מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי אפשר להתחילרותי10/12/2007
בוקר טוב
תודה על התשובות יש לי שאלה נוספת .
אני מטופלת במחלקת ivf בחודש ינואר עברתי הפלה (העובר היה בלי דופק)יש לציין שהיו דימומים מהתחלה עקב המטומה . כעבור חודשיים חזרתי לטיפולים ועברתי שאיבה שלא היו בה ביציות .
בחודש יולי זה הצליח והיו תאומים הכל הלך מצוין וכל הבדיקות היו טובות ופתעום בשבוע 19 אושפזתי עם קיצור צוואר (1 ס"מ)שהתקצר עוד יותר במהלך האישפוז . לבסוף שוחררתי למנוחה הביתה וחזרתי בשבוע 22 עם צירים ופתיחה של 3 וכמובן שהיתה הפלה .
השאלה היא יכול להיות שלא נתתי לגוף לנוח מספיק בין ההפלות ?
ומתי אפשר לחזור שוב לטיפולים (יש מוקפאים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/12/2007אינני סבור שההפלה היתה בגלל שלא נתת לגוף לנוח
יש ברור הפלות שניתן לעשות
אנשי IVF יגידו לך מתי ניתן לחזור לטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל והעמסת סוכר 100צוף10/12/2007
שלום,
אני בשבוע 36+1 עד היום הערכות המשקל של העובר היו טובות.
בשבוע 32 הוא שקל 2.200 ואתמול בבדיקה שעשינו הוא שקל 3.400, האם זה הגיוני?
נתנו לי לעשות העמסת סוכר של 100, אך הבנתי שאם כמות מי השפיר תקינה אז אין כ"כ מה לחשוש כי בדר"כ התוצאה תהיה תקינה, זה נכון?
מה יכול לגרום לעובר לעלות בחודש 1.200?
האם יתכן וזו הערכה שגויה?
האם בזמן הלידה יכול להתברר שהוא קטן יותר?
מה קורה במידה והבדיקה לא תקינה?
אני חוששת שעד הלידה הוא יהיה גדול מדי... :(
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/12/2007אין עלייה במשקל של 1200 גר ב 4 שבועות
קרוב לוודאי שהערכה שגויה
העמסת סוכר היא רעיון טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ראשוןשואלת10/12/2007
שלום רב,
וסת אחרונה- 6.11, ב- 9.12 היה אולטראסאונד ראשון ובו נצפה שק הריון בתוך הרחם.
לא נראה שק חלמון בינתיים.
מהו שק חלמון? האם כבר אמור להופיע בשלב זה ?
הרופאה זימנה אותי לאולטראסאונד נוסף ב- 19.12 , האם זה לא מוקדם מדיי- תחילת שבוע 6?
מתי נהוג לראות כבר דופק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/12/2007שק חלמון אמור להופיע תוך 2-3 ימים ובשבוע 6 ניתן לראות דופק באולטראסאונד נרתיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלברותי09/12/2007
שלום
עברתי הפלה בשבוע 22 ואחרי כמה ימים התחילו לי כאבים בשדיים הלכתי לרופא והוא נתן לי שני כדורים להפסקת החלב אבל כעבור שבוע הכאבים לא הפסיקו אבל הנפיחות ירדה ויש קצת חלב האם זה נורמלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר רמי אבירם10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עץ התהרותי09/12/2007
רציתי לדעת אם שימוש בשמן עץ התה יכול לגרום להפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר רמי אבירם10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתטליה09/12/2007
שלום!
עד איזה שבוע בהריון מומלץ להמשיך עם החומצה הפולית? כוונתי רק לכדורי החומצה 0.4 מ"ג (לא בשילוב של ברזל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל ההריון בלי ועם ברזל
ד''ר רמי אבירם10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בקלמנטינהאוסנת09/12/2007
היום אכלתי מספר קלמנטינות שנקטפו מעץ של דודיםבחצר(כלומר "אורגני" - ללא ריסוס וכו')
גיליתי בפנים (לאחר שאכלתי מספר פלחים) תולעים לבנות חיות.
הבנתי כי יש זבוב מסויים שעוקץ את הפירות ומטיל רימות בפנים.
רציתי לדעת:
1. האם זה מסוכן?
2. האם יש סכנה לעובר באיזשהו אופן? (שלבים ראשונים של ההריון)
3. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/12/2007לא מסוכן לעובר
אם תסבלי משלשולים לכי לקבל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות סקר ביוכימיסתו09/12/2007
התוצאות שהתקבלו:
הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:4771.
הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:772.
האם התוצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוינות
ד''ר רמי אבירם10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה**נתי**09/12/2007
שלום...
בהריוני הראשון היו לי צירים מוקדמים בשבוע 33 ובעקבות זה קיבלתי כדורים להפסקת הצירים...ולאחר 6 שבועות נולד בני....
בהריוני הנוכחי היו לי צירים מוקדמים בשבוע 28...(כיום אני בשבוע 31)...רציתי לדעת אם זה אומר שגם עכשיו הכדורים "יחזיקו" מעמד 6 שובועות...
