מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתון בעיקר בשלבים המתקדמיםalona19/01/2008
אני בת 29 ואני נמצאת בחודש השמיני וכאבי הגב התחתון בלתי נסבלים זה משהו שאני חייבת לעבור במהלך ההריון???
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורה להרבה
ד''ר בני שכטר19/01/2008יש כאלה אם כאבי גב בלתי נסבלים כמוך וישנן כאלה בלי כאבי גב כלל.
תנסי לראות אולי מנוחה ופיזיוטראפיה יכולים להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
מיטל19/01/2008לא הבנתי את תשובתך. האם אעבור שוב את הגרדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםאירית19/01/2008
שלום, בשבוע 38 + 3. לאחרונה לא חשה בטוב: עייפה מאוד, קשיי נשימה וכד'. מבקשת סיוע בפענוח בדיקות הדם:
Complete Blood Count
----------------------
WBC 13.39 K/uL 4-11 (.........)*
RBC 3.61 M/uL 4.2-5.4 *(.........)
HGB 11.4 g/dL 12.3-16 *(.........)
HCT 34.0 % 35-47 *(.........)Neutrophils % 75.4 % 37-70 (.........)*
Lymphocytes % 18.1 % 20-45 *(.........)
Neutrophils 10.10 K/uL 1.5-7.7 (.........)*
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר בני שכטר19/01/2008שלום לך!
יש לך אנמיה קלה, ספירת דם קצת מוגברת.
אבל לא ניתן להתייחס לכך בלי לראות אותך ולבדוק אותך.
לכן גשי מחר לרופא/ה שלך להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rh שליליsharon 12318/01/2008
שלום רב, אני בשבוע 27+3. בתחילת ההריון אובחן Rh שלילי
לפני כשבוע עברתי בדיקת coombs לזיהוי נוגדנים והתשובה חזרה שלילית.
אני מתגוררת באירופה, עפי הנוהל לא נוהגים לחסן במהלך ההריון אלא 72 שעות לאחר הלידה אם ישנו צורך בכך או במצב של הליך פולשני בזמן ההריון.
האם עלי לדרוש את החיסון בכל מקרה ? או להמתין עד לאחר הלידה?
תודה מראש, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר waiting for an answer, thank you.
sharon18/01/2008thank you
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מקובל כי במידה וה-COOMBS שלילי לחסן בשבוע 28 וכן לאחר פרוצדורה פולשנית במהלך ההריון או דימום.
לכן את יכולה אולי לדרוש, השאלה היא אם יסכימו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בני שכטר
שרון19/01/2008תודה על תשובתך,
אני חושבת שיסכימו כיוון שביטוח הבריאות שלי הנו ביטוח פרטי שאמור לכסות את כל סוגי הבדיקות+טיפול להם אדרש,
בנוסף אני מאוד מקווה שיגלו גמישות מאחר ואני סטודנטית לרפואה במקום.
שובאני מודה לך מאוד, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pupppמיטל18/01/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 27 להריוני, הריון שני.
בהריון הראשון קיבלתי גרדת בשבוע 34 PUPPP
(Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy)
נטלתי פרדינזון (קורטיזון - סטוראידים) עד ללידה בשבוע 39+3 ימים.
קראתי באינטרנט שזה מופיע בדרך כלל בהריון ראשון (למרות שבת דודתי קיבלה את זה דווקא בהריונה השני).
מה הסיכויים שאקבל שוב את הגרדת בהריון הזה? 50/ 50 ?
רב תודות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא 50/50
ד''ר בני שכטר19/01/2008באופן לא שכיח זה חוזר בהיריונות הבאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
מיטל19/01/2008בקשר ל- PUPPP שעברתי בהריון הראשון. לא הבנתי האם אקבל שוב את הגרדת בהריון הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכוי קיים
ד''ר בני שכטר20/01/2008אבל לא גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת שבוע ההריוןאירית18/01/2008
שלום
שאלה אולי טיפשית..
קראתי שמחשבים את שבועות ההריון לפי בעצם תאריך ווסת אחרון.
אם תאריך הווסת האחרון שלי היה ב 2.12 , קיבלתי טיפול של פוריגון,
ב 28.12 עשינו הזרעה והשבוע בדיקת הביתא יצאה טובה - 1485 (תודה לאל..)
אז סתם מתוך סקרנות- באיזה שבוע אני נחשבת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סביר להניח שאת סביב שבוע 5.
במקרה שלך לדעתי יהיה מדוייק יותר לקבוע את גיל ההריון לפי האולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וטיסהמנסים18/01/2008
אני בי"מ 29. אני חושדת שאני בהריון (בחילות עזות, עייפות והפרשות מרובות), ויש לי עוד 3 ימים עד לאיחור המשוערך (מחזור לא סדיר). אני לא מתגוררת בארץ, אבל נמצאת פה בביקור ועתידה לעלות לטיסה חזור בעוד כ-5 ימים. רציתי לדעת אם יש בעייתיות כלשהי עם טיסה בשליש הראשון של ההריון?
ראיתי שיש בדיקת הריון של חדשה שמתיימרת לזהות הריון 4-6 ימים לפני האיחור - מה לדעתך רמת המאיימנות של בדיקה בשלב כזה? (חשוב לי לדעת מוקדם ככל האפשר כיוון שבנסיבות אם התשובה אכן חיובית אני צריכה לדחות לפחות את תאריך הטיסה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בדחייה
ד''ר בני שכטר19/01/2008אפשר לטוס ללא חשש.
בנוגע למהיימנות, החברות טוענות שהבדיקה מהיימנה.
