מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וחיסון mmrליאת09/09/2007
שלום רב
אני בשבוב 17 להריון.
יש לי ילדה בת שנתיים שעדיין לא קיבלה חיסון mmr(חצבת,חזרת,אדמת), מאחר ששמעתי שהיו לאחרונה מספר מקרי התפרצות של חצבת , ברצוני לחסן אותה בהקדם.
אינני יודעת אם חליתי או אם אני מחוסנת נגד חצבת וחזרת.
האם יש סכנת שאני אדבק מהנוגדנים אחר יוזרקו לה במידה ויהיו לה כל מיני תופעות אחרי החיסון?
האם חזרת וחצבת הן מחלות אשר פוגעות בעובר?
אשמח לתשובה כיון שאני מאוד מאוד מאוד לחוצה...
מצד אחד רוצה לרוץ ולחסן אותה, ומצד שני מפחדת על ההריון והעובר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת
ד''ר בני שכטר09/09/2007אני חושב שהכתובת לשאלה היא לגשת לרופא המטפל ולקבל הפניה לרופא מומחה לזיהומים (יש כאלה) ולהתייעץ איתו בנושא.
רוב האוכלוסיה חוסנה בצעירותה כנגד חצבת וחזרת ולכן רוב הסיכוי שאת מחוסנת אבל בכל זאת שווה בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IgMדנה08/09/2007
אני בשבוע 5 ובבדיקת דם התקבל IgM מעט גבוה (272) ופריטין 1010 (אני מקבלת עירויי ונפור 200 מ"ג פעם בחודשיים עקב אנמיה מחסר ברזל. Hg 11.3).
האם יש מקום לדאגה? על מה בדיקות אלו מורות?
לציין כי יש לי כאבי בטן כל העת.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
ד''ר בני שכטר09/09/2007שלום לך!
IGM של מה? ב-IGM מדובר על נוגדנים אבל השאלה בנוגע למה נלקחו ולאיזה מזהם.
בנוגע לכאבי הבטן יתכנו סיבות רבות כולל הטיפול בברזל שאת מקבלת. תתייעצי עם הרופא/ה שלך בענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
דנה09/09/2007לא כתוב IGM של מה, אלא רק immunoglubbin M
מצלבד זאת, מה לגבי הפריטין הגבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר09/09/2007שוב שלום!
לא יודע מה לומר, תצטרכי לשאות את הרופא/ה שלך.
הפריטין בסדר ולא צריך לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה???חגית08/09/2007
שבוע 6 .
3 בדיקות ביתיות בהבדל של מספר ימים הראו חיובי.
טרם ניגשתי לרופא לאמת ההריון.
לפני מספר שעות התחילו דימומים (חום כהה) שלא פוסקים עד עכשיו.
האם זאת הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהיריון
ד''ר בני שכטר08/09/2007שלום לך!
כל דימום במהלך ההיריון נקרא "הפלה מאיימת". זה לא אומר שתהיה בהכרח הפלה, אבל כך זה נקרא.
לא תמיד ברורה הסיבה. דימום כתוצאה מהשרשת ההריון ברחם, אכן הפלה שמתפתחת או משהו אחר.
בכל אופן חשוב שתגשי מחר להבדק ולראות במה דברים אמורים.
אם חלילה יש גם כאבי בטן או הרגשה כללית רעה, אל תמתיני וגשי להבדק מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיפלורהסיגל08/09/2007
אני בהריון שבוע 22.
בזמן האחרון אני אוכלת הרבה פסיפלורה( 3-4 ביום).
האם יש להמנע מאכילתו בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי עמר בן של ברזלים וייונות מגדל ו
אלי עמר אוסףב30/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר08/09/2007שלום לך!
עד כמה שלי ידוע לא אמורה להיות בעיה.
את יכולה להתייעץ עם תזונאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת פטמותדניאל07/09/2007
כבר פעם שניה שקורא לי, שהפטמה נהיית קשה , ממש קשה, כמו גוש כזה.
ואחרי כמה שניות היא חוזרת לעצמה, ז"א להיות רכה.
