מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרידהחדווה16/12/2007
שבוע 7 . לעובר אין דופק. אני מתעתדת לעשות גרידה ביום רביעי הקרוב. האם אצטרך לעשות/ להכניס למינריה מס' שעות קודם? שמעתי שזה תהליך כואב וסיוטי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007רצוי להחדיר למינריה במיוחד אם זה הריון ראשון והתהליך לא חייב להיות כואב וסיוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים בשבוע 39+1דנה16/12/2007
כבר יומיים יש לי צירים לא סדירים וחלקם די כואבים אני אחרי ניתוח קיסרי חתך רוחבי וזאת הלידה השלישית שלי , 1.האם זה מעיד על לידה מתקרבת,מתי?אני די סובלת הייתי במיון ואין התחלה של לידה 2.מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמתין בסבלנות
ד''ר רמי אבירם16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בצד וגרד בחזהאביבית16/12/2007
בוקר טוב,
אני בשבוע 19, הריון ראשון.
התחילו לי אתמול דקירות כאב קלות בצד ימין ומעין בליטה (שמאתמול כבר נעלמה), יש לציין שאני כל השבת בשיעולים קשים - יש קשר?
שאלה שניה: יש לי גירוד כמעט בלתי פוסק בחזה - האם זה תקין וממה זה נובע?
תודה ויומטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שהכל תקין וקשור להריון
ד''ר רמי אבירם16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביבית
נועה16/12/2007אם את עדין לובשת חזיות רגילות שלך אני ממליצה לך מכל הלב לעבור לחזית הנקה פשוטה מכותנה. גם לי היה גרד לא נורמלי בחוזה אבל כשהחלפתי חזיה הכל עבר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור716/12/2007
שלום
רציתי לדעת מה אומרות התשובות של הבדיקות דם
תודה:)
331.0 מחוסן
RUBELLA Ab IgG
-
AU/ml
10.00 NEGATIVE
RUBELLA Ab IgM
-
IU/ml
11.90 POSITIVE
CMV IgG
-
שלילי
CMV IgM
-
IU/ml
28.00 מחוסן
TOXOPLASMA IgG
-
AU/ml
3.00 NEGATIVE
TOXOPLASMA IgM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נראה תקין
ד''ר רמי אבירם16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותרופות שינהיפה15/12/2007
לד"ר שכטר שלום רב!
יש לי איחור במחזור החודשי 10 ימים וכפי הנראה אני בהריון.
בחודשים האחרונים נטלתי תרופות שינה כגון bondormin /numbon ועד אתמול המשכתי ליטול אותן.ברצוני לדעת במידה ואני בהריון תהיינה השפעה על העובר?
יש לציין שאני בת 41.
אודה לך אם תכתוב לי תשובה מפורטת וברורה.
תודה מראש:
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007קרוב לוודאי שלא תהיינה כל השפעות על העובר.לפרטים נוספים כדאי לפנות ליעוץ טרטולוגי בירושלים או באסף הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר לידה בביה"ח מאירמאיה15/12/2007
שלום רב,
בן זוגי ואני עשינו קורס הכנה ללידה ע"י מיילדת מביה"ח מאיר שכן הייתי בטוחה ששם ארצה ללדת.
המיילדת הסבירה שמייד לאחר שהתינוק יוצא וחותכים את חבל הטבור, מפשיטים את היולדת, מניחים עליה את התינוק והיא צריכה להניק אותו לאלתר.
כשהסברתי שאינני בטוחה עדיין אם ארצה להניק או לא - אמרה המיילדת שבטוח ארצה, ואם בכל זאת לא ארצה, תגיע עובדת סוציאלית לבדוק "מה לא בסדר אצלי" . אני מאוד מוטרדת, שכן נראה לי תמוה שביה"ח ינסה לכפות עלי משהו בניגוד לרצוני, בפרט כאשר לא מדובר בצורך רפואי (תינוקות גדלים היטב גם עם תחליפים כידוע...)
