראת סוף שבוע 7?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום ה 49 מהמחזור האחרון
ד''ר רמי אבירם12/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שואלת12/12/2007וסליחה על ה"נדנוד".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ד"ר שכטר???אורי12/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אמסור לו שחיפשת אותו
ד''ר רמי אבירם12/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמצאה האבדה
ד''ר בני שכטר13/12/2007יותר מידי עבודה ותורנויות בחדר לידה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירתמי11/12/2007
ערב טוב דר'!
האם כמות של AFI 5.5 בשבוע 37+1 מסוכנת לעובר?
EFW - 3089
BPP - 8/8
מצג ראש
אחוזון 5
ניטור עוברי תקין
אני נורא לחוצה כי שמעתי שהמינימום AFI צריך להיות 7...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/12/2007הבדיקה אינה תמיד מדויקת ואם יתר הדברים כולל הניטור תקינים -המשך מעקב תנועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)