כשזה קורא זה קצת מבהיל אותי, כי זה ממש מוזר
האם זה אופייני להריון- אני בשבוע 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת פטמות
ד''ר בני שכטר08/09/2007אכן יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע מתחיל חודש חמישי?דניאל07/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא רלבנטי
ד''ר בני שכטר08/09/2007אנחנו סופרים שבועות ולא בחודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג'דלית07/09/2007
שלום רב,
האם ניתן לעשות מסאג', ממש בשלבים הראשונים של הריון, עוד לפני שאפשר לדעת שהושג הריון (בשבועיים המתנה עד הווסת)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון כן
ד''ר בני שכטר08/09/2007אבל חשוב לעדכן את המעסה בענין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריון- שבוע 17דניאל06/09/2007
חלק מבדיקות הדם שעשיתי חזרו ואלה הם הערכים שיצאו מהנורמה- מהסוגריים, האם יש מה לדאוג? או משהו שצריך טיפול? (תודה מראש)
Creatinine (B) | mg/dl | * - 0.64
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | * - 3.58
Hemoglobin | g/dl | * - 10.6
Hematocrit | % | * - 31.4
MPV-Mean Platelet Volume | fl - 12.3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר06/09/2007שלום לך!
הדבר היחידי הוא שרמת ההמוגלובין שלך נמוכה ויתכן ותזדקקי ליטול ברזל או להעלות את המינון.
בכל אופן תחזרי עם התשובות לרופא/ה שלך להמשך מעקב והוראות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אא06/09/2007
שלום קיבלתי מחזור אחרון ב-8\4 ,לפני ארבעה ימים היתה לי הפרשה אחת חומה ומאז עדיין לא בא המחזור ב,תחילת השבוע עשתי בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי, אני אמא לתינוקת הת שנתיים.מה יכול להיות ההפרשה הזו, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אינני יודע מה מצבך הרפואי? האם קיימות בעיות רפואיות? האם את נוטלת תרופות? האם את מניקה? האם ירדת או עלית במשקל? ועוד.
בכל אופן אם המחזור עדיין לא הגיע, תחזרי על הבדיקה ותגשי לרופא/ה המטפל לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםצוף06/09/2007
בוקר טוב ושלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה 23 להריוני ומתחילת ההריון מדי פעם מופיעה הפרשה מעט חומה. בכל פעם שפניתי לרופא, בדקו, עשו אולטראסאונד וראו כי הכל תקין, העובר (ברוך ה') בסדר, צוואר הרחם סגור וארוך. לפני שבועיים הופיע דם בשתן ולאחר בדיקה התברר כי יש לי דלקת וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה. בבדיקת אולטראסאונד כליות ודרכי שתן הכל תקין.
אתמול בבוקר שוב הופיע הפרשה חומה עם מעט מאוד דם. פניתי לרופא תורן, שוב עשו אולטראסאונד והכל תקין (תודה לאל), הפעם הרופא עשה לי גם בדיקה וגינלית וראה כי על צוואר הרחם יש בליטות שבכל מגע קל מדממות. הוא אמר כי אין מה לדאוג או להלחץ וכשאבוא לרופא שלי (ב-16.9) יעשו לי "פאפ טסט", כי צריך שזה לא ידמם על מנת לראות תוצאה מדוייקת של בדיקה.
מה שמטריד אותי הוא שבעלי ואני לא קיימנו יחסי מין והדבר המשיך גם הלילה ובלילה אני בכלל ישנה, במנוחה אז למה זה קורה?
האם נתקלתם בתופעה כזו? האם זה חריג או שבאמת אין מה להיחלץ? ומה אם זה ממשיך? הייתכן כי מדובר, חלילה, במשהו מסוכן (כמו צ'יסטה וכו') או בצוואר רחם רגיש מהרגיל ופשוט להתעלם גם אם יש את ההפרשה הזו?
בבקשה תענו לי, אני מנסה להתייעץ עם כמה שיותר רופאים, כי אני דואגת מאוד. (ולא יעזור לי אם תפנו אותי שוב לרופא, כי אתמול הייתי וציינתי מה אמרו לי, ולרופא שלי אין תור עד התור שלי)
תודה מראש
שנה טובה וחג שמח
צוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בהרבה מקרים יש דימומים בהיריון שמקורם בצוואר הרחם או בבעיה אחרת. צוואר הרחם נוטה לעיתים לדמם בשל ההשפעות ההורמונליות שגורמות לו להיות "פגיע" יותר.