רציתי לוודא האם אכן זו מדיניות בית החולים?
(וסתם הערת שוליים - להפשיט את היולדת? - מה עם צנעת הפרט?)
תודה מראש, מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007המיילדת לא תכפה עליך דבר אבל רצוי גם לומר לה בדיוק למה את מצפה לאחר הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאולגה15/12/2007
שלום רב
אני בשבוע 24 לפני כשבועים עשיתי תעונת דרכים לא קשה אך היתי במיון לגבי הריון הכל תקין אך לאחר יומיים התכילו להופיע לי כאבי ראש נוראים ו לא עבר עד אחשב לפני התעונה היו לי כאבים אבל לא מתמשכים . לאחר הבדיקה בית חולים היתי אצל רופא נשים ונאורולוג המליצו לי לעשות ct ראש אך לא הסכמתי בהתכלה אחשיו אני מתלבתת כי הכאבים לא עוברים האם זה לא מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007בריאתך חשובה מאד ואם המליצו בדיקת CT ניתן להגן על העובר מפני קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת לא נעימהאורי15/12/2007
שבוע טוב!
אני נמצאת בשבוע ה-9 להריוני...בשבוע האחרון התחלתי לסבול מעצירויות קשות שמובילות אותי לכדי בכי תמרורים....אי לכך אני מדממת בגלל טחורים שנפתחו מהלידה של בני הבכור.
האם עצירות זו נובעת או שזהו אחד הסימפטומים שאישה בהריון צריכה להרגיש...(בהריון הראשון לא סבלתי ככה).
מה הטיפול או איך אמנע את העצירויות האלה....
מתנצלת שוב על טיבה של השאלה..
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/12/2007קרוב לוודאי שהכל תקין וקשור להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv שאלה שלא נענתהסיגל15/12/2007
שלום אני בשבוע 32. בתחילת ההריון, לדעתי בשבוע 6 נערכה בדיקת CMV שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
התוצאות :
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
בשבוע 25 ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה
cmv igg242 חיובי
IGM חיובי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
שאלתי היא מה המשמעות של IGM שהיה לראשונה חיובי חלש הפך לגבולי ושוב חיובי? קיבלתי המלצה מרופא להיבדק במי שפיר שוב לבדוק CMV , הבדיקה בשבוע 22 היתה תקינה אך לא כוללת CMV וכן לבדוק בדיקת אולטרואסאונד לבדוק סימנים היכולים להעיד על CMV . בבדיקת הערכת משקל שנערכה השבוע , נמצא כי נצפית הרחבה קלה של אגן כליה ימנית ל 6 ממ האם יש קשר. האם כדאי לחזור על בדיקת הדם?
כן בהערכת משקל BPD 82.6 מתאים לשבוע 33
OFD 111.6
HC 311.5 מתאים לשבוע 34
AC 282.8 מתאים לשבוע 32
FEMUR 60.4 מתאים לשבוע 31
ממוצע גיל ההריון על פי HC FL מתאים לשבוע 33
האם תקין?
ושאלה אחרונה לעובר שלי ממין זכר יש תנועות מרובות, מהחודש החמישי למעשה האם יש לכך משמעות? תודה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה, חצי תשובה
ד''ר בני שכטר15/12/2007שלום סיגל!
אני אתחיל מהסוף, האולטרה-סאונד נראה תקין.
"עודף" התנועות, גם לא מטריד במיוחד.
ונעבור לנושא ה-CMV:
הפורום לא בא, ולא מתיימר להיות תחליף ליעוץ מסודר ולהחלטות הרות גורל וחשובות בזמן ההריון.