ושאלה נוספת היא האם עם כל הריון יהיה לי צירים מוקדמים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/12/2007לשתי השאלות התשובה היא שלא ניתן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא - חששותדנה09/12/2007
שלום ד"ר,
לפני מספר ימים כתבתי לך על הריון נוסף אחרי הריון חוץ רחמי שהתסיים בכריתת חצוצרה.
מחזור אחרון ב8.11.07 ב3.12.07 בטא 23, ב5.12.07 בטא 50 והיום (לא עשיתי בדיקות ביום שישי) ה9.12.07 בטא רק 92. מה זה אומר?
התקשרתי לרופא שלי שאמר לי לחזור על בטא רק ביום רביעי ואמר לי שזה עדיין לא אומר שום דבר. הבעיה היא שאני יודעת שבייצתי ב22.11.07 כי היו לי כאבי ביוץ ברורים וגם שיומיים לפני הייתי אצל הרופא שאמר לי שעוד יומיים אני יבייץ ולכן עובדה זו בתופסת הבטא שלא מכפילה את עצמה לא מבשרים לי טובות.
למה הרופא שלי אומר לחכות עד יום רביעי? חשבתי שההיסטוריה שלי של ההריון החוץ רחמי תעיד שיש לפעול מהר? לא ניתן לעשות משהו כבר עכשיו?
אני בלחץ בלתי נישלט והייתי מודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/12/2007הרופא צודק.
אין כרגע מה למהר כי לא ניתן בשלב כזה לדעת בדיוק איפה ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימורלי09/12/2007
אני לאחר הפסקת הריון ב 12/11/07,
הייתי בבדיקה אצל הרופא ונאמר שהכל תקין.
החלטנו לנסות ולהיכנס להריון בלי לחכות.
בתאריך 2/12/2007 החלטנו לנסות ואים יקלט יקלט ואםן לא אז לא.
יש לנו שלושה ילדים בריאים בבית.
1. מתי יהיה ניתן לדעת האם ההריון נקלט?
2. איך ניתן יהיה לדעת באיזה שבוע מדובר,כדי לא להלחיץ את עצמי בעניין הבדיקה הראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/12/2007אם לא יגיע מחזור עד סוף חודש זה תעשי בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
לי09/12/2007במקרה והתשובה חיובית איך נספרים השבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התוצאה והאולטראסאונד
ד''ר רמי אבירם10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן התחתונהשני09/12/2007
שלום,
אני ממש בתחילת ההריון (שבוע 4+ 3 ימים) ואני חשה ביומיים האחרונים דקירות/מתיחות - סוג של כאב עמום בבטן התחתונה, בעיקר בצד השמאלי (הזקיק היה בשחלה השמאלית).
האם התחושות נ"ל אופייניות לשלב התחלתי זה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר רמי אבירם09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשרון גולדנברג09/12/2007
שלום!
אני נמצאת בשבוע 11 להריוני והייתי רוצה לדעת האם להתחיל להשתמש בחומה פולית
תודה וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/12/2007רצוי להתחיל בחומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון.בשבוע שלך מומלץ תכשיר ברזל משולב עם חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה09/12/2007
שאלתי הראשונה היא לגבי אכילת דגים בהריון, איזה דגים אסור לאכול? דגים נאים ?דג מטיאס ? מקרל?
אני בשבוע ה 11 ועד עכשיו עליתי 3 קילו אני מאוד רזה בדר"כ ואנני רוצה לעלות 30 קילו בהריון .
רציתי לשאול מהו קצב עליה נורמלי בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/12/2007איני מכיר דגי ים שאסור לאכול בהריון
עליית משקל נורמלית בהריון היא ק"ג אחד בשליש הראשון ,5 ק"ג בשני ו 5 ק"ג בשלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפה דופקהילה09/12/2007
קודם כל רציתי להגיד שאתם נהדרים!
יש לי שני ילדים בני 3 ו- 5, הריון טבעיים לידות פשוטות ללא סיבוכים.
וסת אחרונה ב - 24.10. ב - 29.11 בטא 3275, בבדיקת אולטרסאונד נצפה שק הריון בלבד, הרופאה אמרה שנראה שק הריון מצויין ולחזור אחרי 3 שבועות. לא יכלתי להתאפק וחזרתי ביום חמישי 6.12.07, ,תוצאות האולטרסאונד: נצפה שק הריון עם גבולות סדירים עם YOLK SAC, טרם נצפה קוטב עוברי, עליד השק יש מטומה קטנה מאוד בגודל 10 מ"מ. אין נוזל חופשי.
יש לציין כי ב - 25.7 עברתי הפלה, גרידה, כי העובר לא התפתח (שבוע 8, לא היה דופק אבל אז היה שק הריון לא עגול). לאחר חודשיים היה לי איחור במחזור, בטא 22, ולאחר שבוע קיבלתי מחזור מאוד קשה (נראה כמו הפלה נוספת).
.
אני מאוד לחוצה, שהסיפור יחזור על עצמו. הרופאה אומרת שהשק נראה מצויין. האם יתכן שבשבוע בו אני נמצאת לא יראו דופק?
תודה ושבוע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/12/2007זה יתכן
חיזרי על האולטראסאונד עוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נצפה שק הריון
הילה09/12/2007תודה רבה.
מה המשמעות של המטומה? האם יכול להיות דופק בלי שנצפה שק חלבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)