אני אישית סומך יותר על הבדיקות כאשר יש כבר איחור מסויים במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- staphylococcus epidermidissharon 12317/01/2008
שלום רב, שבוע 27+1, בבדיקה נמצא:
WBC 14,400
CRP 7.7
ונמצא staphylococcus epidermidis בתרבית.
הומלץ להתחיל בשימוש אנטיביוטיקה אוגמנטין, האםישנם סיכונים נלווים לשימוש באוגמנטין בשלב זה של ההריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר בני שכטר17/01/2008ליטול אוגמנטין בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בדחייה
ד''ר בני שכטר18/01/2008אפשר לטוס ללא חשש.
בנוגע למהיימנות, החברות טוענות שהבדיקה מהיימנה.
אני אישית סומך יותר על הבדיקות כאשר יש כבר איחור מסויים במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ?ערב טוב...NARNYA17/01/2008
בשבוע הרביעי להריון אחרי החזרת עוברים .היה לי דימום חזק וכאבים בבטן ובגב. לאחר פניה לרופא התגלתה מיומה בגודל של 29*35 מ"מ בדופן האחורי של הרחם צמוד לצוואר .יש לציין שנצפו שלושה שקי הריון שניים מהם מתאימים לשבוע רביעי והשלישי מתאים פחות .האם המיומה תפריע למהלך ההריון ואם כן מה הן אפשריות הטיפול במקרה הזה ?
תודה מקרב לב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר17/01/2008שלום לך!
ברוב המקרים זה לא יפריע. לעיתים כאשר המיומה בולטת מאד לתוך החלל של הרחם ואז עשויה להיות בעיה.
בכל אופן, כרגע במהלך ההריון כבר אין מה לעשות, חוץ מלהמתין ולראות מה יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והתקררותנורית17/01/2008
אני בשבוע 6
אני עם שפעת כנראה , יש גם שיעול חזק שגורם לי לכאבים בבטן כשאני משתעלת
הם מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/01/2008שלום לך!
סביר להניח שאת סביב שבוע 5.
במקרה שלך לדעתי יהיה מדוייק יותר לקבוע את גיל ההריון לפי האולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות אודה להסברחנה17/01/2008
אודה להסבר מדוע אין התוצאות תקינות/חריגות
האם יש טיפול תרופתי שניתן על מנת שיווצר ביוץ? אני מבינה שלפי הממצאים בבדיקות לא נוצר ביוץ...??
ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
FSH 2.80 IU/L
LH 0.60 IU/L
PROGESTERONE 0.40 NMOL/L
PROLACTIN 279.80 M/UL ( 25.20- 628.00) (...*.....)
TESTOSTERONE 1.10 NMOL/L ( 0.38-
.
TSH 5.88 UIU/ML ( 0.30- 5.00) (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008FSH ו LH הם הורמונים שמופרשים מבלוטת ההיפופיזה במוח.רמתם נמוכה אצלך ויש לברר את הסיבה לכך.לא ניתן לבייץ ולקבל מחזור סדיר ברמות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלנגה16/01/2008
שלום,
אני בשבוע 32 + 3 ימים, והלכתי היום להערכת משקל, ואמרו לי שהתינוק גדול ושוקל 2.200 קילוגרם, מה זה אומר?
האם זה אומר שהוא יעבור את ה4 קילו עד סוף ההריון?
האם יש סיכוי שאלד מוקדם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אומר כלום
ד''ר בני שכטר19/01/2008העובר מעט גדול, אבל זה לא אומר בהכרח שתלדי מעל 4 ק"ג או שתלדי מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליאת16/01/2008
אני בשבוע 7 ויומיים ורציתי לדעת אם זה נורמלי שאין לי תופעות קשות של היריון כמו הקאות וכאלה כי אני ממש מרגישה ברוך ה' בסדר גמור .
האם זה בסדר? תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל הנשים מרגישות בחילות והקאות
ד''ר רמי אבירם17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שיליהשירה16/01/2008
שלום.
לפני שלושה שבועות כאשר היתי בשבוע ה 15 התגלה בסקירת מערכות מוקדמת בעובר
כלית פרסה והיפוספדיאס. הרופא המליץ על דיקור ונקבע תאריך.
לצערי לאחר כמעט שבוע היתה לי ירידת מים ונאלצתי לעבור לידה+גרידה. באופן מפתיע
לאחר שעה של צירים מהזירוז, העובר נפלט בשירותים ורק לאחר כמה שעות התברר
שאכן אין עובר אלא רק שיליה. הוחלט לשלוח את השיליה למכון הגנטי לבדיקה. שאלותי:
1- נאמר לי שהסיכוי הוא קלוש שאכן ימצאו משהו לאחר שיבדקו את השיליה. האם באמת מנסיונך
הסיכוי הוא אפסי?
2- האם לדעתך הטבע עשה את שלו בעקבות המומים שנמצאו בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008אם יעשו בדיקות גנטיות לשליה אולי יגלו משהו אבל בבדיקה הפתולוגית הרגילה קרוב לוודאי שלא יגלו.
אני מאמין ש"הטבע עשה את שלו"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושתןהילה16/01/2008
שלום
אני בשליש הראשון להריון ואני מקיאה. בזמן ההקאה בורח לי גם שתן מה לעשות? האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי
ד''ר רמי אבירם17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןקארין16/01/2008
צהריים טובים,
לאחר שבצעתי בדיקת שתן - נמצא חלבון בשתן
אני בהריון שבוע 10
כמות האיסוף 1000 CC
נשלחתי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 שעות להלן התוצאות:
MG/24H 61.0 protein quant
140> : REFERENC VALUE
האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה תקינה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)