לתוצאות שציינת יכולות להיות משמעויות שונות ולכן היעוץ שעליך לקבל הוא מרופא המתמחה בזיהומים בהיריון ובהתאם להמלצותיו להחליט האם לבצע דיקור מי שפיר חוזר או לא. איננו יכולים להמליץ המלצות ולהחליט החלטות בלי להכיר את הנשים באופן אישי ולעבור על כל מעקב ההריון באופן מסודר.
אני מקווה שתקבלו תשובות טובות מהגורם המוסמך לדבר, ושתחליטו החלטות נבונות ונכונות, ובעיקר שההריון יסתיים באופן מוצלח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת
סיגל16/12/2007שלום תודה על תשובתך. התייעצתי דרך האינטרנט עם מנהל יחידה למחלות זיהומיות והוא ענה לי כך: ייתכן ומדובר בבעיה בסוג מסוים של בדיקה במעבדה, היות ובדיקות "האישור"
(ADDITONAL ASSAY) של ה- IgM (גם בבדיקה הראשונה, גם בשניה וגם בשלילית) היו שליליות.
האם לדעתך אני צריכה גם לגשת לרופא פנים מול פנים? מעבר לבדיקות מעבדה שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין צורך
ד''ר רמי אבירם16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי בהריוןלימור715/12/2007
אני בשבוע 11 ומדי פעם בעלי מעסה לי את הרגליים (לא חזק) ואת הראש האם זה מסוכן לעובר?
האם כדאי להמנע לגמרי מעיסויים אלה בשלב זה?
האם יכול להיות שנגרם נזק כלשהוא בעקבות העיסויים האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי
ד''ר בני שכטר15/12/2007שזה מסוכן, לא לך ולא לעובר.
תמשיכו להנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ ברזליעל14/12/2007
אני בשבוע 8+- ורציתי לדעת מתי מומלץ להתחיל לקחת ברזל? כמה לקחת ולאורך איזו תקופה.
כרגע לוקחת רק חומצה פולית 400מ"ג- עד מתי להמשיך לקחת אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר15/12/2007שלום לך!
חומצה פולית נוטלים בד"כ עד שבוע 14.
ברזל החל מהשליש השני של ההריון או לפני לפי תשובות בדיקות הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרימסטר שלישירוני14/12/2007
שלום,
בשבוע 31+6 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד טרימסטר 3
להלן התוצאות:
B.P.D 86 ,FEMUR 63
H.C 309 , ממוצעHC/AC
AC304, W.E 2.333
האם תקין?
המדידות מתאימות לעובר בשבוע 34+
האם יכול להיות שאני בשבוע מתקדם יותר
או שפשוט התינוק גדול מהממוצע
יש לציין כי 2 לידות קודמות ילדתי במשקל 3 ק"ג
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
2 האופציות שתיארת באות בחשבון.
אבל אם באמת מדובר בעובר גדול לגילו, וגיל ההריון מדוייק, יש צורך בבדיקות נוספות לראות שלא מדובר בסכרת היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרצוף13/12/2007
בעקבות הערכת משקל גבוהה של העובר שלי בשבוע 36
(בשבוע 32 הוא שקל 2.200 ובשבוע 36 הוא שקל 3.400)
נתנו לי לעשות העמסת סוכר 100, עשיתי והתוצאות שהתקבלו הם:
GLUCOSE - 91
GLUCOSE 60 - 133
GLUCOSE 120 - 128
GLUCOSE 180 - 126
האם אלו ערכים תקינים?
הבדיקה תקינה?
האם זה אומר שהערכת המשקל של העובר ככל הנראה שגויה? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה לכך שהוא גדול לשבוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה תקינה
ד''ר בני שכטר15/12/2007וכנראה שהעובר שלך גדול (כמו שיש גבוהים ונמוכים, רזים ושמנים) וזה המצב.
לכן יש צורך במעקב גדילה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטרואידים וקורטיזון בהריוןמיכלי13/12/2007
בתחילת הריוני הנוכחי, ככל הנראה ממש בימיו הראשונים, הופיעה על גופי פריחה וגירוד נוראי.