בכל אופן יש צורך לבדוק ולראות האם הכל תקין בכדי לשלול בעיות אחרות.
במידה והדבר נבדק ונאמר לך שהכל בסדר, אז תפסיקי לדאוג ותדאגי לנוח.
לאחר ההריון יש מקום לביקורת ולראות האם יש שינוי והכל חזר על מקומו בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהשרה05/09/2007
אני בשבוע 22 ואני נאלצת לצערי להפסיק את ההריון עקב מומים קשים בלב.
רציתי לשאול בבקשה האם בשבוע 22-23 ניתן לבצע גרידה?
מה עדיף רפואית לבצע גרידה או לידה מוקדמת?
אני שואלת יותר לגבי הסיכוי להיכנס להריון בעתיד. האם זה נכון שבגרידה יש יותר חשש לבעיות בכניסה להריונות הבאים?
כמו כן מה ההבדל בתהליך בין 2 האפשרויות הן מבחינת אשפוז והן מבחינת החלמה?
תודה רבה מראש
אני מצטער לשמוע.
בכל אופן לא בכל מקום עושים גרידה בשבועות מתקדמים שכאלה בשל הסיכונים הכרוכים בכך.
היתרון הוא שהפרוצדורה יחסית קצרה ולעיתים עוד באותו היום ניתן ללכת הבייתה.
פרוצדורה של ילוד ארוכה יותר אולם יותר בטוחה בד"כ.
למרות שחשוב לציין שבחלק גדול של המקרים יש לבצע גרידה גם לאחר לידה כי השיליה נוטה שלא להפרד באופן עצמוני בשבועות אלה.
אני מציע שתתייעצי עם הרופא/ה שלך ותבררי בכל בית חולים באישור מגורייך מה האופציות שהם מציעים ותחליטי מה שהכי נוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לילדה שחלתה באדמת במהלך ההריוner05/09/2007
שלום,
אני בשבוע 14 לפני כשבועיים לערך התגלה לי במקרה שבת של חברים בת 7
כנראה חלתה באדמת ,הילדה היתה אצלי בבית ואף אני ביקרתי בביתה.
השאלה אם עלי לבצע איזשהיא בדיקה האם זה עלול לסכן את עוברי.
אני מאד חוששת
ככלל אני מאד חוששת להידבק ממשהו במהלך ההריון שיסכן את עוברי האם יש דרך להגן.
תודה מראש
נר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר
ד''ר בני שכטר05/09/2007גשי לרופא/ת הנשים שלך לבירור רמת הנוגדנים שלך לאדמת ולפי המצב הוא יחליט האם יש צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךמיטל05/09/2007
שלום רב,
אני בת 31 , בשבוע 8 , הריון שני. סובלת באופן קבוע מלחץ דם נמוך (80 על 90) גם לפני ההריון.
יש לי המון סחרחורות , אני משתדלת לשתות 3-4 כוסות מים ליום. מה ניתן לעשות עם הסחרחורות?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר05/09/2007שלום לך!
לנוח, לשתות ולאכול כראוי.
ואם יש צורך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים וכאביםרון05/09/2007
בוקר טוב,
נמצאת בשבוע 19 שיליה קדמית נמוכה
מרגישה לחצים חזקים מאוד ולעיתים גם כאבים באזור המפשעה, במיוחד בהליכה/עמידה,
רק לאחר מנוחה הכאבים עוברים.
האם הכאבים נובעים מהשיליה הנמוכה שלוחצת?
יש לי תור לרופא רק בשבוע הבא והעינין קצת מלחיץ...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לשיליה
ד''ר בני שכטר05/09/2007יש כנראה קשר לרחם ההיריוני שלוחץ.
גשי בכל אופן לבדיקה בכדי לשלול שהכל כשורה ואין סיבה אחרת ללחצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פנים בהריוןדינה05/09/2007
האם מותר להשתמש בקרם שמכיל retinyl palmitate של ד"ר פישר כאשר מתכננים הריון ובמהלכו?
ד''ר בני שכטר05/09/2007בד"כ לא מומלץ להשתמש בחומרים המכילים חומצה רטינואידית בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)