בבדיקה אצל רופא נמצא כי התפתחה אצלי אלרגיה. הרופא המליץ על זריקה של סטרואידים ישירות לגוף על מנת להשיג השפעה מיידית. מאחר והעלתי את האפשרות שאני בהריון, עשיתי בדיקת שתן שתוצאתה הייתה שלילית (ככל הנראה מכיוון שההריון היה בראשיתו). בנוסף לזריקה טופלתי בכדורים על בסיס קורטיזון. בשל חששותיי מהריון לא נטלתי את כל הכדורים בכל חמשת הימים עליהם המליץ הרופא, אלא רק במהלך יום וחצי, עד להיעלמות הפריחה והגירוד.
שאלתי היא, האם ידועה לכם השפעה כלשהיא על בריאות העובר כתוצאה מנטילת הכדורים והזריקה של הסטרואידים? ואם כן, במה הדברים אמורים? אודה על קבלת תגובה בהקדם. מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ברוב המקרים לא אמורה להיות בעיה.
אבל אם את חוששת, ניתן להתקשר למרכז הטרטולוגי בבי"ח תל השומר, בילינסון או בהדסה עין כרם ולהתייעץ בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות נוראיות מהריון נוכחיקרן13/12/2007
שלום ד"ר
הריון ראשון משבוע 26 שכבתי בבית חולים עם הרגליים למעלה בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים וצוואר רחם מקוצר 1.6 ס"מ ובסוף ילדתי בשבוע 41 עם זירוז. הריון שני בשבוע 16 התחילה שוב ההתקצרות אבל לא יכלו לעשות תפרה מיכוון שהקרומים היו בולטים וחששו מזיהומים ומירידת מים ובסוף הכל הנורא קרה בשבוע 19 היה פתחה של 4 ס"מ עקב זיהום של החיידק קולי והיתיה לי הפלה טבעית, לאחר מכן הרופא שלי שלך אותי לבצע צילום רחם הצילום תקין וגם שלח אותי לקרישות דם וייעוץ גנטי הכל תקין.
כעת היום אני בהריון שלישי בפחדים נוראיים אני בשבוע 4 +6 שבועות.
אם תוכל להמליץ לי בבקשה מה השלבים שאני אמורה לעשות, מתי ללכת לבדיקה ראשונית שיהיה אפשרי לראות דופק וסת אחרונה ב-9.11? איזה בדיקות אתה ממליץ לי לבצע? האם לאור הבדיקות כן לבצע תפירת צוואר הרחם בכל מקרה? אני ובעלי לא מסוגלים נפשית לעבור עוד חוויה כזאת קשה.
האם מותר לי פעם בשבוע לשחות או עדיף שלא?
לקיים יחסי מין בשלב הזה כדאי?
תודה רבה לך על התשומת לב הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר15/12/2007שלום קרן!
אני מבין מאד את תחושותייך ופחדייך מההיריון הנוכחי וזה טבעי להרגיש כפי שאת מרגישה.
אכן ההריון שלך הוא תחת ההגדרה של היריון בסיכון ואכן כך הוא צריך להיות מטופל.
המעקב שלך צריך להיות מנוהל ע"י רופא המתמחה בהיריונות בסיכון.
את כל השאלות שאת שואלת את צריכה להפנות לרופא המטפל לקבל עליהן תשובות.
בנוגע לתפר בודאי. ישנה דילמה תמיד בנושא הנ"ל וצריך להכיר את פרטי ההריון הקודם שלך בפרוטרוט בכדי לתת תשובה מושכלת.
בכדי לראות דופק ניתן להמתין עוד כשבוע ואז כבר צריך לראות דופק.
יחסי מין וספורט בהיריון מותרים, אבל במקרה שלך עד שלא תקבלי אישור לכך מהרופא המטפל, אני מציע להמנע.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
נחזיק לכם אצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)